INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
MARTIII wrote:Porady potrzebuje...bo zrobilam test i nie wiem co mam zrobic...mój sokoli wzrok oczywiscie widzi cień..aczkolwiek 1,5 dawki ovitrele moze jeszcze byc w organizmie..chciałam tylko zapytac czy brac nadal dupka i przedluzac cykl, czy odstawiac..bo czy @ przyjdzie mimo brania?
Ja dziewczyny byłam dzisiaj na monitoringu i wlewach z intralipidu. Wprawdzie do IUI juz nie będziemy podchodzić, ale jakoś nie moge sie z Wami rozstać wiec mam nadzieje ze mnie nie wygonicie
Po pierwszej stymulacji CLO urosły mi aż 3 pecherzyki , jestem w 12dc i jeden juz raczej przejrzał bo ma 30mm, ale dwa pozostałe maja po 20 mm wiec w nich nadzieja mam juz kupione Ovitrelle i ide sobie zaraz robić zastrzyk w piątek kolejny monitoring zeby sprawdzić czy pękły a 29.12 kolejny wlew z intralipiduŻycie na pustyni📍Abu Dhabi
34 👩 🧔♂️31
2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
🌸 córeczka z 2cs 💛
2024 - starania o rodzeństwo
🌸 4cs - 20/11 ⏸️
17/01 - CRL 6,4 ♥️ 153bpm
Usg prenatalne prawidłowe, ryzyka niskie
czekamy na wyniki NIPT 🤞
12/02 - następna wizyta 🤞
-
kipcia wrote:Niestety u mnie test negatywny6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna 2 IUI
3IUI grudzień 2016 serduszko bije pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
Kipcia tak jak dziewczyny piszą za wcześnie zrobiłaś! Anett96 trochę szybko ten okres...a jaką zazwyczaj miałaś długość fazy lutealnej?
Kuchcinka, już jestem w pracy i tylko czekam aż @ się zjawi, więc nie będę wrzucać zdj. tego cieńiastwa :p
wszystko się dzisiaj mysle wyjaśni więc nie sieję już paniki;) Czyli Ty w tym cyklu starasz sie naturalnie? ile miałaś iui?starania od września 2013.....
4 IUI
Czerwiec 2017- naturalny CUD
-
MARTIII wrote:Kipcia tak jak dziewczyny piszą za wcześnie zrobiłaś! Anett96 trochę szybko ten okres...a jaką zazwyczaj miałaś długość fazy lutealnej?
Kuchcinka, już jestem w pracy i tylko czekam aż @ się zjawi, więc nie będę wrzucać zdj. tego cieńiastwa :p
wszystko się dzisiaj mysle wyjaśni więc nie sieję już paniki;) Czyli Ty w tym cyklu starasz sie naturalnie? ile miałaś iui?Fertimedica Warszawa -
anett96 wrote:Martii nie wiem dokladnie ale u mnie wglcykl caly trwa 26 dni wiec krotszy. okres powinnam dostac w poniedzialek czyli jeszcze kilka ladnych dni. Podejrzewam ze moze to byc biochemiczna moze? jak myslicie?
-
MARTIII wrote:Kipcia tak jak dziewczyny piszą za wcześnie zrobiłaś! Anett96 trochę szybko ten okres...a jaką zazwyczaj miałaś długość fazy lutealnej?
wszystko się dzisiaj mysle wyjaśni więc nie sieję już paniki;) Czyli Ty w tym cyklu starasz sie naturalnie? ile miałaś iui? -
Lunk_a wrote:skoro podejrzewasz biochemiczna robiłaś test albo bete tak ? i rozumiem że pozytyw.
Fertimedica Warszawa -
anett96 wrote:nie Lunka nie robilamm,poprostu nigdy tak wczesnie nie dostalam okresu stad podejrzenie.ale gdyby to była bichem. to test powinien wyjsc pozytywny jeszcze wciagu kilku dni, prawda?
I beta jest dodatnia.
Albo to implantacja albo po prostu wczesniejsza miesiaczka.
Zreszta jestes pewna ze faza lutealna trwala krocej niz zwykle? -
Lunk_a wrote:Stad dziwie sie czemu pidejrzewasz ciaze biochemiczna. przeciez wtedy okres prztszedlby na czas lub pozniej.
I beta jest dodatnia.
Albo to implantacja albo po prostu wczesniejsza miesiaczka.
Zreszta jestes pewna ze faza lutealna trwala krocej niz zwykle?
Fertimedica Warszawa -
anett96 wrote:Nie wiem ile trwa ta faza u mnie, wiem tylkoze ogolniecały cykl mam krotszy bo zawsze 26 dni i ze krwawienie mam az tydzien wczesniej. z tego co wyczytalam moze to byc inplementacja, biochem. lub ciaza pozamaciczna no albo wczesniejsza miesiaczka .tylko nie wiem czemu nagle tak wczesnie mialaby byc. u mnie okres jak w zegarku 26 dzien.Fertimedica Warszawa
-
Przy biochemicznej cykl się zwykle wydłuża. Bo beta musi spaść do zera abyś @ dostała.
anett96 wrote:nie Lunka nie robilamm,poprostu nigdy tak wczesnie nie dostalam okresu stad podejrzenie.ale gdyby to była bichem. to test powinien wyjsc pozytywny jeszcze wciagu kilku dni, prawda?
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
Alimak wrote:anett96 jeśli byłaś stymulowana i miałaś np szybciej w tym cyklu owulacje to wiadomo, że cykl będzie krótszy bo druga faza jest tej samej długości.
MARTIII myślę, że nie masz co czekać na @ trzymam za to kciuki. Na Twoim miejscu zrobiłabym sobie betę żeby wiedzieć czy brać tego dupka.Fertimedica Warszawa -
witam sie po 2 inseminacji 14,12 , byłam na clo i miałam podany ovitrelle -wlasciwie od owulki boli mnie podbrzusze , lewy jajnik nie wiem czy tak jest po tym zastrzyku czy cos nie pękło i boli miała ktoras cos podobnego ?
proszę o trzymanie kciuków -
jatoszka wrote:witam sie po 2 inseminacji 14,12 , byłam na clo i miałam podany ovitrelle -wlasciwie od owulki boli mnie podbrzusze , lewy jajnik nie wiem czy tak jest po tym zastrzyku czy cos nie pękło i boli miała ktoras cos podobnego ?
proszę o trzymanie kciuków