X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA edycja 2016
Odpowiedz

INSEMINACJA edycja 2016

Oceń ten wątek:
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MARTIII wrote:
    Porady potrzebuje...bo zrobilam test i nie wiem co mam zrobic...mój sokoli wzrok oczywiscie widzi cień..aczkolwiek 1,5 dawki ovitrele moze jeszcze byc w organizmie..chciałam tylko zapytac czy brac nadal dupka i przedluzac cykl, czy odstawiac..bo czy @ przyjdzie mimo brania?
    A możesz wrzucić zdj testu? I ile dpo jesteś? Jak owu była min 11 dni temu to ja bym jutro szła na betę i wszystko bedzie jasne :)

Ja dziewczyny byłam dzisiaj na monitoringu i wlewach z intralipidu. Wprawdzie do IUI juz nie będziemy podchodzić, ale jakoś nie moge sie z Wami rozstać wiec mam nadzieje ze mnie nie wygonicie ;)
    Po pierwszej stymulacji CLO urosły mi aż 3 pecherzyki , jestem w 12dc i jeden juz raczej przejrzał bo ma 30mm, ale dwa pozostałe maja po 20 mm wiec w nich nadzieja ;) mam juz kupione Ovitrelle i ide sobie zaraz robić zastrzyk :) w piątek kolejny monitoring zeby sprawdzić czy pękły a 29.12 kolejny wlew z intralipidu :)

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    17/01 - CRL 6,4 ♥️ 153bpm
    Usg prenatalne prawidłowe, ryzyka niskie
    czekamy na wyniki NIPT 🤞
    12/02 - następna wizyta 🤞

age.png

preg.png
  • kipcia Debiutantka

Wysłany: 20 grudnia 2016, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety u mnie test negatywny

w4sqvfxmfat7dcre.png
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7 dni po? To chyba za wcześnie na test, czy nie?

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • efta Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kipcia wrote:
    Niestety u mnie test negatywny
    Kochana nic dziwnego ze negatyw. 7 dni po owulacji nie robi się testu. Prawdopodobnie nawet jeszcze nie byli implantacji. Czekaj spokojnie do 10-12 dnia po i wtedy testuj. Trzymam kciuki

6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 :) mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
    1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna :( 2 IUI :(
    3IUI grudzień 2016 :) serduszko bije :) pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
    km5sio4phtw80xcg.png
  • anett96 Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny aja mam dzis 10 dzienpo iui i dostalam okresu wlasnie :( tydzien za wczesnie :( jeszcze tak nigdy nie mialam :(

Fertimedica Warszawa
  • MARTIII Przyjaciółka

Wysłany: 20 grudnia 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kipcia tak jak dziewczyny piszą za wcześnie zrobiłaś! Anett96 trochę szybko ten okres...a jaką zazwyczaj miałaś długość fazy lutealnej?
    Kuchcinka, już jestem w pracy i tylko czekam aż @ się zjawi, więc nie będę wrzucać zdj. tego cieńiastwa :p
    wszystko się dzisiaj mysle wyjaśni więc nie sieję już paniki;) Czyli Ty w tym cyklu starasz sie naturalnie? ile miałaś iui?

starania od września 2013.....
    4 IUI
    Czerwiec 2017- naturalny CUD <3

hchy3e3ke0us8rxl.png
  • anett96 Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MARTIII wrote:
    Kipcia tak jak dziewczyny piszą za wcześnie zrobiłaś! Anett96 trochę szybko ten okres...a jaką zazwyczaj miałaś długość fazy lutealnej?
    Kuchcinka, już jestem w pracy i tylko czekam aż @ się zjawi, więc nie będę wrzucać zdj. tego cieńiastwa :p
    wszystko się dzisiaj mysle wyjaśni więc nie sieję już paniki;) Czyli Ty w tym cyklu starasz sie naturalnie? ile miałaś iui?
    Martii nie wiem dokladnie ale u mnie wglcykl caly trwa 26 dni wiec krotszy. okres powinnam dostac w poniedzialek czyli jeszcze kilka ladnych dni. Podejrzewam ze moze to byc biochemiczna moze? jak myslicie? :(

Fertimedica Warszawa
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anett96 wrote:
    Martii nie wiem dokladnie ale u mnie wglcykl caly trwa 26 dni wiec krotszy. okres powinnam dostac w poniedzialek czyli jeszcze kilka ladnych dni. Podejrzewam ze moze to byc biochemiczna moze? jak myslicie? :(
    skoro podejrzewasz biochemiczna robiłaś test albo bete tak ? i rozumiem że pozytyw.

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MARTIII wrote:
    A może akurat u Ciebie jest ciaza. wiesz Marti ale cien 14dni po iui znaczy tylko jedno.

iv09i09katk65tr1.png
  • anett96 Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    skoro podejrzewasz biochemiczna robiłaś test albo bete tak ? i rozumiem że pozytyw.
    nie Lunka nie robilamm,poprostu nigdy tak wczesnie nie dostalam okresu stad podejrzenie.ale gdyby to była bichem. to test powinien wyjsc pozytywny jeszcze wciagu kilku dni, prawda?

Fertimedica Warszawa
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anett96 wrote:
    nie Lunka nie robilamm,poprostu nigdy tak wczesnie nie dostalam okresu stad podejrzenie.ale gdyby to była bichem. to test powinien wyjsc pozytywny jeszcze wciagu kilku dni, prawda?
    Stad dziwie sie czemu pidejrzewasz ciaze biochemiczna. przeciez wtedy okres prztszedlby na czas lub pozniej.
    I beta jest dodatnia.
    Albo to implantacja albo po prostu wczesniejsza miesiaczka.
    Zreszta jestes pewna ze faza lutealna trwala krocej niz zwykle?

iv09i09katk65tr1.png
  • anett96 Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Stad dziwie sie czemu pidejrzewasz ciaze biochemiczna. przeciez wtedy okres prztszedlby na czas lub pozniej.
    I beta jest dodatnia.
    Albo to implantacja albo po prostu wczesniejsza miesiaczka.
    Zreszta jestes pewna ze faza lutealna trwala krocej niz zwykle?
    Nie wiem ile trwa ta faza u mnie, wiem tylkoze ogolniecały cykl mam krotszy bo zawsze 26 dni i ze krwawienie mam az tydzien wczesniej. z tego co wyczytalam moze to byc inplementacja, biochem. lub ciaza pozamaciczna no albo wczesniejsza miesiaczka .tylko nie wiem czemu nagle tak wczesnie mialaby byc. u mnie okres jak w zegarku 26 dzien.

Fertimedica Warszawa
  • anett96 Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anett96 wrote:
    Nie wiem ile trwa ta faza u mnie, wiem tylkoze ogolniecały cykl mam krotszy bo zawsze 26 dni i ze krwawienie mam az tydzien wczesniej. z tego co wyczytalam moze to byc inplementacja, biochem. lub ciaza pozamaciczna no albo wczesniejsza miesiaczka .tylko nie wiem czemu nagle tak wczesnie mialaby byc. u mnie okres jak w zegarku 26 dzien.
    udalo mi sie na piatek zapisac do ginek wiec bede wiedziala co dalej..

Fertimedica Warszawa
  • ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy biochemicznej cykl się zwykle wydłuża. Bo beta musi spaść do zera abyś @ dostała.
    anett96 wrote:

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym okres moze trwac 25 a 32 dni podalam przykladowe liczby. Liczy sie dlugosc fazy lutealnej

iv09i09katk65tr1.png
  • anett96 Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Poza tym okres moze trwac 25 a 32 dni podalam przykladowe liczby. Liczy sie dlugosc fazy lutealnej
    a jak sprawdzic ile ona trwa?

Fertimedica Warszawa
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anett96 wrote:
    a jak sprawdzic ile ona trwa?
    Tylko na podstawie obserwacji cyklu.

iv09i09katk65tr1.png
  • anett96 Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak wrote:
    anett96 jeśli byłaś stymulowana i miałaś np szybciej w tym cyklu owulacje to wiadomo, że cykl będzie krótszy bo druga faza jest tej samej długości.

MARTIII myślę, że nie masz co czekać na @ ;) trzymam za to kciuki. Na Twoim miejscu zrobiłabym sobie betę żeby wiedzieć czy brać tego dupka.
    Nie byłam stymulowana, ale ide w pt do gina wiec bede wiedziec co dalej itd

Fertimedica Warszawa
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie po 2 inseminacji 14,12 , byłam na clo i miałam podany ovitrelle -wlasciwie od owulki boli mnie podbrzusze , lewy jajnik nie wiem czy tak jest po tym zastrzyku czy cos nie pękło i boli :-( miała ktoras cos podobnego ?
    proszę o trzymanie kciuków :-)

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jatoszka wrote:
    witam sie po 2 inseminacji 14,12 , byłam na clo i miałam podany ovitrelle -wlasciwie od owulki boli mnie podbrzusze , lewy jajnik nie wiem czy tak jest po tym zastrzyku czy cos nie pękło i boli :-( miała ktoras cos podobnego ?
    proszę o trzymanie kciuków :-)
    A mialas usg po iui?

iv09i09katk65tr1.png
‹‹ 442 443 444 445 446 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ