INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ylya ogromnie Ci gratuluje!!! Wspaniała wiadomość
Badałas moze progesteronu tym cyklu?
Zastanawiam sie bo piszesz ze miałaś dwa pęknięte pecherzyki wiec i dwa ciałka żółte tak jak ja. Ja dzisiaj zbadałam prg w 7dpo i przeżyłam szok taki ze nadal zbieram szczękę z podłogi. Mój wynik to 112 ng/ml
Dwa cykle temu badałam prg na naturalnym cyklu bez stymulacji z pojedyncza owulacja i prg w 7dpo wyniósł wtedy 19 wiec różnica ogromna.
Nie wiem czy nie powinnam sie martwić aż tak wysokim prg , przecież to nie jest normalny wynik...Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 00:34
Sylvi83:) lubi tę wiadomość
Życie na pustyni📍Abu Dhabi
34 👩 🧔♂️31
2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
🌸 córeczka z 2cs 💛
2024 - starania o rodzeństwo
🌸 4cs - 20/11 ⏸️
17/01 - CRL 6,4 ♥️ 153bpm
Usg prenatalne prawidłowe
czekamy na wyniki PAPP-A i NIPT 🤞
12/02 - następna wizyta 🤞
-
Kuchcinka wrote:Ylya ogromnie Ci gratuluje!!! Wspaniała wiadomość
Zastanawiam sie bo piszesz ze miałaś dwa pęknięte pecherzyki wiec i dwa ciałka żółte tak jak ja. Ja dzisiaj zbadałam prg w 7dpo i przeżyłam szok taki ze nadal zbieram szczękę z podłogi. Mój wynik to 112 nl/ml
Dwa cykle temu badałam prg na naturalnym cyklu bez stymulacji z pojedyncza owulacja i prg w 7dpo wyniósł wtedy 19 wiec różnica ogromna.
Nie wiem czy nie powinnam sie martwić aż tak wysokim prg , przecież to nie jest normalny wynik...hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 , IUI 14 XII 2016 synek Dawid urodzony 9.9.2017
-
Ylya wrote:A badalas w tym samym miejscu? Bo moze jednostki są inne: ng a nl to różnica. Ja mialam 16 ng/ml. Dziwilam sie, że taki niski przy dwóch ciałkach żółtych. Dlatego teraz wzielam dupka. A ja bym się cieszyła takim wysokim...Życie na pustyni📍Abu Dhabi
34 👩 🧔♂️31
2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
🌸 córeczka z 2cs 💛
2024 - starania o rodzeństwo
🌸 4cs - 20/11 ⏸️
17/01 - CRL 6,4 ♥️ 153bpm
Usg prenatalne prawidłowe
czekamy na wyniki PAPP-A i NIPT 🤞
12/02 - następna wizyta 🤞
-
ania8306 wrote:Wspieram i daję mocy... Mam nadzieję że jednak będzie pozytyw, wszystko się może zdarzyć... Życzę tobie zdrowej, donoszonej ciąży. Wiem, że tyle rozczarowań boli, ten upływający czas... Ale jak tu zawsze pisze nam Lunka, doczekamy się
A w którym tygodniu poroniłaś? Znasz przyczynę?
W 8... nie znam. Największe prawdopodobieństwo - bo było coś nie tak genetycznie, bo to się zdarza. Blablabla.
Teraz nawet jak się kiedyś uda, to w sumie tylko stres - bo jaka gwarancja że nie będzie powtórki...
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Kuchcinka wrote:Ylya ogromnie Ci gratuluje!!! Wspaniała wiadomość
Zastanawiam sie bo piszesz ze miałaś dwa pęknięte pecherzyki wiec i dwa ciałka żółte tak jak ja. Ja dzisiaj zbadałam prg w 7dpo i przeżyłam szok taki ze nadal zbieram szczękę z podłogi. Mój wynik to 112 ng/ml
Nie wiem czy nie powinnam sie martwić aż tak wysokim prg , przecież to nie jest normalny wynik...
Szok, jaki wysoki wynik... To już wiadomo dlaczego tak szybko piersi ciebie bolały. Nie wiem czy progesteron może być za wysoki, lepiej że jest wysoki niż za niski... Miałaś dwa pęcherzyki, potwierdzona owu, także ja bym się tym wynikiem nie martwiła. A nawet cieszyła, może to zwiastun ciąży Choć wiadomo tylko beta potwierdzi. Trzymam kciukiWojcinka lubi tę wiadomość
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Ylya wrote:no to by było może sie pomylili, nie wiem, powtórzę z drżeniem w sobotę.
Na pewno się nie pomylili, będzie dobrze, spokojnie
Z reguły dziewczyny sprawdzają przyrost po 48h - ty tak nie chcesz?Ylya lubi tę wiadomość
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Asik84 wrote:25dc, 10 dzien po owulacji, test ciążowy negatywny. Chyba nic z tego nie bedzie:(
Czekamy na @ i w styczniu podchodzimy drugi raz do IUI
Kciuki za drugie podejście!7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Kuchcinka ja mialam proga w ciazy 112 ,oczywiscie po luteinie ,i tez sie zastanawiałąm wtedy czy tak moze byc i nawet zadzwonilam do swojego gina,powiedzial ze jest ok i nawet mi nie zmniejszyl dawki luteiny.2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥
-
Kuchcinka
albo tyle lutki (za dużo) bo prg wysoki albo ciaza. A ile jesteś po owulacji?
Masz jakies objawy?
Zatestuj wcześniej, żeby w razie co (ale odpukać!!!) odstawić luteinę jeśli nie ma ciąży bo przedluzysz sobie cykl.
promyczek
jak Ty się czujesz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 09:01
-
witam!
ja dzis zatestowałam i jedna kreska okresu nie mam ale test juz chyba powinien wyjsc jak inseminacja 14,12 ? przy pierwszej test wyszedł w dniu spodziewanej miesiaczki -robiłam facelle z rosmana i nie wiem -ciagle mam nadzieje -progesteron tez mialam wysoki 6 dni po owulce lutke biore-nie wiem czy odstawic? totalny dołek na sylwestra-wyc mi sie chce -
Lunka czuje sie niestety najnormalniej na swiecie a Ty?
Jatoszka ja nie wierze sikancom ,jak nie wiesz czy odstawic lutke to tylko beta powie prawde.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 09:18
2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥
-
jatoszka wrote:witam!
ja dzis zatestowałam i jedna kreska okresu nie mam ale test juz chyba powinien wyjsc jak inseminacja 14,12 ? przy pierwszej test wyszedł w dniu spodziewanej miesiaczki -robiłam facelle z rosmana i nie wiem -ciagle mam nadzieje -progesteron tez mialam wysoki 6 dni po owulce lutke biore-nie wiem czy odstawic? totalny dołek na sylwestra-wyc mi sie chce -
promyczek 39 wrote:Lunka czuje sie niestety najnormalniej na swiecie a Ty?
Jatoszka ja nie wierze sikancom ,jak nie wiesz czy odstawic lutke to tylko beta powie prawde.
Ty miałaś iui 22.12 a owulacje dzień później Tak?
Będziesz testować? -
jatoszka wrote:nie wiem ale 13.12 miałam podany ovitrelle
a jaki test jest bardziej czułu 10 czy 25?
10
6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna 2 IUI
3IUI grudzień 2016 serduszko bije pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
jatoszka wrote:nie wiem ale 13.12 miałam podany ovitrelle
a jaki test jest bardziej czułu 10 czy 25?
To już powinien wyjść. Zdarzają się przypadki ze jednak nie wychodzi. Zrob betę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 10:23
jatoszka lubi tę wiadomość