INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Kuchcinka wrote:Ja sikałam wczoraj w 7dpo zeby sprawdzić właśnie czy jest jeszcze ovitrelle i był cień cienia wiec jutro sikne jeszcze raz i liczę biel vizira
A to cień cienia czy widoczny cień ?
Z porannego moczu ?
Test 10 czy 25?
Wypytuje bo sama rozważam co i jakWiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2016, 20:48
-
Lunk_a wrote:Czyli ile dni po Ovitrelle było jak sikalas ?
A to cień cienia czy widoczny cień ?
Z porannego moczu ?
Test 10 czy 25?
Wypytuje bo sama rozważam co i jakŻycie na pustyni📍Abu Dhabi
34 👩 🧔♂️31
2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
🌸 córeczka z 2cs 💛
2024 - starania o rodzeństwo
🌸 4cs - 20/11 ⏸️
17/01 - CRL 6,4 ♥️ 153bpm
Usg prenatalne prawidłowe
czekamy na wyniki PAPP-A i NIPT 🤞
12/02 - następna wizyta 🤞
-
madlenka wrote:Hej. Która z Was polecała mi FertiMedike i dr Goncikowska?
Bardzo, bardzo dziękuje. Super babka. Byłam dzis na wizycie i jestem zadowolona. Czuję, że to mój lekarz Dziś 6 dc na lewym jajniku ze zdrowym jajowodem nie uwierzycie ale pęcherzyk 9mm i liczymy że bedzie rósł. Jutro idę na wymaz na chlamydie w razie czego a w pon na monitoring. Jak wszystko bedzie ok podejdziemy do inseminacji na naturalnym cyklu. Jak nie to dopiero po operacji. Tak czy inaczej jestem bardzo zadowolona. Jeszcze raz dziękuje. I wiecie, ze to pierwszy lekarz ktory zapytał jak sie z tym czuje ze nie moge zajść w ciaze a pracuje w przedszkolu. I zaproponował spotkanie z psychologiem gdybym tego potrzebowała.Fertimedica Warszawa -
jatoszka wrote:jeszcze jedno pytanie-przykład testu czułego 10 ?
byłam np w rosmanie i tam tylko 25
promyczek -bedziesz miec clexane ze znizka czy nie ?jatoszka lubi tę wiadomość
Życie na pustyni📍Abu Dhabi
34 👩 🧔♂️31
🌸 córeczka z 2cs 💛
🌸 4cs - 20/11 ⏸️
-
Lunk_a wrote:kuchcinka jak test dziś ?Życie na pustyni📍Abu Dhabi
34 👩 🧔♂️31
🌸 córeczka z 2cs 💛
🌸 4cs - 20/11 ⏸️
-
wichrowe_wzgórza wrote:Test biały jak śnieg.
Mam doła. W 2016 wchodziłam w ciąży, miało być tak pięknie. W 2017 wchodzę znów z niczym, jak od lat
ania8306 lubi tę wiadomość
-
Chciałabym, żeby tak było. Kiedyś założyłam sobie, że to będzie najlepszy rok, rewelacyjny. I końcówka 2015 dawała na to ogromną nadzieję, a potem wszystko pieprznęło. I cały rok psu w....
Może się coś odmieni. Jak już w końcu poważnie zdecydowałam się na IUI, jak już wiem, że naprawdę tego chcę (a nie tylko mój mąż), że jestem gotowa psychicznie. W razie czego już wiem, że podejdę do in vitro. Wszystko już mam w głowie poustawiane, szkoda że musiałam w tym celu walnąć głową o krawężnik i że teraz każde rozczarowanie boli 100 razy bardziej. Kiedyś tylko denerwowało, że "nie idzie z planem", teraz boli.
Ale...myślę sobie, że skoro raz po kilku latach udało nam się zaskoczyć naturalnie (tylko bez szczęśliwego finału), to może IUI jest dla nas i da efekt...?9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Dziewczyny, nie można tak podchodzić. Ciaża jest cudem, dziecko jest darem od losu, Boga (zawsze powtarzam, kto w co wierzy). Nie przyjdzie do zestresowanej matki nastawionej ślepo na ciaze.
O tym, że to wszystko to cud przekonałam się wiele razy, na forum in vitro, które podczytuję- wiele ciąż po kilku nidudanych transferach - naturalnych ciąż,
ciaza w 5 transferze, ciaza w 13 transferze!
Ciaza naturalna u dziewczyny po nieudanych in vitro z niedrożnymi jajowaodami! i nic nie wskazuje na pozamaciczną
Jeśli nie będziemy zyły normalnie, nie będziemy miały po prostu zycia, a celem i wyznacznikiem będzie ciaza, to nie prędko ta ciaza się pojawi.
Bardzo trudno przestawić myślenie.
Ale jeśli każda z nas ma normalne zycie-pracę, rodzinę, pasje-to może po prostu zyc normalnie.
Nigdy nie wiadomo, co życie nam szykuje.
Każda z nas powinna doczekać się dziecka, ale jedna w 2017 roku, inne w 2018.
ja1986, Sylvi83:) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny
Lunka zgadzam się z Tobą, trzeba tylko umieć przestać tak myśleć ;/
Ja dzisiaj pierwszy monitoring, 10 dc, edno jedyne 4mm, prawy jajnik 2 razy po 15 mm. Następny monit w poniedziałek, nie wiem na kiedy się nastawiać na inseminację ;/ -
MisiaZ88 wrote:Cześć dziewczyny
Lunka zgadzam się z Tobą, trzeba tylko umieć przestać tak myśleć ;/
Ja dzisiaj pierwszy monitoring, 10 dc, edno jedyne 4mm, prawy jajnik 2 razy po 15 mm. Następny monit w poniedziałek, nie wiem na kiedy się nastawiać na inseminację ;/Życie na pustyni📍Abu Dhabi
34 👩 🧔♂️31
🌸 córeczka z 2cs 💛
🌸 4cs - 20/11 ⏸️
-
nick nieaktualny