X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA edycja 2016
Odpowiedz

INSEMINACJA edycja 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    Alisa, przecież taka koncentracja to zajebisty wynik!

A co do jajeczek: skoro były dwa i ten jeden dominujący, to na bank się nie rozpłynął w powietrzu. Czy dostałaś jakiś konkretny feedback, że pierwszy na pewno nie pękł? Bo jeśli nie, to lekarz powinien sprawdzić, czy jest płyn w zatoce Douglasa, co by świadczyło o tym, że jednak pękł. Jeśli nie, to nie martw się, jeśli ten 2. ma 18 mm to za 2-3 dni powinien pęknąć. Seksujcie się pojutrze i za 4 dni i będzie dobrze.
    Dostałam w piątek jeszcze jeden Menopur 75j. A w niedzielę rano o 7 dałam Ovitrelle.

Kuźwa za 2-3 dni bydzie po ptokach. Plemniory wyzdychają. No trudno..
    Ale uważam że gin powinien odstąpić od iui przy takim małym pęcherzyku.

• szatanka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa, pytanie kluczowe jest takie, co się stało z tym pierwszym pęcherzykiem. Jeżeli pękł, to po prostu miałaś IUI na pękniętym, co akurat w mojej ocenie jest próbą uratowania tego cyklu (też miałam pierwszą na pękniętym, więc takie coś się stosuje).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2017, 16:38

Asik84 lubi tę wiadomość

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    Alisa, pytanie kluczowe jest takie, co się stało z tym pierwszym pęcherzykiem. Jeżeli pękł, to po prostu miałaś IUI na pękniętym, co akurat w mojej ocenie jest próbą uratowania tego cyklu (też miałam pierwszą na pękniętym, więc takie coś się stosuje).
    Nie mam pojęcia co się stało Szatanko...
    Gin nic nie powiedział. Jedynie o tym płynie.

• szatanka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Gin nic nie powiedział. Jedynie o tym płynie.

Że był? Jeśli był, to powinnaś się cieszyć, dziewczyno! 80 mln plemników bez problemu dogoni wyrzucone jajko, a do tego masz szansę na to, że i drugi pęcherz dojrzeje i pęknie (o ile wyrzut hormonów związany z owulacją z pierwszego nie zablokują wzrostu). Nie przejmuj się, bo to ci tylko szkodzi i czekaj cierpliwie na 2 kreski :)

Asik84 lubi tę wiadomość

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • Asik84 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu co zjem to wymiotuje...masakra jakaś ile jeszcze ...:(

PolaMinka lubi tę wiadomość

Aniołeczek 31.03.2015
    I IUI 16.12☹️
    II IUI 14.01 ...16dpo hcg 450,9 30dpo (6tc1d) ♥️
    218848792f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asik84 wrote:
    Kochana ja w 2 moich donoszonych ciążach wymioty non stop. Wody napić się nie mogłam bo już chlustało.
    Pobyty w szpitalu z powodu odwodnienia i kroplówy. I tak do 16tc:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie gdzieś od h zdrowo jajnik napieprza. I nie wiem czy to po iui czy na owu..

szatanka lubi tę wiadomość

• Asik84 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    A mnie gdzieś od h zdrowo jajnik napieprza. I nie wiem czy to po iui czy na owu..

Pewnie drugi pęka:)

Aniołeczek 31.03.2015
    I IUI 16.12☹️
    218848792f.png
  • milkaa Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2017, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Jestem dziś po pierwszej IUI.
    Pecherzyki były dwa: 19mm i 15mm. Gin zdecydował się dziś na inseminacje bo od kilku cykli była między 11-12dc a dziś właśnie 11dc. Powiedział ze mamy bardzo dobre wyniki nasienia wiec plemniczki napewno doczekają :)
    Nasienie po preparatyce: 70mln i ruchliwość 90%

Co o tym uważacie, jakie są szanse ? Czy przepadkiem nie zrobił jej za wcześnie ? W poprzednich cyklach pecherzyki pękały u mnie w wielkości max 20mm, nigdy nie miałam większego pęcherzyka.

atdci09kpce1t64c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asik84 wrote:

Dasz radę :)
    Przynajmniej nie przytyjesz jakoś mocno w tych pierwszych tygodniach ;)

Mnie mdłości i wymioty na szczęście całkowicie ominęły. W ogóle nadal czuję się jakbym nie była w ciąży :D

Asik84, zohasamoha lubią tę wiadomość

• Asik84 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bridget wrote:
    Dasz radę :)
    Przynajmniej nie przytyjesz jakoś mocno w tych pierwszych tygodniach ;)

Mnie mdłości i wymioty na szczęście całkowicie ominęły. W ogóle nadal czuję się jakbym nie była w ciąży :D

Bridget to tak nie działa:( owszem wymiotuje ale i tyje;)

Aniołeczek 31.03.2015
    I IUI 16.12☹️
    218848792f.png
  • Asik84 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milkaa wrote:
    Hej dziewczyny :)
    Jestem dziś po pierwszej IUI.
    Pecherzyki były dwa: 19mm i 15mm. Gin zdecydował się dziś na inseminacje bo od kilku cykli była między 11-12dc a dziś właśnie 11dc. Powiedział ze mamy bardzo dobre wyniki nasienia wiec plemniczki napewno doczekają :)
    Nasienie po preparatyce: 70mln i ruchliwość 90%

Co o tym uważacie, jakie są szanse ? Czy przepadkiem nie zrobił jej za wcześnie ? W poprzednich cyklach pecherzyki pękały u mnie w wielkości max 20mm, nigdy nie miałam większego pęcherzyka.

A jak pękały ci pęcherze do tej pory? Jak wielkie były?

Aniołeczek 31.03.2015
    I IUI 16.12☹️
    218848792f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asik84 wrote:
    Bridget to tak nie działa:( owszem wymiotuje ale i tyje;)

Wmawiaj sobie że gdybyś nie wymiotowała, to przytyłabyś więcej :P
    Zawsze to jakaś pozytywna myśl :)

niedługo mdłości miną ,zobaczysz :*

Asik84 lubi tę wiadomość

• lilka1984 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jestem nowa w temacie IUI, w marcu prawdopodobnie będę podchodzić pierwszy raz. Zastanawiam się ile razy z reguły podchodzi się do inseminacji, jeżeli kolejne są nieudane i kiedy lekarze radzą inny sposób? Czy samo IUI jest bolesne? Czy trzeba brać dzień wolny i ile wszystko trwa? Będę wdzięczna za odpowiedzi.

Czekamy na Stasia!!!
    ponad 2 lata starań, szczęśliwa 2 IUI, ciąża zawierzona Maryi
    p19u9n73sbrglaq2.png

f2w3yx8duzgrf5y5.png
  • lilka1984 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa zapomniałam dodać, że do IUI będę podchodzić w Invimedzie w Gdyni. Może któraś z Was ma już doswiadczenia z tą klinką?

Czekamy na Stasia!!!
    p19u9n73sbrglaq2.png

f2w3yx8duzgrf5y5.png
  • Asik86 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilka1984 wrote:
    Cześć dziewczyny, jestem nowa w temacie IUI, w marcu prawdopodobnie będę podchodzić pierwszy raz. Zastanawiam się ile razy z reguły podchodzi się do inseminacji, jeżeli kolejne są nieudane i kiedy lekarze radzą inny sposób? Czy samo IUI jest bolesne? Czy trzeba brać dzień wolny i ile wszystko trwa? Będę wdzięczna za odpowiedzi.
    Hej lilka:) ja podchodziłam pierwszy raz do IUI w lutym. Nic nie boli. Ja wcześniej brałam Gonal i Mensinorm, żeby urosły pęcherzyki ładne-udało się-były 3.
    Później monit, zastrzyk z ovitrelle i następnego dnia inseminacja. Cały proce4s zabiegu trwa może 15 min, później 10 min się leży i można iść do domu. Mi lekarz mówił, że tak do 3 razy IUI ma sens, póżniej in vitro.

27.07 <3 <3 bliźniaki!!
    hchy3e3kpv63uaya.png
  • lilka1984 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asik86 wrote:
    Hej lilka:) ja podchodziłam pierwszy raz do IUI w lutym. Nic nie boli. Ja wcześniej brałam Gonal i Mensinorm, żeby urosły pęcherzyki ładne-udało się-były 3.
    Później monit, zastrzyk z ovitrelle i następnego dnia inseminacja. Cały proce4s zabiegu trwa może 15 min, później 10 min się leży i można iść do domu. Mi lekarz mówił, że tak do 3 razy IUI ma sens, póżniej in vitro.

dziękuję :) a czy przed IUI musiałaś wykonać jakieś badania?

Czekamy na Stasia!!!
    p19u9n73sbrglaq2.png

f2w3yx8duzgrf5y5.png
  • Asik86 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilka1984 wrote:
    dziękuję :) a czy przed IUI musiałaś wykonać jakieś badania?
    tak, było dużo badań, dostałam cały zestaw;/ nie pamiętam teraz dokładnie jakie wszystkie, ale na pewno HIV, cytologia, HCV, toksoplazmoza, różyczka.

27.07 <3 <3 bliźniaki!!
    hchy3e3kpv63uaya.png
  • lilka1984 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asik86 wrote:
    tak, było dużo badań, dostałam cały zestaw;/ nie pamiętam teraz dokładnie jakie wszystkie, ale na pewno HIV, cytologia, HCV, toksoplazmoza, różyczka.

długo zajęło Ci wykonanie tych badań? Moja lekarka jest w marcu na urlopie, ale powiedziała, że w kwestii IUI mogę zgłosić się do innego lekarza. Zastanawia mnie tylko kiedy umówić się na wizytę i zdobyć listę wymaganych badań żeby jeszcze w tym cyklu podejść do IUI. Dni płodne wypadną mi jakoś od 19 marca.

Czekamy na Stasia!!!
    p19u9n73sbrglaq2.png

f2w3yx8duzgrf5y5.png
  • milkaa Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asik84 wrote:
    A jak pękały ci pęcherze do tej pory? Jak wielkie były?

nawiększy jaki u mnie bywał widziany na monitoringu to 20mm. Kolejnego dnia już go nie było. wszystko działo się w okolicach 11-12dc.

atdci09kpce1t64c.png
‹‹ 522 523 524 525 526 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ