INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny,
Czy zawsze przed inseminacją podaje się kobietom leki na stymulację owulacji? To nie zależy od tego, czy wszystko jest ok u mnie z cyklem? W sumie lepiej jak pojawiają sie np. 2 pęcherzyki, bo są większe szanse. Swoją drogą, ja zawsze marzyłam o bliźniakach...
Póki co, testy hormonalne za mną, mąż robi w sobotę badania i w kwietniu chcemy podejść.Endometrioza
02.2018 - laparoskopia, usunięcie ognisk endometriozy, jajowody drożne,
Cykl z laparoskopią szczęśliwy - 2 kreski
Mam synka -
nick nieaktualnyJuz po.. nic nie bolało. Leżałam z 10 minut.
Koncentracja przed preparatyką: 68 ml/ml
Ruch całkowity: 63%
Po preparatyce: 83mln/ml
Tyle mam na protokole.
Wątpię by coś z tego było. W każdym razie chcemy jeszcze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2017, 14:34
-
Alisa wrote:Juz po.. nic nie bolało. Leżałam z 10 minut.
Tyle mam na protokole.
Poprawiajcie jeszcze dziś i jutro:) masz jeszcze jeden pęcherz i pewnie tez na dniach pęknie. Bedzie dobrze Alisa. Szanse sa duże -
Maugo, ja nie dostałam żadnych, ale to żadnych leków Tylko Folik każą zjadać na wszelki wypadek
Nawet się nie zająknęli, żebym coś miała brać, najwyraźniej nie ma potrzeby - mam dość regularne cykle... W sumie z liczbą dni to różnie, ale zwykle 27-32, za to lutealna w zasadzie zawsze 14-15 dni, brak chyba bezowulacyjnych, wszystko gra i buczy.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
nick nieaktualnyAsik84 wrote:Poprawiajcie jeszcze dziś i jutro:) masz jeszcze jeden pęcherz i pewnie tez na dniach pęknie. Bedzie dobrze Alisa. Szanse sa duże
Pier...e!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2017, 15:07
-
Hej milion lat mnie tu nie było, wpadłam tylko zerknąć co u Was słychać i widzę ze kilka ciąż się pojawiło Asik i Wichrowe Wzgórza serdecznie gratuluję! Oby reszta tu obecnych poszła w Wasze ślady ♥️
Asik84, wichrowe_wzgórza, zohasamoha, jatoszka lubią tę wiadomość
-
Alisa wrote:Asia, ja uwazam ze za wczesnie iui. Oni się w ogóle do tego nie przykładają! ! Sam se czlowieku licz kiedy podać ovitrelle, wciska na iui według wolnej h - nic nie wyliczone.
Pier...e!!!
Alisa, nie denerwuj się... To nic nie da. Jak plemniki są przesiane, mają dolane "polepszacze", to są w stanie sobie trochę poczekać na jajeczko. Lepiej 1 lub dwa dni za wcześnie niż za późno Trzymam kciuki!Endometrioza
02.2018 - laparoskopia, usunięcie ognisk endometriozy, jajowody drożne,
Cykl z laparoskopią szczęśliwy - 2 kreski
Mam synka -
nick nieaktualnyWiem Dziewczyny już nic nie zmienię. Ale też byście wkurzyły się w takiej sytuacji.
Nic nie dograne a 1000 zostawić trzeba!!!
Powiedzcie proszę czy ta koncentracja choć dobra?
Ale nasienie poprawiło się po Profertilu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2017, 15:34
-
Alisa wrote:Wiem Dziewczyny już nic nie zmienię. Ale też byście wkurzyły się w takiej sytuacji.
Nic nie dograne a 1000 zostawić trzeba!!!
Powiedzcie proszę czy ta koncentracja choć dobra?
U nas było mniej9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Kuchcinka wrote:Hej milion lat mnie tu nie było, wpadłam tylko zerknąć co u Was słychać i widzę ze kilka ciąż się pojawiło Asik i Wichrowe Wzgórza serdecznie gratuluję! Oby reszta tu obecnych poszła w Wasze ślady ♥️
Dzięki, mam nadzieję, że coś tam w ogóle jest, że żyje, że nie pozamaciczne, że nie puste... Dowiem się w przyszły czwartek... Jest stresik, nie powiem
Żrę Pregna+ i Acard, dalej luteina 2x100.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Tyle mam na protokole.
Wątpię by coś z tego było. W każdym razie chcemy jeszczeCzynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
26.09 transfer 2 zarodków 8A
8 dpt beta 19,37, 10dpt 51,88 13 dpt 198,7 17dpt 833,9
-
Tyle mam na protokole.
Ja miałam po preparatyce 50 mln/ml:) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Maugo wrote:Zohasamoha,
widzę, że była już druga IUI w sobotę Nie tracicie czasu, super.
Trzymam kciuki za Was wszystkie.
Ogólnie mam dużo nadziei na powodzenie tego IUI;) ale jak czytam o Waszych parametrach na forum typu koncentracja 50-60mln/ml, to trochę nadziei tracę
Ale staram się sobie przypominać, ze czytałam na of, ze któraś z Dziewczyn zwala z 7 milionami;)Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
26.09 transfer 2 zarodków 8A
8 dpt beta 19,37, 10dpt 51,88 13 dpt 198,7 17dpt 833,9
-
Alisa, przecież taka koncentracja to zajebisty wynik!
A co do jajeczek: skoro były dwa i ten jeden dominujący, to na bank się nie rozpłynął w powietrzu. Czy dostałaś jakiś konkretny feedback, że pierwszy na pewno nie pękł? Bo jeśli nie, to lekarz powinien sprawdzić, czy jest płyn w zatoce Douglasa, co by świadczyło o tym, że jednak pękł. Jeśli nie, to nie martw się, jeśli ten 2. ma 18 mm to za 2-3 dni powinien pęknąć. Seksujcie się pojutrze i za 4 dni i będzie dobrze.