INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
EA wrote:Szczerze, to chyba sie poddałam i na nic już nie licze w tym cyklu. Oczywiście bete zrobię bo biore ciągle luteine a dopóki ją biore nie dostane okresu. W przyszłym pomyśle o inseminacji. Lata lecą i nie moge tak w nieskończoność... Ciężkie to wszystko ale kto powiedział że będzie łatwo
no to już wiemy czmu masz taki ogromny progesteron . jaką masz dawkę luteiny?6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna 2 IUI
3IUI grudzień 2016 serduszko bije pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
summer86 wrote:Witaj Gosia. W klinice niepłodności pewnie nie ma opcji refundacji na NFZ. Na NFZ inseminacja to chyba w szpitalach lub klinikach przyszpitalnych.
Buko chyba miała podejście na NFZ to powie co i jak
Ja póki co pierwsze podejście miałam prywatnie.
Dziewczyny czy po inseminacji normalnie ćwiczycie? W sobotę zawsze chodziłam pobiegać i na siłownię, lekarz niby mówił żeby żyć normalnie, ale na stronkach piszą, żeby się szczędzać.
Ja też chodzę do kliniki prywatnie.
Też się nad tym zastanawiałam bo biegam. Lekarz też powiedział żeby żyć normalnie ale z kolei na protokole po inseminacji pisze że zaleca się odpoczynek leżący w dniu inseminacji i unikanie ćwiczeń fizycznych przez następne 7 dni. Postanowiłam że sobie odpuszczę .Niedoczynnosc tarczycy - Eutyrox 50
XII 2016- HSG- OK, 16 V 2017 Histeroskopia- OK
I IUI- 21 II 2017
II IUI- 23 III 2017
III IUI- 12 VIII 2017 -
summer86 wrote:Dziewczyny czy po inseminacji normalnie ćwiczycie? W sobotę zawsze chodziłam pobiegać i na siłownię, lekarz niby mówił żeby żyć normalnie, ale na stronkach piszą, żeby się szczędzać.
Dzień dobry wszystkim. Czy wiecie jak to jest z tymi ćwiczeniamki?
OF wyznaczył owulkę na ten dzień gdy była IUI, mam nadzieję że już nie przesunie po kolejnych pomiarach. W środę jeśli uda mi się na chwilę wysoczyć z pracy, pójdę zbadać progesteron.
-
AgnieszkaH wrote:EA sprawdź dla pewności w poniedziałek betę. Czytałam kiedyś na wątku z betaHCG, że były dziewczyny, którym z 4/5mIU/ml podskoczyła więc zawsze jest nadzieja:)
EA zgadzam się z Agnieszką sprawdź to jeszcze raz w poniedziałek. Ja też czuję że się udało.Niedoczynnosc tarczycy - Eutyrox 50
I IUI- 21 II 2017
II IUI- 23 III 2017
III IUI- 12 VIII 2017 -
summer86 wrote:Aneczka34, dziękuję za odpowiedź chyba zrobię podobnie i odpuszczę przez tydzień.
Myślę że lepiej odpuścić niż potem zastanawiać się , jeśli się nie uda, czy to nie przez to.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2017, 07:47
summer86 lubi tę wiadomość
Niedoczynnosc tarczycy - Eutyrox 50
I IUI- 21 II 2017
II IUI- 23 III 2017
III IUI- 12 VIII 2017 -
nick nieaktualny
-
EA, może jednak poniedziałek będzie dobry ja bez ciąży miałam betę poniżej....0,1
Ja do IUI podchodzę na Starynkiewicza w Warszawie, klinika leczenia niepłodności na nfz. I ogólnie to jest tak jak Buko pisała.
Co do ćwiczeń - odpuszczam w dzień inseminacji potem żyję normalnie. Niestety miałam długą przerwę w treningach, potem jak chciałam wrócić to kontuzja a teraz ciąża... chyba pójdę tylko chodzić na bieżnię i orbitrek, żeby nie zesztywnieć do reszty.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Wichrowe, nie wiem jak mocne jest to krwawienie. Kuzynka krwawiła w I trymestrze i też myślała, że to poronienie, ale okazało się że miała krwiaka. Wchłonął się po kilku tygodniach.
Trzymaj się kochana!wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny