INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Madzix88 wrote:ejjj o czym wy mowicie wzierniki rurki bol... kuzwa mezu ide do Ciebie!! pierdziele jutrzejsze IUI....
Madzix88, EA lubią tę wiadomość
Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
26.09 transfer 2 zarodków 8A
8 dpt beta 19,37, 10dpt 51,88 13 dpt 198,7 17dpt 833,9
-
nick nieaktualnyzohasamoha wrote:Madzix, wara od męża:p zostaw chłopa w spokoju:p badanie ginekologiczne miałaś nie raz, to podobne, lub takie samo ustrojstwo;) lez spokojnie i zachodz;) a jutro opowiedz jak bylo:D
HAHA Jak to jak?? jutro trojkacik mnie czeka bedzie bosko -
i to właśnie wkładanie tej rurki/cewnika czasem boli. wszytko zależy od ilości płodnego śluzu, kształtu szyjki itd.
czasem założenie cewnika wymaga użycia kulociągu (bardzo rzadko ) i to wtedy może bardzo boleć, kazda kobieta, która miała robione hsg potwierdzi że zakładanie kulociągu boli.
A tak ogólnie IUI nie boli (chyba że jest problem z założeniem cewnika)
ja miałam iui 3 razy i praktycznie ani razu nic nie czułam. Nic w dosłownym tego słowa znaczeniu. Byłam zdziwiona , że już jest po.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2017, 21:21
6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna 2 IUI
3IUI grudzień 2016 serduszko bije pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
Madzix88 wrote:HAHA Jak to jak?? jutro trojkacik mnie czeka bedzie boskoCzynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
-
efta wrote:i to właśnie wkładanie tej rurki/cewnika czasem boli. wszytko zależy od ilości płodnego śluzu, kształtu szyjki itd.
czasem założenie cewnika wymaga użycia kulociągu (bardzo rzadko ) i to wtedy może bardzo boleć, kazda kobieta, która miała robione hsg potwierdzi że zakładanie kulociągu boli.Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
-
nick nieaktualny
-
Madzix88 wrote:ku..wa mnie HSG bolalo jak jasny gwint przestaje was czytac!!! zegnam!!Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
-
AgnieszkaH wrote:Jeżeli lekarz po wynikach z krwi i na usg widział, że owulacja jest już blisko to zastrzyk i inseminacja w tym samym dniu ma sens. Ja miałam ostatnio zastrzyk o 15 a o 22 w nocy owulację. Musisz zaufać lekarzowi, bo pewnie się na tym zna i wie, co robi:) Każdy organizm jest inny i inaczej reaguje.
-
zohasamoha wrote:Co do bólu IUI, to, mnie za każdym razem bardziej boli:/ dzisiaj naprawdę bolalo:( aż się zdziwiłam... Nie wiem, czy to już zmęczenie organizmu czy co? Ale zniosę wszystko;) to nic w porównaniu do bólu porodowego:p
A jeśli chodzi o zastrzyk, ja daję zawsze 36 godzin przed IUI i zawsze pęcherzyki są cale... Ostatnio zaczynal jeden pękać.. -
mala1 wrote:Faktycznie lekarz oceniał owulacje na podstawie krwi i usg ale jakoś nie słyszałam żeby ktoś miał podany pregnyl i za dwie h iui:) szukam dziury w całym
nic się nie martw. jesli oprócz usg miałaś też zbadaną krew (estradiol, progesteron i LH) to lekarz nie mógł się pomylić. wiedział co robi
pozostało teraz czekać. trzymam kciuki
tak z ciekawości możesz powiedzieć jakie miałas wyniki krwi?
6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna 2 IUI
3IUI grudzień 2016 serduszko bije pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
AnaBell wrote:Dołączam, ja miałam inseminację 23 marca. We wtorek wieczorem mam ostatnią dawkę
Luteiny, więc miałam w planach we wtorek zrobić betaHCG żeby w razie czego nie odstawiać ani jej ani Estrofemu. To będzie 12 dzień po IUI, może poczekać jednak do środy z tym badaniem?
To moja pierwsza IUI, nie łudzę się ale jednak pokładam w niej nadzieję... trochę lat już się staramy.
Anabell czyli jesteśmy we 4. I mam nadzieje że wszystkie będziemy szczęśliwe.
Mnie za pierwszym razem nic nie bolało ale i nic z tego nie wyszło. Tym razem delikatnie zabolało. Zobaczymy....Niedoczynnosc tarczycy - Eutyrox 50
XII 2016- HSG- OK, 16 V 2017 Histeroskopia- OK
I IUI- 21 II 2017
II IUI- 23 III 2017
III IUI- 12 VIII 2017 -
nick nieaktualny