INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyEFTA jesteś?! Pliss bądz:-)
Bo chciałabym sie poradzić: jestem po monicie. 13dc, endo 8mm, 1 pęcherzyk 20mm, 2 pęcherzyk: 17mm.
Iui wyznaczona na jutro. Poprosiłam o jak najpóźniejszą h iui i mam na 18. Zastrzyk mam podać 24h przed iui. Nie wiem czy faktycznie zastrzyk dać 24h czy 36h przy. To jest cykl naturalny więc pewnie w innych h strzeli aniżeli na stymulce.
Co uważasz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 08:39
-
jestem
robiłaś lh albo testy owu?
24 brzmi dobrze. na naturalnym mogą pęknąć szybciej niż 36h.
6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna 2 IUI
3IUI grudzień 2016 serduszko bije pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
nick nieaktualnyefta wrote:jestem
robiłaś lh albo testy owu?
24 brzmi dobrze. na naturalnym mogą pęknąć szybciej niż 36h.
Testy owu idą ku pozytywowi ale to jeszcze nie to . Testowa za słaba.
Zbadać co?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 08:51
-
to 24 bedzie git. naturalne lh rośnie skoro test już coś wyłapuje.
6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
nick nieaktualny
-
jak chcesz miac zupelną pewność to zrób lh z krwi. ma to sens jesli wynik bys miała za kilka godzin. żeby zdążyć zastrzyk wczesniej zrobić.6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
w sumie to cofam swoje słowa. iui masz jutro o 18:00 czyli za 33 godziny. zanim zrobisz badanie krwi i zanim przyjdzie wynik minie kolejnych kilka godzin. czy zrobisz zastrzyk 29 czy 24h to nie bedzie miało wiekszego znaczenia. szkoda kasy na badanie i stresu.
naturalne lh rosnie , bo testy owu widzą 2 kreskę. czy pęcherzyk peknie w momencie iui czy 4 godziny poźniej nie ma aż takiego znaczenia.6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
Polawola wrote:Dziewczyny robię małą ankietę, napiszcie prosze ile godz przed iui macie podawany pregnyl/ ovitrelle, a ja zrobię potem statystyki.
U mnie wyglądało to tak
1 IUI bez zastrzyku ponieważ dzień wcześniej było widać że zaczyna pękać - nieudana
2 IUI zastrzyk ovitrelle podany 28h przed IUI - czekam na betęNiedoczynnosc tarczycy - Eutyrox 50
XII 2016- HSG- OK, 16 V 2017 Histeroskopia- OK
I IUI- 21 II 2017
II IUI- 23 III 2017
III IUI- 12 VIII 2017 -
Dzień dobry
no to teraz zastanawiam się czy nie zrobiłam za wczesnie ten zastrzyk
w końcu zrobiłam o 23 wczoraj a IUI jutro 13.30...zaczynam sie stresowaćPs. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.
Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny
1 IUI 4.04.... -
nick nieaktualnyefta wrote:w sumie to cofam swoje słowa. iui masz jutro o 18:00 czyli za 33 godziny. zanim zrobisz badanie krwi i zanim przyjdzie wynik minie kolejnych kilka godzin. czy zrobisz zastrzyk 29 czy 24h to nie bedzie miało wiekszego znaczenia. szkoda kasy na badanie i stresu.
naturalne lh rosnie , bo testy owu widzą 2 kreskę. czy pęcherzyk peknie w momencie iui czy 4 godziny poźniej nie ma aż takiego znaczenia.
Efciu już jestem. Musiałam dojechać do domu.
Zrobiłam teraz test owu:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fba9941e337e.jpg
czyli owu tuż tuż co nie? Teraz to mnie martwi, że ta IUI na 18h trochę późno. Nie wiem czy nie przełożyć na h dopołudniowe?
Powiem Ci, że zastanawiałam się czy nie jechać na to lh, ale jak potem wrzuciłaś drugą swoją wypowiedź to zrezygnowałam. Jeszcze raz Ci dziękuję za pomocWiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 12:14
efta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Alisa wrote:Według mnie jest dobrze
No to się jutro okaże czy wy też za 1 razem miałyście takiego stresa?Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.
1 IUI 4.04.... -
nick nieaktualny
-
U nas sprawa się komplikuje o tyle że M ma do pracy na 12...a jego wpisali na 11.30 pytałam czy może być wcześniej a babka ja wpiszę jak jest a jak będzie wcześniej to będzie...no i nie wiem czy się wyrobi ze wszystkimPs. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.
1 IUI 4.04.... -
jatoszka wrote:u mnie dziś 7dc i jajniki zaczynają działać proszę o kciuki żeby to lewy pracował i produkował
Kciuki znam ten ból bo ja z kolei z prawego potrzebuję ...będzie dobrzejatoszka lubi tę wiadomość
Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.
1 IUI 4.04.... -
Alisa - test owu pozytywny , no jak nic pozytywny. to jest kolejny czy ten sam o którym pisałaś rano?6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
Wedmoczka wrote:Dzień dobry
no to teraz zastanawiam się czy nie zrobiłam za wczesnie ten zastrzyk
w końcu zrobiłam o 23 wczoraj a IUI jutro 13.30...zaczynam sie stresować
powinnio być git te 2,5 godziny nie zrobią aż takiej róznicy trzymam kciukiWedmoczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyefta wrote:Alisa - test owu pozytywny , no jak nic pozytywny. to jest kolejny czy ten sam o którym pisałaś rano?
Te o których pisałam rano dotyczyły wczorajszego dnia i soboty.
Przyspieszylabys iui w takim razie z 18h na wcześniejszą?
Edit: gin pisał. Albo 11h albo 18h. Co mam robić kurde.. musiałabym na juz zastrzyk dacWiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 13:09
-
Czy u Was po Ovitrelle brzuch jak balonik był??? Mam wrażenie że mam nadmuchany balon w środku i baaardzo ciągnie i rozpiera w środku wszystko ( taki @ ból...niech te moje jaja jeszcze zaczekają ze 24hPs. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.
1 IUI 4.04....