INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWedmoczka wrote:Czy u Was po Ovitrelle brzuch jak balonik był??? Mam wrażenie że mam nadmuchany balon w środku i baaardzo ciągnie i rozpiera w środku wszystko ( taki @ ból...niech te moje jaja jeszcze zaczekają ze 24h
-
Alisa wrote:Ja tak mam ale nie zawsze. Niecałą h temu zapodałam jednak Ovi i trzymam jajco do jutra:-)
To trzymajmy razem ja dodatkowo mam takie dziwne parcie na pęcherz że non stop latam do wc
To o której w końcu będziesz miała o 11 czy 18?Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.
Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny
1 IUI 4.04.... -
nick nieaktualny
-
czyli będziesz juz po jak ja pojawię się w klinice trzymam kciuki za nasze jajka
Alisa lubi tę wiadomość
Ps. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.
Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny
1 IUI 4.04.... -
Hej dziewczyny, u mnie niestety również brak dobrych wieści, dzisiaj beta wynosi już tylko 0,8
Powiedzcie mi tylko, jak uważacie: skoro wynik jest wciąż bliski 1, czy to wciąż pozostałości po zastrzyku, czy możliwe, że doszło do zapłodnienia? -
Alisa wrote:Efcia, ten test ze zdjęcia to pierwszy robiony dzisiaj po powrocie z kliniki.
Te o których pisałam rano dotyczyły wczorajszego dnia i soboty.
Przyspieszylabys iui w takim razie z 18h na wcześniejszą?
Edit: gin pisał. Albo 11h albo 18h. Co mam robić kurde.. musiałabym na juz zastrzyk dac
jak nic masz już własny pik , rób zastrzyk teraz i przekładaj iui na 11 jutro.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 14:20
Alisa lubi tę wiadomość
6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna 2 IUI
3IUI grudzień 2016 serduszko bije pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
Alisa wrote:Ja tak mam ale nie zawsze. Niecałą h temu zapodałam jednak Ovi i trzymam jajco do jutra:-)
dopiero przeczytałam. no i superAlisa lubi tę wiadomość
6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
szatanka wrote:Hej dziewczyny, u mnie niestety również brak dobrych wieści, dzisiaj beta wynosi już tylko 0,8
Powiedzcie mi tylko, jak uważacie: skoro wynik jest wciąż bliski 1, czy to wciąż pozostałości po zastrzyku, czy możliwe, że doszło do zapłodnienia?
ja zaraz jade na bete zapewne tez bedzie taki wynik no nic trzeba walczyć dalej
a powiedz czy podchodzicie do kolejnej IUI czy juz inne kroki podejmujecie?? -
szatanka wrote:Hej dziewczyny, u mnie niestety również brak dobrych wieści, dzisiaj beta wynosi już tylko 0,8
Powiedzcie mi tylko, jak uważacie: skoro wynik jest wciąż bliski 1, czy to wciąż pozostałości po zastrzyku, czy możliwe, że doszło do zapłodnienia?
a poprzednia beta w którym dniu cyklu zrobiona i jaki wynik?6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
efta wrote:a poprzednia beta w którym dniu cyklu zrobiona i jaki wynik?
Efta, w sobotę, to był 9dpo i wynik wynosił 2,1.
Mikuśka wrote:Przykro mi kochana
ja zaraz jade na bete zapewne tez bedzie taki wynik no nic trzeba walczyć dalej
a powiedz czy podchodzicie do kolejnej IUI czy juz inne kroki podejmujecie??
Trzymam kciuki, żeby tobie się udało.
Mnie kolejna owulacja przypadnie akurat na święta, więc już mi lekarka powiedziała, że w tym cyklu odpuszczamy.
Dziewczyny, chcę sobie na własną rękę porobić dodatkowe badania z zakresu immunologi i genetyki. Możecie mi powiedzieć, co powinnam zrobić i jak to się nazywa?
Edit: ginka właśnie mi napisała, że w następnym cyklu robimy ostatnią IUI, a potem laparoskopię i histeroskopię oraz badania przygotowujące do IVF. Czułam, że to się tak skończy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 14:44
-
Szatanka strasznie mi przykro
Alisa trzymam mega kciuki za ciebie jajca i jutrzejszy dzien!!!Alisa lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
AnaBell wrote:to zrobię betę we wtorek, zawsze to jeden dzień łudzenia się mniej lub jeden dzień szczęścia więcej
AnaBell idziesz jutro na betę?Niedoczynnosc tarczycy - Eutyrox 50
XII 2016- HSG- OK, 16 V 2017 Histeroskopia- OK
I IUI- 21 II 2017
II IUI- 23 III 2017
III IUI- 12 VIII 2017 -
szatanka wrote:Trzymam kciuki, żeby tobie się udało.
Mnie kolejna owulacja przypadnie akurat na święta, więc już mi lekarka powiedziała, że w tym cyklu odpuszczamy.
Dziewczyny, chcę sobie na własną rękę porobić dodatkowe badania z zakresu immunologi i genetyki. Możecie mi powiedzieć, co powinnam zrobić i jak to się nazywa?
Edit: ginka właśnie mi napisała, że w następnym cyklu robimy ostatnią IUI, a potem laparoskopię i histeroskopię oraz badania przygotowujące do IVF. Czułam, że to się tak skończy.
Szatanka strasznie mi przykro, ja też mam w planach 4 IUI potem in vitro.
Trzymam kciuki żeby ostatnia IUI się udała.
Mam pytanie gdzie robiłaś betę że dostałaś taki wynik.
Ja po pierwszej IUI betę robiłam w Śląskich Laboratoriach Analitycznych i wynik był >2.Niedoczynnosc tarczycy - Eutyrox 50
XII 2016- HSG- OK, 16 V 2017 Histeroskopia- OK
I IUI- 21 II 2017
II IUI- 23 III 2017
III IUI- 12 VIII 2017 -
nick nieaktualnyszatanka wrote:Hej dziewczyny, u mnie niestety również brak dobrych wieści, dzisiaj beta wynosi już tylko 0,8
Szatanko, ja miałam w październiku 2016 bete ponad 2, w grudniu 2016 - 3,5.
I nie było żadnej ciąży. A najlepsze: w tym grudniu test pozytywny wyszedł mi. Gołym okiem widoczna kreska.
Gin machnął na to ręką, że u każdej kobiety beta nie musi =0. Tym bardziej u tej co już rodziła.
Uważam, że to niestety pozostałość po zastrzyku.
-
nick nieaktualnyWiecie co, ja bym musiała chyba zabić mojego gina by włączył mi Estrofem - serio!!
Dzisiaj rozmawiałam z nim i zastanawiał się. Ale powiedział, że endo ładne, trójfazowe i przy 8mm nie włączy mi i że jeszcze podrośnie.
Mów do słupa - a słup dupa!
Może i wystarczy, a może i nie - takie gdybanie kurna. -
Wedmoczka wrote:No to się jutro okaże czy wy też za 1 razem miałyście takiego stresa?
trzymam za ciebie kciuki:DWedmoczka lubi tę wiadomość
Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
Szatanka, jak dla mnie to po prostu pozostałość po zastrzyku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 16:27