INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Przepraszam za pytanie poza tematem: mam pytanie o pękanie pęcherzyka - czy wiecie, jak to wygląda na USG? Nie chcę podważać wiedzy mojego lekarza, ale jestem ciekawaMi mówił, że mój pęcherzyk się "zapadł" - czy to znaczy, że pękł? Wyglądał na USG jak fistaszek w skorupce
04.2016 Napro
3xIUI 2016
HSG - jeden jajowód niedrożny
niepłodność idiopatyczna
starania od początku 2014 -
Stelka_mis wrote:Przepraszam za pytanie poza tematem: mam pytanie o pękanie pęcherzyka - czy wiecie, jak to wygląda na USG? Nie chcę podważać wiedzy mojego lekarza, ale jestem ciekawa
Mi mówił, że mój pęcherzyk się "zapadł" - czy to znaczy, że pękł? Wyglądał na USG jak fistaszek w skorupce
Z pęcherzyka powstaje stigma, powinno być widać na zdjęciu takie białe kropeczki ułożone w koło.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f375a6c03235.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/65c57c90468d.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 13:28
-
Słabo widać, ale mam nadzieję, że pomoże:)
Głupia ja...miałam edytować, a zacytowałam...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 13:34
-
olencja wrote:ja juz po 5, nowy gabinet inny lekarz,moze sie uda
nie? czeba wierzyc:D
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 13:45
pcos + teratospermia
4 IUI
I ICSI VI 2016
crio wrzesień 2016 r.
II ICSI I 2017 -
Dziękuję Bella za foty!
Hmm, czyli zapadnięty to nie oznacza, że pęknięty, tylko taki jak po wybuchu (szczątki dookoła) to pęknięty, tak?
Wiem, że mi ta wiedza nic nie zmieni, ale pomyślałam, że skoro już łykam te tablety na wzrost pęcherzyków, to może na pękanie coś powinnam wziąć. Muszę lekarza pomęczyć o to.
Olencja - bulgoczące kijanki niech dadzą czadu!04.2016 Napro
3xIUI 2016
HSG - jeden jajowód niedrożny
niepłodność idiopatyczna
starania od początku 2014 -
Stelka_mis wrote:Dziękuję Bella za foty!
Hmm, czyli zapadnięty to nie oznacza, że pęknięty, tylko taki jak po wybuchu (szczątki dookoła) to pęknięty, tak?
Wiem, że mi ta wiedza nic nie zmieni, ale pomyślałam, że skoro już łykam te tablety na wzrost pęcherzyków, to może na pękanie coś powinnam wziąć. Muszę lekarza pomęczyć o to.
-
Ja właśnie czekam w klinice na moją trzecią inseminacje:) mój pęcherzyk naturalny miał w poniedziałek 12,5mm a dziś ma 20mm, jest jeszcze drugi 13mm i mam nadzieję że się wchłonie:kurde ale dużo urósł w tak krótkim czasie:) lh z 19 miu/ml na 88 a estradiol jest 259pg/mol także jest dobrze, a doktor chciał bym przyszła jutro a ja miałam przeczucie że dzisiaj będzie odpowiedni czas, 4 inseminacja jeśli będzie to już na stymulowanym cyklu, dzisiaj dostanę rozpiske leków na stymulacje
-
Zdarza się, że mając dwa pęcherzyki w dwóch jajowodach owulacja będzie w różnym czasie. Zdarza się, że oba zostaną zapłodnione w różnym czasie, nazywa się to nadpłodnienie, wtedy masz bliźniaki dwujajowe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 17:50
-
W tym cyklu tez miałam dwa pecherzyki, ale jeden przestał rosnąć na 13 mm. Bez stymulacji.
-
Hej dziewczyny, czytam forum od jakiegoś czasu, baaardzo dużo się dowiedziałam ale teraz potrzebuję pomocy bardziej doświadczonych. Jestem przed pierwszą inseminacja, dziś był monitoring po stymulacji, 18mm jeden, 2 po ok 10 i endo 6- czy to nie za mało? Dostalam Choragon 500, i napiszcie mi proszę jak to jest z zastrzykiem, czy aplikacja boli? Strasznie sie boje zastrzykow i trochę panikuje. Lepiej samemu zrobic czy oddać się w inne ręce?
Mam robic w brzuch, czy Wy też tak stosowalyscie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 18:43