INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzień dobry:)
właśnie wróciłam z kontrolnego usg i okazało się, że jestem przestymulowana (oczywiście lekarz tak tego nie nazwał). Wszystkie dolegliwości związane są z nadmierną ilością pęcherzyków. Dostałam Dostinex (4 tabl.250zł)(niezła impreza) i w poniedziałek do kontroli.. I teraz uwaga... kolejna próba podejścia do IUI może być za cztery cykle:(
P.S.Dziewczyny bardzo mocno trzymam za Was kciuki!! niech się dzieje w tym czerwcu )) -
nick nieaktualny
-
olcia.de wrote:Didik
Dziewczyny, w którym dc badałyście prolaktyne, LH, FSH, estradiol? Czy w cyklu stymulowanym też się wykonuje te badania? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Lotta, trzymam mocno kciuki !
Baajkanna kiedy wybierasz się do lekarza?Bajkaanna lubi tę wiadomość
-
Sumer, Bajkaaana, troszkę małe te wasze bety, jak na końcówkę 5. tygodnia Mam nadzieję, że to tylko oznacza, że poprzesuwały wam się owulacje i wszystko zakończy się happy endem. Badałyście może coś dzisiaj? Chociaż w sumie przecież beta rośnie, a nie spada. W takim razie chyba można się cieszyć?
Didik, a ile miałaś tych pęcherzyków? I dlaczego inseminacja dopiero za 4 cykle? Jakie leki dostawałaś, że tak cię wystymulowało? Kurde, ale cię załatwił...Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2017, 19:40
-
A ja nie mam żadnych objawów ciąży Tzn. wyjątkowo (pomimo aż dwóch ovitrelli) nic mi nie dolega, nie bolą mnie jajniki ani nic takiego. Żyję sobie dzięki temu i w ogóle zapominam, że tam może coś kiełkować. Choć szczerze mówiąc, to chyba nawet jakoś się specjalnie nie podniecam, raczej nastawiam się już na IVF w połowie lata, bo straciłam wiarę, że inseminacje mogą nam pomóc.
Edit: kobieta zmienną jest. Przecież jeszcze w poniedziałek pisałam, że jestem pełna nadziei. No ale okazuje się, że chyba jednak nie jestem, jakoś wyjątkowo podchodzę do tego nieemocjonalnie tym razem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2017, 19:39
-
summer86 wrote:Lotta, trzymam mocno kciuki !
Baajkanna kiedy wybierasz się do lekarza?
Summer bylam dzisiaj. zrobil usg. nic nie widzial. totalnie nic. nigdzie. kazal czekac 2-3 tyg i wrocic na baadanie. prosilam o bete, to nie chciał mi przepisac ale jakos na nim to wymusilam. zrobilam od razu. jutro rano wynik.
A Ty kiedy ???2014 bardzo słabe plemniki
02.2016 HSG nie drożne jajowody
03.2016 HSC usunięcie polipa i ...
02.2017 HSG drożne jajowody
04.2017 plemniki lepsze, choć nie ma szału
24.04.17 pierwsze IUI -> ;(
17.05.17 drugie IUI
Po dwóch latach zapomnienia...Wracamy, mam mało czasu, rezerwa jajnikowa nie kłamie
AMH 1,25
Testosteron 0,11
10.2019 plemniki w całkiem dobrej formie
13.11 Gonapeptyl start protokół długi
29.11 ICIS -> wizyta 1 ds
06.12.19 8 ds sa komórki
11.12.19 pick up 8 komórek
16.12.19 transfer 2 blastek, zero mrozakow ...
19.12.19. -
Dziewczyny, ja nie mam dobrych przeczuć - beta jak na ten etap jest niziutka, obawiam się zatem, że to może być pozamaciczna.Wizytę mam w środę dopiero, bo lekarz powiedział, że póki co na USG i tak nic widać nie będzie.
Waham się czy powtarzać jeszcze w ogóle betę.