INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Jolcia1985 wrote:Cześć dziewczyny jakiś czas mnie nie było, może co niektóre z Was będą mnie pamiętały od czasu do czasu zaglądałam tutaj, obserwowałam co się u Was działo i bardzo bardzo gratuluję dziewczynom, którym się udało (ba, niektórym nawet naturalnie - KasicaLisica ).
Ostatnią IUI miałam w listopadzie, jak wiadomo nieudaną, potem nastąpiła u nas przerwa w konkretniejszych staraniach, na początku roku przeszłam zabieg laparoskopii wraz z histeroskopią a potem byliśmy na długim urlopie, z którego wróciliśmy wczoraj .
Dzisiaj zrobiłam pierwszy test po urlopie, negatywny, jest może jeszcze jakaś szansa.......jutro może wybiorę się na betę. W każdym razie i tak już się zapisałam na poniedziałek do ginekologa i pewnie na nowo zaczynamy zabawę z IUI. Myślę, że damy sobie szansę na max 2 IUI, jeżeli nie wyjdzie będziemy podchodzić już do in vitro. Na pewno chcemy z mężem jeszcze powtórzyć badanie nasienia (bardziej rozszerzone) i AMH (+ dodatkowo chcę zrobić inhibina b).
Wspomniałam wcześniej o laparoskopii z histeroskopią, hmmm wyobraźcie sobie, że wszystko jest idealnie, wszystko drożne, prawidłowe, kompletnie nic nie było trzeba wycinać, pobierać do badania. Szukamy dalej i staramy się dalej
Cześć Jolcia, zastanawiałam się, co u Ciebie, przyciągnełam Cię myślami Fajnie, że nic Ci złego w badaniach nie wyszło. Działajcie, a wierzę, że się uda! Nie wolni się poddawać, zobacz, ile tu takich pozytywnych historii. Liczę, że będziesz się odzywać na wątku. Powodzenia!
14.10.2015 - 1 IUI
Naturalny cud Córeczka w drodze!
Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!
Drugie bobo w drodze
-
A mnie w ogóle piersi nie bolą w tym cyklu. Dziwne
Urocza, gratulacje!!urocza lubi tę wiadomość
-
Opium wrote:A mnie w ogóle piersi nie bolą w tym cyklu. Dziwne
Urocza, gratulacje!!
a wiesz że u mnie tak samo... zastanawiam się czy to nie kwestia clo+pregnyl...
normalnie zaraz po owu czułam cycki
A i gratulacje Uroczaurocza lubi tę wiadomość
2020
2023 -
Ja mialam cykl naturalny, tylko Pregnyl, wiec moze to po nim? Ch.. go wie
-
Dziewczyny ja podchodze do iui w czerwcu Obecnie jestem w 2-giej połowie cyklu stymulowanego CLO, ale czuję, że nic nie wyjdzie. Czekają mnie jeszcze dwa cykle na CLO, potem maj-przerwa i początek czerwca inseminacja. Chcialabym bardzo żeby się udało... Jak się nie uda to pod koniec roku chcemy podejść do ivf.
Za Was trzymam kciuki :*07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
1 IUI 22.07.2016 10.2016 cb
ANA dodatnie, ss-a ++, pcna+
C3 0,6
zespół antyfosfolipidowy
CD4/CD8 2,8
equoral, encorton, neoparin, acard -
Pyatii a jak długo się staracie? Dlaczego dopiero w czerwu IUI?
-
Generalnie moja historia ze staraniami jest długa i pokręcona, bo staramy się od 2012, ale lekarka nie wykryła mi polipów i dopiero inny lekarz mi je wykrył i usunął w lipcu 2015... Zajmowały prawie całą macicę, nie było szans na zagniezdzenie. Więc w zasadzie powinnam liczyć czas od lipca 2015, ale jednak tamtych 3 lat niepowodzeń nikt mi nie wymaże.
W czerwcu bo pod koniec kwietnia kończe CLO, a gin mówi, że najpierw spróbować z samym CLO żeby zwiększyć szanse. Ja owuluję naturalnie, ale dzięki CLO mam więcej pęcherzyków, więc jest większa szansa na zapłodnienie.
Wszystkie wyniki u mnie w normie, u Męża też- tylko wyszło mu upłynnienie mechaniczne na jednym badaniu i musi przed owu łykać mucosolvan. Jak się nie uda na CLO to następny krok to inseminacja.07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
1 IUI 22.07.2016 10.2016 cb
ANA dodatnie, ss-a ++, pcna+
C3 0,6
zespół antyfosfolipidowy
CD4/CD8 2,8
equoral, encorton, neoparin, acard -
Pyatii - rozumiem
Olencja - moze mnie w cionrzy nie bedą bolećAjka, olencja lubią tę wiadomość
-
olencja wrote:hmm po pregnylu niby powinny bolec skoro on udaje cionrze:D
Ps prolaktyna zawsze miałam niską, więc.... nie wiem o co chodziWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 17:18
2020
2023 -
Ale mamy rozkminy
Zrobiłam dzisiaj ponowny eksperyment z testem ciązowym.
Od soboty wieczorem wyglada na to ze HCG ze mnie wyparowało, bo negatyw. -
Olenja nie bierz juz jutro lutka. Poczekaj najlepiej z dwa dni po IUI. Sprawdzasz tempke rano? Dopiero po skoku tempki wez.
Urocza- ale super, wielkie gratulacje!
Pyatii - mam nadzieje ze nie bedzie Ci potrzebna IUI i do czerwca zaciazysz naturalnie, z samym ClO.
Tak a propos polipow - to mi wykryto na USG przed pierwszym IUI w ostatnim cyklu. Podobno maly jest (5 mm), ale zalecono mi histeroskopie ktora mam miec w najblizsza niedziele. Byc moze ten polip caly czas tam byl a moj gin go poprostu nie widzial?
Jolcia - trzymam kciuki zeby sie szybko udalo. To dobrze ze masz wszystko drozne i czysta macice
My tez dajemy sobie jeszcze dwie proby z IUI, jak sie nie uda, to IVF.Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
urocza wrote:Dziewczyny udzielałam się na wątku prawie rok temu, mieliśmy od marca do maja 2015 4 IUI, niestety bez efektów.
W lipcu zakwalifikowaliśmy się do rządowego in vitro, na tydzień przed telefonem z kliniki, zapraszającym na rozpoczęcie pierwszej procedury, dwie kreski na teście.
Naturalsik w najmniej spodziewanym cyklu!!!
Trzymam za Was kciuki i życzę Wam też pozytywnych zakończeń!!!urocza lubi tę wiadomość
02 06 2015 26 06 2015
21 07 2015 14 09 2015
-
Ajka - grunt to pozytywne myślenie!
Ile wasze kliniki zalecaja prób inseminacji?
U nas jest max 5.