INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Olencja, dlaczego tak długo czekaliscie?
-
nick nieaktualny
-
Ajka wrote:Chodziło mi o ilość IUI - u nas było tak, że po 6 miesiącach starań zrobiliśmy badanie nasienia i wyszło strasznie (przy takich wynikach tylko ivf), okazało się ze M. ma zapalenie prostaty i żylaki... ostatecznie plan, zaleczyć, zrobić operacje i próbować z iui jak się poprawią wyniki... to jest nasz 13 cykl starań (tak na poważnie to zalelismy luty/marzec 2015), na razie jeszcze nie myślałam ile iui...
My staramy się dwa lata już i mamy stwierdzoną niepłodność idiopatyczną. Lekarz mówił, że proponuje 3-6 iui, a potem ivf. Zależy jakie będą efekty stymulacji itd. to podejdziemy na pewno 3-4, może te dwa też. Ale jesteśmy przed pierwszą, więc nic nie wiadomo, jak się potoczy.M&M -
Dokładnie Olencja, Niunqa ma racje!
-
Martoszka wrote:My staramy się dwa lata już i mamy stwierdzoną niepłodność idiopatyczną. Lekarz mówił, że proponuje 3-6 iui, a potem ivf. Zależy jakie będą efekty stymulacji itd. to podejdziemy na pewno 3-4, może te dwa też. Ale jesteśmy przed pierwszą, więc nic nie wiadomo, jak się potoczy.
ja dopoki tego nie zbadam to nie powiem ze mam nieplodnosc idiotyczna bo idiotyzm a nie diagnoza -
Niunqa wrote:Ja zgłaszam że tesciłam i moim zdaniem negatyw więc odstawiłam lutkę. Nie wiem czy dobrze zrobilam, ale w sumie dziś kazał mi zrobić betę. W dodatku jestem chora: katar, kaszel i zawiana szyja Nic poki co nie brałam.
tak wogole u Ciebie przy tylu ciazach biochemicznych, naturalnych jaki jest sens robienia IUI? przeciez zachodzic umiesz, tu trzeba znalezc przyczyne utraty ciazyWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 14:44
-
U mnie nie sprawdzali ( nie było USG)
Przy samym zabiegu IUI moj lekarz stweirdził "na oko" (nie wiem jak), ze jest "dobra owulacja" -
olencja wrote:aaa,no to inna bajka:/
I dlatego jest idiopatyczna niestety. Wiesz, wolałabym znać przyczynę ( choć sądzę, że to siedzi w głowie ) i z tym walczyć. No ale wg mnie i naszego lekarza, ta opcja jest możliwa i dlatego proponuje iui.
Ja wiem, że jak nie spróbuję to nadal będę się zastanawiałam czy wszystko zrobiłam co mogłam, a jak zrobimy te 3-4 iui i nie wyjdzie to po prostu sobie darujemy i tyle.M&M -
Na drugi dzień po IUI możesz iść. Jak pekły to nie bedzie ich widac, ciałko źółte sie pojawi a jak nie pękły to sie zrobi torbielka, będą duże i widoczne pęcherzyki.
olencja wrote:a teraz pytanie do dziewczyn ktore braly zastrzyk: ile dni po zastrzyku warto isc sprawdzic czy pecly banki?
i czy istnieje ewentualnosc ze sie wchlonely zamiast peknac?
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
nick nieaktualnyWitam Was dzieczyny
Od jakiegoś czasu podczytuję wątek i postanowiłam napisać- W styczniu miałam badanie hsg, udrożniona mi jeden jajowód więc obecnie dwa drożne. W poniedziałek miłam IUI na cyklu naturalnym, we wtorek wieczorem na 100 % miałam owulację bo po udroznieniu czułam ból jak nigdy, w środę byłam na monitoringu sprawdzić czy pęcherzyk pękł. Badanie USG to potwierdziło i cieszę się że to sprawdziłam. Dr pokazał mi na monitorze jak wygląda ciałko żółte W domu wpisałam w google, wrzuciłam na grafikę i tam jest to widoczne a u mnie wyglądało bardzo podobnie.
aszka, Dani lubią tę wiadomość