INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLunk_a wrote:encorton utrzyma każda ciążę nawet pozamaciczna czy wadliwa która naturalnie by się poronila.
PozdrowkiWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 20:49
lipa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej witam nowe kolezanki, Anouk i Ania M, ja jestem z lublina i tutaj tez chodze do kliniki i nie narzekam- na pewno nie na to ze traktuja mnie tasmowo.Anouk ja lecze sie w ovum, jak masz jakies pytania to pisz nz priv, chetnie pomoge.
Dzisiaj jestem po wizycie u mojego dr, jeden pecherzyk nie pekl- zrobil mi sie w srodku jakis skrzep, pecherzyk ma 28mm, stad tez bolacy jajnik. Musze czekac az sie wchlonie.
Czekam na @ i startuje z antykami do ivf- dlugi protokol. Dostalam tez liste badan do zrobienia w miedzyczasie.
Kochane! Pozegac sie chcialam, czas zmienic watek na ivf. Zycze Wam z calego serca powodzenia i spelnienia marzen i abyscie na tym watku zakonczyly sukcesem swoje starania.
Ja walcze dalej, oby krotko bede czasami do Was wpadac zeby zobaczyc co sie dzieje.Dani lubi tę wiadomość
Starania od II 2014
5x IUI (w tym ciąża biochemiczna)
IVF
Transfer 27.06 2 mrozaczków - hcg 7dpt-87, 9dpt-226, 11dpt- 646
Magdalena 06.03.2017 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnia M wrote:Sylwiasta159, powiedz, ty zaszlas w ciaze po ivf, po nieudanych inseminacjach? Jestem po 3, i debatuje czy robic 4ta, tak dla spokoju sumienia, czy walic od razu na ivf... Niby problem glupio prosty- wrogi sluz, a nic na niego nie dziala...
Skoro u was problem to tylko wrogi sluz to teoretycznie iui powinna pomoc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 21:08
-
8 mln to mało? Może ja sie nie znam ale u nas było 7 mln i lekarz mówił ze super ilośc. Także trochę zgłupiałam
-
To dziwne, bo jezeli nie podaje sie ponizej 5 a my mielismy 7 i lekarz powiedzial ze jest super to cos jest nie halo.
-
Mieszkam w Polsce i to podobno w Polsce C:) mam wziernik, probówki. Chciałabym żeby mi mąż pobrał wymaz z szyjki. Trochę łatwiej bo jest lekarzem ale ogląda raczej ludzi z całkiem innej strony:)Przecież normalnie to pielęgniarki robią nawet w Novum. Napisałam tylko że w Holandii kobiety same sobie pobierają to standard a ja nie chcę ze wszystkim latać do lekarza.
Ja myślałam najpierw w Lublinie o Abovo mój tutejszy ginekolog bardzo tam polecał prof Putowskiego i lek Baranowskiego chyba. Dobrze ich zna więc może byłoby łatwiej i mam tylko 110 km:). Ale od razu myśleliśmy o in vitro i tu Novum ma największą skuteczność.Novum od września 2015
40 lat, wysokie FSH (10,7), spadające AMH (1,7), mąż nasienie w dolnej granicy normy
27.01.2016 1 IUI
18.03.2016 2 IUI
10.02.2017 1 iVf cb
7.04.2017 crio
29.05.2017 crio jest mały człowiek z wielkim sercem...TP 16.02.18
-
My przy pierwszej IUI mieliśmy 5,5 mln/ml, to nam lekarka wykonująca zabieg powiedziała, ze nasienie bardzo słabe i przy takich parametrach, to oni proponują już ICSI.
A jak później mieliśmy wynik badani 6,5mln/ml to inna lekarka powiedziała, że nasienie jest takie "inseminacyjne".
Na ostatniej IUI 36mln/ml to było bardzo dobre wg lekarza.
Także podejścia różne...
Ale ważne jest też % prawidłowych. My mamy tak około 2-3%Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 08:57
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
nick nieaktualnyHej dziewczyny,
Podkleję sie do was bo zaczynam poważnie zastanawiać się nad iui.
Czy może mi któraś podpowiedzieć jak długo trwają przygotowania do zabiegu i co konkretnie trzeba zrobić. Ja jestem już po kilku cyklach stymulowanych. niby wszystko rośnie jak trzeba i pęka też jak trzeba, ale fasolki brak
(A encorton tez już brałam)
Jakie są szanse przy IUI??
Widziałam że padł jakis wpis o lublinie. Czy któraś z was chodziła do dr.Wróbla z Lublina??
Dzięki za odpowiedzi -
Hej dziewczyny.Moje 2 tygodniowe czekanie po iui dobiega końca a ja zaczynam wariować.Do tej pory było na luzie ale im bliżej terminu @ tym gorzej.Jutro powinnam zrobić betę i strasznie się boję! Najpierw był plan poczekania do poniedziałku ale chyba nie dam rady!!!!! W sobotę planowa @.Kupiłam też test ale boję dię że wyjdzie fałszywie pozytywny...
-
jutro robie IUI, endo dzis 7 mm, prawy pecherz 18 mm, lewy 17 mm, zrobilam sobie zastrzyk wlasnie pod nadzorem pani pielegniarki:D totalna latwizna:D
pytanie medyczne- od kiedy brac luteine? bo dzis byla zielona jak paprotka wiosna dokrotka i kazal brac od jutra, ale do jutra to jeszcze ovitrel moze nie zadzialac, moze od niedzieli wezme?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 10:39
-
Mala mi a ile jesteś po iui? Jak 12 dni możesz i w ciagu dnia spróbować test.
Z ilością w mln to jest tak ze inna ilosc masz inna podają. Albo inaczej-podaja wszystko ale w protokole zaliczają tylko te o ruchu postępowym a i b. I to jest zdaje się ta właściwa ilość.
Ja Luteine radze brać tak 36 godx po iui -
Hej Dziewczyny,
można się do Was przełączyć? Temat IUI przerabiam po raz drugi, pierwsza nieudana na początku stycznia, druga zrobiona tydzień temu.Dani lubi tę wiadomość
pcos + teratospermia
4 IUI
I ICSI VI 2016
crio wrzesień 2016 r.
II ICSI I 2017 -
Dobra, nie bede się stresować. Lekarz wie lepiej niż ja.
Olencja, i co? Przezyłas zastrzyk nie? Nie jest tak ciezko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 10:53