Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA edycja 2016
Odpowiedz

INSEMINACJA edycja 2016

Oceń ten wątek:
  • Kasia 25 Autorytet
    Postów: 1052 275

    Wysłany: 28 listopada 2017, 20:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam mocno kciuki!!!! <3 <3 <3 pewnie że będę pisać ;)

    Cccierpliwa lubi tę wiadomość

    marzec 2017 iui udana
    10.07.17 aniołek Kornel [*] 17tc
    luty 2018- II iui ?
    Gonal f 900
    Pcos, insulinoopornosc, zaburzenia miesiaczkowania.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 listopada 2017, 20:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga94 wrote:
    Cześć dziewczyny, poradzicie czy jest sens z takimi wynikami podchodzić do inseminacji? Mamy mieć za około dwa tygodnie, ale mam co do tego wątpliwośći...
    objetosc ejakulatu 5,64 ml 1,5 5 H
    pH 7,5 7,2 8 ~
    liczba plemników w 1 ml 8,7 mln/ml 15 120 L
    całkowita liczba plemników 49,068 mln/ejakul
    at
    39
    liczba plemników o prawidłowej
    budowie
    1 % 4 L
    plemniki patologiczne 99 % 96 H
    całkowity ruch plemników 39 % 40 L
    ruch postepowy 34 % 32
    - szybki postepowy 28
    ruch oscylujacy 5 %
    aglutynacja 0 % 0 10 ~
    agregacja 10 % 0 10 ~
    komórki okragłe < 5,00 mln/ml 0 5
    - w tym leukocyty < 1,00 mln/ml 0 1
    - w tym komórki
    spermatogenezy
    < 1,00 mln/ml 0 1


    Mieliśmy bardzo podobne wyniki.
    Podeszliśmy 4 razy do inseminacji, nie udała się, ale próbój kilka razy może się uda.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 listopada 2017, 20:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    Kasiu troche zawirowan bo zaliczylam hiperke szpital ale juz jestem po transferze z dwoma kurczakami w brzuchu od wczoraj ;) teraz czekanie czy beda chcialy pozostac...
    Jakbym gdzies dlugo nie zagladala to pisz pw ;) albo zagladaj na bloga ;) wtedy najszybciej odpisze
    Trzymam mocno mocno kciuki :*

    Cccierpliwa lubi tę wiadomość

  • Kasia 25 Autorytet
    Postów: 1052 275

    Wysłany: 28 listopada 2017, 21:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga94 wrote:
    Cześć dziewczyny, poradzicie czy jest sens z takimi wynikami podchodzić do inseminacji? Mamy mieć za około dwa tygodnie, ale mam co do tego wątpliwośći...
    objetosc ejakulatu 5,64 ml 1,5 5 H
    pH 7,5 7,2 8 ~
    liczba plemników w 1 ml 8,7 mln/ml 15 120 L
    całkowita liczba plemników 49,068 mln/ejakul
    at
    39
    liczba plemników o prawidłowej
    budowie
    1 % 4 L
    plemniki patologiczne 99 % 96 H
    całkowity ruch plemników 39 % 40 L
    ruch postepowy 34 % 32
    - szybki postepowy 28
    ruch oscylujacy 5 %
    aglutynacja 0 % 0 10 ~
    agregacja 10 % 0 10 ~
    komórki okragłe < 5,00 mln/ml 0 5
    - w tym leukocyty < 1,00 mln/ml 0 1
    - w tym komórki
    spermatogenezy
    < 1,00 mln/ml 0 1
    Porozmawiaj z lekarzem prowadzącym, pokaz wyniki ;)

    marzec 2017 iui udana
    10.07.17 aniołek Kornel [*] 17tc
    luty 2018- II iui ?
    Gonal f 900
    Pcos, insulinoopornosc, zaburzenia miesiaczkowania.
  • aga94 Ekspertka
    Postów: 195 108

    Wysłany: 1 grudnia 2017, 12:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawiałam, sam nam zaproponował inseminację. Ale na stronach internetowych wszędzie pisze że z takimi wynikami mamy marne szanse. I nie wiem czy nie zrezygnować i od razu podejść do in-vitro.

    p19uyx8dljo0zhvp.png

    Starania od lipca 2017.
    11.12.2017 - pierwsza IUI na cyklu stymulowanym - cb
    01.02.2018 - HCG 8748,4 mlU - naturalny cud / 03.02.2018 - HCG 11482,1 mlU / 05.02 - <3 110/min
  • Kasia 25 Autorytet
    Postów: 1052 275

    Wysłany: 1 grudnia 2017, 17:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga94 wrote:
    Rozmawiałam, sam nam zaproponował inseminację. Ale na stronach internetowych wszędzie pisze że z takimi wynikami mamy marne szanse. I nie wiem czy nie zrezygnować i od razu podejść do in-vitro.
    Jeśli lekarz nie podpowiedzial że wyniki są słabe i proponuję in vitro, to ja sprobowalavym iui.

    Nasze są trochę lepsze i pierwsza iui udana, po pobraniu nasienia do laboratorium oni je trochę ulepszaja :)
    Nie sugeruj się tym co kto pisze, ja zawsze słucham lekarza zaufanego, ewentualnie szukam drobnych info na necie.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 17:16

    marzec 2017 iui udana
    10.07.17 aniołek Kornel [*] 17tc
    luty 2018- II iui ?
    Gonal f 900
    Pcos, insulinoopornosc, zaburzenia miesiaczkowania.
  • aga94 Ekspertka
    Postów: 195 108

    Wysłany: 1 grudnia 2017, 19:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi :*

    Tylko nasz lekarz jest taki, że nawet nie widzi przeszkód w naturalnym zajściu w ciążę. Zawsze powtarza, że z każdym cyklem mamy 5% szans na ciążę i że nie jest to 0%. I tego się zawsze trzyma.
    Tylko my już 4 lata kochamy sie bez zabezpieczenia, a dziecka dalej nie ma i ja już trace nadzieje nawet na tą inseminację.

    p19uyx8dljo0zhvp.png

    Starania od lipca 2017.
    11.12.2017 - pierwsza IUI na cyklu stymulowanym - cb
    01.02.2018 - HCG 8748,4 mlU - naturalny cud / 03.02.2018 - HCG 11482,1 mlU / 05.02 - <3 110/min
  • Kasia 25 Autorytet
    Postów: 1052 275

    Wysłany: 1 grudnia 2017, 23:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga94 wrote:
    Dzięki za odpowiedzi :*

    Tylko nasz lekarz jest taki, że nawet nie widzi przeszkód w naturalnym zajściu w ciążę. Zawsze powtarza, że z każdym cyklem mamy 5% szans na ciążę i że nie jest to 0%. I tego się zawsze trzyma.
    Tylko my już 4 lata kochamy sie bez zabezpieczenia, a dziecka dalej nie ma i ja już trace nadzieje nawet na tą inseminację.
    My bez zabezpieczenia 6 lat i nic, ale problem tkwi we mnie... Nie poddawaj się, póki nie spróbujesz nie przekonasz się. Ja też byłam nastawiona w taki sposób jak Ty teraz i pierwsza iui się udała...
    Ja byłam stymulowana lekami, owulka była starania też i tak przez dwa cykle, ciąży brak. Trzeci cykl zaczęliśmy inseminacja.
    Oczywiście to Wasza decyzja, ale nie przekreslaj i nie trać wiary ;)

    marzec 2017 iui udana
    10.07.17 aniołek Kornel [*] 17tc
    luty 2018- II iui ?
    Gonal f 900
    Pcos, insulinoopornosc, zaburzenia miesiaczkowania.
  • aga94 Ekspertka
    Postów: 195 108

    Wysłany: 2 grudnia 2017, 08:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :)
    też byłam stymulowana przez ostatnie trzy cykle, ponieważ ja mam hashimoto. Ale lekarz twierdzi, że skoro mam owulację co miesiąc, regularne to wina leży po męża stronie i dlatego zalecił inseminację. Wczoraj ustaliliśmy, że spróbujemy trzy razy i jak przez ten czas się nie uda to podejdziemy do in-vitro.

    p19uyx8dljo0zhvp.png

    Starania od lipca 2017.
    11.12.2017 - pierwsza IUI na cyklu stymulowanym - cb
    01.02.2018 - HCG 8748,4 mlU - naturalny cud / 03.02.2018 - HCG 11482,1 mlU / 05.02 - <3 110/min
  • Kasia 25 Autorytet
    Postów: 1052 275

    Wysłany: 3 grudnia 2017, 23:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    daj znać co tam jak tam ;)

    marzec 2017 iui udana
    10.07.17 aniołek Kornel [*] 17tc
    luty 2018- II iui ?
    Gonal f 900
    Pcos, insulinoopornosc, zaburzenia miesiaczkowania.
  • aga94 Ekspertka
    Postów: 195 108

    Wysłany: 4 grudnia 2017, 14:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś powtórzyliśmy badanie nasienia. Tamto było robione 27 października, a więc mineło prawie miesiąc. Dawałam mężowi salfazin, kwas foliowy i tran. Troszkę się poprawiło, ale bez szału. Wklęję wyniki. Dziś mamy wizytę u naszego lekarza i zapytamy czy na pewno jest sens robić tą inseminację. U męża na usg wyszło, że ma żylaki. Pewnie to jest powodem. Może lepiej je najpierw usunąć.

    abstynencja płciowa 3 dni 2 7 ~
    abstynencja alkoholowa 7 dni
    prawidłowa powy¿ej 2 dni
    upłynnienie dostarczono min
    prawidłowe do 60 min
    konsystencja płyn płyn
    ciagliwosc (lepkosc) do 5 cm 0 1
    objetosc ejakulatu 3,93 ml 1,5 5 ~
    pH 7,5 7,2 8 ~
    liczba plemników w 1 ml 23 mln/ml 15 120 ~
    całkowita liczba plemników 90,39 mln/ejakul
    at
    39
    liczba plemników o prawidłowej
    budowie
    2 % 4 L
    plemniki patologiczne 98 % 96 H
    całkowity ruch plemników 47 % 40
    ruch postepowy 40 % 32
    - szybki postepowy 35
    ruch oscylujacy 7 %
    aglutynacja 0 % 0 10 ~
    agregacja 5 % 0 10 ~
    komórki okragłe < 5,0 mln/ml 0 5
    - w tym leukocyty < 1,0 mln/ml 0 1
    - w tym komórki
    spermatogenezy
    < 1,0 mln/ml 0 1
    uwagi: -
    Dosc liczne ciałka resztkowe.- tego do tej pory nie było, może ktoś wie co to oznacza?

    p19uyx8dljo0zhvp.png

    Starania od lipca 2017.
    11.12.2017 - pierwsza IUI na cyklu stymulowanym - cb
    01.02.2018 - HCG 8748,4 mlU - naturalny cud / 03.02.2018 - HCG 11482,1 mlU / 05.02 - <3 110/min
  • Kasia 25 Autorytet
    Postów: 1052 275

    Wysłany: 4 grudnia 2017, 21:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga94 wrote:
    Dziś powtórzyliśmy badanie nasienia. Tamto było robione 27 października, a więc mineło prawie miesiąc. Dawałam mężowi salfazin, kwas foliowy i tran. Troszkę się poprawiło, ale bez szału. Wklęję wyniki. Dziś mamy wizytę u naszego lekarza i zapytamy czy na pewno jest sens robić tą inseminację. U męża na usg wyszło, że ma żylaki. Pewnie to jest powodem. Może lepiej je najpierw usunąć.

    abstynencja płciowa 3 dni 2 7 ~
    abstynencja alkoholowa 7 dni
    prawidłowa powy¿ej 2 dni
    upłynnienie dostarczono min
    prawidłowe do 60 min
    konsystencja płyn płyn
    ciagliwosc (lepkosc) do 5 cm 0 1
    objetosc ejakulatu 3,93 ml 1,5 5 ~
    pH 7,5 7,2 8 ~
    liczba plemników w 1 ml 23 mln/ml 15 120 ~
    całkowita liczba plemników 90,39 mln/ejakul
    at
    39
    liczba plemników o prawidłowej
    budowie
    2 % 4 L
    plemniki patologiczne 98 % 96 H
    całkowity ruch plemników 47 % 40
    ruch postepowy 40 % 32
    - szybki postepowy 35
    ruch oscylujacy 7 %
    aglutynacja 0 % 0 10 ~
    agregacja 5 % 0 10 ~
    komórki okragłe < 5,0 mln/ml 0 5
    - w tym leukocyty < 1,0 mln/ml 0 1
    - w tym komórki
    spermatogenezy
    < 1,0 mln/ml 0 1
    uwagi: -
    Dosc liczne ciałka resztkowe.- tego do tej pory nie było, może ktoś wie co to oznacza?


    a Fertilman Plus? my bierzemy tzn mój facet :)

    marzec 2017 iui udana
    10.07.17 aniołek Kornel [*] 17tc
    luty 2018- II iui ?
    Gonal f 900
    Pcos, insulinoopornosc, zaburzenia miesiaczkowania.
  • Kasia 25 Autorytet
    Postów: 1052 275

    Wysłany: 4 grudnia 2017, 21:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    tego to Ci kochana nie powiem bo u nas jest 0

    marzec 2017 iui udana
    10.07.17 aniołek Kornel [*] 17tc
    luty 2018- II iui ?
    Gonal f 900
    Pcos, insulinoopornosc, zaburzenia miesiaczkowania.
  • Kasia 25 Autorytet
    Postów: 1052 275

    Wysłany: 4 grudnia 2017, 21:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    daj Aga znać jak po wizycie?

    marzec 2017 iui udana
    10.07.17 aniołek Kornel [*] 17tc
    luty 2018- II iui ?
    Gonal f 900
    Pcos, insulinoopornosc, zaburzenia miesiaczkowania.
  • aga94 Ekspertka
    Postów: 195 108

    Wysłany: 4 grudnia 2017, 21:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po wizycie, lekarz się upiera przy inseminacji, mówi że nie widzi przeciwskazań i twierdzi, że to najlepsze wyjśćie. Gdy zapytaliśmy o operację żylaków powiedział, że teraz nie poleca się tej metody, bo 50% facetom nasienie po operacji się poprawia, a drugim 50% pogarsza nieodwracalnie (tak jakby są częste powikłania po tej operacji, i robi się ją tylko gdy mężczyzna odczuwa ból z powodu tych żylaków). Więc mamy nie ruszać narazie, powiedział że można się tym zająć jak już będę w ciąży.
    Zrobił mi USG i powiedział, że mam 5 pęcherzyków dominujących (biorę clostibelgyt) i się zaśmiał, że będziemy mieli wesoło w domu jakby tak wyszło, że do każdego trafiłby plemniczek ^^.
    W piątek mamy pojawić się w szpitalu na usg sprawdzić czy pęcherzyki są gotowe i jeśli tak to w sobotę inseminacja. A jeśli nie to w poniedziałek. Zobaczymy, jak sie nie uda to będziemy próbować dalej :)

    p19uyx8dljo0zhvp.png

    Starania od lipca 2017.
    11.12.2017 - pierwsza IUI na cyklu stymulowanym - cb
    01.02.2018 - HCG 8748,4 mlU - naturalny cud / 03.02.2018 - HCG 11482,1 mlU / 05.02 - <3 110/min
  • Kasia 25 Autorytet
    Postów: 1052 275

    Wysłany: 4 grudnia 2017, 22:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooo super, lekarz wie co robi ;) trzymam kciuki :)

    marzec 2017 iui udana
    10.07.17 aniołek Kornel [*] 17tc
    luty 2018- II iui ?
    Gonal f 900
    Pcos, insulinoopornosc, zaburzenia miesiaczkowania.
  • aga94 Ekspertka
    Postów: 195 108

    Wysłany: 5 grudnia 2017, 09:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki wielkie :) :*

    p19uyx8dljo0zhvp.png

    Starania od lipca 2017.
    11.12.2017 - pierwsza IUI na cyklu stymulowanym - cb
    01.02.2018 - HCG 8748,4 mlU - naturalny cud / 03.02.2018 - HCG 11482,1 mlU / 05.02 - <3 110/min
  • Cccierpliwa Autorytet
    Postów: 20657 10842

    Wysłany: 6 grudnia 2017, 16:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu melduje ze byl u mnie Mikołaj ;)



    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/05b4f7cc8949.jpg

    summer86, innamorata88, ja1986, Kasia 25, wichrowe_wzgórza, jatoszka, efta lubią tę wiadomość

    iv099vvj3sqle66v.png
    zrz6wn150okqbc7n.png

    Rozpakowane mamusie

    https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

    -> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3


    ⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • summer86 Autorytet
    Postów: 8568 7931

    Wysłany: 6 grudnia 2017, 20:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa, tak się cieszę <3

    Cccierpliwa lubi tę wiadomość

    3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Cccierpliwa Autorytet
    Postów: 20657 10842

    Wysłany: 6 grudnia 2017, 21:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer :*

    iv099vvj3sqle66v.png
    zrz6wn150okqbc7n.png

    Rozpakowane mamusie

    https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

    -> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3


    ⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
‹‹ 807 808 809 810 811 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego