X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Invicta Trójmiasto 🌊
Odpowiedz

Invicta Trójmiasto 🌊

Oceń ten wątek:
  • north_node Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam w zeszłym tygodniu transfer, robiony przez doktora Głodka. Beta dzisiaj 6dpt ponad 20. Zobaczymy, jak kolejne przyrosty.

Z transferu jestem zadowolona, było to niezwykłe doświadczenie dla mnie. Wcześniej miałam jedną konsultację telefoniczną z doktorem i też był miły i rzeczowy.

Udało się podejść do transferu na cyklu naturalnym. Na kwalifikacji do FET byłam, jak się potem okazało, tydzień przed owulacją. Kilka dni później pik LH został uchwycony we krwi, endometrium było dobre, no i dzień transferu nie wypadł w niedzielę.
    Na razie z hormonów biorę luteinę 3 x 200 mg. Prog dzisiaj 27.

Jestem zadowolona, bo mimo tego, że poradę po każdym z monitoringów miałam z innym lekarzem, świetnie oceniono mi czas owulacji.
    Wcześniej byłam w Invicta Gdynia i tam miałam mieć transfer na cyklu sztucznym, mimo regularnych owulacji, więc przenosiny do Gdańska do dr Kazimierczyk wyszły mi na dobre. : )

💁‍♀️91
    AMH 2,2 || Hashimoto pod kontrolą od kilku lat || Kariotyp 🆗

🙋🏻‍♂️91
    Parametry nasienia poniżej normy || Kariotyp 🆗

2x IUI ❌
    Stymulacja i PGT-a: 09.2025
    Punkcja 💉 15.09, 8🥚, 6 MII, 4 udało się zapłodnić, 1❄️=> PGT-A: prawidłowy 🥹
    FET 19.11.2025
    β 6pdt 24,3 / β 10dpt 255 / β 19dpt 8800 / β 26dpt 32400 🫧
    26dpt (6+3) GS 1,66 cm / YS 0,49 cm / CRL 0,6 cm + ❤️
  • Małgosia 83 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, super! Gratuluję! Same dobre wiadomości 🍀Napisz proszę coś więcej o samych przygotowaniach 🙏 Jakie dodatkowe badania robiłaś? Brałaś jakies dodatkowe preparaty?

Starania od 2019
    IVF - sierpień 2025
  • Małgosia 83 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedys pisałaś coś o HSG poz Gdańskiem, u kogo z dr byłaś na tych badaniach?

Starania od 2019
    IVF - sierpień 2025

Wysłany: 25 listopada, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badań robiłam sporo.
    Kariotypy, homocysteina, ferrytyna, B12, witamina D, genetyczne na trombofilię... Ale to na przestrzeni miesięcy.
    HSG miałam w Kartuzach, nie pamiętam, kto je robił.

Preparatów brałam dużo: witamina D, Omega3, BrownMe z HealthLabs (antyoksydanty), NAC, B12, B complex, potem regulator homocysteiny, bo mi homocysteina nie chciała spaść poniżej 8, mimo brania kwasu foliowego w formie metylowanej przez ponad rok.

Q10, resweratrol, wiesiołek, L-arginina, czego to ja nie brałam 😂
    Ogólnie czytałam to forum wzdłuż i wszerz i na tej podstawie wybierałam, co mi może pomóc, poprzednia lekarz prowadząca też wiele z tych suplementów polecała.

Natomiast wiem z postów tutaj, że niektórzy lekarze nie polecają suplementacji, nie ma udowodnionego wpływu.
    Ale widzę po poziomie energii i większej sile w ciele, że na przestrzeni miesięcy dobrze zadziałały na mój organizm.

Małgosia 83 lubi tę wiadomość

💁‍♀️91

🙋🏻‍♂️91

2x IUI ❌
    FET 19.11.2025
  • Małgosia 83 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega dzieki za podzielenie sie opinią 🫶 A z jakiego powodu robiłaś HSG? Wskazania do zabiegu wyszły Ci podczas usg?

Starania od 2019
    IVF - sierpień 2025

Wysłany: 25 listopada, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie miałam wskazań innych, niż inseminacja, przed którą trzeba zrobić to badanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada, 20:37

💁‍♀️91

🙋🏻‍♂️91

2x IUI ❌
    FET 19.11.2025

Wysłany: 27 listopada, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam dzisiaj zbadać betę w UCK w Metropolii (po dwóch dniach od poprzedniej), ale pojechałam po 12 i nie było miejsc parkingowych 🥴
    Trochę pokrążyłam, po czym stwierdziłam, że nie będę się stresować i wracam do domu. ☺️
    Świetna przerwa w pracy!

💁‍♀️91

🙋🏻‍♂️91

2x IUI ❌
    FET 19.11.2025
‹‹ 3 4 5 6 7
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ