X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Invicta Trójmiasto 🌊
Odpowiedz

Invicta Trójmiasto 🌊

Oceń ten wątek:
  • Małgosia 83 Ekspertka

Wysłany: 15 października, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Średnio sie czuję z tym faktem niepewności i ze świadomością że nie zanezpieczono odpowiedniej puli środków dla tych którzy są już "w trakcie"... 🫤
    I eszcze ta jesień za oknem, smuteczek... 🍁🍂🍁🍂

Starania od 2019
    IVF - sierpień 2025
  • Małgosia 83 Ekspertka

Wysłany: 15 października, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    north_node wrote:
    U mnie też na razie procedura wstrzymana 🤷‍♀️
    Z odpowiedzi ministerstwa (mejl) wynika, że środki na ten rok zostały rozdysponowane, więc nie do końca jestem przekonana, ze wizyta przełożona na listopad się odbędzie.
    Z jednej strony trochę nawet mnie cieszy chwila oddechu, z drugiej - wolałabym, wiadomo, kontynuować. Jeśli będę musiała czekać do stycznia, to już mnie ta chwila oddechu nie będzie cieszyć.

Trochę się obawiam przygotowania do transferu, bo mam tylko jeden zarodek, i obawiam sie, że będę czuła presję, a wiadomo jak to czasami działa (odwrotnie).

+ ja się z kilku powodów przeniosłam z Gdyni do Gdańska.

A u Ciebie Małgosia? Jak się czujesz?
    Najbardziej sie obawiam tego, że w styczniu w Klinice będzie ruch jak w Galerii Bałtyckiej przed świętami 🫣 A Ty jakie masz przeczucia?
    Przypomnij proszę kto Cie prowadzi?

Starania od 2019
    IVF - sierpień 2025
  • Lubiemisiowezelki Koleżanka

Wysłany: 17 października, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    U mnie trochę przesunęła się @ ale w następną sobotę mam pierwszą wizytę w cyklu transferowym (jeśli wszystko będzie ok, a wiadomo może być różnie). Próbujemy na cyklu naturalnym. Zobaczymy :) mój pierwszy transfer. Nie robiłam żadnych dodatkowych badań, prócz tarczycowych, insulina, homocysteina. To mam w normie. Może coś polecacie co warto jeszcze zbadać?

• Małgosia 83 Ekspertka

Wysłany: 18 października, 01:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie pomysły ma lekarz prowadzący?zupełnie nic innego z badan nie sugerował?

Starania od 2019
    IVF - sierpień 2025

Wysłany: 18 października, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic lekarz nie sugerował. Nie wiem czy coś sugerują przed pierwszym transferem

• Małgosia 83 Ekspertka

Wysłany: 19 października, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubiemisiowezelki wrote:
    Nic lekarz nie sugerował. Nie wiem czy coś sugerują przed pierwszym transferem
    A w jakim jestes wieku, jesli mogę zapytać oczywiście?

Starania od 2019
    IVF - sierpień 2025
  • Małgosia 83 Ekspertka

Wysłany: 19 października, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, napiszcie co tam u Was? Wszystko jakos do przodu? Co porabiacie w trakcie przerwy technicznej z brakiem środków z MZ?

Starania od 2019
    IVF - sierpień 2025

Wysłany: 19 października, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosia 83 wrote:
    A w jakim jestes wieku, jesli mogę zapytać oczywiście?
    Jasne :)
    33 lata
    Mamy dwa zarodki zbadane pgta, i tak bardzo chciałabym żeby nam się udało. Ale znam też statystki pierwszych transferów..

Małgosia 83 lubi tę wiadomość

• Małgosia 83 Ekspertka

Wysłany: 19 października, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosia 83 wrote:
    Dziewczyny, napiszcie co tam u Was? Wszystko jakos do przodu? Co porabiacie w trakcie przerwy technicznej z brakiem środków z MZ?
    Dziewczyny, piszcie ! Razem RAŹNIEJ 🍀🤗

Starania od 2019
    IVF - sierpień 2025
  • Jennefer Debiutantka

Wysłany: 22 października, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po 6 transferach i mam już dosyć tej kliniki.

Nie ze względu na lekarza, ale ze względu na dezorganizację, brak informacji i potrzebę pilnowania wszystkiego.

Dostałam informację o braku środków, jednak po moim „proteście” klinika znalazła pieniądze… w naszym przypadku istotne jest to, że powołałam się na nie zakończenie cyklu, bo mam jeszcze zarodki zamrożone.

• Małgosia 83 Ekspertka

Wysłany: 22 października, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jennefer wrote:
    Jestem po 6 transferach i mam już dosyć tej kliniki.

Nie ze względu na lekarza, ale ze względu na dezorganizację, brak informacji i potrzebę pilnowania wszystkiego.

Dostałam informację o braku środków, jednak po moim „proteście” klinika znalazła pieniądze… w naszym przypadku istotne jest to, że powołałam się na nie zakończenie cyklu, bo mam jeszcze zarodki zamrożone.
    A kto jest Twoim lekarzem prowadzącym i ile zarodków Ci zostało?

Starania od 2019
    IVF - sierpień 2025
  • Jennefer Debiutantka

Wysłany: 25 października, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeka 7 zarodków :) aczkolwiek nie wiem kiedy będą transfery, bo mi się zdrowie posypało po ostatniej stymulacji :/

• Małgosia 83 Ekspertka

Wysłany: 25 października, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jennefer wrote:
    Czeka 7 zarodków :) aczkolwiek nie wiem kiedy będą transfery, bo mi się zdrowie posypało po ostatniej stymulacji :/
    Oooo, 7 to dużo, mega gratulacje 🤗 A decydowałas sie na badanie zarodków?

Starania od 2019
    IVF - sierpień 2025

Wysłany: 31 października, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Za tydzień pierwszy transfer, trochę się stresuję.
    Będzie wykonywał go dr Zieliński. Macie jakieś doświadczenia z dr? Nie znam w ogóle.
    Usłyszałam tylko od mojej Pani dr że mam szczęście 🤔

• Małgosia 83 Ekspertka

Wysłany: 3 listopada, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubiemisiowezelki wrote:
    Hej dziewczyny,
    Za tydzień pierwszy transfer, trochę się stresuję.
    Będzie wykonywał go dr Zieliński. Macie jakieś doświadczenia z dr? Nie znam w ogóle.
    Usłyszałam tylko od mojej Pani dr że mam szczęście 🤔
    Ooo, to chyba dobrze że tak powiedziała 🤗 Podchodzisz na cyklu sztucznym? Jak Ci rozpisano leki do momentu transferu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada, 12:56

Starania od 2019
    IVF - sierpień 2025

Wysłany: 3 listopada, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cykl naturalny. Na razie tylko 3 x dziennie progesteron
    Nie wiem czy to dobrze 🫠

• north_node Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubiemisiowezelki wrote:
    Cykl naturalny. Na razie tylko 3 x dziennie progesteron
    Nie wiem czy to dobrze 🫠
    Żelki, mam w tym tygodniu wizytę przed transferem u tej samej doktor, co Ty. Nie wiem jeszcze, na jakim cyklu transfer, choć mam nadzieję na naturalny.
    Progesteron zaczęłaś brać po owulacji, prawda? Czytam, że w cyklu naturalnym może pomóc w implantacji, choć nie ma na to jednoznacznych badań (ale też nie szkodzi)

O dr Zielińskim nic nie wiem, ale kojarzę, że długo pracuje w Invicta, więc pewnie wiele transferów ma za sobą.
    Z tego co czytałam, to sam proces transferu zwykle idzie dobrze , bo jednak zarodek ma już wiele komórek i trudniej go uszkodzić, niż komórkę jajową po rozmrożeniu (która jest, właśnie - pojedynczą komórką).

Czyli dobrze rozumiem, że na tydzień przed transferem miałaś wyznaczoną datę? Miałaś sporo monitoringów? Trzymam kciuki!

💁‍♀️91
    AMH 2,2 || Hashimoto pod kontrolą od kilku lat || Kariotyp 🆗

🙋🏻‍♂️91
    Parametry nasienia poniżej normy || Kariotyp 🆗

2x IUI ❌
    Stymulacja i PGT-a: 09.2025
    Punkcja 💉 15.09, 8🥚, 6 MII, 4 udało się zapłodnić, 1❄️=> PGT-A: prawidłowy 🥹
    FET 19.11.2025
    β 6pdt 24,3 / β 10dpt 255 / β 19dpt 8800 / β 26dpt 32400 🫧
    26dpt (6+3) GS 1,66 cm / YS 0,49 cm / CRL 0,6 cm + ❤️

Wysłany: 4 listopada, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ja brałam po owulacji. Kontrolnie w piątek przed transferem mam zbadać progesteron. Miałam trzy monitoringi i na tydzień przed miałam wyznaczony transfer. Z tego co mówiła Pani dr endometrium musi mieć min 8 żeby wyznaczyć datę transferu.

Moj pierwszy transfer i nie wiem czego się spodziewać. Trochę się obawiam :(((

• Małgosia 83 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubiemisiowezelki wrote:
    Tak ja brałam po owulacji. Kontrolnie w piątek przed transferem mam zbadać progesteron. Miałam trzy monitoringi i na tydzień przed miałam wyznaczony transfer. Z tego co mówiła Pani dr endometrium musi mieć min 8 żeby wyznaczyć datę transferu.

Moj pierwszy transfer i nie wiem czego się spodziewać. Trochę się obawiam :(((
    A cały czas wizyty u dr Kazimierczyk? U mnie różni lekarze byli w międzyczasie.... Czy miałas styczność z kimś jeszcze?

Starania od 2019
    IVF - sierpień 2025

Wysłany: 4 listopada, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosia 83 wrote:
    A cały czas wizyty u dr Kazimierczyk? U mnie różni lekarze byli w międzyczasie.... Czy miałas styczność z kimś jeszcze?

Teraz cała czas dr Kaźmierczyk
    Wcześniej była dr Kabatnik i ona jest najlepsza 🌸

1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ