X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Invicta Trójmiasto 🌊
Odpowiedz

Invicta Trójmiasto 🌊

Oceń ten wątek:
  • Małgosia 83 Ekspertka

Wysłany: 15 października, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Średnio sie czuję z tym faktem niepewności i ze świadomością że nie zanezpieczono odpowiedniej puli środków dla tych którzy są już "w trakcie"... 🫤
    I eszcze ta jesień za oknem, smuteczek... 🍁🍂🍁🍂

Starania od 2019
    IVF - sierpień 2025
  • Małgosia 83 Ekspertka

Wysłany: 15 października, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    north_node wrote:
    U mnie też na razie procedura wstrzymana 🤷‍♀️
    Z odpowiedzi ministerstwa (mejl) wynika, że środki na ten rok zostały rozdysponowane, więc nie do końca jestem przekonana, ze wizyta przełożona na listopad się odbędzie.
    Z jednej strony trochę nawet mnie cieszy chwila oddechu, z drugiej - wolałabym, wiadomo, kontynuować. Jeśli będę musiała czekać do stycznia, to już mnie ta chwila oddechu nie będzie cieszyć.

Trochę się obawiam przygotowania do transferu, bo mam tylko jeden zarodek, i obawiam sie, że będę czuła presję, a wiadomo jak to czasami działa (odwrotnie).

+ ja się z kilku powodów przeniosłam z Gdyni do Gdańska.

A u Ciebie Małgosia? Jak się czujesz?
    Najbardziej sie obawiam tego, że w styczniu w Klinice będzie ruch jak w Galerii Bałtyckiej przed świętami 🫣 A Ty jakie masz przeczucia?
    Przypomnij proszę kto Cie prowadzi?

Starania od 2019
    IVF - sierpień 2025
  • Lubiemisiowezelki Znajoma

Wysłany: 17 października, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    U mnie trochę przesunęła się @ ale w następną sobotę mam pierwszą wizytę w cyklu transferowym (jeśli wszystko będzie ok, a wiadomo może być różnie). Próbujemy na cyklu naturalnym. Zobaczymy :) mój pierwszy transfer. Nie robiłam żadnych dodatkowych badań, prócz tarczycowych, insulina, homocysteina. To mam w normie. Może coś polecacie co warto jeszcze zbadać?

• Małgosia 83 Ekspertka

Wysłany: 18 października, 01:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie pomysły ma lekarz prowadzący?zupełnie nic innego z badan nie sugerował?

Starania od 2019
    IVF - sierpień 2025

Wysłany: 18 października, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic lekarz nie sugerował. Nie wiem czy coś sugerują przed pierwszym transferem

• Małgosia 83 Ekspertka

Wysłany: 19 października, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubiemisiowezelki wrote:
    Nic lekarz nie sugerował. Nie wiem czy coś sugerują przed pierwszym transferem
    A w jakim jestes wieku, jesli mogę zapytać oczywiście?

Starania od 2019
    IVF - sierpień 2025
  • Małgosia 83 Ekspertka

Wysłany: 19 października, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, napiszcie co tam u Was? Wszystko jakos do przodu? Co porabiacie w trakcie przerwy technicznej z brakiem środków z MZ?

Starania od 2019
    IVF - sierpień 2025

Wysłany: 19 października, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosia 83 wrote:
    A w jakim jestes wieku, jesli mogę zapytać oczywiście?
    Jasne :)
    33 lata
    Mamy dwa zarodki zbadane pgta, i tak bardzo chciałabym żeby nam się udało. Ale znam też statystki pierwszych transferów..

Małgosia 83 lubi tę wiadomość

• Małgosia 83 Ekspertka

Wysłany: 19 października, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosia 83 wrote:
    Dziewczyny, napiszcie co tam u Was? Wszystko jakos do przodu? Co porabiacie w trakcie przerwy technicznej z brakiem środków z MZ?
    Dziewczyny, piszcie ! Razem RAŹNIEJ 🍀🤗

Starania od 2019
    IVF - sierpień 2025
  • Jennefer Debiutantka

Wysłany: 22 października, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po 6 transferach i mam już dosyć tej kliniki.

Nie ze względu na lekarza, ale ze względu na dezorganizację, brak informacji i potrzebę pilnowania wszystkiego.

Dostałam informację o braku środków, jednak po moim „proteście” klinika znalazła pieniądze… w naszym przypadku istotne jest to, że powołałam się na nie zakończenie cyklu, bo mam jeszcze zarodki zamrożone.

• Małgosia 83 Ekspertka

Wysłany: 22 października, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jennefer wrote:
    Jestem po 6 transferach i mam już dosyć tej kliniki.

Nie ze względu na lekarza, ale ze względu na dezorganizację, brak informacji i potrzebę pilnowania wszystkiego.

Dostałam informację o braku środków, jednak po moim „proteście” klinika znalazła pieniądze… w naszym przypadku istotne jest to, że powołałam się na nie zakończenie cyklu, bo mam jeszcze zarodki zamrożone.
    A kto jest Twoim lekarzem prowadzącym i ile zarodków Ci zostało?

Starania od 2019
    IVF - sierpień 2025
  • Jennefer Debiutantka

Wysłany: 25 października, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeka 7 zarodków :) aczkolwiek nie wiem kiedy będą transfery, bo mi się zdrowie posypało po ostatniej stymulacji :/

• Małgosia 83 Ekspertka

Wysłany: 25 października, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jennefer wrote:
    Czeka 7 zarodków :) aczkolwiek nie wiem kiedy będą transfery, bo mi się zdrowie posypało po ostatniej stymulacji :/
    Oooo, 7 to dużo, mega gratulacje 🤗 A decydowałas sie na badanie zarodków?

Starania od 2019
    IVF - sierpień 2025

Wysłany: 31 października, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Za tydzień pierwszy transfer, trochę się stresuję.
    Będzie wykonywał go dr Zieliński. Macie jakieś doświadczenia z dr? Nie znam w ogóle.
    Usłyszałam tylko od mojej Pani dr że mam szczęście 🤔

• Małgosia 83 Ekspertka

Wysłany: 3 listopada, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubiemisiowezelki wrote:
    Hej dziewczyny,
    Za tydzień pierwszy transfer, trochę się stresuję.
    Będzie wykonywał go dr Zieliński. Macie jakieś doświadczenia z dr? Nie znam w ogóle.
    Usłyszałam tylko od mojej Pani dr że mam szczęście 🤔
    Ooo, to chyba dobrze że tak powiedziała 🤗 Podchodzisz na cyklu sztucznym? Jak Ci rozpisano leki do momentu transferu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada, 12:56

Starania od 2019
    IVF - sierpień 2025

Wysłany: 3 listopada, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cykl naturalny. Na razie tylko 3 x dziennie progesteron
    Nie wiem czy to dobrze 🫠

• north_node Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubiemisiowezelki wrote:
    Cykl naturalny. Na razie tylko 3 x dziennie progesteron
    Nie wiem czy to dobrze 🫠
    Żelki, mam w tym tygodniu wizytę przed transferem u tej samej doktor, co Ty. Nie wiem jeszcze, na jakim cyklu transfer, choć mam nadzieję na naturalny.
    Progesteron zaczęłaś brać po owulacji, prawda? Czytam, że w cyklu naturalnym może pomóc w implantacji, choć nie ma na to jednoznacznych badań (ale też nie szkodzi)

O dr Zielińskim nic nie wiem, ale kojarzę, że długo pracuje w Invicta, więc pewnie wiele transferów ma za sobą.
    Z tego co czytałam, to sam proces transferu zwykle idzie dobrze , bo jednak zarodek ma już wiele komórek i trudniej go uszkodzić, niż komórkę jajową po rozmrożeniu (która jest, właśnie - pojedynczą komórką).

Czyli dobrze rozumiem, że na tydzień przed transferem miałaś wyznaczoną datę? Miałaś sporo monitoringów? Trzymam kciuki!

💁‍♀️34
    AMH 2,2 || MTHFR hetero, PAI-1 hetero || Hashimoto pod kontrolą od kilku lat || Kariotyp 🆗

🙋🏻‍♂️34
    Parametry nasienia poniżej normy || Kariotyp 🆗

2x IUI ❌
    Stymulacja i PGT-a: 09.2025
    Punkcja 💉 15.09, 8🥚, 6 MII, 4 udało się zapłodnić, 1❄️=> PGT-A: prawidłowy 🥹

Wysłany: 4 listopada, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ja brałam po owulacji. Kontrolnie w piątek przed transferem mam zbadać progesteron. Miałam trzy monitoringi i na tydzień przed miałam wyznaczony transfer. Z tego co mówiła Pani dr endometrium musi mieć min 8 żeby wyznaczyć datę transferu.

Moj pierwszy transfer i nie wiem czego się spodziewać. Trochę się obawiam :(((

• Małgosia 83 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubiemisiowezelki wrote:
    Tak ja brałam po owulacji. Kontrolnie w piątek przed transferem mam zbadać progesteron. Miałam trzy monitoringi i na tydzień przed miałam wyznaczony transfer. Z tego co mówiła Pani dr endometrium musi mieć min 8 żeby wyznaczyć datę transferu.

Moj pierwszy transfer i nie wiem czego się spodziewać. Trochę się obawiam :(((
    A cały czas wizyty u dr Kazimierczyk? U mnie różni lekarze byli w międzyczasie.... Czy miałas styczność z kimś jeszcze?

Starania od 2019
    IVF - sierpień 2025

Wysłany: 4 listopada, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosia 83 wrote:
    A cały czas wizyty u dr Kazimierczyk? U mnie różni lekarze byli w międzyczasie.... Czy miałas styczność z kimś jeszcze?

Teraz cała czas dr Kaźmierczyk
    Wcześniej była dr Kabatnik i ona jest najlepsza 🌸

1 2 3 4 5
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ