X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Invicta Trójmiasto 🌊
Odpowiedz

Invicta Trójmiasto 🌊

Oceń ten wątek:
  • Małgosia 83 Ekspertka

Wysłany: 15 października, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Średnio sie czuję z tym faktem niepewności i ze świadomością że nie zanezpieczono odpowiedniej puli środków dla tych którzy są już "w trakcie"... 🫤
    I eszcze ta jesień za oknem, smuteczek... 🍁🍂🍁🍂

Starania od 2019
    IVF - sierpień 2025
  • Małgosia 83 Ekspertka

Wysłany: 15 października, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    north_node wrote:
    U mnie też na razie procedura wstrzymana 🤷‍♀️
    Z odpowiedzi ministerstwa (mejl) wynika, że środki na ten rok zostały rozdysponowane, więc nie do końca jestem przekonana, ze wizyta przełożona na listopad się odbędzie.
    Z jednej strony trochę nawet mnie cieszy chwila oddechu, z drugiej - wolałabym, wiadomo, kontynuować. Jeśli będę musiała czekać do stycznia, to już mnie ta chwila oddechu nie będzie cieszyć.

Trochę się obawiam przygotowania do transferu, bo mam tylko jeden zarodek, i obawiam sie, że będę czuła presję, a wiadomo jak to czasami działa (odwrotnie).

+ ja się z kilku powodów przeniosłam z Gdyni do Gdańska.

A u Ciebie Małgosia? Jak się czujesz?
    Najbardziej sie obawiam tego, że w styczniu w Klinice będzie ruch jak w Galerii Bałtyckiej przed świętami 🫣 A Ty jakie masz przeczucia?
    Przypomnij proszę kto Cie prowadzi?

Starania od 2019
    IVF - sierpień 2025
  • Lubiemisiowezelki Debiutantka

Wysłany: 17 października, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    U mnie trochę przesunęła się @ ale w następną sobotę mam pierwszą wizytę w cyklu transferowym (jeśli wszystko będzie ok, a wiadomo może być różnie). Próbujemy na cyklu naturalnym. Zobaczymy :) mój pierwszy transfer. Nie robiłam żadnych dodatkowych badań, prócz tarczycowych, insulina, homocysteina. To mam w normie. Może coś polecacie co warto jeszcze zbadać?

• Małgosia 83 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 01:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie pomysły ma lekarz prowadzący?zupełnie nic innego z badan nie sugerował?

Starania od 2019
    IVF - sierpień 2025
  • Lubiemisiowezelki Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic lekarz nie sugerował. Nie wiem czy coś sugerują przed pierwszym transferem

1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ