Invicta Trójmiasto 🌊
-
WIADOMOŚĆ
-
O dr Kazmierczyk słyszałam że ona bardzo dobrze wyjaśnia co i jak. Że ciężko jest czegoś nie zrozumieć podczas wizyty. To prawda?Lubiemisiowezelki wrote:Teraz cała czas dr Kaźmierczyk
Wcześniej była dr Kabatnik i ona jest najlepsza 🌸Starania od 2019
IVF - sierpień 2025 -
Wierzę, że wszystko będzie dobrzeLubiemisiowezelki wrote:Tak ja brałam po owulacji. Kontrolnie w piątek przed transferem mam zbadać progesteron. Miałam trzy monitoringi i na tydzień przed miałam wyznaczony transfer. Z tego co mówiła Pani dr endometrium musi mieć min 8 żeby wyznaczyć datę transferu.
Moj pierwszy transfer i nie wiem czego się spodziewać. Trochę się obawiam
((
Jeśli progesteron będzie dobry, i endometrium też, to - choć musimy się zdać na biologię, i tak naprawdę niczego nie można być pewnym - jest wyraźna możliwość, że wszystko się powiedzie. Będę trzymać za Ciebie kciuki w piątek!
Widziałam w internecie, że się widzi przed transferem zdjęcie zarodka - mam wrażenie, że to może być całkiem wzruszająca chwila.
Ja, pojutrze, kiedy mam wizytę, będę przed owulacją, i tak się zastanawiam, czy nie zbadać prywatnie rano hormonów. Może brany pod uwagę byłby transfer jeszcze w tym cyklu.
Czy w dniu monitoringów, Misiowe Żelki, miałaś badane rano hormony? A jeśli tak, to jakie - standardowo LH, Estradiol, Progesteron?
I, jeśli nie za dużo pytań - to czy miałaś zapisany zastrzyk w stylu Ovitrelle, przed owulacją?
Małgosia 83 lubi tę wiadomość
💁♀️34
AMH 2,2 || MTHFR hetero, PAI-1 hetero || Hashimoto pod kontrolą od kilku lat || Kariotyp 🆗
🙋🏻♂️34
Parametry nasienia poniżej normy || Kariotyp 🆗
2x IUI ❌
Stymulacja i PGT-a: 09.2025
Punkcja 💉 15.09, 8🥚, 6 MII, 4 udało się zapłodnić, 1❄️=> PGT-A: prawidłowy 🥹 -
Za każdym razem w dniu monitoringu miałam badane: LH, progesteron i estradiol. Było widać że rosną i owulacja się zbliża. Potem USG. Dodatkowo wielkość pęcherzyka no i endometrium. Raz nawet musiałam wrócić do kliniki bo USG wykonane przez położną było niedokładne i miałam pójść do doktor.
Miałam ovitrelle podany w piątek rano, a od niedzieli progesteron.
Co dziwne mam już 6 dnia po transferze zrobić betę dla klinki. Dla mnie dziwnie że tak szybko 🤔
north_node, Małgosia 83 lubią tę wiadomość
-
Dziękuję! To zrobię przed wizytą te hormony, może się przydadzą ☺️Lubiemisiowezelki wrote:Za każdym razem w dniu monitoringu miałam badane: LH, progesteron i estradiol. Było widać że rosną i owulacja się zbliża. Potem USG. Dodatkowo wielkość pęcherzyka no i endometrium. Raz nawet musiałam wrócić do kliniki bo USG wykonane przez położną było niedokładne i miałam pójść do doktor.
Miałam ovitrelle podany w piątek rano, a od niedzieli progesteron.
Co dziwne mam już 6 dnia po transferze zrobić betę dla klinki. Dla mnie dziwnie że tak szybko 🤔
Wiesz co, 6 dni to już chyba dość standardowy termin, bo jeśli blastocysta ma 5 dni, to to jest tak jakby 11 dni po zapłodnieniu. 🤭 Kojarzę z wątków miesięcznych, że dziewczyny tak robią, a no i Maja Staśko na Instagramie tez robiła 6 dni po transferze, i beta już wyszła jej dodatnia (jej transfer się udał).
Po Ovitrelle może się przez jakiś czas pokazywać zafałszowana pozytywna beta, ale to chyba do 9 dni.
💁♀️34
AMH 2,2 || MTHFR hetero, PAI-1 hetero || Hashimoto pod kontrolą od kilku lat || Kariotyp 🆗
🙋🏻♂️34
2x IUI ❌
Ja dzisiaj byłam na wizycie (pierwszej) u dr Kaźmierczyk i jestem zadowolona.
Spróbujemy podejść w tym miesiącu do transferu na cyklu naturalnym. Będę mieć jeszcze co najmniej dwa monitoringi, dziś jeszcze nie było pęcherzyka dominującego.
💁♀️34
🙋🏻♂️34
2x IUI ❌
Będę trzymać kciuki! 🧡Lubiemisiowezelki wrote:No to super wieści

Fajnie, że próbują na naturalnych cyklach a nie od razu sztuczne.
Dziewczyny trzymajcie kciuki za mnie, jutro transfer jak wszystko będzie ok
)))
Transfer masz zaplanowany w godzinach porannych, czy po południu?
Daj znać, jak było 🫶💁♀️34
🙋🏻♂️34
2x IUI ❌
Żelki, trzymam kciuki, żeby był odpowiednio wysoki!
Luteinę bierzesz dopochwowo czy doustnie?💁♀️34
🙋🏻♂️34
2x IUI ❌
A kto jest Twoim opiekunem Pacjenta? Jak ma na imię i jak oceniasz tą dziewczynę? Kuzynka planuje dołączyć od stycznia jak bedzie nowa pula środków i sie wypytuje mnie co gdzie i jaknorth_node wrote:Ja dzisiaj byłam na wizycie (pierwszej) u dr Kaźmierczyk i jestem zadowolona.
Spróbujemy podejść w tym miesiącu do transferu na cyklu naturalnym. Będę mieć jeszcze co najmniej dwa monitoringi, dziś jeszcze nie było pęcherzyka dominującego.Starania od 2019
IVF - sierpień 2025 -
Mam teraz przypisaną opiekunkę w Gdańsku, ale miałam z nią kontakt raz, telefoniczny. Poza tym za każdym razem trafiam do kogoś innego.Małgosia 83 wrote:A kto jest Twoim opiekunem Pacjenta? Jak ma na imię i jak oceniasz tą dziewczynę? Kuzynka planuje dołączyć od stycznia jak bedzie nowa pula środków i sie wypytuje mnie co gdzie i jak
Ale akurat wszystkie opiekunki pacjenta, z którymi miałam do czynienia, są wspaniałe, miłe i empatyczne, zarówno w Gdyni, jak i w Gdańsku.
Mam wrażenie, że rekrutacja na opiekunki pacjenta jest akurat świetnie przeprowadzana w Invikcie 😊💁♀️34
🙋🏻♂️34
2x IUI ❌
Ludwina dopochwowa. Dzisiaj progesteron na spadku 35. Więc chyba robi okejnorth_node wrote:Żelki, trzymam kciuki, żeby był odpowiednio wysoki!
Luteinę bierzesz dopochwowo czy doustnie?
Ja już po transferze. Tak to szybko poszło. Myślałam, że chociaż tam się chwilę leży czy coś a tu raz dwa i do domu.
Więc teraz oby nasza Kropoczka chciała z nami zostać.
Małgosia 83, north_node lubią tę wiadomość