X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Invicta Trójmiasto 🌊
Odpowiedz

Invicta Trójmiasto 🌊

Oceń ten wątek:
  • Małgosia 83 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubiemisiowezelki wrote:
    Teraz cała czas dr Kaźmierczyk
    Wcześniej była dr Kabatnik i ona jest najlepsza 🌸
    O dr Kazmierczyk słyszałam że ona bardzo dobrze wyjaśnia co i jak. Że ciężko jest czegoś nie zrozumieć podczas wizyty. To prawda?

Starania od 2019
    IVF - sierpień 2025
  • Lubiemisiowezelki Znajoma

Wysłany: 4 listopada, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie wszystko zrozumiałam co mówiła :)

Wydaje się być bardzo dokładna :)

north_node, Małgosia 83 lubią tę wiadomość

• north_node Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubiemisiowezelki wrote:
    Tak ja brałam po owulacji. Kontrolnie w piątek przed transferem mam zbadać progesteron. Miałam trzy monitoringi i na tydzień przed miałam wyznaczony transfer. Z tego co mówiła Pani dr endometrium musi mieć min 8 żeby wyznaczyć datę transferu.

Moj pierwszy transfer i nie wiem czego się spodziewać. Trochę się obawiam :(((
    Wierzę, że wszystko będzie dobrze <3 Jeśli progesteron będzie dobry, i endometrium też, to - choć musimy się zdać na biologię, i tak naprawdę niczego nie można być pewnym - jest wyraźna możliwość, że wszystko się powiedzie. Będę trzymać za Ciebie kciuki w piątek!

Widziałam w internecie, że się widzi przed transferem zdjęcie zarodka - mam wrażenie, że to może być całkiem wzruszająca chwila.

Ja, pojutrze, kiedy mam wizytę, będę przed owulacją, i tak się zastanawiam, czy nie zbadać prywatnie rano hormonów. Może brany pod uwagę byłby transfer jeszcze w tym cyklu.
    Czy w dniu monitoringów, Misiowe Żelki, miałaś badane rano hormony? A jeśli tak, to jakie - standardowo LH, Estradiol, Progesteron?
    I, jeśli nie za dużo pytań - to czy miałaś zapisany zastrzyk w stylu Ovitrelle, przed owulacją?

Małgosia 83 lubi tę wiadomość

💁‍♀️34
    AMH 2,2 || MTHFR hetero, PAI-1 hetero || Hashimoto pod kontrolą od kilku lat || Kariotyp 🆗

🙋🏻‍♂️34
    Parametry nasienia poniżej normy || Kariotyp 🆗

2x IUI ❌
    Stymulacja i PGT-a: 09.2025
    Punkcja 💉 15.09, 8🥚, 6 MII, 4 udało się zapłodnić, 1❄️=> PGT-A: prawidłowy 🥹

Wysłany: 4 listopada, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za każdym razem w dniu monitoringu miałam badane: LH, progesteron i estradiol. Było widać że rosną i owulacja się zbliża. Potem USG. Dodatkowo wielkość pęcherzyka no i endometrium. Raz nawet musiałam wrócić do kliniki bo USG wykonane przez położną było niedokładne i miałam pójść do doktor.
    Miałam ovitrelle podany w piątek rano, a od niedzieli progesteron.

Co dziwne mam już 6 dnia po transferze zrobić betę dla klinki. Dla mnie dziwnie że tak szybko 🤔

Wysłany: 4 listopada, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubiemisiowezelki wrote:
    Za każdym razem w dniu monitoringu miałam badane: LH, progesteron i estradiol. Było widać że rosną i owulacja się zbliża. Potem USG. Dodatkowo wielkość pęcherzyka no i endometrium. Raz nawet musiałam wrócić do kliniki bo USG wykonane przez położną było niedokładne i miałam pójść do doktor.
    Miałam ovitrelle podany w piątek rano, a od niedzieli progesteron.

Co dziwne mam już 6 dnia po transferze zrobić betę dla klinki. Dla mnie dziwnie że tak szybko 🤔
    Dziękuję! To zrobię przed wizytą te hormony, może się przydadzą ☺️

Wiesz co, 6 dni to już chyba dość standardowy termin, bo jeśli blastocysta ma 5 dni, to to jest tak jakby 11 dni po zapłodnieniu. 🤭 Kojarzę z wątków miesięcznych, że dziewczyny tak robią, a no i Maja Staśko na Instagramie tez robiła 6 dni po transferze, i beta już wyszła jej dodatnia (jej transfer się udał).
    Po Ovitrelle może się przez jakiś czas pokazywać zafałszowana pozytywna beta, ale to chyba do 9 dni.

💁‍♀️34
    AMH 2,2 || MTHFR hetero, PAI-1 hetero || Hashimoto pod kontrolą od kilku lat || Kariotyp 🆗

🙋🏻‍♂️34

2x IUI ❌

Wysłany: 4 listopada, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To trzymam kciuki, może się uda transfer u Ciebie w tym cyklu :)
    Daj znać jak tam :)

Małgosia 83, north_node lubią tę wiadomość

• Małgosia 83 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a miałyscie Ovitrelle przd transferem podać całą strzykawkę?

Starania od 2019
    IVF - sierpień 2025

Wysłany: 4 listopada, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sensie przed owulacja?

• Małgosia 83 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubiemisiowezelki wrote:
    W sensie przed owulacja?
    Tak, jaką mialas dawkę Ovitrelle w transferowym cyklu?

Starania od 2019
    IVF - sierpień 2025

Wysłany: 5 listopada, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm 1 ampułkę/ zastrzyk ale nie wiem w sumie ile tego było

• Małgosia 83 Ekspertka

Wysłany: 5 listopada, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co tam u Was? piszcie 🍀

Starania od 2019
    IVF - sierpień 2025

Wysłany: 6 listopada, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj byłam na wizycie (pierwszej) u dr Kaźmierczyk i jestem zadowolona.
    Spróbujemy podejść w tym miesiącu do transferu na cyklu naturalnym. Będę mieć jeszcze co najmniej dwa monitoringi, dziś jeszcze nie było pęcherzyka dominującego.

💁‍♀️34

🙋🏻‍♂️34

2x IUI ❌

Wysłany: 6 listopada, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super wieści :)
    Fajnie, że próbują na naturalnych cyklach a nie od razu sztuczne.

Dziewczyny trzymajcie kciuki za mnie, jutro transfer jak wszystko będzie ok :))))

Wysłany: 6 listopada, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubiemisiowezelki wrote:
    No to super wieści :)
    Fajnie, że próbują na naturalnych cyklach a nie od razu sztuczne.

Dziewczyny trzymajcie kciuki za mnie, jutro transfer jak wszystko będzie ok :))))
    Będę trzymać kciuki! 🧡
    Transfer masz zaplanowany w godzinach porannych, czy po południu?
    Daj znać, jak było 🫶

💁‍♀️34

🙋🏻‍♂️34

2x IUI ❌

Wysłany: 6 listopada, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam o 14:30
    Boję się jak tam mój progesteron…
    Mam 3x200 luteinę

Wysłany: 6 listopada, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelki, trzymam kciuki, żeby był odpowiednio wysoki!
    Luteinę bierzesz dopochwowo czy doustnie?

💁‍♀️34

🙋🏻‍♂️34

2x IUI ❌
  • Małgosia 83 Ekspertka

Wysłany: 6 listopada, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    north_node wrote:
    Ja dzisiaj byłam na wizycie (pierwszej) u dr Kaźmierczyk i jestem zadowolona.
    Spróbujemy podejść w tym miesiącu do transferu na cyklu naturalnym. Będę mieć jeszcze co najmniej dwa monitoringi, dziś jeszcze nie było pęcherzyka dominującego.
    A kto jest Twoim opiekunem Pacjenta? Jak ma na imię i jak oceniasz tą dziewczynę? Kuzynka planuje dołączyć od stycznia jak bedzie nowa pula środków i sie wypytuje mnie co gdzie i jak

Starania od 2019
    IVF - sierpień 2025

Wysłany: 6 listopada, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgosia 83 wrote:
    A kto jest Twoim opiekunem Pacjenta? Jak ma na imię i jak oceniasz tą dziewczynę? Kuzynka planuje dołączyć od stycznia jak bedzie nowa pula środków i sie wypytuje mnie co gdzie i jak
    Mam teraz przypisaną opiekunkę w Gdańsku, ale miałam z nią kontakt raz, telefoniczny. Poza tym za każdym razem trafiam do kogoś innego.
    Ale akurat wszystkie opiekunki pacjenta, z którymi miałam do czynienia, są wspaniałe, miłe i empatyczne, zarówno w Gdyni, jak i w Gdańsku.
    Mam wrażenie, że rekrutacja na opiekunki pacjenta jest akurat świetnie przeprowadzana w Invikcie 😊

💁‍♀️34

🙋🏻‍♂️34

2x IUI ❌
  • Małgosia 83 Ekspertka

Wysłany: 6 listopada, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    north_node wrote:
    U mnie była dopochwowo i estrofem też, a u Ciebie?

Starania od 2019
    IVF - sierpień 2025

Wysłany: 7 listopada, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    north_node wrote:
    Ludwina dopochwowa. Dzisiaj progesteron na spadku 35. Więc chyba robi okej :)

Ja już po transferze. Tak to szybko poszło. Myślałam, że chociaż tam się chwilę leży czy coś a tu raz dwa i do domu.

Więc teraz oby nasza Kropoczka chciała z nami zostać.

Małgosia 83, north_node lubią tę wiadomość

1 2 3 4 5
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ