X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Invicta Trójmiasto 🌊
Odpowiedz

Invicta Trójmiasto 🌊

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • north_node Koleżanka

Wysłany: 31 lipca, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauważyłam, że wątki o różnych klinikach w Polsce są żywe, a te o Invicta w Gdańsku i Gdyni mają bardzo mało komentarzy. Pomyślałam, że założę wspólny wątek, bo osoby leczące się w Gdyni i tak na wiele zabiegów jadą do Gdańska.

Ktoś z Was, tutaj, obecnie leczy się w Invicta Gdynia albo Gdańsk? Ja w Gdyni, choć mieszkam w Gdańsku - ale w Gdyni był akurat szybki termin na konsultację kilka miesięcy temu do androloga, a potem już tam zostaliśmy.

Moje wrażenia so far:
    MINUSY: trochę chaosu, kolejki w recepcji w obydwu placówkach, lekarka prowadząca nie zawsze się orientuje, jakie badania miałam zrobione (mimo, że wszystko jest w dokumentacji) i niewiele wyjaśnia, jeżeli się o to nie zapyta.

PLUSY: przekonuje mnie ich własne laboratorium, robią wszystkie badania genetyczne na miejscu itd. Na USG i badania krwi mogę jeździć do Gdańska. Opiekunka w Gdyni i osoby na recepcji są miłe i zaangażowane. Szkoda, że nie można się dodzwonić bezpośrednio.

💁‍♀️34🙋🏻‍♂️34
    AMH 2,2
    Parametry nasienia poniżej normy
    2x IUI ❌
    Stymulacja i PGT-a: 09.2025
  • north_node Koleżanka

Wysłany: 31 lipca, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem ciekawa, czy procedury in vitro pomiędzy różnymi lekarzami mocno się różnią? Czy jest raczej obrana wspólna taktyka? Na przykład, czy ktoś miał tutaj kiedyś IVF na cyklu naturalnym, czy raczej wszyscy lekarze i lekarki pracują na cyklach sztucznych?

💁‍♀️34🙋🏻‍♂️34
    AMH 2,2
    2x IUI ❌
  • Mas Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przygotowywałam się w Bydgoszczy, ale punkcję i transfer miałam w Gdańsku. Mam te same spostrzeżenia. Chaos i całkiem mili ludzie. No i ten brak kontaktu 🙈 To chyba urok Invicty w całej Polsce
    Jednak było, minęło a ja mam cudownego synka właśnie dzięki Invikcie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca, 21:18

north_node, Małgosia 83 lubią tę wiadomość

👱39 🧔38
    Starania ok.2 lat
    👱 Amh 3,95,
    🧔 Tetrazoospermia
    1. IFV
    04.2023
    19 komórek pobranych/13 zapłodnionych
    5 ❄️ 2x5.1.1, 5.1.2,5.2.1, 5.2.2
    Pgt-a: 1❄️ czeka
    Transfer 5.1.1 ❤️🍀21.07.2023 🙏
    6dpt Beta 41,1 mIu/ml 🙏
    10 dpt Beta 242,2 mIu/ml 🙏
    17 dpt beta 5233 mIu/ml 🙏 i w USG mamy pęcherzyk 🙏
    19 dpt w USG mamy pęcherzyk żółtkowy 🙏
    21 dpt w USG mamy zarodek 2 mm i ❤️
    12t1d 6,2 cm. chłopaka, USG prenatalne wszystko w normie, nifty: niskie ryzyka 🥳
    21t1d 464 g. Synka
    II USG prenatalne wszystko w normie 🥳
    26t2d 914 g. Synka
    III USG prenatalne wszystko w normie 🥳
    29t4d 1561 g. Synka
    32t2d 2039 g. Synka
    35t2d 2631 g. Synka
    38t2d 3514 g. Synka
    3.04.2024 (39+3) Miłosz 😍🥳😍 🥳3740 g. 10/10 pkt.
    age.png
  • migotka_ Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ja się leczyłam w Gdańsku. Zaczynałam jak jeszcze nie było refundacji z MZ. Może wtedy ruch był mniejszy, nie wiem jak jest teraz bo z MZ miałam trzy transfery.
    Z kliniką kontaktowałam się często mailowo i nawet sprawnie to szło.
    Personel zawsze miły i pomocny. Miałam tam tyle wizyt, procedur i transferów, że już dowodu nie musiałam pokazywać przy rejestracji bo każdy wiedział jak się nazywam 😅
    Plusem jest to że są szybko wyniki hormonów i bety.
    Uważam też, że mają bardzo dobry embriolab.
    Jestem wdzięczna bo wygląda na to, że transfer numer 5 udany.

north_node lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 27 🧔‍♂️ 34 🐈
    01.2023 starania 🍀
    04.2023 niskie amh/ teratozoospermia 🪱
    Immunologia🚨

4 procedury IVF🔬/ prp jajników 💉
    09.23- brak zarodka| 10.23| 01.24| 02.24
    6❄️

1). 10.23 ET 1.2.2 10dpt <0.2 ❤️‍🩹
    2). 04.24 FET 4.1.1 9dpt <0.2 ❤️‍🩹
    3). 07.24 FET 4.1.1 cb 💔 (ivig)
    4). 08.24 FET 4.1.1 cb 💔 (ivig)

💊immunosupresja
    5). 29.11.24 FET 4.1.1 ✨️🍀
    5dpt ⏸️🥹

19.08.2025 (40+3) SN na świat przyszła Hania 🌸
    2900g i 50cm spełnionego marzenia ✨️🦕

age.png

Czeka 1❄️
  • Patabr Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam pacjentką invicty przed refundacją. Generalnie w ostatniej chwili sie przeniosłam do Bociana i to jest przeskok niebo a ziemia.
    Jeśli chodzi o invicte to: na minus recepcja przy ławeczce czekających ludzi na badania i wszyscy słuchają co mówisz, do tego te badania tam mogą robić totalnie wszyscy, więc nie raz oczekiwanie..długie.
    Dwa - brak kontaktu z lekarzem. To jest jakiś dramat, szczególnie w późniejszych etapach. Bardzo doceniłam to w Bocianie, ze mialam nr doktora i cokolwiek potrzebowałam to zawsze odpisał.
    Być moze to w moim przypadku tylko, ale ja miałam poczucie, że naciągają mnie na wszystkie badania i procedury, ponaglają że juz juz trzeba zacząć ivf, po czym lekarka idzie sobie na urlop i ma totalnie wylane w Ciebie i Twoje "szybko szybko". Nagle można poczekać, nagle czas nie jest problemem, nie proponują alternatywy, nie rozumieją, ze cykl nie musi byc jak w zegarku i to, ze sie umawiacie na pierwszego to w zasadzie może byc ruchome, bo nie masz pewności, ze dostaniesz miesiączkę. Niestety chyba w takiej klinice tego biedni nie wiedzą i ba - nie proponują oczywiście żadnego innego terminu i rozwiązania.

Ja polecam przejść sie do dwóch różnych klinik i porównać.
    Nie wiem jak jest teraz po refundacji, ale jak chodziłam przed to jak zobaczyłam jak to moze byc zorganizowane to cieszyłam sie, ze zaufałam intuicji i wymiksowałam sie z invicty

31 lat

Przedwczesne wygasanie czynności jajników

AMH 0,8
    FSH średnio 26-28

Klinika Bocian
    ET 07.2024 ciąża biochemiczna
    FET 09.2024 ciąża biochemiczna
    FET 25.11.2024 4.1.1
    5 dpt pozytywny test
    7 dpt beta 110
    9 dpt beta 280
    11 dpt beta 850
    14 dpt beta 3950
    20 dpt zarodek 6mm i serduszko
    10w0d test sanco - wszystko prawidłowe, chłopiec
    11w3d ziomeczek ma 4,7 cm, nadgonił 3 dni
    13w2d (04.02) prenatalne
    18w6d połówkowe w mojej przychodni: 300g bobasa (77 percentyl, będzie duuuży chłop)
  • MagdaLena88 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w Invikcie leczę się od roku, ale po 3 inseminacjach i 2 nieudanych procedurach przechodzę do Bociana. Wizyty u lekarza miałam w Gdyni, zabiegi w Gdańsku. Mam naprawdę mieszane uczucia.
    Na plus to, że w Gdyni jest kameralnie, nie miałam nigdy obsuwy u lekarza, panie w labie -szczególnie pani Wiktoria, to anioły, a miałam mega problemy z żyłami. Miła pani Monika. Dla mnie mega plusem, że od razu rozpisywali wizyty przed transferem, dużo weryfikacji, kontakt z lekarzem, na plus. W Gdańsku również, bardzo mili lekarze, położne, punkcje i transfery przebiegały sprawnie, widać, że mają doświadczenie. Moja pani doktor z Gdyni była naprawdę miła i bardzo się z nią zżyłam.
    Minusy, no i teraz. W Gdyni totalny brak prywatności w recepcji, stoją ludzie z jakichś przychodni na badania krwi, przychodzą bez rejestracji, potem się kłócą, że oni przyszli przed tobą i chcą wejść na badanie, kilka razy było tak, że miałam wizytę w labie umówioną na 8 rano,a wchodziłam o 8.50, bo niby nie przyjmują bez kolejki, ale starsze panie domagają się wizyty. To o tyle irytujące, że o 9 przychodzi pan po krew. No i oczywiście wszyscy w kolejce słuchają jakie masz badania, czy jesteś przed/po transferze, czy mąż przyszedł na badania nasienia. To z kwestii technicznych. Dla mnie olbrzymim minusem był totalny brak diagnostyki, pani doktor wprost powiedziała, że ludzie piszą skargi na klinikę, że lekarz zalecił np histeroskopię czy badania immuno, i oni musieli za to płacić. Dlatego lekarze nie chcą kierować na badania. I teraz najlepsze, po 2 nieudanych procedurach i braku implantacji, chciałam zrobić histeroskopię, zadzwoniłam do kliniki, rozmowa była miła dopóki nie powiedziałam, że jestem ich pacjentką, wtedy okazało się, że infolinia nie może rejestrować na wizyty medyczne i odezwie się koordynator. Dzwoniłam, przypominałam się, ponaglałam, temat ciągnie się od 8 tygodni. Tak, tyle czasu czekam na telefon, a podobno jestem na 1 miejscu do kontaktu. Wielokrotnie mówiłam, że zabieg chcę zrobić prywatnie ipełnopłatnie. W międzyczasie w Bocianie przeszłam diagnostykę, okazało się, że dla mnie lepsza będzie biopsja. W Bocianie temat zamknął się w 5 dniach. Czekam na wyniki biopsji. Także ich metoda, transfery i badania hormonów. I tyle. Wszystkie dodatkowe badania, to moja inwencja, od lekarza dostałam zalecenie brania Ten Fertil AMH i tyle. Mają serio parcie na ten preparat, który ma w sumie słaby skład, więc sama ogarnęłam suplemenację. No i mega minus za totalny brak kontaktu z embriologami. O tym, że nie będzie transferu dowiedziałam się już po badaniach w klinice. Rano pojechałam na krew, zbieramy się do Gdańska i telefon, że zarodki padły w 2 dobie, a jeden od początku jest opóźniony o jeden dzień i przedłużają hodowlę. Zadzwonili 1,5 godziny przed transferem. Było to dla mnie wyjątkowe stresowe doświadczenie. Wiem, że w innych klinikach można połączyć się z laboratorium i doglądać stanu hodowli. Ja niepotrzebnie brałam leki, żyłam nadzieją, zarodków nie miałam, a nikt nie zadzwonił wcześniej. No i totalny brak kontaktu z lekarzem poza kliniką. W Bocianie byłam tylko na biopsji, a pani doktor dała mi swój telefon i powiedziała, że jak będę się źle czuć po biopsji to mam dzwonić i jak będą wyniki to ona również chce bym zadzwoniła, to ustali plan leczenia.
    Ja długo dawałam klinice szansę, nawet po tej drugiej procedurze. Ale po tym jak totalnie olali mnie jako pacjentkę, dostałam informację, że lekarz się zwolnił i tyle. Wszystko ma niby załatwić koordynator, który pomimo moich błagalnych telefonów, nie potrafi oddzwonić. Skoro ja sama muszę się diagnozować, to dziękuję, idę dalej.

Ona 37 lat-AMH 12.24. 0,9 08.25-1,42 Kir BX
    On 40 lat-morfoglia 0%❗️
    Kariotypy prawidłowe
    10-12. 24' 3×IUI ❌️
    03.01.25. Kwalifikacja do In Vitro✅️
    27.01.25. Start stymulacji. Gonapeptyl Daily i Rekovelle
    05.02. Punkcja-6🥚 mamy 1 zarodek 4.1.1
    10.02.I. Transfer🐣 beta 5dpt 2,1💔 9dpt 0,3💔
    25.03. 25' start 2 stymulacji-Gonapeptyl Daily i Rekovelle
    02.04. Punkcja 6🥚 ❄️3.2.2
    22.05. II. Transfer🐣 beta 6dpt 0,7💔
    06.07-diagnostyka I suplementacja
    biopsja endometrium 24.07-Cd138✅️CD56 >200⛔️
    Sierpień-start w nowej klinice
  • north_node Koleżanka

Wysłany: 5 września, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patabr wrote:
    Ja byłam pacjentką invicty przed refundacją. Generalnie w ostatniej chwili sie przeniosłam do Bociana i to jest przeskok niebo a ziemia.
    Jeśli chodzi o invicte to: na minus recepcja przy ławeczce czekających ludzi na badania i wszyscy słuchają co mówisz, do tego te badania tam mogą robić totalnie wszyscy, więc nie raz oczekiwanie..długie.
    Dwa - brak kontaktu z lekarzem. To jest jakiś dramat, szczególnie w późniejszych etapach. Bardzo doceniłam to w Bocianie, ze mialam nr doktora i cokolwiek potrzebowałam to zawsze odpisał.
    Być moze to w moim przypadku tylko, ale ja miałam poczucie, że naciągają mnie na wszystkie badania i procedury, ponaglają że juz juz trzeba zacząć ivf, po czym lekarka idzie sobie na urlop i ma totalnie wylane w Ciebie i Twoje "szybko szybko". Nagle można poczekać, nagle czas nie jest problemem, nie proponują alternatywy, nie rozumieją, ze cykl nie musi byc jak w zegarku i to, ze sie umawiacie na pierwszego to w zasadzie może byc ruchome, bo nie masz pewności, ze dostaniesz miesiączkę. Niestety chyba w takiej klinice tego biedni nie wiedzą i ba - nie proponują oczywiście żadnego innego terminu i rozwiązania.

Ja polecam przejść sie do dwóch różnych klinik i porównać.
    Nie wiem jak jest teraz po refundacji, ale jak chodziłam przed to jak zobaczyłam jak to moze byc zorganizowane to cieszyłam sie, ze zaufałam intuicji i wymiksowałam sie z invicty
    Hej Pata, czy masz na myśli dr Sz, czy inna dr z Gdyni też często chodzi na urlopy?
    Bo po tej ławeczce poznałam, że chodzi o Gdynię, nie o Gdańsk😛

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września, 16:52

💁‍♀️34🙋🏻‍♂️34
    AMH 2,2
    2x IUI ❌
  • Małgosia 83 Przyjaciółka

Wysłany: 5 września, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mas wrote:
    Ja przygotowywałam się w Bydgoszczy, ale punkcję i transfer miałam w Gdańsku. Mam te same spostrzeżenia. Chaos i całkiem mili ludzie. No i ten brak kontaktu 🙈 To chyba urok Invicty w całej Polsce
    Jednak było, minęło a ja mam cudownego synka właśnie dzięki Invikcie.
    He hej , a jaki lekarz Cię prowadził?

Starania od 2019
    IVF - sierpień 2025
  • MagdaLena88 Autorytet

Wysłany: 5 września, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    north_node wrote:
    Hej Pata, czy masz na myśli dr Sz, czy inna dr z Gdyni też często chodzi na urlopy?
    Bo po tej ławeczce poznałam, że chodzi o Gdynię, nie o Gdańsk😛
    W Gdyni została teraz jedna pani doktor, pewnie niedługo kogoś jej dodadzą do pomocy.

On 40 lat-morfoglia 0%❗️
    Kariotypy prawidłowe
    10-12. 24' 3×IUI ❌️

Wysłany: 5 września, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kto Waszym zdaniem najlepiej ogarnia procedurę Ivf w Gdańsku?

Starania od 2019
    IVF - sierpień 2025
  • north_node Koleżanka

Wysłany: 5 września, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaLena88 wrote:
    W Gdyni została teraz jedna pani doktor, pewnie niedługo kogoś jej dodadzą do pomocy.
    A dr Kabatnik?

💁‍♀️34🙋🏻‍♂️34
    AMH 2,2
    2x IUI ❌
  • MagdaLena88 Autorytet

Wysłany: 5 września, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    north_node wrote:
    A dr Kabatnik?
    Jest tylko do końca miesiąca. Mi nawet nie proponowali jej jako kolejnej prowadzącej, bo poprzednia pani doktor odeszła w czerwcu, tylko Dr Sz przyjmowała nowych pacjentów. A szkoda, bo z doktor Kabatnik miałam konsultację przed transferem i bardzo sympatyczna.
    W Gdańsku dr Lewicki jest chyba najbardziej polecany. Dr Hajdusianek bardzo sympatyczny. Dr Głodek robił mi 2 punkcje, mieliśmy potem rozmowę i nie umiałam z nim rozmawiać nic a nic. Jakoś tak stresującą atmosferę wprowadzał.

north_node lubi tę wiadomość

On 40 lat-morfoglia 0%❗️
    Kariotypy prawidłowe
    10-12. 24' 3×IUI ❌️

Wysłany: 5 września, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaLena88 wrote:
    Jest tylko do końca miesiąca. Mi nawet nie proponowali jej jako kolejnej prowadzącej, bo poprzednia pani doktor odeszła w czerwcu, tylko Dr Sz przyjmowała nowych pacjentów. A szkoda, bo z doktor Kabatnik miałam konsultację przed transferem i bardzo sympatyczna.
    W Gdańsku dr Lewicki jest chyba najbardziej polecany. Dr Hajdusianek bardzo sympatyczny. Dr Głodek robił mi 2 punkcje, mieliśmy potem rozmowę i nie umiałam z nim rozmawiać nic a nic. Jakoś tak stresującą atmosferę wprowadzał.
    Dzięki wielkie za podzielenie sie opinią , trzymam kciuki za sukcesy! 🍀

Starania od 2019
    IVF - sierpień 2025
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ