X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Invicta Trójmiasto 🌊
Odpowiedz

Invicta Trójmiasto 🌊

Oceń ten wątek:
  • Lubiemisiowezelki Koleżanka

Wysłany: 30 września, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) już po wizycie u dr. Kazmierczyk. Działamy na cyklu naturalnym. Omówiła ze mną różnice obu wariantów i obie uznałyśmy, że spróbujemy na cyklu naturalnym

north_node, Małgosia 83 lubią tę wiadomość

• Ciżemka Przyjaciółka

Wysłany: 30 września, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubiemisiowezelki wrote:
    Hej :) już po wizycie u dr. Kazmierczyk. Działamy na cyklu naturalnym. Omówiła ze mną różnice obu wariantów i obie uznałyśmy, że spróbujemy na cyklu naturalnym

Powodzenia :) ja jestem na początku cyklu sztucznego. Chętnie bym spróbowała naturalny ale mam tendencję do niepękających pęcherzyków i zmianę w torbiele :/

2009-ciąża naturalna- poronienie zatrzymane 9tc
    2016-inseminacja- ciąża ektopowa jajowodowa
    2017-kriotransfer- poronienie zatrzymane 9tc (Agatka)
    2018-kriotransfer -ciąża biochemiczna
    2019- transfer 2 zarodków UDANY
    E 👧🏼 i M🧒🏼 na świecie ❤️
    + 1 ❄️ w banku

Na jesień zabieramy naszego Śnieżka 🥰
    🔜🤰🏼❓

Wysłany: 30 września, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy u Ciebie przewidujecie transfer? :)

• Ciżemka Przyjaciółka

Wysłany: 30 września, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kończę okres właśnie i od 2 dnia biorę Estrofem po którym czuję się paskudnie. Nie przypominam sobie żebym tak się czuła w poprzednich procedurach. W sobotę podgląd endo i hormonów, ja myślę że to będzie celowanie między 8-11 października, w sobotę pewnie poznam dokładną datę:). A jak u Ciebie?

E 👧🏼 i M🧒🏼 na świecie ❤️
    + 1 ❄️ w banku

🔜🤰🏼❓
  • north_node Przyjaciółka

Wysłany: 30 września, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubiemisiowezelki wrote:
    O, to super!
    Takie podejście mi się podoba, bardziej niż domyślny cykl sztuczny mimo braku wyraźnych wskazań zdrowotnych.
    Powodzenia! ☺️

💁‍♀️91
    AMH 2,2 || Hashimoto pod kontrolą od kilku lat || Kariotyp 🆗

🙋🏻‍♂️91
    Parametry nasienia poniżej normy || Kariotyp 🆗

2x IUI ❌
    Stymulacja i PGT-a: 09.2025
    Punkcja 💉 15.09, 8🥚, 6 MII, 4 udało się zapłodnić, 1❄️=> PGT-A: prawidłowy 🥹
    FET 19.11.2025
    β 6pdt 24,3 / β 10dpt 255 / β 19dpt 8800 / β 26dpt 32400 🫧
    26dpt (6+3) GS 1,66 cm / YS 0,49 cm / CRL 0,6 cm + ❤️

Wysłany: 30 września, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciżemka wrote:
    Kończę okres właśnie i od 2 dnia biorę Estrofem po którym czuję się paskudnie. Nie przypominam sobie żebym tak się czuła w poprzednich procedurach. W sobotę podgląd endo i hormonów, ja myślę że to będzie celowanie między 8-11 października, w sobotę pewnie poznam dokładną datę:). A jak u Ciebie?
    To już prawie zaraz :))) daj znać jak wygląda transfer jestem tego bardzo ciekawa, na co zwrócić uwagę itd. U mnie jeszcze daleko. Wstępnie planujemy na ok. 27.10 :)

• Ciżemka Przyjaciółka

Wysłany: 1 października, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Ciebie pewnie będzie się różnić. Będziesz miała więcej wizyt by monitorować kiedy dojdzie do owulacji żeby wyznaczyć dokładnie datę transferu. Ja tej owulacj nie będę miała w tym cyklu. Sprawdzimy Endo i jeśli ładnie przyrośnie to włączamy prog i po 5 dniach transfer i też monitor tego progesteronu żeby była odpowiednia duża wartość bo nie będę miała ciałka żółtego który odpowiada za wytwarzanie go. Myślę że każdy z tych procedur naturalny i sztuczny ma swoje dobre i złe strony. Gdyby nie nieprzewidywalność moich owulacji to chętnie wypróbowała naturalny bo jest mniejsza ingerencja lekami a tak to już borykam się ze działaniami niepożądanymi estrogenów:/

Jeśli mogłabym coś zasugerować Tobie to sprawdzałabym dodatkowo testami LH żeby jednak nie przegapić piku. Miałam już właśnie w invicie sytuację że to ja musiałam trzymać rękę na pulsie i by cały cykl przygotowań poszedł na marne bo lekarz błędnie założył u mnie owulke :)

E 👧🏼 i M🧒🏼 na świecie ❤️
    + 1 ❄️ w banku

🔜🤰🏼❓

Wysłany: 1 października, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo to dzięki za wskazówki :) wezmę to pod uwagę :)

• Małgosia 83 Ekspertka

Wysłany: 8 października, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, czy macie jakies info o przekładaniu wizyt z programu z powodu wyczerpania funduszy przeznaczonych na Program Minesterialny? I ogólnie jak tam u Was?

Starania od 2019
    IVF - sierpień 2025

Wysłany: 8 października, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie nikt nie dzwonił. Mam zaplanowaną wizytę na 21.10. Teraz czekam na @
    A jak tam u Ciebie? :)

Małgosia 83 lubi tę wiadomość

• Małgosia 83 Ekspertka

Wysłany: 8 października, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja czekam na wizytę zastępczą w listopadzie, kwalifikacyjną. A jaki lekarz Cię prowadzi ? Jesteś zadowolona?

Starania od 2019
    IVF - sierpień 2025

Wysłany: 8 października, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcześniej dr Kabatnik i ona jest super. Ale sama zaszła w ciążę i oddała nas do dr Kaźmierczak. Pierwsza wizyta trochę w biegu, bardzo duże opóźnienie miała Pani dr. Zobaczymy jak dalej będzie.

Małgosia 83 lubi tę wiadomość

• Małgosia 83 Ekspertka

Wysłany: 8 października, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubiemisiowezelki wrote:
    Wcześniej dr Kabatnik i ona jest super. Ale sama zaszła w ciążę i oddała nas do dr Kaźmierczak. Pierwsza wizyta trochę w biegu, bardzo duże opóźnienie miała Pani dr. Zobaczymy jak dalej będzie.
    O, super, dobrze wiedzieć. Teraz tam jest rotacja opiekunów, trochę miszmasz organizacyjny. A kogo masz za opiekunkę Pacjenta?

Starania od 2019
    IVF - sierpień 2025

Wysłany: 8 października, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to nawet nie wiem. My byliśmy trochę w Gdyni trochę w Gdańsku i nie mam jednej osoby przypisanej. A Ty jakiego masz lekarza prowadzącego?

• Małgosia 83 Ekspertka

Wysłany: 8 października, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubiemisiowezelki wrote:
    W sumie to nawet nie wiem. My byliśmy trochę w Gdyni trochę w Gdańsku i nie mam jednej osoby przypisanej. A Ty jakiego masz lekarza prowadzącego?
    Dr K, terminy ma bardzo odległe, dlatego w międzyczasie odbyłam konsultacje z innymi lekarzami którzy mieli szybsze terminy żeby wyznaczyć standardowe badania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października, 00:43

Starania od 2019
    IVF - sierpień 2025
  • Małgosia 83 Ekspertka

Wysłany: 9 października, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciżemka wrote:
    Hej:) pomyślałam że może rzucę co nie co o invicie bo leczyłam się tam parę lat.
    Głodek fakt specyficzny ale przy nim nie czułam nachalnego narzucania niepotrzebnych procedur. Hajdusianek miły i wprowadza super atmosferę ale jego to trzeba pilnowac bo nie dość że pomylił mi się w dawkach z menopurem to jeszcze źle mi obliczył cykl do inseminacji i w dniu kiedy on planował kontrolną wizytę okazało się że wtedy potrzebny był już zabieg więc to ja wisiałam na telefonie i umawiałam wizytę przed żeby całe przygotowania nie poszły na marne. Zieliński spoko ale bardzo był niechętny do wprowadzenia heparyny po transferze mimo że miałam takie zalecenia od hematologa i powiedział że jeśli bardzo chce to mogę ale on nie widzi medycznych wskazań. Sieg nieco powściągliwy ale nie wciskał mi procedur medycznych jeśli wyraziłam że czuję potrzeby. Z Gdynia też miałam chwilę przygód ale to było tyle lat temu że pewnie pozmieniało się trochę. Kiedy ja się leczyłam w Invicie to Bociana jeszcze nie było a do invimed miałam daleko ale fakt że dawaliśmy invicie ostatnia szansę i też rozważaliśmy zmianę kliniki. Na szczęście się udało i mam dzieci na świecie a teraz wróciliśmy po ostatni zarodek więc też już mam inne spojrzenie na tą klinikę i widzę że trochę się zmieniło bo np w trakcie procedury nie mogę mieć innego lekarza a wcześniej mimo że trwał program a mojego nie było to wrzucali mnie do lekarza który byl akurat wolny co strasznie zaburzało poczucie bezpieczeństwa.
    Mega dzięki za szczegółowy opis sytuacji 😘

Ciżemka lubi tę wiadomość

Starania od 2019
    IVF - sierpień 2025
  • Małgosia 83 Ekspertka

Wysłany: 13 października, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, jak tam sytuacja?

Starania od 2019
    IVF - sierpień 2025
  • Karolaaas Autorytet

Wysłany: 14 października, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czy któraś z Was jest do nadal w Invictie i może polecić tą klinikę? Czy orientujecie się jak wyglądają finansowo aktualnie, czy też wstrzymują procedury?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października, 18:41

86’👩 Amh 0,9 niedoczynność, brak lewego jajowodu, prawy 👎🏻, endometrioza III/IV +adeno
    09.2020 8t puste jajo💔
    01.2021 7t cp💔laparo
    04.2022 laparo zrosty
    🩺VLeiden+protrombina✔️LA✔️DQ2, DQ8✔️ANA3✔️białko C i S✔️
    KIR BX brak 2DS2,2DS3, homocysteina ✅D3✅ ferrytyna✅ cross match✅ subpopulacja✅ kariotypy✅
    90’🧔🏻‍♂️🆗
    I procedura IVF 2024
    19.09 start rekovelle,mensinorm, gonapetyl
    03.10 punkcja 5AA❄️5AB❄️
    08.11 biopsja cd138+cd56
    05.12 FET cb
    27.03 FET cb
    II procedura IVF 2025
    07.05 start 💉rekovelle,mensinorm 300,gonapeptyl
    19.05 punkcja❄️4BA ❄️5BB(6 doba)
    2x💉Zoladex
    13.08 FET 4BA PGT-A🩵zivafert,estrofem,accofil,encorton, clexane,acard,bensins,utrogestan, duphaston➡️7dpt bhcg 8,87, 9dpt bhcg 4,67
    15.10 Barska mini histero + udrożnienie jajowodu ✅ pobrane cd56 + cd138
    3x 💉Reseligo
    FET 5BB ⏳
  • Małgosia 83 Ekspertka

Wysłany: 14 października, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaas wrote:
    Cześć dziewczyny, czy któraś z Was jest do nadal w Invictie i może polecić tą klinikę? Czy orientujecie się jak wyglądają finansowo aktualnie, czy też wstrzymują procedury?
    No niestety procedury zostały wstrzymane...

Dziewczyny, co tam u Was?

Starania od 2019
    IVF - sierpień 2025
  • north_node Przyjaciółka

Wysłany: 15 października, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też na razie procedura wstrzymana 🤷‍♀️
    Z odpowiedzi ministerstwa (mejl) wynika, że środki na ten rok zostały rozdysponowane, więc nie do końca jestem przekonana, ze wizyta przełożona na listopad się odbędzie.
    Z jednej strony trochę nawet mnie cieszy chwila oddechu, z drugiej - wolałabym, wiadomo, kontynuować. Jeśli będę musiała czekać do stycznia, to już mnie ta chwila oddechu nie będzie cieszyć.

Trochę się obawiam przygotowania do transferu, bo mam tylko jeden zarodek, i obawiam sie, że będę czuła presję, a wiadomo jak to czasami działa (odwrotnie).

+ ja się z kilku powodów przeniosłam z Gdyni do Gdańska.

A u Ciebie Małgosia? Jak się czujesz?

Małgosia 83, MoniaB lubią tę wiadomość

💁‍♀️91
    AMH 2,2 || Hashimoto pod kontrolą od kilku lat || Kariotyp 🆗

🙋🏻‍♂️91
    Parametry nasienia poniżej normy || Kariotyp 🆗

2x IUI ❌
    Stymulacja i PGT-a: 09.2025
    Punkcja 💉 15.09, 8🥚, 6 MII, 4 udało się zapłodnić, 1❄️=> PGT-A: prawidłowy 🥹
    FET 19.11.2025
    β 6pdt 24,3 / β 10dpt 255 / β 19dpt 8800 / β 26dpt 32400 🫧
    26dpt (6+3) GS 1,66 cm / YS 0,49 cm / CRL 0,6 cm + ❤️
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ