Invicta Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny ja idę 2 marca na pierwsza wizytę, przed kwalifikacją chcieliśmy prywatną wizytę, żeby się upewnić że mamy wszystko żeby spełnić warunki do rządówki.
Na recepcji uprzedzono, że jeśli wszystko będzie od razu ok to zmienią prywatną na kwalifikacyjną. -
nick nieaktualnyJa chyba też zdecyduje się na Invictę.
Powiedzcie mi proszę czy wciskają tam in vitro od razu czy starają się dociekać, diagnozować, leczyć zanim padnie decyzja o zabiegu? Ja mam już córkę, poczęta naturalnie bez problemów. Teraz dopiero jakoś tak się popierdzieliło u nas. Mam problem z owulacją, aczkolwiek nie w każdym cyklu, ale często cykl jest bezowulacyjny. Czy lekarze z Invicty spróbują najpierw przywrócić jakiś porządek w organizmie, jakieś CLO itd czy od razu będzie wciskany zabieg?
I jak się tam dodzwonić ?? )) ciągle zajęte. -
hej
ja już po wizycie i pierwszej IU
teraz czekam na efekty
dr Pałaszewski jak dla mnie ok, troche gaduła, ale rozumiem go bo mam tak samo
Wizyta trwała ponad pół godziny: obejrzał opis laparo, wyniki hsg, nasienia, wysłuchał co miałam do powiedzenia, zaproponował 4 IU, a potem rządowe in vitro jak nie wyjdzie.
Zbadał i jak zobaczył że jest ładny pęcherzyk, poprzeliczał coś i dał recepte na zastrzyk jeszcze tego samego wieczoru i zaprosiła za dwa dni na inseminacje
Wczoraj potwierdziłam na usg, że wstrzelił się idealnie w owulkę.
Generalnie mam wrażenie, że jest jednym z lepszych lekarzy w tej klinice, który wie co robi i jeszcze pilnuje innych.Idgie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyurocza- powodzenia
ja właśnie do niego się zapisałam, czy powinnam zrobić jakieś badania? czy to przyspieszy sprawę? czy on szybko działa? bo mi zależy na czasie
Wiem, że jest ten pakiet hormonalny do zrobienia. Mam kilka badań w miarę aktualnych, czy robić je na nowo, czy poczekać do wizyty? -
klara_bella wrote:urocza- powodzenia
ja właśnie do niego się zapisałam, czy powinnam zrobić jakieś badania? czy to przyspieszy sprawę? czy on szybko działa? bo mi zależy na czasie
Wiem, że jest ten pakiet hormonalny do zrobienia. Mam kilka badań w miarę aktualnych, czy robić je na nowo, czy poczekać do wizyty?
na pewno zabierz wszystko co masz, istotne jest badanie nasienia i AMH.Nie zapomnij o podstawowym pytaniu - kiedy miałaś ostatnią miesiączkę, bo mnie każdy ginekolog zagina na tym
panel podstawowy hormonów: LH, FSH, prolaktyna, estaradiol miałam sprzed roku , ale nawet do tego nie zaglądał, po prostu skupił się na laparo i hsg. pytał o historię naszą: ile starań, antykoncepcja, cykle czy regularne.jeśli chodzi o działanie to dla mnie ekspres
nie spodziewaliśmy się z mężem, że inseminacja będzie w tym samym cyklu, nastawialiśmy się na następnyWiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 12:13
-
urocza wrote:hej
Generalnie mam wrażenie, że jest jednym z lepszych lekarzy w tej klinice, który wie co robi i jeszcze pilnuje innych.
on jest ordynatorem oddziału szpitalnego w Invikcie wiec pewnie nie powodu piastuje tę funkcję. Na pewno ma duże doświadczenie, mi go polecił mój gin, do ktorego mam zaufanie pełne.
Fakt, gaduła straszna, przez to zazwyczaj niestety sa opóźnienie w wizytach... ale dla mnie sprawia wrażenie kompetentnego a to najważneijsze.
no i oczywiście powodzenia ! oby się udało już za pierwszym razem
Klara bella ja bym poczekała do wizyty, dla niego na pewno istotne Twoje AMH i wyniki nasienia.
urocza lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lila84 wrote:Dziewczyny.. czy pierwsza wizyta musi być w 3dc czy nie ma to znaczenia ?
ja nie miałam w 3 dc, tylko w 11 co spowodowało, że z biegu podeszliśmy do inseminacji.
co prawda nie miałam nigdy problemów z owulacją, jajnikami i znałam swój wynik AMH.
wizyta w 3dc jest po to m.in. żeby sprawdzić ilość pęcherzyków antralnych, sprawdzić jajniki i ewentualnie można wtedy wprowadzić stymualcję -
Lila84 wrote:Dziewczyny.. czy pierwsza wizyta musi być w 3dc czy nie ma to znaczenia ?Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
urocza wrote:ja nie miałam w 3 dc, tylko w 11 co spowodowało, że z biegu podeszliśmy do inseminacji.
co prawda nie miałam nigdy problemów z owulacją, jajnikami i znałam swój wynik AMH.
wizyta w 3dc jest po to m.in. żeby sprawdzić ilość pęcherzyków antralnych, sprawdzić jajniki i ewentualnie można wtedy wprowadzić stymualcję