INVIMED Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymaruda34 wrote:Napewno progesteron i nie wiem czy nie estriadol. Nie pamietam juz
Mnie proga zawsze kazano badać 7-9dpo a estradiol tuż przed samą owu.
Ja obecnie (choc już nie leczę się w Invimedzie) mam zlecone 3-4dc badanie testosteron+dheas+shbg. Nigdy tych 2 ostatnich nie miałam badanych a ponoć razem z testo potrafią dać obrać jakości komórek jajowychWiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 09:10
-
Selina wrote:Jesteś pewna?
Ja obecnie (choc już nie leczę się w Invimedzie) mam zlecone 3-4dc badanie testosteron+dheas+shbg. Nigdy tych 2 ostatnich nie miałam badanych a ponoć razem z testo potrafią dać obrać jakości komórek jajowychpalyna -
nick nieaktualnypalyna wrote:Selina na jakim etapie jestes ? Też dopiero zaczynasz?
Staramy się ponad 2lata a w Invimedzie miałam 3 IUI -
nick nieaktualnypalyna wrote:Teraz planujesz startować z IVF?
-
Selina wrote:Nie, skąd nie mamy wskazań do ivf. Mężowi bardzo się poprawiły wyniki, ja czekam na histeroskopie, bo parę miesięcy temu miałam problem z polipowatym endo i trzeba obczaic co się tam w środku dzieje. Jak będę po zabiegu, to podejdziemy jeszcze do IUI. Coś czuję z że problem jest u mnie właśnie w środku. Zbadam jeszcze te hormony o których Ci pisałam i zobaczymypalyna
-
Selina wrote:Jesteś pewna?
Ja obecnie (choc już nie leczę się w Invimedzie) mam zlecone 3-4dc badanie testosteron+dheas+shbg. Nigdy tych 2 ostatnich nie miałam badanych a ponoć razem z testo potrafią dać obrać jakości komórek jajowych
W 2-3dc przed transferem zalecaja proga a mozliwe,ze przed pieresza wizyta jakos 7dc...nie pamietam jak to szlo, tyle czasu juz minelo -
kasia.gutek wrote:Totalny bezsens.Sono hsg chyba bada drożność A nie usypia się,robi w klinice i od razu wraca do domu. Nie wiem czy można wziąść jakiś wycinek jeśli byłaby konieczność.
Przecież to wszystko trwa i stresuje Ciebie.
Wtedy podobno było to konieczne jeśli chciało się załapać na "rządówkę". Przy laparo, jakby wyszła niedrożność można było ją od razu zlikwidować. Jednak z drożnością byłow szystko ok a na rządówkę się nie załapaliśmy, bo zawaliła nasza gin. . -
Dziewczyny byłam dziś na wizycie u Dr. Sodowskiej , dostałam receptę na gonapeptyl 21 ampułek , mam zacząć brać w 21dc a później zgłosić się na wizytę 2dc. Rozumiem ze te zastrzyki mam brać do dnia wizyty a później zdecydują co dalej? Z tego wszystkiego zapomniałam dopytać ...palyna
-
palyna wrote:Dziewczyny byłam dziś na wizycie u Dr. Sodowskiej , dostałam receptę na gonapeptyl 21 ampułek , mam zacząć brać w 21dc a później zgłosić się na wizytę 2dc. Rozumiem ze te zastrzyki mam brać do dnia wizyty a później zdecydują co dalej? Z tego wszystkiego zapomniałam dopytać ...
Pozniej prawdopodobnie dostaniesz Gonal, monitoring stymulacji no i punkcja.Gonapeptyl bedziesz raczej brala do konca stymulacji z tego co pamietam ze swoich przygotowan -
Selina umówiłam się na histeria histeroskopię.Czas oczekiwania też dosyć krótki, bo 3 tygodnie. Pisałaś coś o badaniach które miałaś przynieść przed. Jak się zapisywałam na zabieg to kazali mi przynieść dowód,kartę NFZ i ewentualnie jak mam badanie z grupą krwi.Ciekawe...
-
nick nieaktualnyJustiJusti wrote:Selina umówiłam się na histeria histeroskopię.Czas oczekiwania też dosyć krótki, bo 3 tygodnie. Pisałaś coś o badaniach które miałaś przynieść przed. Jak się zapisywałam na zabieg to kazali mi przynieść dowód,kartę NFZ i ewentualnie jak mam badanie z grupą krwi.Ciekawe...
-
Selina wrote:Co szpital to inne wymogi. Ja jestem z Krakowa i na Koperniku mają sporo tych badań do zrobienia. Cały panel wymazów czyli MUCHLA, morfologia, potas, sód, grupa krwi i wirusologia (HIV, hcv itp.). Wszystko mam aktualne oprócz morfo, bo to trzeba zrobić w cyklu z histeroskopia, więc pójdę zrobić jutro rano. Zabieg mam w piątek A Ty kiedy?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2018, 18:02
-
nick nieaktualnyJustiJusti wrote:Te badania nie powinni ci zrobić w szpitalu? Jak byłam na laparoskopowym sprawdzaniu drożności to miałam i morfologia, grupę krwi,HB, HCV,hormony tarczycy,CRP i parę innych. Badanie mam 23 października.
-
Dziewczyny jakie macie wskazania do histero, jestesmy wlasnir przed ivf I czytam ze wiele dziewczyn to robi przed proceduraLipiec 2015- Początek starań
08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
1/2/3 IUI
1 IVF:(
2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka...... CzekamY -
nick nieaktualnyKasiak621 wrote:Dziewczyny jakie macie wskazania do histero, jestesmy wlasnir przed ivf I czytam ze wiele dziewczyn to robi przed procedura
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2018, 20:40
-
Selina wrote:Mogliby mi zrobić, ale zabawilabym wtedy dłużej w szpitalu a przyznam, że chce mieć to z głowy szybko i wyjść. Będę miała znieczulenie miejscowe, nie będzie narkozy