X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED Katowice
Odpowiedz

INVIMED Katowice

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maruda34 wrote:
    Napewno progesteron i nie wiem czy nie estriadol. Nie pamietam juz :-/
    Jesteś pewna? ;)
    Mnie proga zawsze kazano badać 7-9dpo a estradiol tuż przed samą owu.
    Ja obecnie (choc już nie leczę się w Invimedzie) mam zlecone 3-4dc badanie testosteron+dheas+shbg. Nigdy tych 2 ostatnich nie miałam badanych a ponoć razem z testo potrafią dać obrać jakości komórek jajowych

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 09:10

• palyna Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Jesteś pewna? ;)
    Ja obecnie (choc już nie leczę się w Invimedzie) mam zlecone 3-4dc badanie testosteron+dheas+shbg. Nigdy tych 2 ostatnich nie miałam badanych a ponoć razem z testo potrafią dać obrać jakości komórek jajowych
    Selina na jakim etapie jestes ? Też dopiero zaczynasz?

palyna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palyna wrote:
    Selina na jakim etapie jestes ? Też dopiero zaczynasz?
    Niee, ja do Invimedu jeździłam ponad pół roku, do czerwca tego roku. Mieszkam w innym mieście i tutaj znsou szukałam lekarza.
    Staramy się ponad 2lata a w Invimedzie miałam 3 IUI

• palyna Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Niee, ja do Invimedu jeździłam ponad pół roku, do czerwca tego roku. Mieszkam w innym mieście i tutaj znsou szukałam lekarza.
    Staramy się ponad 2lata a w Invimedzie miałam 3 IUI
    Teraz planujesz startować z IVF?

palyna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palyna wrote:
    Teraz planujesz startować z IVF?
    Nie, skąd :D nie mamy wskazań do ivf. Mężowi bardzo się poprawiły wyniki, ja czekam na histeroskopie, bo parę miesięcy temu miałam problem z polipowatym endo i trzeba obczaic co się tam w środku dzieje. Jak będę po zabiegu, to podejdziemy jeszcze do IUI. Coś czuję z że problem jest u mnie właśnie w środku. Zbadam jeszcze te hormony o których Ci pisałam i zobaczymy

• palyna Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Nie, skąd :D nie mamy wskazań do ivf. Mężowi bardzo się poprawiły wyniki, ja czekam na histeroskopie, bo parę miesięcy temu miałam problem z polipowatym endo i trzeba obczaic co się tam w środku dzieje. Jak będę po zabiegu, to podejdziemy jeszcze do IUI. Coś czuję z że problem jest u mnie właśnie w środku. Zbadam jeszcze te hormony o których Ci pisałam i zobaczymy
    U nas ez niby nie ma podstaw do IVF , ale ja mam już dość ...

palyna
  • maruda34 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Jesteś pewna? ;)

W 2-3dc przed transferem zalecaja proga a mozliwe,ze przed pieresza wizyta jakos 7dc...nie pamietam jak to szlo, tyle czasu juz minelo :-)

• JustiJusti Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia.gutek wrote:
    Totalny bezsens.Sono hsg chyba bada drożność A nie usypia się,robi w klinice i od razu wraca do domu. Nie wiem czy można wziąść jakiś wycinek jeśli byłaby konieczność.
    Przecież to wszystko trwa i stresuje Ciebie.

Wtedy podobno było to konieczne jeśli chciało się załapać na "rządówkę". Przy laparo, jakby wyszła niedrożność można było ją od razu zlikwidować. Jednak z drożnością byłow szystko ok a na rządówkę się nie załapaliśmy, bo zawaliła nasza gin. :(.

c3ce1eb6ff.png

pierwsze dziecko - synuś

początek starań 07.2013

3 IUI (12.2016, 04.2017, 05.2017) :(

punkcja 06.2018, transfer ET 06.2018 :(

transfer FET 05.2019 ❤️❤️❤️
  • palyna Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam dziś na wizycie u Dr. Sodowskiej , dostałam receptę na gonapeptyl 21 ampułek , mam zacząć brać w 21dc a później zgłosić się na wizytę 2dc. Rozumiem ze te zastrzyki mam brać do dnia wizyty a później zdecydują co dalej? Z tego wszystkiego zapomniałam dopytać ...

palyna
  • maruda34 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palyna wrote:
    Dziewczyny byłam dziś na wizycie u Dr. Sodowskiej , dostałam receptę na gonapeptyl 21 ampułek , mam zacząć brać w 21dc a później zgłosić się na wizytę 2dc. Rozumiem ze te zastrzyki mam brać do dnia wizyty a później zdecydują co dalej? Z tego wszystkiego zapomniałam dopytać ...

Pozniej prawdopodobnie dostaniesz Gonal, monitoring stymulacji no i punkcja.Gonapeptyl bedziesz raczej brala do konca stymulacji z tego co pamietam ze swoich przygotowan

• palyna Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maruda34 wrote:
    Pozniej prawdopodobnie dostaniesz Gonal, monitoring stymulacji no i punkcja.Gonapeptyl bedziesz raczej brala do konca stymulacji z tego co pamietam ze swoich przygotowan
    Dziekuje :)

palyna
  • JustiJusti Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina umówiłam się na histeria histeroskopię.Czas oczekiwania też dosyć krótki, bo 3 tygodnie. Pisałaś coś o badaniach które miałaś przynieść przed. Jak się zapisywałam na zabieg to kazali mi przynieść dowód,kartę NFZ i ewentualnie jak mam badanie z grupą krwi.Ciekawe...

c3ce1eb6ff.png

pierwsze dziecko - synuś

początek starań 07.2013

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustiJusti wrote:
    Selina umówiłam się na histeria histeroskopię.Czas oczekiwania też dosyć krótki, bo 3 tygodnie. Pisałaś coś o badaniach które miałaś przynieść przed. Jak się zapisywałam na zabieg to kazali mi przynieść dowód,kartę NFZ i ewentualnie jak mam badanie z grupą krwi.Ciekawe...
    Co szpital to inne wymogi. Ja jestem z Krakowa i na Koperniku mają sporo tych badań do zrobienia. Cały panel wymazów czyli MUCHLA, morfologia, potas, sód, grupa krwi i wirusologia (HIV, hcv itp.). Wszystko mam aktualne oprócz morfo, bo to trzeba zrobić w cyklu z histeroskopia, więc pójdę zrobić jutro rano. Zabieg mam w piątek ;) A Ty kiedy?

• JustiJusti Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Co szpital to inne wymogi. Ja jestem z Krakowa i na Koperniku mają sporo tych badań do zrobienia. Cały panel wymazów czyli MUCHLA, morfologia, potas, sód, grupa krwi i wirusologia (HIV, hcv itp.). Wszystko mam aktualne oprócz morfo, bo to trzeba zrobić w cyklu z histeroskopia, więc pójdę zrobić jutro rano. Zabieg mam w piątek ;) A Ty kiedy?
    Te badania nie powinni ci zrobić w szpitalu? Jak byłam na laparoskopowym sprawdzaniu drożności to miałam i morfologia, grupę krwi,HB, HCV,hormony tarczycy,CRP i parę innych. Badanie mam 23 października.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2018, 18:02

c3ce1eb6ff.png

pierwsze dziecko - synuś

początek starań 07.2013

• oska_m Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi w jakim szpitalu masz histeroskopię?

1 IVF -1 blastka - criotransfer :( - po immunosupresji
    20.02.19 r. - 2 IVF - 1 blastka - transfer z Accofilem (Kir AA) cud ! :) ❤️
    18.11.19 r. - synuś ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustiJusti wrote:
    Te badania nie powinni ci zrobić w szpitalu? Jak byłam na laparoskopowym sprawdzaniu drożności to miałam i morfologia, grupę krwi,HB, HCV,hormony tarczycy,CRP i parę innych. Badanie mam 23 października.
    Mogliby mi zrobić, ale zabawilabym wtedy dłużej w szpitalu a przyznam, że chce mieć to z głowy szybko i wyjść. Będę miała znieczulenie miejscowe, nie będzie narkozy

• Kasiak621 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie macie wskazania do histero, jestesmy wlasnir przed ivf I czytam ze wiele dziewczyn to robi przed procedura

Lipiec 2015- Początek starań
    08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
    MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
    Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
    Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
    1/2/3 IUI :(
    1 IVF:(
    2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka...... CzekamY
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiak621 wrote:
    Dziewczyny jakie macie wskazania do histero, jestesmy wlasnir przed ivf I czytam ze wiele dziewczyn to robi przed procedura
    Niepowodzenia z IUI są już wskazaniem, albo niepowodzenia z ivf. U mnie w scratchingu wyszło endometrium polipowate i dlatego dr zdecydował się dać mi skierowanie na histero

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2018, 20:40

• JustiJusti Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Mogliby mi zrobić, ale zabawilabym wtedy dłużej w szpitalu a przyznam, że chce mieć to z głowy szybko i wyjść. Będę miała znieczulenie miejscowe, nie będzie narkozy
    Mnie powiedzieli że to będzie zabieg raczej jednodniowy. Rano przychodzę. Robią badania. Później zabieg. Chwila obserwacji i do domku. Usypianie będzie takie jak przy punkcie -krótkotrwałe. Przed punkcją nie robili mi żadnych badań mimo że na ich stronie o nich piszą.

c3ce1eb6ff.png

pierwsze dziecko - synuś

początek starań 07.2013

• JustiJusti Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oska_m wrote:
    Justi w jakim szpitalu masz histeroskopię?
    W SIMIN w Chorzowie.

c3ce1eb6ff.png

pierwsze dziecko - synuś

początek starań 07.2013

‹‹ 108 109 110 111 112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ