INVIMED Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
Monikaa89 wrote:Maruda mam nadzieję, że plamienia wkoncu ustąpią. Domyślam się jaki to musi być dla Ciebie stres ja wczoraj plamilam trochę i juz zaczęłam panikować.poszła na bete dzisiaj na szczęście wynik 10954(17dpt), ulżyło mi. Ja póki co robie przerwę od forum muszę zacząć myśleć o czymś innym bo się wykończe zanim minie te 9 miesiecy .. Trzymam kciuki za Was wszystkie i każda z osobna. Marzenia się spełniają pomimo tego, że droga jest często długa i kręta. Powodzenia!
Ja tu zagladam od czasu do czasu...po krwiaku juz nie ma prawie sladu, plamienia ustepuja. Kochana a bierzesz moze Acard??? Bo mi Dr na czas plamienia kazala odstawic. Jestem juz spokojniejsza, wczoraj mialam wizyte. Wszystko jest ok. Niedlugo wracam do UK wiec zaczne normalnie funkcjonowac
Dbaj o siebie, to teraz najwazniejsze i rosnijcie zdrowoAmbriel lubi tę wiadomość
-
palyna wrote:Cześć dziewczyny ,
Potrzebuje porady - zaczęłam się leczyć u Dr Sodowskiej i planujemy z mężem podejść do Invitro , czy to dobry wybór ? Podzielcie się opiniami proszę
Kazdy musi sie sam przekonac. My mielismy super wizyty z Dr.Sodowska. Jestem w 10tc -
palyna wrote:Sorry przez przypadek polubiłam
Ja mam właśnie ten sam problem ... Już byłam u Dr Pasnika brałam sterydy i po 3 miesiącach w dalszym ciągu nic ...
jakie miałaś leczenie ?
Ja mialam leczenie lekami immunosupresyjnymi. Jakby to mialo nie pomoc to ostatecznoscia byly szczepienia. Za pierwszym razem byla ciaza biochemiczna i drugi raz Dr.Pasnik zalecil ta sama kuracje i sie juz udalo -
maruda34 wrote:Ja mialam leczenie lekami immunosupresyjnymi. Jakby to mialo nie pomoc to ostatecznoscia byly szczepienia. Za pierwszym razem byla ciaza biochemiczna i drugi raz Dr.Pasnik zalecil ta sama kuracje i sie juz udalo
Bo ja to wszystko brałam - mieliśmy się starać prze 3 miesiące i tak jak wspomniałam nic z tego ... Teraz czekam na wynik badania kariotypu...palyna -
palyna wrote:A jakie leki dokładnie brałaś ? Equarol , encorton , ranigast itd ?
Bo ja to wszystko brałam - mieliśmy się starać prze 3 miesiące i tak jak wspomniałam nic z tego ... Teraz czekam na wynik badania kariotypu...
Dokladnie te leki....my kariotypy mielismy ok, zle wyszly badania ANA...choc nie byly jakos bardzo zle tylko na pograniczu -
palyna wrote:Sadzac po tym ze jesteś w 10 tygodniu ciąży to chyba warto podejść do IVF...
Długo to wszystko trwało ? Cała procedura ?
A po tych 3miesiacach nieudanych prob kontaktowalas sie ponownie z Dr.Pasnikiem?? Co zaleci jeszcze? Musicie pokazac badania ktore mieliscie do tej pory itp i Dr.Sodowska zapewne zdecyduje co dalej -
maruda34 wrote:A po tych 3miesiacach nieudanych prob kontaktowalas sie ponownie z Dr.Pasnikiem?? Co zaleci jeszcze? Musicie pokazac badania ktore mieliscie do tej pory itp i Dr.Sodowska zapewne zdecyduje co dalej
Ja od marca zaczelam cala stymulacje, ale transfer byl odlozony na kolejny cykl bo mialam za wysoki progesteron przed swiezym transferem. Wszystko zalezy jak sie reaguje na leki itp.... -
maruda34 wrote:A po tych 3miesiacach nieudanych prob kontaktowalas sie ponownie z Dr.Pasnikiem?? Co zaleci jeszcze? Musicie pokazac badania ktore mieliscie do tej pory itp i Dr.Sodowska zapewne zdecyduje co dalej
Stwierdziłam ze chyba już psychicznie zacznę się nastawiać na IVF żeby nie tracić czasu ... dlatego tez umówiłam się od razu na wizytę do dr Sadowskiej . Przeraża mnie to , ze to tak wszystko długo trwa .. no ale czego się nie robi ...palyna -
palyna wrote:Tak , kontaktowałam się. Prosił o zrobienie kariotypu - obecnie czekam na wynik.
Stwierdziłam ze chyba już psychicznie zacznę się nastawiać na IVF żeby nie tracić czasu ... dlatego tez umówiłam się od razu na wizytę do dr Sadowskiej . Przeraża mnie to , ze to tak wszystko długo trwa .. no ale czego się nie robi ...
Aha....to pewnie jak mu poslesz wyniki to wtedy zadecyduje. A Dr.S najpierw chce miec zalecenia Dr.Pasnika
No niestety trwa to wszystko....ja pierwsza wizyte mialam u Dr.S rok temu we wrzesniu, w pazdz u Dr.Pasnika i w tym roku w lutym zaczelam cala kuracje(bo to miesiac poprzedzajacy transfer) i dopiero po tym przygotowania do IVF -
maruda34 wrote:Aha....to pewnie jak mu poslesz wyniki to wtedy zadecyduje. A Dr.S najpierw chce miec zalecenia Dr.Pasnika
No niestety trwa to wszystko....ja pierwsza wizyte mialam u Dr.S rok temu we wrzesniu, w pazdz u Dr.Pasnika i w tym roku w lutym zaczelam cala kuracje(bo to miesiac poprzedzajacy transfer) i dopiero po tym przygotowania do IVFpalyna -
maruda34 wrote:Nie ma za co...po to jest forum
Tobie tez wszystkiego dobrego, zeby sie wszystko udalo
A czy mogłabyś mi napisać jeszcze jakie badania trzeba zrobić w 3 dniu cyklu?
Akurat wizytę mam w 4dc i chciałabym już tam pojechać z aktualnymi wynikami - może uda się podziałać jeszcze w tym cyklupalyna -
palyna wrote:Hej ,
A czy mogłabyś mi napisać jeszcze jakie badania trzeba zrobić w 3 dniu cyklu?
Akurat wizytę mam w 4dc i chciałabym już tam pojechać z aktualnymi wynikami - może uda się podziałać jeszcze w tym cyklu
Napewno progesteron i nie wiem czy nie estriadol. Nie pamietam juz