INVIMED Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
oska_m wrote:Justi a twój stan zapalny wykryto dzięki biopsji ze scretchingu? miałaś scretching po IVF ?
-
Kadetka wrote:Dokumentacja taka ostateczna -podsumowanie które się dostaje. Ale dokumentację dotycząca przebiegu prowadzą na bieżąco. .. przecież to oczywiste że muszą. .. a nie sposób byłoby im to wszystko zapamiętać. ..
Co dokładnie dostałaś za dokumentację podsumowującą Kadetko? -
Justi a skąd wynikło to, że miałaś scratching z pobraniem materiału? BO musiał być jakiś powód wcześniej ?1 IVF -1 blastka - criotransfer - po immunosupresji
20.02.19 r. - 2 IVF - 1 blastka - transfer z Accofilem (Kir AA) cud ! ❤️
18.11.19 r. - synuś ❤️ -
oska_m wrote:Justi a skąd wynikło to, że miałaś scratching z pobraniem materiału? BO musiał być jakiś powód wcześniej ?
oska_m lubi tę wiadomość
-
oska_m wrote:a przez IUI lub samym IVF nie miałaś scretchingu z pobraniem biopsji ?
-
JustiJusti wrote:Co dokładnie dostałaś za dokumentację podsumowującą Kadetko?
Takie podsumowanie procedry... ile oocytów, ile zarodkow transferowano ile zamrozono.Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
po leczeniu immunosupresyjnym
I ET
II ET szczęśliwy -
Kasiak621 wrote:Dzieki, wlasnie koordynator tez pow ze nic mi nie powie jedynie lekarz prowadzacy, ltory milczy:), u mnie pobrali 26 z czego dobrych do zaplodnienia bylo 14 I wszystkie rowniez zostaly zaplodnione nic wiecej nie wiem
mogę na priv? zaakceptuj prosze zaproszenie
1 IVF -1 blastka - criotransfer - po immunosupresji
20.02.19 r. - 2 IVF - 1 blastka - transfer z Accofilem (Kir AA) cud ! ❤️
18.11.19 r. - synuś ❤️ -
oska_m wrote:mogę na priv? zaakceptuj prosze zaproszenieLipiec 2015- Początek starań
08.2016/10.2016/02.2017 c. biochemiczna
MTHFR C677T hetero, ANA1/2/3+,
Genotyp Kir Bx, NK 9%, AMH 5,2
Szczepienia limfocytami(allo mlr 0%->29,6%->0%
1/2/3 IUI
1 IVF:(
2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka...... CzekamY -
Po wizycie u imunologa. Myślałam, że skończy się na jednej a tu niestety czeka mnie kolejna . Muszę zrobić genotyp KIR oraz test CBA. Jestem na antybiotykoterapi więc muszę po niej odczekać jakieś dwa tygodnie i zrobić badania. Na wyniki czeka się 16 dni roboczych. Później znów do lekarza i dopiero decyzje odnośnie dalszego leczenia. Jeszcze na dokładkę nie wiem kiedy skończą się te antybiotyki i uda się wyplenić tą kiepską bakterię z endometrium. Znów się wszystko mocno przesuwa i nie wiadomo na ile. I jeszcze te koszty. Kiepsko
-
nick nieaktualnyJustiJusti wrote:Po wizycie u imunologa. Myślałam, że skończy się na jednej a tu niestety czeka mnie kolejna . Muszę zrobić genotyp KIR oraz test CBA. Jestem na antybiotykoterapi więc muszę po niej odczekać jakieś dwa tygodnie i zrobić badania. Na wyniki czeka się 16 dni roboczych. Później znów do lekarza i dopiero decyzje odnośnie dalszego leczenia. Jeszcze na dokładkę nie wiem kiedy skończą się te antybiotyki i uda się wyplenić tą kiepską bakterię z endometrium. Znów się wszystko mocno przesuwa i nie wiadomo na ile. I jeszcze te koszty. Kiepsko
A czemu nie wiesz kiedy antybiotyki się skończą? Nie masz określonego czasowo leczenia?
Co do immuno, to uszy do góry wierzę, że będzie dobrze i tak naprawdę stoi Wam na drodze tylko ten problem z endometrium. Wnikam dość mocno w immuno (Kiry też badałam) i nawet na wątku o immuno jest dziewczyna, która ma zły genotyp kir a ma już kilkuletnie dziecko i sami nie wiedzą jak to możliwe, też jeździ do Paśnika. Także wiesz, ta immuno to takie strzelanie na oślep troszkę -
Selina wrote:Mam nadzieję, że jednak to wyleczysz.
A czemu nie wiesz kiedy antybiotyki się skończą? Nie masz określonego czasowo leczenia?
Co do immuno, to uszy do góry wierzę, że będzie dobrze i tak naprawdę stoi Wam na drodze tylko ten problem z endometrium. Wnikam dość mocno w immuno (Kiry też badałam) i nawet na wątku o immuno jest dziewczyna, która ma zły genotyp kir a ma już kilkuletnie dziecko i sami nie wiedzą jak to możliwe, też jeździ do Paśnika. Także wiesz, ta immuno to takie strzelanie na oślep troszkę -
JustiJusti wrote:Selinko mam określony termin leczenia. Sama jednak powiedziałaś, że to wredna bakteria jest więc nie wiem czy ten jeden antybiotyk ją wyleczy. Jadę w poniedziałek na konsultację do innego gin. Spytam czy nie przydałoby się czegoś jeszcze dołączyć do kuracji, jak u ciebie.
Wiadomość na PRIVSelina lubi tę wiadomość
-
Jakaś cisza się tu zrobiła. Ja już po antybiotykoterapi. W następnym tygodniu idę zbadać czy pomogło. Co u was dziewczyny?
-
nick nieaktualnyJustiJusti wrote:Jakaś cisza się tu zrobiła. Ja już po antybiotykoterapi. W następnym tygodniu idę zbadać czy pomogło. Co u was dziewczyny?
Ja dziś też już skończyłam antybiotyki, łiii!
Najlepsze, że byłam wczoraj u nowej gin z polecenia obecnego lekarza. Jestem w połowie cyklu, jest spory pęcherzyk, śluz płodny jakiego sama z siebie nie miewałam i kazała się starać. Dostałam zastrzyk z gonapeptylu i później Ovi miałam sobie sobie zrobić już w domu. Starania do czwartku a od weekendu dupek. Powiem Ci tak mnie tym zaskoczyła... Co do biopsji, to pozostawiła to mnie i tamtemu lekarzowi. Ona uważa, że po takim leczeniu jakie mieliśmy bakterii już nie ma i ze endo nie ma cechy zapalenia.
Jednak kazała się spieszyć z ivf, szanse naturalnie z naszymi wynikami, wiekiem itd.mamy 16%. Tak więc początkiem roku jeszcze IUI spróbujemy raz lub dwa i już idziemy w ivf -
Selina wrote:Hej
Ja dziś też już skończyłam antybiotyki, łiii!
Najlepsze, że byłam wczoraj u nowej gin z polecenia obecnego lekarza. Jestem w połowie cyklu, jest spory pęcherzyk, śluz płodny jakiego sama z siebie nie miewałam i kazała się starać. Dostałam zastrzyk z gonapeptylu i później Ovi miałam sobie sobie zrobić już w domu. Starania do czwartku a od weekendu dupek. Powiem Ci tak mnie tym zaskoczyła... Co do biopsji, to pozostawiła to mnie i tamtemu lekarzowi. Ona uważa, że po takim leczeniu jakie mieliśmy bakterii już nie ma i ze endo nie ma cechy zapalenia.
Jednak kazała się spieszyć z ivf, szanse naturalnie z naszymi wynikami, wiekiem itd.mamy 16%. Tak więc początkiem roku jeszcze IUI spróbujemy raz lub dwa i już idziemy w ivf -
nick nieaktualnyJustiJusti wrote:Wiek niestety nie jest naszym sprzymierzeńcem. Ja już walczę z pomocą medyczną z 5 lat. W moim wieku tj.38 na naturalne poczęcie raczej już nie ma szans. Chociaż moja koleżanka w tym wieku urodziła naturalnie bliźniaczki. Po 3 IUI stwierdziłam, że szkoda czasu. W klinice powiedzieli mi, że oni robią do 5 prób. Po trzech nic nie drgnęło, wiec bez sensu ładować kasę jeśli nawet nie wiadomo czy dochodzi do zapłodnienia. Jak tak patrzę po forum to niektórzy walczą nawet 15 lat i maja po kilkanaście transferów bezowocnych. Troszę to przerażające .
Ja myślałam o tym posiewie, czy robić go właśnie takiego głębszego z szyjki czy iść jednak na ta biopsję aspiracyjną. Posiew można zrobić chyba w cyklu z IUI (przed) natomiast robiąc biopsję trzeba cykl odpuścić. Nie wiem sama, dr uważa, że taką ilością leków jak mieliśmy to się jej pozbyliśmy, że endo na usg wygląda dobrze w 3D również. Jednak to inny dr mnie prowadził z tym zabiegiem i leczeniem i żeby to było czarno na białym to mogę zrobić ta biopsję. Tylko wiadomo, wtedy się wszystko w czasie przesuwa.
Co byś zrobiła na moim miejscu? -
Hej dziewczyny;) jestem tu nowa,lecze się również od niedawna u Dr. Cygal;) bardzo fajna Pani doktor. To dopiero początek mojej drogi w klinice. Wykryto u mnie wrogi śluz,obecnie czekam na wyniki z krwi czy tam również te przeciwciała mam:/ od kolejnej wizyty mam brać encorton steryd, pytanko czy któraś z Was również miała z tym problem i udało jej się zajść w upragnioną ciążę?? jestem tym wszystkim troszkę podłamana.. staramy się 1,5 roku i nic
AMH wyszło 4,2 też nie wiem czy ten wynik jest dobry czy mam się martwić dodatkowo jeszcze tym? -
Nika @ wrote:Hej dziewczyny;) jestem tu nowa,lecze się również od niedawna u Dr. Cygal;) bardzo fajna Pani doktor. To dopiero początek mojej drogi w klinice. Wykryto u mnie wrogi śluz,obecnie czekam na wyniki z krwi czy tam również te przeciwciała mam:/ od kolejnej wizyty mam brać encorton steryd, pytanko czy któraś z Was również miała z tym problem i udało jej się zajść w upragnioną ciążę?? jestem tym wszystkim troszkę podłamana.. staramy się 1,5 roku i nic
AMH wyszło 4,2 też nie wiem czy ten wynik jest dobry czy mam się martwić dodatkowo jeszcze tym?
AMH masz dobre takze nie ma sie co martwicLipiec 2015- Początek starań
1/2/3 IUI
2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka...... CzekamY -
Dziewczynyvmam pytanie czy jest jakis dobry androlog w Katowicach chcialam skonsultowac wyniki meza prEd kolejna procedura ewentualnie jakies lekarstwa wdrozyc czy cos mozecie polecicLipiec 2015- Początek starań
1/2/3 IUI
2 IVF->Transfer 3 dniowego zarodka...... CzekamY