Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED Katowice
Odpowiedz

INVIMED Katowice

Oceń ten wątek:
  • Agness001 Autorytet
    Postów: 482 196

    Wysłany: 20 grudnia 2018, 15:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że przeciwieństwo miejsca, w którym byłam. Teraz robimy przerwę. Myślę, że wiosną ruszymy do działania. Dzwoniłam tam dzisiaj i nie czeka się długo na 1 wizytę. Nowy Rok i nowe nadzieje :).

    oska_m lubi tę wiadomość

  • Klaudia137 Koleżanka
    Postów: 39 8

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 20:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leczyłam się 2 lata w GC w Katowicach i teraz leczę się w InVimed i to są dwa różne miejsca. GC nikomu nie polecę. Co wizyta to inny lekarz, inna diagnoza i inne leczenie.

    ulaaaa:( lubi tę wiadomość

    Macica Robertsa-3 operacje u Ludwina
    Endometrioza 4. Hormony wszystkie Ok.
    Brak jednego jajowodu, drugi nie zdrożny
    Nieprawidłowe MTHFR C677T, A1298C,PAI
    AMH rok temu 2,8 teraz 0,9, wit D 49, DHEA górna granica 6,28 (norma 1,2-6,3)
    homocysteina 8, ANA2 ujemne
    07.2019 IMSI 3 zarodki CC w drugiej dobie, brak transferu, brak mrozaków
  • stayaway Autorytet
    Postów: 336 451

    Wysłany: 1 stycznia 2019, 22:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    My również zaczęliśmy w grudniu nasza przygodę w Invimedzie. Staramy się od 2 lat. Wcześniej robiliśmy badania nasienia w GynC, morfologia 2%. Teraz powtorzylismy w Invimedzie MSOME i mamy 0% I stopnia i tylko 4% drugiego stopnia. Czekamy na wyniki SCD czyli fragmentacji DNA plemników, jeśli wyjdzie ok będziemy próbować IUI, jeśli też będą zle kwalifikujemy się do IMSI :(. Jednak wiąże duże nadzieję że jednak udałoby się z insemimacją. U mnie wyniki ok.

    3jgx3e3koyqms61s.png
  • oska_m Autorytet
    Postów: 291 111

    Wysłany: 2 stycznia 2019, 10:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    stayaway wrote:
    My również zaczęliśmy w grudniu nasza przygodę w Invimedzie. Staramy się od 2 lat. Wcześniej robiliśmy badania nasienia w GynC, morfologia 2%. Teraz powtorzylismy w Invimedzie MSOME i mamy 0% I stopnia i tylko 4% drugiego stopnia. Czekamy na wyniki SCD czyli fragmentacji DNA plemników, jeśli wyjdzie ok będziemy próbować IUI, jeśli też będą zle kwalifikujemy się do IMSI :(. Jednak wiąże duże nadzieję że jednak udałoby się z insemimacją. U mnie wyniki ok.

    zróbcie jeszcze HBA, test wiązania z kwasem hialuronowym - jak wyjdzie kiepski to nie ma co IUI próbować

    m3sx3e3kuew7efne.png
    1 IVF -1 blastka - criotransfer :( - po immunosupresji
    2 IVF - 1 blastka - cud ! :)
    20.02 - Transfer z encortonem + accofil (KIR AA), 9dpt - 212,9, 12dpt - 714,7, 16dpt - 3157, 20dpt - 13216
    15.03 - mamy ❤️ - Cudzie trwaj ! :)
  • Klaudia137 Koleżanka
    Postów: 39 8

    Wysłany: 2 stycznia 2019, 18:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez wyszło 0% I stopnia i aż 91% IV stopnia. Mieliśmy konsultacje u androloga w Krakowie i powiedział ze trzeba zrobić badania dna. My będziemy się starać podjeść do invitro jakby się udało z dofinansowaniem

    Macica Robertsa-3 operacje u Ludwina
    Endometrioza 4. Hormony wszystkie Ok.
    Brak jednego jajowodu, drugi nie zdrożny
    Nieprawidłowe MTHFR C677T, A1298C,PAI
    AMH rok temu 2,8 teraz 0,9, wit D 49, DHEA górna granica 6,28 (norma 1,2-6,3)
    homocysteina 8, ANA2 ujemne
    07.2019 IMSI 3 zarodki CC w drugiej dobie, brak transferu, brak mrozaków
  • dariina Autorytet
    Postów: 398 184

    Wysłany: 16 stycznia 2019, 11:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wszystkim, przygotowuj się na pierwszą wizytę do dr Cygal. czy jest sens inseminacji przy słabym nasieniu i kiepskim endo? I czy Dr. C. to dobry wybór? Sugerowałam się głównie opiniami z internetu. Chieliśmy wybrać GC i Mercika ale ost czytam wiele złego na ich temat.

    01.2018r. -01.2020 histeroskopia x 15
    Zespół Ashermana, adenomioza
    PAI hetero
    październik ->1 ivf próbujemy.. invimed kato
    kiepskie endo
    01.2020 biochemiczna.. x
  • Szapiro Autorytet
    Postów: 718 342

    Wysłany: 16 stycznia 2019, 11:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dariina wrote:
    Cześć Wszystkim, przygotowuj się na pierwszą wizytę do dr Cygal. czy jest sens inseminacji przy słabym nasieniu i kiepskim endo? I czy Dr. C. to dobry wybór? Sugerowałam się głównie opiniami z internetu. Chieliśmy wybrać GC i Mercika ale ost czytam wiele złego na ich temat.
    Gdzie robiłaś histeroskopię?

    Szs
  • OnaOna Nowa
    Postów: 1 0

    Wysłany: 18 stycznia 2019, 12:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was, pierwszy raz postanowiłam podzielić się na forum moją historią i prosić o radę. Staramy się z mężem od 3,5 roku. W listopadzie 2018 udało nam się naturalnie zajść w ciążę- niestety nawet nie usłyszeliśmy serduszka maleństwa- zatrzymanie rozwoju ok 5-6 tygodnia. Przedwczoraj poroniłam. Od ponad 2 lat przeszłam przez 3 lekarzy, którzy z perspektywy czasu niewiele wnieśli, oprócz wydanych pieniędzy. Ostatnio byłam 1 raz u dr Sodowskiej ale mam mieszane uczucia. Byliśmy też u immunologa ale nie zdążyłam zrobić zleconych badań, bo cudem udało nam się zajść. Badania jak wiadomo kosztowne a teraz zastanawiam się, czy jest sens je robić skoro po tak długim czasie ale jednak się udało. Orientujecie się czy badania genetyczne i immunologiczne zalecane są takie same w przypadkach gdy nie udaje się w ogóle zajść oraz gdy już wystąpiło poronienie? Nie jest za ciekawie u nas w kwestii finansowej dlatego nie mogę sobie pozwolić na wydawanie tak dużych kwot na niepotrzebne być może badania. Napiszcie jeszcze proszę gdzie na śląsku robiłyście badania genetyczne i immunologiczne? Z góry dziękuję za każdą informację i bardzo wierzę, że na każdą z nas w końcu przyjdzie czas.. pozdrawiam

  • maruda34 Autorytet
    Postów: 479 148

    Wysłany: 18 stycznia 2019, 18:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    OnaOna wrote:
    Witam Was, pierwszy raz postanowiłam podzielić się na forum moją historią i prosić o radę. Staramy się z mężem od 3,5 roku. W listopadzie 2018 udało nam się naturalnie zajść w ciążę- niestety nawet nie usłyszeliśmy serduszka maleństwa- zatrzymanie rozwoju ok 5-6 tygodnia. Przedwczoraj poroniłam. Od ponad 2 lat przeszłam przez 3 lekarzy, którzy z perspektywy czasu niewiele wnieśli, oprócz wydanych pieniędzy. Ostatnio byłam 1 raz u dr Sodowskiej ale mam mieszane uczucia. Byliśmy też u immunologa ale nie zdążyłam zrobić zleconych badań, bo cudem udało nam się zajść. Badania jak wiadomo kosztowne a teraz zastanawiam się, czy jest sens je robić skoro po tak długim czasie ale jednak się udało. Orientujecie się czy badania genetyczne i immunologiczne zalecane są takie same w przypadkach gdy nie udaje się w ogóle zajść oraz gdy już wystąpiło poronienie? Nie jest za ciekawie u nas w kwestii finansowej dlatego nie mogę sobie pozwolić na wydawanie tak dużych kwot na niepotrzebne być może badania. Napiszcie jeszcze proszę gdzie na śląsku robiłyście badania genetyczne i immunologiczne? Z góry dziękuję za każdą informację i bardzo wierzę, że na każdą z nas w końcu przyjdzie czas.. pozdrawiam

    Hej...Mnie Dr. Sodowska na badania immunologiczne i genetyczne wyslala po nieudanej probie IVF w Anglii i starania od ok 8 lat. Po wynikach skierowala nas do Dr.Pasnika ktory nakierowal mnie na leczenie i pierwszy transfer w Pl to poronienie biochemiczne a drugi transfer udany, jestem w 27tc

  • maruda34 Autorytet
    Postów: 479 148

    Wysłany: 18 stycznia 2019, 18:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    maruda34 wrote:
    Hej...Mnie Dr. Sodowska na badania immunologiczne i genetyczne wyslala po nieudanej probie IVF w Anglii i starania od ok 8 lat. Po wynikach skierowala nas do Dr.Pasnika ktory nakierowal mnie na leczenie i pierwszy transfer w Pl to poronienie biochemiczne a drugi transfer udany, jestem w 27tc

    Zycze utrzymania ciazy i szczesliwego rozwiazania....
    Badania zawsze warto zrobic jak cos mialo by pojsc znowu nie tak. Nam Dr. Sodowska powiedziala ze czym wiecej razy bedzie ciaza i dojdzie do poronienia to system immuno wtedy szlak trafia i trzeba leczyc.
    Pozdrawiam

  • AgaBe Nowa
    Postów: 4 2

    Wysłany: 30 stycznia 2019, 18:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :) Od stycznia zaczęłam przygodę w Invimedzie w Katowicach u dr Cygal póki co zleciła mi badania ale pierwsze wrażenie mega pozytywne. Odbieram powoli wszystkie wyniki i w przyszłym tygodniu kolejna konsultacja. Z tego co wyczytałam konieczna będzie konsultacja immunologa, dzwoniłam już do dr Paśnika i termin na koniec marca dopiero..U nas problem podwójny-Mąż teratozoospermia i żylaki ja hashimoto,niedoczynnność i teraz co raz to nowsze rewelacje. Staramy się od 4 lat, ostatnie dwa lata to stracony czas na urologów i andrologów.

  • JustiJusti Autorytet
    Postów: 621 214

    Wysłany: 7 lutego 2019, 14:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Dawno mnie tu nie było. Teraz od marca mam plan na kolejny transfer. Dr. mimo że ustaliła ze mną iż ustalimy wszystko tel. niestety nie odpisuje :(. Termin wizyty mam niestety dopiero na 3 dzień cyklu i boję się czy to nie za późno. Możecie mi napisać jak wyglądała u was procedura transferu mrozaczka 5 dniowego. Chodzi mi od kiedy trzeba było zacząć brać leki o kiedy oraz co ile miałyście później monitoring.:). Z góry dzięki za odzew.

    c3ce1eb6ff.png

    pierwsze dziecko - synuś

    początek starań 07.2013

    3 IUI (12.2016, 04.2017, 05.2017) :(

    punkcja 06.2018, transfer ET 06.2018 :(

    transfer FET 05.2019 ❤️❤️❤️
  • maruda34 Autorytet
    Postów: 479 148

    Wysłany: 7 lutego 2019, 18:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustiJusti wrote:
    Cześć dziewczyny. Dawno mnie tu nie było. Teraz od marca mam plan na kolejny transfer. Dr. mimo że ustaliła ze mną iż ustalimy wszystko tel. niestety nie odpisuje :(. Termin wizyty mam niestety dopiero na 3 dzień cyklu i boję się czy to nie za późno. Możecie mi napisać jak wyglądała u was procedura transferu mrozaczka 5 dniowego. Chodzi mi od kiedy trzeba było zacząć brać leki o kiedy oraz co ile miałyście później monitoring.:). Z góry dzięki za odzew.

    Hejka....qcze nie do konca pamietam ale z tego co kojarze to w 2-3 dc robilam estradiol i progesteron a ok 11 dc mialam wizyte i 5 dni przed planowanym transferem zaczelam brac leki. Transfer wypadal jakos miedzy 17-20dc.
    Hm...jak cos zle pamietam to moze ktoras z dziewczyn poprawi jak to wyglada

  • oska_m Autorytet
    Postów: 291 111

    Wysłany: 7 lutego 2019, 19:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz szykuje się do crio 2-3 dc badanie progesteronu jak było 1 to zaczynam brać estrofem, więc jeśli będziesz mieć sztuczny cykl to spokojnie w 3 dniu zaczniesz brać leki :)

    Transfer na sztucznym cyklu :)

    Później wizyta 12-14dc, badanie progesteronu i estradiolu i ustalenie terminu transferu

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 19:15

    m3sx3e3kuew7efne.png
    1 IVF -1 blastka - criotransfer :( - po immunosupresji
    2 IVF - 1 blastka - cud ! :)
    20.02 - Transfer z encortonem + accofil (KIR AA), 9dpt - 212,9, 12dpt - 714,7, 16dpt - 3157, 20dpt - 13216
    15.03 - mamy ❤️ - Cudzie trwaj ! :)
  • JustiJusti Autorytet
    Postów: 621 214

    Wysłany: 7 lutego 2019, 20:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Crio na pewno na sztucznym cyklu. Moje są rozchwiane że hej ;). Mam nadzieję, że znów cykl mi się nie zmieni - strasznie się wacha. To ile dodatkowo miałyście wizyt monitorujących? Od czego to właściwie zależy na który dzień dr wyznacza pierwsza wizytę monitorującą :)?

    c3ce1eb6ff.png

    pierwsze dziecko - synuś

    początek starań 07.2013

    3 IUI (12.2016, 04.2017, 05.2017) :(

    punkcja 06.2018, transfer ET 06.2018 :(

    transfer FET 05.2019 ❤️❤️❤️
  • JustiJusti Autorytet
    Postów: 621 214

    Wysłany: 7 lutego 2019, 21:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    oska_m wrote:
    Ja teraz szykuje się do crio 2-3 dc badanie progesteronu jak było 1 to zaczynam brać estrofem, więc jeśli będziesz mieć sztuczny cykl to spokojnie w 3 dniu zaczniesz brać leki :)

    Transfer na sztucznym cyklu :)

    Później wizyta 12-14dc, badanie progesteronu i estradiolu i ustalenie terminu transferu
    Hejka oska. Ty crio masz teraz w lutym czy marzec?

    c3ce1eb6ff.png

    pierwsze dziecko - synuś

    początek starań 07.2013

    3 IUI (12.2016, 04.2017, 05.2017) :(

    punkcja 06.2018, transfer ET 06.2018 :(

    transfer FET 05.2019 ❤️❤️❤️
  • JustiJusti Autorytet
    Postów: 621 214

    Wysłany: 7 lutego 2019, 21:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś wie gdzie teraz jeszcze przyjmuje dr C? Nie przyjmuje już w Enel med w Katowicach ani w CM na Granicznej. W Medicover chyba też już nie, ponieważ nie widzę jej na liście lekarzy.

    c3ce1eb6ff.png

    pierwsze dziecko - synuś

    początek starań 07.2013

    3 IUI (12.2016, 04.2017, 05.2017) :(

    punkcja 06.2018, transfer ET 06.2018 :(

    transfer FET 05.2019 ❤️❤️❤️
  • kasia.gutek Przyjaciółka
    Postów: 97 50

    Wysłany: 7 lutego 2019, 21:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustiJusti znalazłam w necie,że dr C przyjmuje w klinice Magnuccy w Katowicach.Sprawdz sobie.

    Kasia.gutek
  • JustiJusti Autorytet
    Postów: 621 214

    Wysłany: 7 lutego 2019, 22:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia.gutek wrote:
    JustiJusti znalazłam w necie,że dr C przyjmuje w klinice Magnuccy w Katowicach.Sprawdz sobie.
    Dzięki za info. Ja nalazłam ją jeszcze na stronie Silesia Med.

    c3ce1eb6ff.png

    pierwsze dziecko - synuś

    początek starań 07.2013

    3 IUI (12.2016, 04.2017, 05.2017) :(

    punkcja 06.2018, transfer ET 06.2018 :(

    transfer FET 05.2019 ❤️❤️❤️
  • JustiJusti Autorytet
    Postów: 621 214

    Wysłany: 7 lutego 2019, 22:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia.gutek wrote:
    JustiJusti znalazłam w necie,że dr C przyjmuje w klinice Magnuccy w Katowicach.Sprawdz sobie.
    Konsultacja ginekologiczna - koszt od 150 zł. Drożej niż w Invimed - 120 zł

    c3ce1eb6ff.png

    pierwsze dziecko - synuś

    początek starań 07.2013

    3 IUI (12.2016, 04.2017, 05.2017) :(

    punkcja 06.2018, transfer ET 06.2018 :(

    transfer FET 05.2019 ❤️❤️❤️
‹‹ 119 120 121 122 123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego