INVIMED Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
JustiJusti wrote:Dzięki dziewczyny. Crio na pewno na sztucznym cyklu. Moje są rozchwiane że hej . Mam nadzieję, że znów cykl mi się nie zmieni - strasznie się wacha. To ile dodatkowo miałyście wizyt monitorujących? Od czego to właściwie zależy na który dzień dr wyznacza pierwsza wizytę monitorującą ?
Jedna wizyta chyba jest, spr jakie duze endometrium jest
Powodzenia dziewczyny -
Witam. Jesteśmy po pierwszej wizycie w Invimed u dr C. Pierwsze wrażenie pozytywne w odniesieniu do Pani dr jak i działania kliniki. Wywiad lekarski z koordynatorem i później z Panią dr był szczegółowy i wystarczająco długi. Mam zlecone dodatkowe badania oprócz standardowych przed inseminacją. Po złych doświadczeniach z poprzedniego miejsca wróciła nadzieja .
-
Agness001 wrote:Witam. Jesteśmy po pierwszej wizycie w Invimed u dr C. Pierwsze wrażenie pozytywne w odniesieniu do Pani dr jak i działania kliniki. Wywiad lekarski z koordynatorem i później z Panią dr był szczegółowy i wystarczająco długi. Mam zlecone dodatkowe badania oprócz standardowych przed inseminacją. Po złych doświadczeniach z poprzedniego miejsca wróciła nadzieja .
Cześć. Pozytywne wibracje nas wspomagają w osiągnięciu celu.oska_m lubi tę wiadomość
-
maruda34 wrote:Jedna wizyta chyba jest, spr jakie duze endometrium jest
Powodzenia dziewczyny
-
JustiJusti wrote:Dzięki za info. To nieźle. Myślałam że będą minimum 2. Przy monitoringu było tego więcej. Z endo ,mimo tego stanu zapalnego, nie miałam wcześniej problemów.
Przed punkcja sa 3 wizyty a przed samym transferem juz tylko 1 zeby spr jak rosnie i ustalic dzien transferu.
Trzymam kciuki
-
JustiJusti wrote:Hejka oska. Ty crio masz teraz w lutym czy marzec?
Transfer planowany jest na ok 21-22.02
Ja miałam napisane miedzy 12 a 14dc, widocznie przy crio ten termin jest odpowiedni zeby sprawdzic endo i ewentualnie zaczac brać lekiSelina lubi tę wiadomość
1 IVF -1 blastka - criotransfer - po immunosupresji
20.02.19 r. - 2 IVF - 1 blastka - transfer z Accofilem (Kir AA) cud ! ❤️
18.11.19 r. - synuś ❤️ -
oska_m wrote:Transfer planowany jest na ok 21-22.02
Ja miałam napisane miedzy 12 a 14dc, widocznie przy crio ten termin jest odpowiedni żeby sprawdzić endo i ewentualnie zacząć brać lekiSelina, oska_m lubią tę wiadomość
-
maruda34 wrote:Hej....ja Menopur mialam w UK i ladnie wszystko roslo....w PL mialam Gonal i tez bylo wszystko ok. Wiec chyba oba sa dobre
dziękujeee01.2018r. -05.2021 histeroskopia x 15
Zespół Ashermana, adenomioza, endo 3st
PAI hetero
IVF
transfer -> negative -
Cześć dziewczyny, czy miałyście kiedyś potrzebę konsultacji z koordynatorem medycznym z Invimedu? Ja potrzebuję żeby pilnie mi skonsultowali wynik z Panią doktor, wizyta dopiero za 1,5 tygodnia, no ale jak dzwonię to albo poczta, albo nikt nie odbiera. Napisałam też maila, ale czy i kiedy odpowiedzą to nie wiem.
-
Cześć dziewczyny zaczęłam od stycznia tego roku roku chodzić do invimedu, do dr Cygal z polecenia. I tylko się wkurzam bo ciężko się do niej dostać jeśli badania wyjdą ok to w tym cyklu czeka nas inseminacja, zadzwoniłam aby umówić umówić wizytę (monitoring) jak tylko dostałam okres i już terminów brak. Kurczę no przecież to nie jest zwykła wizyta tylko przygotowująca do IUI. Póki co zapisałam się do dr Sodowskiej z nadzieją że jeszcze uda się wskoczyć do Cygal ale już się dodatkowo denerwuje tym wszystkim. Macie też czasami takie sutuacje? Może niepotrzebnie się nakręcam i u tej drugiej dr też będzie ok?
-
nick nieaktualny
-
Adrien wrote:Cześć dziewczyny zaczęłam od stycznia tego roku roku chodzić do invimedu, do dr Cygal z polecenia. I tylko się wkurzam bo ciężko się do niej dostać jeśli badania wyjdą ok to w tym cyklu czeka nas inseminacja, zadzwoniłam aby umówić umówić wizytę (monitoring) jak tylko dostałam okres i już terminów brak. Kurczę no przecież to nie jest zwykła wizyta tylko przygotowująca do IUI. Póki co zapisałam się do dr Sodowskiej z nadzieją że jeszcze uda się wskoczyć do Cygal ale już się dodatkowo denerwuje tym wszystkim. Macie też czasami takie sutuacje? Może niepotrzebnie się nakręcam i u tej drugiej dr też będzie ok?
Czesc....nie nakrecaj sie. Ja zaczynajac z InviMed naczytalam sie od dziewczyn jaka to Dr Cygal super itp...a umawiajac sie na pierwsza wizyte do InviMedu zapisano mnie do Dr Sodowskiej i wcale nie zaluje. Mialam 2 transfery z czego pierwszy z Dr Cygal w zastepstwie bo Dr Sodowska byla na urlopie....drugi udany z Dr. Sodowska. Tez sie stresowalam wtedy ale wiem ze nie warto....Leci mi 33 tydzien i pomimo ze mieszkamy w UK mam kontakt z Dr Sodowska i co jakis czas Jej pisze jak przebiega ciaza. A jak bedziemy w Pl to z pewnoscia odwiedzimy klinike i sie pochwalimy naszym szczesciem. Bardzo milo wspominamy caly personel.
Wiec mysl pozytywnieSelina, JustiJusti, Adrien lubią tę wiadomość
-
hej dziewczyny ja niedawno zaczęłam leczenie u dr Sodowskiej, przeprowadziłam śledztwo na jej temat i naczytałam się mnóstwo pozytywów, wiec podchodzę do tego z ogromną nadzieję, tym bardziej, że po pierwszej wizycie mam bardzo pozytywne wrażenia, jakoś tak pani doktor natchnęła mnie optymistycznie, bardzo miła kobieta i wydaje się mieć naprawdę dużą wiedzę u nas jest problem z nasieniem męża, ja mam jeden niedrożny jajowód i do tego pcos wiec pełen pakiet:) ale mam nadzieję, że się uda. A jak u Was? Jaki problem i na jakim jesteście etapie?
-
lizkapyzka wrote:hej dziewczyny ja niedawno zaczęłam leczenie u dr Sodowskiej, przeprowadziłam śledztwo na jej temat i naczytałam się mnóstwo pozytywów, wiec podchodzę do tego z ogromną nadzieję, tym bardziej, że po pierwszej wizycie mam bardzo pozytywne wrażenia, jakoś tak pani doktor natchnęła mnie optymistycznie, bardzo miła kobieta i wydaje się mieć naprawdę dużą wiedzę u nas jest problem z nasieniem męża, ja mam jeden niedrożny jajowód i do tego pcos wiec pełen pakiet:) ale mam nadzieję, że się uda. A jak u Was? Jaki problem i na jakim jesteście etapie?
My jesteśmy po pierwszej wiz. Mamy słabe nasienie i kiepskie endo. Jaki plan u Was? badanie czy już przygotowania do procedury?01.2018r. -05.2021 histeroskopia x 15
Zespół Ashermana, adenomioza, endo 3st
PAI hetero
IVF
transfer -> negative -
robimy badania, bo wcześniej byliśmy w innej klinice tam nieudane 2 inseminacje, ale częśc badań już nieważna, bo miały termin 3 miesięcy podobno no i mężowe nasienie do powtórki, bo już suplementuje się od 3 miesięcy, mam nadzieję, że poprawiło, ale będziemy uderzać w ivf, bo po tych transferach już nie chce sie w to bawić - szkoda pieniędzy i moich nerwów, ile łez wylanych... no sama wiesz na pewno jak wyglądają niepowodzenia... a u Was jaki plan?