X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED Katowice
Odpowiedz

INVIMED Katowice

Oceń ten wątek:
  • maruda34 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustiJusti wrote:
    Dzięki dziewczyny. Crio na pewno na sztucznym cyklu. Moje są rozchwiane że hej ;). Mam nadzieję, że znów cykl mi się nie zmieni - strasznie się wacha. To ile dodatkowo miałyście wizyt monitorujących? Od czego to właściwie zależy na który dzień dr wyznacza pierwsza wizytę monitorującą :)?

Jedna wizyta chyba jest, spr jakie duze endometrium jest
    Powodzenia dziewczyny

• Agness001 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Jesteśmy po pierwszej wizycie w Invimed u dr C. Pierwsze wrażenie pozytywne w odniesieniu do Pani dr jak i działania kliniki. Wywiad lekarski z koordynatorem i później z Panią dr był szczegółowy i wystarczająco długi. Mam zlecone dodatkowe badania oprócz standardowych przed inseminacją. Po złych doświadczeniach z poprzedniego miejsca wróciła nadzieja :).

• JustiJusti Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness001 wrote:
    Witam. Jesteśmy po pierwszej wizycie w Invimed u dr C. Pierwsze wrażenie pozytywne w odniesieniu do Pani dr jak i działania kliniki. Wywiad lekarski z koordynatorem i później z Panią dr był szczegółowy i wystarczająco długi. Mam zlecone dodatkowe badania oprócz standardowych przed inseminacją. Po złych doświadczeniach z poprzedniego miejsca wróciła nadzieja :).

Cześć. Pozytywne wibracje nas wspomagają w osiągnięciu celu.

oska_m lubi tę wiadomość

c3ce1eb6ff.png

pierwsze dziecko - synuś

początek starań 07.2013

3 IUI (12.2016, 04.2017, 05.2017) :(

punkcja 06.2018, transfer ET 06.2018 :(

transfer FET 05.2019 ❤️❤️❤️
  • JustiJusti Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maruda34 wrote:
    Jedna wizyta chyba jest, spr jakie duze endometrium jest
    Powodzenia dziewczyny
    Dzięki za info. To nieźle. Myślałam że będą minimum 2. Przy monitoringu było tego więcej. Z endo ,mimo tego stanu zapalnego, nie miałam wcześniej problemów.

c3ce1eb6ff.png

pierwsze dziecko - synuś

początek starań 07.2013

• maruda34 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustiJusti wrote:
    Dzięki za info. To nieźle. Myślałam że będą minimum 2. Przy monitoringu było tego więcej. Z endo ,mimo tego stanu zapalnego, nie miałam wcześniej problemów.

Przed punkcja sa 3 wizyty a przed samym transferem juz tylko 1 zeby spr jak rosnie i ustalic dzien transferu.
    Trzymam kciuki

• inkaa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szapiro wrote:
    Gdzie robiłaś histeroskopię?
    histeroskopie robiłam w szpitalu gdzie mieszkam.

01.2018r. -05.2021 histeroskopia x 15
    Zespół Ashermana, adenomioza, endo 3st
    PAI hetero
    IVF
    transfer -> negative
  • oska_m Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustiJusti wrote:
    Hejka oska. Ty crio masz teraz w lutym czy marzec?

Transfer planowany jest na ok 21-22.02 :)

Ja miałam napisane miedzy 12 a 14dc, widocznie przy crio ten termin jest odpowiedni zeby sprawdzic endo i ewentualnie zaczac brać leki :)

Selina lubi tę wiadomość

1 IVF -1 blastka - criotransfer :( - po immunosupresji
    20.02.19 r. - 2 IVF - 1 blastka - transfer z Accofilem (Kir AA) cud ! :) ❤️
    18.11.19 r. - synuś ❤️
  • JustiJusti Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oska_m wrote:
    Transfer planowany jest na ok 21-22.02 :)

Ja miałam napisane miedzy 12 a 14dc, widocznie przy crio ten termin jest odpowiedni żeby sprawdzić endo i ewentualnie zacząć brać leki :)
    Kurcze. To wielki dzień się zbliża. Fajnie, Trzymam kciuki. Ja porobiłam badania wirusologiczne i wymazy. Teraz jeszcze czekam na wyniki. Jak wszystko wyjdzie ok to plan jest na marzec. Też pewnie wyjdzie w połowie. Teraz jadę tydzień na ferie odpocząć psychicznie.

Selina, oska_m lubią tę wiadomość

c3ce1eb6ff.png

pierwsze dziecko - synuś

początek starań 07.2013

• inkaa Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mam do wyboru gonal lub menopur Co wybrać mam? działają tak samo? (amh mam 3,55)

PAI hetero
    IVF
    transfer -> negative
  • maruda34 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dariina wrote:
    Hej Mam do wyboru gonal lub menopur Co wybrać mam? działają tak samo? (amh mam 3,55)

Hej....ja Menopur mialam w UK i ladnie wszystko roslo....w PL mialam Gonal i tez bylo wszystko ok. Wiec chyba oba sa dobre

• inkaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maruda34 wrote:
    Hej....ja Menopur mialam w UK i ladnie wszystko roslo....w PL mialam Gonal i tez bylo wszystko ok. Wiec chyba oba sa dobre

dziękujeee

PAI hetero
    IVF
    transfer -> negative
  • malinowa1 Nowa

Wysłany: 25 lutego 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czy miałyście kiedyś potrzebę konsultacji z koordynatorem medycznym z Invimedu? Ja potrzebuję żeby pilnie mi skonsultowali wynik z Panią doktor, wizyta dopiero za 1,5 tygodnia, no ale jak dzwonię to albo poczta, albo nikt nie odbiera. Napisałam też maila, ale czy i kiedy odpowiedzą to nie wiem.

• inkaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

malinowa1

Ja ost dzwoniłam i bez problemu się dodzwoniłam.

PAI hetero
    IVF
    transfer -> negative
  • Adrien Koleżanka

Wysłany: 28 lutego 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) zaczęłam od stycznia tego roku roku chodzić do invimedu, do dr Cygal z polecenia. I tylko się wkurzam bo ciężko się do niej dostać :/ jeśli badania wyjdą ok to w tym cyklu czeka nas inseminacja, zadzwoniłam aby umówić umówić wizytę (monitoring) jak tylko dostałam okres i już terminów brak. Kurczę no :/ przecież to nie jest zwykła wizyta tylko przygotowująca do IUI. Póki co zapisałam się do dr Sodowskiej z nadzieją że jeszcze uda się wskoczyć do Cygal ale już się dodatkowo denerwuje tym wszystkim. Macie też czasami takie sutuacje? Może niepotrzebnie się nakręcam i u tej drugiej dr też będzie ok?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oska jak tam sytuacja? Jak się czujesz? :)

• maruda34 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrien wrote:
    Cześć dziewczyny :) zaczęłam od stycznia tego roku roku chodzić do invimedu, do dr Cygal z polecenia. I tylko się wkurzam bo ciężko się do niej dostać :/ jeśli badania wyjdą ok to w tym cyklu czeka nas inseminacja, zadzwoniłam aby umówić umówić wizytę (monitoring) jak tylko dostałam okres i już terminów brak. Kurczę no :/ przecież to nie jest zwykła wizyta tylko przygotowująca do IUI. Póki co zapisałam się do dr Sodowskiej z nadzieją że jeszcze uda się wskoczyć do Cygal ale już się dodatkowo denerwuje tym wszystkim. Macie też czasami takie sutuacje? Może niepotrzebnie się nakręcam i u tej drugiej dr też będzie ok?

Czesc....nie nakrecaj sie. Ja zaczynajac z InviMed naczytalam sie od dziewczyn jaka to Dr Cygal super itp...a umawiajac sie na pierwsza wizyte do InviMedu zapisano mnie do Dr Sodowskiej i wcale nie zaluje. Mialam 2 transfery z czego pierwszy z Dr Cygal w zastepstwie bo Dr Sodowska byla na urlopie....drugi udany z Dr. Sodowska. Tez sie stresowalam wtedy ale wiem ze nie warto....Leci mi 33 tydzien i pomimo ze mieszkamy w UK mam kontakt z Dr Sodowska i co jakis czas Jej pisze jak przebiega ciaza. A jak bedziemy w Pl to z pewnoscia odwiedzimy klinike i sie pochwalimy naszym szczesciem. Bardzo milo wspominamy caly personel.
    Wiec mysl pozytywnie

Selina, JustiJusti, Adrien lubią tę wiadomość

• inkaa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam problem z kontaktem z dr C. Zamierzam o tym wspomnieć na wizycie

PAI hetero
    IVF
    transfer -> negative
  • lizkapyzka Debiutantka

Wysłany: 1 marca 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :) ja niedawno zaczęłam leczenie u dr Sodowskiej, przeprowadziłam śledztwo na jej temat i naczytałam się mnóstwo pozytywów, wiec podchodzę do tego z ogromną nadzieję, tym bardziej, że po pierwszej wizycie mam bardzo pozytywne wrażenia, jakoś tak pani doktor natchnęła mnie optymistycznie, bardzo miła kobieta i wydaje się mieć naprawdę dużą wiedzę:) u nas jest problem z nasieniem męża, ja mam jeden niedrożny jajowód i do tego pcos wiec pełen pakiet:) ale mam nadzieję, że się uda. A jak u Was? Jaki problem i na jakim jesteście etapie?

• inkaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lizkapyzka wrote:
    hej dziewczyny :) ja niedawno zaczęłam leczenie u dr Sodowskiej, przeprowadziłam śledztwo na jej temat i naczytałam się mnóstwo pozytywów, wiec podchodzę do tego z ogromną nadzieję, tym bardziej, że po pierwszej wizycie mam bardzo pozytywne wrażenia, jakoś tak pani doktor natchnęła mnie optymistycznie, bardzo miła kobieta i wydaje się mieć naprawdę dużą wiedzę:) u nas jest problem z nasieniem męża, ja mam jeden niedrożny jajowód i do tego pcos wiec pełen pakiet:) ale mam nadzieję, że się uda. A jak u Was? Jaki problem i na jakim jesteście etapie?

My jesteśmy po pierwszej wiz. Mamy słabe nasienie i kiepskie endo. Jaki plan u Was? badanie czy już przygotowania do procedury?

PAI hetero
    IVF
    transfer -> negative
  • lizkapyzka Debiutantka

Wysłany: 1 marca 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    robimy badania, bo wcześniej byliśmy w innej klinice tam nieudane 2 inseminacje, ale częśc badań już nieważna, bo miały termin 3 miesięcy podobno no i mężowe nasienie do powtórki, bo już suplementuje się od 3 miesięcy, mam nadzieję, że poprawiło, ale będziemy uderzać w ivf, bo po tych transferach już nie chce sie w to bawić - szkoda pieniędzy i moich nerwów, ile łez wylanych... no sama wiesz na pewno jak wyglądają niepowodzenia... a u Was jaki plan?

‹‹ 120 121 122 123 124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ