INVIMED Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
Moniatka wrote:A kiedy macie wizytę? My kariotypy badaliśmy na NFZ w tej poradni w Rudzie Śląskiej i czekaliśmy ok 8 tygodni 🙀
27 września. Ja pitole 2200 za transfer zrujnują nas 😱Sara00 lubi tę wiadomość
Pokrótce:
Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie
On: MSOME- 1% klasa II, 30mln plemników, Morfologia 1,61% RP 11%
I Procedura
II Transfer
9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
II Procedura
Zaczynamy
❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
2 przebadane i zdrowe
Czas start III Procedura 06.2024
❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
22.07 beta 59,70 prog 69,91 (6dpt)
24.07 beta 163,80 prog 68,30 (8dpt)
26.07 beta 359,60 prog 59.55 (10dpt)
29.07 beta 1415,40 (13 dpt)
30.07 pęcherzyk ciążowy 0,43cm
31.07 beta 3050,40 (15 dpt)
09.08 CRL 0,51 cm ok 151/min (24dpt)
[/url] -
MałaMi90 wrote:27 września. Ja pitole 2200 za transfer zrujnują nas 😱
Do 27 września jest sporo czasu niestety, więc jest szansa, że będziecie mieć już wyniki. -
Moniatka wrote:Byłam w piątek w klinice i słyszałam, jak ktoś pytał o transfer i Panie informowały, że 2.200,00. Dawały też parom nowy cennik,także pewnie coś się zmieniło na dniach i nie zdążyli jeszcze zmienić na stronie internetowej.👩32l Allo-mlr 2021 - 21%, 2022-0% Kir Bx, Ana ujemne, trombofilia, NK-18%
👨33l Oligozoospermia azoospermia
👧 10.2016 cud❤️
03.2019 punkcja 2❄️, jeden zarodek podany, beta 0
04.2019❄️ beta 252 ❤️ niestety w 17tc 👼 powikłania po amniopunkcji 😭
10.2019❄️ beta 0
07.2020 punkcja 3 ❄️, jeden zarodek podany, beta 0
👧 12.2023 drugi cud ♥️
immunologia:
Docent P. Zalecenia dwóch szczepień limfocytami i doszczepienie w ciąży
Doktor S. Accofil,encorton i neoparin
został ❄️
'' Nie czekajcie, Ja nie wrócę,
Nie spieszcie się, Ja poczekam" 👼♥️ -
Ania90. wrote:Dzwonili dziś do mnie z kliniki i przy okazji pytałam o cenę transferu i Pani w rejestracji powiedziała, że koszt 1750zł plus to co zaleci dodatkowo lekarz. Dziwne to trochę...
-
Moniatka wrote:To może mi się coś źle usłyszało. Wiecie jak to jest, siedzialam przed gabinetem, czekałam na swoją kolej i tak kątem ucha coś tam wleciało. Skoro tak Ci powiedzieli, to tego trzeba się trzymać 😉👩32l Allo-mlr 2021 - 21%, 2022-0% Kir Bx, Ana ujemne, trombofilia, NK-18%
👨33l Oligozoospermia azoospermia
👧 10.2016 cud❤️
03.2019 punkcja 2❄️, jeden zarodek podany, beta 0
04.2019❄️ beta 252 ❤️ niestety w 17tc 👼 powikłania po amniopunkcji 😭
10.2019❄️ beta 0
07.2020 punkcja 3 ❄️, jeden zarodek podany, beta 0
👧 12.2023 drugi cud ♥️
immunologia:
Docent P. Zalecenia dwóch szczepień limfocytami i doszczepienie w ciąży
Doktor S. Accofil,encorton i neoparin
został ❄️
'' Nie czekajcie, Ja nie wrócę,
Nie spieszcie się, Ja poczekam" 👼♥️ -
Ania90. wrote:Sara kiedyś pisała że zapłaciła 2200 za transfer dlatego się zdziwiłam że aż tak podrożało i przy okazji zapytałam. Może ktoś się pomylił i warto wyjaśnić. 450 zł to dość duża kasa jak dla nas starających się o potomstwo.
-
Cześć dziewczyny!🙂
Postanowiłam znów wrócić na forum. Od listopada wypadłam kompletnie z podczytywania i po prostu odpoczęłam psychicznie po tych 4 nieudanych transferach. Dziś siedzę w klinice. Z kroplówki leci SFOMlipod. Mam też wlew z accofilu. To oznacza, że przygotowuje się do kolejnego transferu. Tym razem po procedurze mamy dwa piękne 5dniowe blastki 4AA,4AB. Wiążę z nimi moje ostatnie wielkie nadzieje. Oby tym razem finał był szczęśliwy.
Wszystkim dziewczynom, którym się udało w międzyczasie zajść w ciążę, ogarnie gratuluję! 😃💚
@panipielegniarka cudownie, że twój bejbik jest już z tobą na świecie i możesz tulić go w ramionach.
Pozostałym dziewczynom, które doznały rozczarowania i straty, bardzo współczuję! 💔 Życzę wam siły, spokoju ducha i samozaparcia w tej nierównej walce o spełnienie marzeń. 😘Moniatka lubi tę wiadomość
Ja: PAI-1 4G/4G, ANA2 +, ANA3 -, niedobór białka S, nadmiar antytrombina III, KIR AA, NK 10%, mutacja MTHFR, rozjechanego cytokiny, AlloMLR - 0%, AZS, uNK - 667/mm2 --> zbite do 120/mm2
On: teratozoospermia, HLA C2C2
▪️27.06.2023 kriotransfer blastki 4BA z Accofilem, Atosibanem, embrioglue, Encorton, Prograf.
6dpt - 27,14 🍀 prog 29
8dpt - 54,79 🍀 prog 24
10dpt - 162,73 🍀 prog 22
13dpt - 981,75 🍀 prog 28
15dpt - 2311 🍀 prog 45
17dpt - 4651 🍀 prog 22
24dpt - 20823 🍀 prog 27
31/07 USG - jest 💜 !!! 🤞🍀🎉 -
Rybka85 wrote:Cześć dziewczyny!🙂
Postanowiłam znów wrócić na forum. Od listopada wypadłam kompletnie z podczytywania i po prostu odpoczęłam psychicznie po tych 4 nieudanych transferach. Dziś siedzę w klinice. Z kroplówki leci SFOMlipod. Mam też wlew z accofilu. To oznacza, że przygotowuje się do kolejnego transferu. Tym razem po procedurze mamy dwa piękne 5dniowe blastki 4AA,4AB. Wiążę z nimi moje ostatnie wielkie nadzieje. Oby tym razem finał był szczęśliwy.
Wszystkim dziewczynom, którym się udało w międzyczasie zajść w ciążę, ogarnie gratuluję! 😃💚
@panipielegniarka cudownie, że twój bejbik jest już z tobą na świecie i możesz tulić go w ramionach.
Pozostałym dziewczynom, które doznały rozczarowania i straty, bardzo współczuję! 💔 Życzę wam siły, spokoju ducha i samozaparcia w tej nierównej walce o spełnienie marzeń. 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2022, 12:11
Rybka85 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,
Jestem po 2 pporonieniach na wczesnym etapie ciąży. W sumie 3, ale pierwszy wiele lat temu, jako efekt wpadki.
Z niewyjaśnionych przyczyn klinika invimed wydaje mi się być dobrym wyborem. Możecie polecić jakiegoś lekarza? Chciałabym szybko znaleźć przyczynę niepowodzeń i starać się w miarę możliwości naturalnie.
Będę wdzięczna za każda sugestie!
Ściskam i trzymam kciuki za Wasze sukcesyKir AA, MTHFR, wysokie NK maciczne i we krwi obwodowej, rozjechane cytokiny.
W latach 2022-2023 - 7 ciąż biochemicznych.
03.23 - 8+6 poronienie chybione na etapie 6+1- synuś z trisomią chromosomu 3 🥺
Nowe rozdanie:
Acard, Accofil, Hydroxychloroquine, Intralipidy
20.07.2024 - 40+1 Jerzy 🥰 -
Roxie_eS wrote:Hej dziewczyny,
Jestem po 2 pporonieniach na wczesnym etapie ciąży. W sumie 3, ale pierwszy wiele lat temu, jako efekt wpadki.
Z niewyjaśnionych przyczyn klinika invimed wydaje mi się być dobrym wyborem. Możecie polecić jakiegoś lekarza? Chciałabym szybko znaleźć przyczynę niepowodzeń i starać się w miarę możliwości naturalnie.
Ściskam i trzymam kciuki za Wasze sukcesyRybka85 lubi tę wiadomość
-
Roxie_eS wrote:Hej dziewczyny,
Ściskam i trzymam kciuki za Wasze sukcesy -
Dziękuję za odpowiedź! Potwierdzilas moje dobre przeczucia. Planuje tam zadzwonić po weekendzie i wypytać o najbliższe terminy i lekarzy.
Co do badań, to właśnie planowaliśmy rozszerzone badanie nasienia i być może fragmentację dna zrobić przed pierwsza wizyta, ja amh, pakiet tarczy owy i mam voucher na zespół antyfosfolipidowy, to też go zrobię przed wizyta.
Pozdrawiam Was serdecznie i trzymam kciuki!
Jeśli nie macie nic przeciwko, chętnie będę p odczytywać Wasz wątekRybka85 lubi tę wiadomość
Kir AA, MTHFR, wysokie NK maciczne i we krwi obwodowej, rozjechane cytokiny.
W latach 2022-2023 - 7 ciąż biochemicznych.
03.23 - 8+6 poronienie chybione na etapie 6+1- synuś z trisomią chromosomu 3 🥺
Nowe rozdanie:
Acard, Accofil, Hydroxychloroquine, Intralipidy
20.07.2024 - 40+1 Jerzy 🥰 -
Roxie_eS wrote:Dziękuję za odpowiedź! Potwierdzilas moje dobre przeczucia. Planuje tam zadzwonić po weekendzie i wypytać o najbliższe terminy i lekarzy.
Co do badań, to właśnie planowaliśmy rozszerzone badanie nasienia i być może fragmentację dna zrobić przed pierwsza wizyta, ja amh, pakiet tarczy owy i mam voucher na zespół antyfosfolipidowy, to też go zrobię przed wizyta.
Pozdrawiam Was serdecznie i trzymam kciuki!
Jeśli nie macie nic przeciwko, chętnie będę p odczytywać Wasz wątek -
Moniatka wrote:Powodzenia! 3mam kciuki✊ Pod czyją jesteś opieką i jaki planujesz transfer, pojedynczy, czy podwójny?
Jestem u dr C. od samego początku. Ufam tej kobiecie. Planuję transfer pojedynczy. Z tej procedury mam tylko 2❄️, więc nie ma czym szaleć. 😅
Ja: PAI-1 4G/4G, ANA2 +, ANA3 -, niedobór białka S, nadmiar antytrombina III, KIR AA, NK 10%, mutacja MTHFR, rozjechanego cytokiny, AlloMLR - 0%, AZS, uNK - 667/mm2 --> zbite do 120/mm2
On: teratozoospermia, HLA C2C2
▪️27.06.2023 kriotransfer blastki 4BA z Accofilem, Atosibanem, embrioglue, Encorton, Prograf.
6dpt - 27,14 🍀 prog 29
8dpt - 54,79 🍀 prog 24
10dpt - 162,73 🍀 prog 22
13dpt - 981,75 🍀 prog 28
15dpt - 2311 🍀 prog 45
17dpt - 4651 🍀 prog 22
24dpt - 20823 🍀 prog 27
31/07 USG - jest 💜 !!! 🤞🍀🎉 -
Moniatka wrote:Pozostałe dziewczyny, co u Was, jak efekty?
MałaMi90, macie już wyniki kariotypów?
Atopikowa, Pani Pielęgniarka, Ania90 co u Was?
Trzymam za Was kciuki jak zawsze 😘
Gratuluje tym ktotym sie udało!!!!Rybka85 lubi tę wiadomość
Ona 38
Prolaktyna 20,22
AMH 2022-4,14 2024 maj-1,31 , sierpien 1.54
Mam P/C p. plemnikowe przeciwko wici plemnika ❌
HSG - ok
Monitoring owulacji -ok
Niche po cc( plamienia od @ do owulacji)
Histeroskopia:
-wykonano resekcję elektrodą bipolarną bieguna niszy,usunięcie skrzepów zalegających w niszy.
-koagulacja miejsc stanu zapalnego naprzeciwko niszy
- wycięto polipa prawego ujscia jajowodowego
On
Morfologia 2% ❌ 1,67❌1,80❌0❌️
HBA 81%✔
1 IUI czerwiec 👎
Start 💉
9.05- menopur 450 + Orgalutran
22.05 - punkcja
Pobrano 4 🥚,zapłodniło się 1, ❌️ -
Rybka85 wrote:Jestem u dr C. od samego początku. Ufam tej kobiecie. Planuję transfer pojedynczy. Z tej procedury mam tylko 2❄️, więc nie ma czym szaleć. 😅
Roxie_eS, Rybka85 lubią tę wiadomość
-
Atopikowa wrote:Hej. Ja dawno nie zagladałam na forum. Odcięłam się na jakis czas. Bylam na wakacjach. Co dalej hmmm niewiem. Niemam zapału i sił jak narazie.
Trzymam za Was kciuki jak zawsze 😘
Gratuluje tym ktotym sie udało!!!! -
Moniatka wrote:No tak, Ty masz inną sytuację, ponieważ masz już jedno dziecko. U mnie nie skończył się jeszcze 1 trymestr, a już zachodzę w głowę, skąd wezmę środki na kolejną procedurę, ponieważ bardzo zależy mi, aby moje dziecko miało rodzeństwo. Póki co mam sporo czasu, więc staram się bardziej dbać o męża, żeby lepeij jadł i kto wie, może kolejne uda się naturalnie 😉🤗Ona 38
Prolaktyna 20,22
AMH 2022-4,14 2024 maj-1,31 , sierpien 1.54
Mam P/C p. plemnikowe przeciwko wici plemnika ❌
HSG - ok
Monitoring owulacji -ok
Niche po cc( plamienia od @ do owulacji)
Histeroskopia:
-wykonano resekcję elektrodą bipolarną bieguna niszy,usunięcie skrzepów zalegających w niszy.
-koagulacja miejsc stanu zapalnego naprzeciwko niszy
- wycięto polipa prawego ujscia jajowodowego
On
Morfologia 2% ❌ 1,67❌1,80❌0❌️
HBA 81%✔
1 IUI czerwiec 👎
Start 💉
9.05- menopur 450 + Orgalutran
22.05 - punkcja
Pobrano 4 🥚,zapłodniło się 1, ❌️