INVIMED Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMonikaa89 wrote:Przed zabiegiem dostaliśmy pokój żeby się przygotować -odprowadziła nas położna i musieliśmy wypisać zgody itd. Tam były już przygotowane jednorazowe koszulki do zabiegu i jednorazowe kapcie. Przebraliśmy się i w międzyczasie przyszedł embriolog zaproponować żeby mąż oddał jeszcze nasienie. Byliśmy bardzo sceptyczni bo badanie miał robione już nie jeden raz. No ale zrobił swoje a po mnie przyszła położna żeby zaprowadzić na punkcje. Jak się wybudziłam od razu powiedziano mi, że udało się znalezc wystarczajaco plemników żeby zapłodnić moje komórki i ile komórek wyciągnęli. Później dochodzisz do siebie w pokoju i w międzyczasie przychodzi embriolog powiedzieć ile było dobrych komórek. Jak dla mnie organizacja super, wszystko przygotowane o nic nie musisz się martwić. Ja nie mam porównania z innym klinikami ale byliśmy bardzo zadowoleni
Wow, to niezłe. A badania nasienia mieliście robione w InviMedzie? W opisie macie azoospwrmie i były jednak plemniki? To mieliście niezłe przygody. Ale pozytywne zakończenie jak narazie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 20:14
-
Badania robiliśmy w różnych klinikach ale w invimedzie akurat wczesniej nie. U emka zawsze były pojedyncze żywe ale złej jakości albo tylko martwe. A tu taka niespodzianka.. cuda się zdarzają teraz czekamy co dalejStarania od 2013
Czynnik męski - Azoospermia
25.07.18 punkcja ❄️❄️❄️
7.09.18 bhcg 9dpt 279, 11dpt 799, 17dpt 10954 -
oska_m wrote:scratching 80, jeśli będą robić histopatologie wycinka to dodatkowe 80, intralipid 200
Pamiętasz ile dawek i w jakim czasie intralipidu trzeba przyjąć żeby to mialo sens..?Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
po leczeniu immunosupresyjnym
I ET
II ET szczęśliwy -
Monikaa89 wrote:Kadetko dr powiedziała że da nam znać. Zawalilam, że się nie przypomniałam dzisiaj.. przy tylu pacjentach ciężko o wszystkim pamietac. No trudno musimy jakoś wytrzymać do jutra, gapa ze mnie...
No wlasnie.. my tez przypomninalismy sie smsem z rana... to trzynam kciuki za dibre wiesci jutroNajszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
I ET
II ET szczęśliwy -
chyba na wynik histopatologi czekałam ok 2 tygodnie, intralipid miała podawany przy każdej iui tylko raz w dniu iui
1 IVF -1 blastka - criotransfer - po immunosupresji
20.02.19 r. - 2 IVF - 1 blastka - transfer z Accofilem (Kir AA) cud ! ❤️
18.11.19 r. - synuś ❤️ -
Monikaa89 wrote:Badania robiliśmy w różnych klinikach ale w invimedzie akurat wczesniej nie. U emka zawsze były pojedyncze żywe ale złej jakości albo tylko martwe. A tu taka niespodzianka.. cuda się zdarzają teraz czekamy co dalej
Monikaa89 jak tam? Jakies wiesci ile macie zaplodnionych??
Do mnie przed chwila dzwonili z kliniki az sie zestresowalam,ze cos nie tak i transfer odwolany...ale poinformowali mnie,ze mam byc juz po 14ej -
Tak, dr miała wczoraj wolne ale pamiętała o nas. Po 48 h mamy 6, 2 niestety odpadły. Czekamy co dalej, jakby zostało tak jak jest bylibyśmy przeszczęśliwi. dzisiaj masz już transfer? Trzymam mocno kciuki!Starania od 2013
25.07.18 punkcja ❄️❄️❄️
Monikaa89 wrote:Tak, dr miała wczoraj wolne ale pamiętała o nas. Po 48 h mamy 6, 2 niestety odpadły. Czekamy co dalej, jakby zostało tak jak jest bylibyśmy przeszczęśliwi. dzisiaj masz już transfer? Trzymam mocno kciuki!
W poniedzialek mam
A Tobie kiedy by wypadlo? Czy bedziesz miala z mrozonych? -
Kadetka wrote:No wlasnie.. my tez przypomninalismy sie smsem z rana... to trzynam kciuki za dibre wiesci jutro
Kadetka jakie miałaś wskazania do leczenia immunosupresyjnego ?1 IVF -1 blastka - criotransfer - po immunosupresji
20.02.19 r. - 2 IVF - 1 blastka - transfer z Accofilem (Kir AA) cud ! ❤️
18.11.19 r. - synuś ❤️ -
oska_m wrote:Kadetka jakie miałaś wskazania do leczenia immunosupresyjnego ?
Zrobiłam szereg badań i dr skierowała mnie do immunologa... Ale ja już byłam zapisana - zrobiłam to w dniu pobierania krwi... Ogóle mój organizm odrzucilby zarodki uznając je za wroge dlatego musiałam przyjąć immunisurpresjeNajszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
I ET
II ET szczęśliwy -
maruda34 wrote:Nie dziekuje,zeby nie zapeszac
Czasami warto odpuscic to czytanie itp, wiem to po sobie. Mozna na glowe dostac.
Moj pierwszy tez byl z mrozonego, niestety poronienie biochemiczne.
W poniedzialek mam kolejny i tez mam mega stres bo to nasz ostatni mrozaczek.
Gratuluje coreczkiWiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 08:02
Mynia2314
M-Asthenospermia, Teratozoospermia, Oligospermia, zły MSOME 0% prawidłowych plemników, 2,5% I klasy, ŻPN.
Ja -MTHFR A1298C hetero i PAI-1 4G hetero, zły wynik CBA cytokiny
2 transfery, 2 ciąże, 1 szczęśliwe urodzenie 3040 gram 51 cm -
Mynia2314 wrote:Powodzenia, trzymam kciuki. Znam ten stres, też miałam ostatniego mrożaczka i dziś ma prawie
Za tydzien bede Wam dziewczyny dziekowac za te wszystkie kciuki i cieple slowa
Dzis owszem stresik....no mrozaczek na wage zlota oby dal rade -
Przetrwały 2 do 5 doby. To i tak cud..bardzo jesteśmy szczęśliwi z mężem. Teraz czekamy niecierpliwie na @ i przygotowania do transferu. Maruda trzymam mocno kciuki! PowodzeniaStarania od 2013
25.07.18 punkcja ❄️❄️❄️
Monikaa89 wrote:Przetrwały 2 do 5 doby. To i tak cud..bardzo jesteśmy szczęśliwi z mężem. Teraz czekamy niecierpliwie na @ i przygotowania do transferu. Maruda trzymam mocno kciuki! Powodzenia
super! gratulujeNajszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
I ET
II ET szczęśliwy -
Monikaa89 wrote:Przetrwały 2 do 5 doby. To i tak cud..bardzo jesteśmy szczęśliwi z mężem. Teraz czekamy niecierpliwie na @ i przygotowania do transferu. Maruda trzymam mocno kciuki! Powodzenia
To super!!!! U mnie tez byly 2 Nasz "szczesliwiec" sie juz ogrzewa i za godz bedzie ze mna. Stresik.....