X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Geraltowa wrote:
    Kochana wysyłam kopniaka 😁🙂🦵. Masz piękna betę, przekroczyła 1000! Ja starałam sie skupiać na danym dniu i nie wybiegać w przyszłość w trakcie tego oczekiwania na wizytę serduszkową. Nie byłam już na becie jak przekroczyła 1000 (chociaż parę razy kusiło-tu mąż mnie stawiał do pionu). Każda z nas się mega boi, dr K w poniedziałek właśnie mówiła że pod względem strachu to ta wizyta chyba najbardziej stresuje pacjentki w trakcie całej ciąży.
    Czyli jest nadzieja, że potem będzie mniej stresu? Mam taką nadzieję. Mi kilka osób mówiło, żebym poszła na wizytę do kogoś szybciej, ale ja nie chcę. Nie badam bety, nie zaglądam tam wcześniej, cieszę się, że z dnia na dzień czuję się bardziej ciążowo i jakoś to sobie tłumaczę.
    Kopniak pomógł. :D

Geraltowa lubi tę wiadomość

• Dzudi Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:

Ehhh... kopnijcie mnie w dupę.

Dobuska!

WSZYSTKO JEST OK!

Edit. Miała być fajna emotka ale nie ma bo coś mi nie wychodzi hah🙈 Także klaps na dupę 👋

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2021, 11:18

LJOgp2.png

Starania od 2014r. ☹️

INVIMED POZNAŃ

IVF - maj 2021
    Rozpoczęcie stymulacji - 10.05
    PUNKCJA - 21.05 💉
    CRIOTRANSFER - 17.06 blastocysta 4AB 🍀 11dpt - beta <1,2 mIU 💔

20 LIPIEC21' - transfer blastek 4bb i 3bb 🍀 - 5dpt⏸️, 6dpt - bhcg 24 mIU/ml🍀 8dpt - bhcg 91 mIU/ml🍀 9dpt - bhcg 149mIU/ml🍀 11dpt - bhcg 332,2mIU/ml🍀 13dpt - bhcg 769mIU/ml🍀15dpt - bhcg 2120mIU/ml🍀
    16dpt - pęcherzyk ciążowy 7,7mm z ciałkiem żółtkowym 🍀
    21dpt - bhcg 22tys+ 🍀
    27dpt - 6mm👶 i bijące❤️
    35dpt - 7t5d - 1,26mm👶
    12t5d - 6,5cm 👶 156ud/min ❤️ Chłopak? 💙 I PRENATALNE
    13t6d - 90g 👶
    15t0d - 118g 👶
    17t0d - 177g 👶 SYN 💙
    17t6d - 200g 👶
    21t1d - 423g 👶 II PRENATALNE
    21t6d - 500g 👶
    24t5d - 804g 👶
    26t6d -1100g👶
    30t6d -1650g👶
    32t6d -1900g👶
    34t6d -2500g👶
    36t6d -2750g👶
    38t6d -3400g👶

Alex
    08.04.2022
    9:04
    3760g ❤️
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassssia wrote:
    Kopnęłabym, ale...
    Ja chyba do porodu tak naprawdę ciążą nie umiem się cieszyć. Mimo, że w ciąży wszystkie wyniki zawsze w normie, żadnych odchyleń, to ja sobie wciąż wkręcam, że coś będzie nie tak.

Na pocieszenie - trzeba pamiętać, że to tylko w naszych głowach i pewnie dlatego, że starania trwały tak długo. Jaka beztroska musi być ciąża jak wychodzi za pierwszym naturalnym podejściem.
    Masz rację. Zazdroszczę tym kobietom tej beztroski najbardziej, a tutaj ten strach jest taki inny...

• dobuska Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Myślę,że większość osób stąd tak miała,że się bała. To jest to, co cały czas pisalysmy - stres w trakcie procedury in vitro to jedno,a potem jak już się uda...to to wcale nie ustępuje. Ja ciąża się nie cieszyłam raczej długo, niestety, jak ktośnke pytał jak tam to mówiłam "na razie okej". Dopiero mnie połówkowe troszkę uspokoiły, teraz też mam fazę, że on za mało się rusza. Nie dogodzisz :) niestety. Ja długo nic nie czytałam po prostu i myślę,że to mi dało spokój, bo nie miałam co do czego porównywać i Tobie radzę to samo. Z wizyty na wizytę będzie lepiej, zobaczysz.
    To porównywanie jest najgorsze. Nieświadomość jest cudowna w tym momencie.:D
    Jak komuś mówimy o ciąży to ja ciągle mówię: to bardzo wcześnie...
    A jak siostra się chciała zapisać na spacer już to aż się wkurzyłam na nią. :/

• Kassssia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    NIE URODZIŁAM :D
    Do dwóch rzeczy mogę się odnieść -
    Kasiu położenie poprzeczne to chyba najgorsza opcja i bezwzględnie CC - czytałam nawet, że wzywa się karetkę ALE Ty masz serio jeszcze mnóstwo czasu. Jeśli tak zostanie to trudno i nie przeskoczymy tego, widać tak miało być.

Dobrze, że jeszcze Jasiu siedzi u mamy :D
    Ja trochę tkanki tłuszczowej mam jeszcze sprzed ciąży :D, ale też czuję jak leży Mała i jej głowa wciąż jest przy moim biodrze.
    Wiem, że jeszcze mnóstwo czasu, ale chcę sobie w głowie ułożyć, że w razie czego może być cc, bo całe życie nastawiałam się na sn. Jestem wysoka i mam szerokie biodra nie zliczę ile razy w życiu usłyszałam, że mam idealną figurę do rodzenia dzieci (nie wspomnę jak te komentarze bolały po latach nieudanych prób) i tak jakoś się w mojej głowie "zaprogramowało".

l22n9vvj7eq2lufw.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzudi wrote:
    Dobuska!
    niegrzeczny.gif[/url]

WSZYSTKO JEST OK!
    Tak jest!!! :D

• Kassssia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co do cery w ciąży to ja też nigdy tak gładkiej nie miałam.
    Co do przesądów, że dziewczynki odbierają urodę, to ostatnio znajoma mi powiedziała, że mam taką cerę, że raczej mam się chłopca spodziewać i czy na pewno lekarz się nie pomylił xD

Ale z przykrych rzeczy to mi piersi już z dobre dwa rozmiary urosły i pojawiły się na nich okropne rozstępy... Nie wiem na ile smarowanie pomaga - tutaj są różne teorie. Ja brzuch smarowałam, ale jakoś nigdy nie pomyślałam, że na biuście mogą się rozstępy pojawić. Więc taka mała rada dla "początkujących" ciężarnych - jeśli będziecie stosowały kremy na rozstępy to posmarujcie też piersi :D

Geraltowa lubi tę wiadomość

l22n9vvj7eq2lufw.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassssia wrote:
    Co do przesądów, że dziewczynki odbierają urodę, to ostatnio znajoma mi powiedziała, że mam taką cerę, że raczej mam się chłopca spodziewać i czy na pewno lekarz się nie pomylił xD

Ale z przykrych rzeczy to mi piersi już z dobre dwa rozmiary urosły i pojawiły się na nich okropne rozstępy... Nie wiem na ile smarowanie pomaga - tutaj są różne teorie. Ja brzuch smarowałam, ale jakoś nigdy nie pomyślałam, że na biuście mogą się rozstępy pojawić. Więc taka mała rada dla "początkujących" ciężarnych - jeśli będziecie stosowały kremy na rozstępy to posmarujcie też piersi :D
    A to widzisz. To tylko przesądy jak widać. :)
    Ja wczoraj kupiłam sobie olejek z Tołpy, żeby już smarować brzuch, bo ja niestety mam skłonności do rozstępów i wiem, że będą tak czy siak. A na opakowaniu napisane, że mogę smarować od czwartego miesiąca. :D
    No i piersi też będę, bo mi się w okresie dojrzewania zrobiły lekkie rozstępy na nich też.

• Nerwusek92 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2023, 23:21

• dobuska Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nerwusek92 wrote:
    Będzie dobrze 🥰 🦵
    To pewnie dlatego, że od wielu lat jest walka, niepowodzenia, multum badań leków a jak przychodzi szczęście to jest strach i brak przekonania, że tym razem się udało.
    Ja od początku miałam prawie skreśloną stymulację, później nie chciały rosnąć, później co myślałam że będą 4 to się okazały 2 dojrzałe, później niepewność czy przetrwają a jak już są u mnie to pewnie, że jest strach o to co dalej i czy się uda ale cała procedura spowodowała u mnie takie nerwy, że po transferze trochę odpuściłam.
    I teraz muszę być cierpliwa aż do wyniki, chociaż nie wiem co będzie ze mną dalej....
    Tak naprawdę miałam podobną sytuacją, bo mój transfer to też była jedyna szansa. Mam nadzieję, że uda się Tobie tak samo! <3
    Chyba faktycznie stres zostanie z nami na dłużej, jeśli nie na zawsze.:)

Nerwusek92 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2021, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lindalia, super, że wróciłaś :). Z całych sił trzymam kciuki za jutro.

lindalia lubi tę wiadomość

• Dzudi Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też cała w rozstępach, uda, tyłek i piersi. Dużo przytyłam w krotkim czasie po operacji. Teraz jestem szczupła a rozstępy zostaną ze mną na zawsze 🤷‍♀️ Przyzwyczaiłam się do nich, chyba nawet je lubię 😅

dobuska, Night lubią tę wiadomość

LJOgp2.png

Starania od 2014r. ☹️

INVIMED POZNAŃ

IVF - maj 2021
    Rozpoczęcie stymulacji - 10.05
    PUNKCJA - 21.05 💉
    CRIOTRANSFER - 17.06 blastocysta 4AB 🍀 11dpt - beta <1,2 mIU 💔

20 LIPIEC21' - transfer blastek 4bb i 3bb 🍀 - 5dpt⏸️, 6dpt - bhcg 24 mIU/ml🍀 8dpt - bhcg 91 mIU/ml🍀 9dpt - bhcg 149mIU/ml🍀 11dpt - bhcg 332,2mIU/ml🍀 13dpt - bhcg 769mIU/ml🍀15dpt - bhcg 2120mIU/ml🍀
    16dpt - pęcherzyk ciążowy 7,7mm z ciałkiem żółtkowym 🍀
    21dpt - bhcg 22tys+ 🍀
    27dpt - 6mm👶 i bijące❤️
    35dpt - 7t5d - 1,26mm👶
    12t5d - 6,5cm 👶 156ud/min ❤️ Chłopak? 💙 I PRENATALNE
    13t6d - 90g 👶
    15t0d - 118g 👶
    17t0d - 177g 👶 SYN 💙
    17t6d - 200g 👶
    21t1d - 423g 👶 II PRENATALNE
    21t6d - 500g 👶
    24t5d - 804g 👶
    26t6d -1100g👶
    30t6d -1650g👶
    32t6d -1900g👶
    34t6d -2500g👶
    36t6d -2750g👶
    38t6d -3400g👶

Alex
    08.04.2022
    9:04
    3760g ❤️
  • plinka2017 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Dziewczyny, a mnie zaczyna powoli dopadać lęk przed wizytą. Jakoś w ogóle nie umiem się cieszyć ciążą. To znaczy inaczej, boję się nią cieszyć!
    Przyrost bety miałam w normie, a jednak często dziewczyny mają przyrost ponad 100% i mimo, że jest okej, to zaczęło się durne porównywanie...
    Tylko dlaczego coś ma być nie tak? Beta rośnie. Miałam plamienie implantacyjne. Powoli zaczynają się delikatne mdłości (na razie wystarczy coś zjeść i jest okej).
    Kurde, jestem w ciąży i już!

Ehhh... kopnijcie mnie w dupę.

Stresu nie unikniemy niestety, bo wiemy, jak trudno było zajść w upragnioną ciążę. Ale trzeba myśleć pozytywnie! 😁 Musi być dobrze.

Co do beztroski, jak zaszłam w ciążę w 2018 naturalnie, to przez myśl mi nawet nie przeszło, że może być coś nie tak.. aż do którejś z kolei wizyty u lekarza, gdzie usłyszałam, serduszko przestało bić 😢😢
    I od tamtego czasu cisza. Żadnej drugiej kreski na teście 😟

No ale nie można się poddawać 💪💪

Nat. ciąża - Poronienie 8 t.c. 09.2018
    PCOS, nied. tarczycy, IO
    PAI1 hetero, MTHFR homo
    Od 2018 dalsze starania, IUI, bez skutku
    2021 InVitro IMSI uzyskano 2 blastki

Transfer świeży 2.06.2021 4AA c.bioch.

Transfer 2.07.2021❄️ 4BA 🙏
    6 dpt ⏸️
    10.03.2022 Wiktor 3825 g 🥰

03.2023 walczymy o rodzeństwo 💪
    Pobrane 18 🥚11 dojrzałych
    Mamy 6 ❄️
    3x 4ba, 4bb, 3aa, 3ba

25.04 transfer ❄️ 4ba
    6 dpt ⏸️, 7 dpt beta 64, 9 dpt beta 194, 11 dpt beta 542, 13 dpt beta 1299 , 20 dpt beta 10734, 27 dpt ❤️ 0,75 cm, 30 dpt ❤️ 0,94 cm
    9+4 🖤 dziewczynka. łyżeczkowanie
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka2017 wrote:
    Stresu nie unikniemy niestety, bo wiemy, jak trudno było zajść w upragnioną ciążę. Ale trzeba myśleć pozytywnie! 😁 Musi być dobrze.

Co do beztroski, jak zaszłam w ciążę w 2018 naturalnie, to przez myśl mi nawet nie przeszło, że może być coś nie tak.. aż do którejś z kolei wizyty u lekarza, gdzie usłyszałam, serduszko przestało bić 😢😢
    I od tamtego czasu cisza. Żadnej drugiej kreski na teście 😟

No ale nie można się poddawać 💪💪
    No, a teraz po prostu wiemy, że coś się może spieprzyć. Tylko ta beztroska jest lepsza, bo człowiek nie stresuje się na zapas. Ehh, no jest jak jest :)

• mo_Nika Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukaszkowa, Magda dzięki za rady :) też tak wstępnie myślę, żeby póki co za dużo nie analizować i podejść z marszu do drugiego transferu. Zobaczymy co doktor na to powie.

Lindalia fajnie, że wróciłaś z pozytywnymi wieściami. Kciuki za jutrzejszą punkcję 🤞🤞🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2021, 11:58

Ma_gda, lindalia lubią tę wiadomość

3jgxcsqva773duy4.png
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassssia wrote:

Te kremy raczej nic nie dają, bo niestety zrobili badania, że jeśli ktoś ma skłonności do rozstępów (za mało kolagenu itd) to i tak je będzie miał :( dużo o tym czytałam, bo ja w okresie dorastania szybko urosłam i całe pośladki mam w rozstepach. Najlepiej szybko po ciąży pójść na parę zabiegów na rozstępy. Koleżanki miały i super się udało je zminimalizować. Najważniejsze, żeby nie zrobiły się białe.

Danadana
  • penceence Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lindalia bardzo mocno trzymam kciuki 👍

Lukaszkowa to juz na ostatniej prostej jestes. Ja wciaz wierze, ze maly sie jednak obroci :D

Moja siostra jest teraz w ciazy, ale ogolnie nie ma w ogole problemow zdrowotnych i zazdroszcze jej tego beztroskiego podejscia do ciazy.

lindalia lubi tę wiadomość

PCOS, niedoczynność tarczycy, AMH 9
    07.2018 drożność jajowodów ok
    09.2018 rozpoczęcie leczenia w Invimedzie
    28.02.19 Aniołek 12tc 💔 ciąża naturalna
    08.2020 pierwsze podejście do in vitro
    07.09.2020 transfer cb 💔
    12.10.2020 kolejny transfer + embryoglue
    beta: 7 dpt - 14, 9 dpt - 60, 11 dpt - 171, 14 dpt - 1175 Aniolek 8 tc 💔
    05.2021 drugie podejście
    10.06.2021 transfer cb 💔
    Immunologia - brak najważniejszych KIRów i komórki NK 20%
    09.2021 transfer ❄️❄️ accofil, intralipid, embryoglue, beta: 6dpt 41, 8dpt 93 11dpt 445 13dpt 1087 21dpt jest zarodek + krwiak 27dpt mamy ❤️
    4.06.2022 rodzi sie nasz syn 🥰
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Te kremy raczej nic nie dają, bo niestety zrobili badania, że jeśli ktoś ma skłonności do rozstępów (za mało kolagenu itd) to i tak je będzie miał :( dużo o tym czytałam, bo ja w okresie dorastania szybko urosłam i całe pośladki mam w rozstepach. Najlepiej szybko po ciąży pójść na parę zabiegów na rozstępy. Koleżanki miały i super się udało je zminimalizować. Najważniejsze, żeby nie zrobiły się białe.
    No właśnie. To niestety nie pomaga, aczkolwiek gdzieś tam wierzę, że jak będę smarować, to będzie chociaż ciupinkę lepiej i nie będzie tak swędzieć.
    Mi się zrobiło na brzuchu kilka rozstępów jakiś czas temu. Od hormonów, od wahań wagi, nie wiem, ale to wygląda jakbym rodziła. Trochę taki plaskacz w twarz, ale co zrobić. Takie życie:D
    Zdążyłam zrobić dwa zabiegi na rozstępy, ale po ciąży chyba tego nie ogarnę. Efekty są, ale minimalne, a jeden zabieg kosztował 800 zł, gdzie ja miałam kilka rozstępów tak naprawdę. Przy ciążowych rozstępach to może być dla mnie nie do ogarnięcia finansowo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2021, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężarówki, jaki miałyście odstęp między szczepionka na covid i na krztusiec?

• Danadana Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Ciężarówki, jaki miałyście odstęp między szczepionka na covid i na krztusiec?
    Dwa tygodnie co najmniej. Pytałam o to 4 lekarzy 😁

Danadana
‹‹ 1002 1003 1004 1005 1006 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ