X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo musisz mieć to słowo "potwierdzone" albo mieć dwa niepotwierdzone wyniki :) ja tak miałam, bo do in vitro robiłam plus teraz w ciąży.

Danadana
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Tak, ja dokładnie tak zrobiłam. Wzięłam poprzedni wynik badania, niepotwierdzony i skierowanie na badanie grupy krwi. Wtedy w labo pobrały tylko raz krew i dostałam od nich wynik potwierdzony grupy krwi. No mam nadzieję, że laborantka nie będzie się czepiała u Ciebie. Poprzednie badanie miałam z kliniki w Szczecinie, a nowe robiłam u siebie na zadupiu ;).
    To ja w sumie zapytam, jak będę teraz na badaniach, jak to wygląda, bo w sumie jeszcze na skierowaniu nie mam tej grupy krwi do zrobienia. W sumie powinni uznać, bo przecież grupa krwi sie nie zmienia, ale nic mnie już w życiu nie zdziwi...

• dobuska Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Albo musisz mieć to słowo "potwierdzone" albo mieć dwa niepotwierdzone wyniki :) ja tak miałam, bo do in vitro robiłam plus teraz w ciąży.
    Dziękuję Wam! Człowiek tyle się do ciąży przygotowywał, a nadal taki głupi. :D

• Danadana Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Dziękuję Wam! Człowiek tyle się do ciąży przygotowywał, a nadal taki głupi. :D
    Obawiam się, że każda z nas się jeszcze mocno zdziwi 😂 ja na przykład muszę już dziecko do żłobka zapisać 😂😂😂😂😂

Danadana
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2021, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Obawiam się, że każda z nas się jeszcze mocno zdziwi 😂 ja na przykład muszę już dziecko do żłobka zapisać 😂😂😂😂😂
    Ale JUŻ? Teraz? Ja musze zaraz po urodzeniu, ale myślałam, że bez aktu urodzenia i PESELu nie da rady?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2021, 15:14

• dobuska Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    O matko! Aż tak?! :D

• Danadana Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Ale JUŻ? Teraz? Ja musze zaraz po urodzeniu, ale myślałam, że bez aktu urodzenia i PESELu nie da rady?
    No teraz muszę iść do pani dyrektor się uśmiechnąć i powiedzieć "dzień dobry, mój Tadeusz,ten tu w środku,chciałby być pani podopiecznym." i ona wtedy zapisuje w zeszycie, że Tadeusz musi dosłać dokumenty po porodzie.
    Niestety, w Poznaniu miejsce w żłobku to jest walka jak w "Przyjaciołach" o suknię ślubną 😂 to samo z pediatrą ... 🤦

Danadana
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    No teraz muszę iść do pani dyrektor się uśmiechnąć i powiedzieć "dzień dobry, mój Tadeusz,ten tu w środku,chciałby być pani podopiecznym." i ona wtedy zapisuje w zeszycie, że Tadeusz musi dosłać dokumenty po porodzie.
    Niestety, w Poznaniu miejsce w żłobku to jest walka jak w "Przyjaciołach" o suknię ślubną 😂 to samo z pediatrą ... 🤦
    O matko, ale jazda :O
    Tadeusz od urodzenia będzie miał dużo obowiązków. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2021, 15:22

• Danadana Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    O matko, ale jazda :O
    Tadeusz od urodzenia będzie miał dużo obowiązków. :D

😁 Nie ma lekko

dobuska lubi tę wiadomość

Danadana
  • Kassssia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    To ja się zatrzymałam na etapie, że zaraz po porodzie muszę Małą zapisać do żłobkka w Poznaniu - o liście zapisów na oficjalne zapisy jeszcze nie słyszałam 😂

l22n9vvj7eq2lufw.png
  • Geraltowa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Jeny jeszcze wybór pediatry! Ja nie mogę się zdecydować na lekarza prowadzącego ciąże a co dopiero pediatry! Z moim niezdecydowaniem już teraz zacznę się rozglądać 😉 a w ogóle to strasznie mnie rozbawiło, że Tadeusz jeszcze w brzuszku musi takie ważne sprawy załatwiać 😉 Ale rzeczywiście z miejscami jest problem, lepiej wcześniej niż później

f2wlx1hpsub9oe3g.png
    Starania od 2016
    06-11.2020 3 x IUI ☹️ ICSI(2 transfery) ☹️
    Zmiana kliniki + badanie immunologii
    04.2021 IMSI Mamy ❄️❄️
    05.2021 transfer 3bb ❄️ z 5 doby (z akupunkturą, Clexane, wlewem z accofilu, intralipidem i encortolonem) 6dpt beta 45, 8dpt beta 149, 11dpt beta 507, 13dpt beta 1280, 25 dpt❤️
    21.11.2021 urodził się Kacper 1045 gram
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Geraltowa wrote:
    Jeny jeszcze wybór pediatry! Ja nie mogę się zdecydować na lekarza prowadzącego ciąże a co dopiero pediatry! Z moim niezdecydowaniem już teraz zacznę się rozglądać 😉 a w ogóle to strasznie mnie rozbawiło, że Tadeusz jeszcze w brzuszku musi takie ważne sprawy załatwiać 😉 Ale rzeczywiście z miejscami jest problem, lepiej wcześniej niż później
    To mnie rozbawiłaś z tym pediatrą.
    😂😂😂😂😂😂😂😂
    Nie będziesz miała lekko. 😂

Geraltowa lubi tę wiadomość

• lindalia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Jeny, mega mi się podoba imię Tadeusz. Jest poważne i niepoważne jednocześnie 😄😍 zazdroszczę wyboru, ja sama bym na to nie wpadła.
    Lubię jak na takie małe gzuby mówi się takim dorosłym imieniem. Dzieciak popyla w pampersie, a wołają Mieczysław. 😄 Mega urocze.

Danadana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2021, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Jeny, mega mi się podoba imię Tadeusz. Jest poważne i niepoważne jednocześnie 😄😍 zazdroszczę wyboru, ja sama bym na to nie wpadła.
    Lubię jak na takie małe gzuby mówi się takim dorosłym imieniem. Dzieciak popyla w pampersie, a wołają Mieczysław. 😄 Mega urocze.
    Też bardzo lubię to imię 😀

• Danadana Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Geraltowa wrote:
    To lepiej się zacznij zastanawiać 😂😂, bo ja mieszkam na Jeżycach i w każdej przychodni mi odmówili, twierdząc, że nie ma miejsc ;) niestety. Ja jestem niesamochodowa,tzn mamy samochód,ale ja go prawie nie używam,wszędzie pieszo i tramwajem i zależało mi, żeby lekarz był w zakresie spaceru. Niestety, bez szukania kogoś, kto zna kogoś, kto jest kuzynem ciotki męża wujka pani z rejestracji się nie obyło 😳😬😂😂😂😂

Danadana
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Tadzik! Do domu!!!!
    😂😂😂

lindalia lubi tę wiadomość

Danadana
  • Sosenka Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2021, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzudi wrote:
    Dziewczyny chyba wrócimy po te 2 mrozaczki po miesiączce. Albo się uda albo nie. Nie mam nic do stracenia. Postanowiliśmy, że jeśli teraz się nie powiedzie to chcemy żyć. Chcemy żyć normalnie bo od 2014 r wszystko skupia się wokół starań, życie nam ucieka..

Bardz dobra wiadomość. <3 <3

• Geraltowa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    To lepiej się zacznij zastanawiać 😂😂, bo ja mieszkam na Jeżycach i w każdej przychodni mi odmówili, twierdząc, że nie ma miejsc ;) niestety. Ja jestem niesamochodowa,tzn mamy samochód,ale ja go prawie nie używam,wszędzie pieszo i tramwajem i zależało mi, żeby lekarz był w zakresie spaceru. Niestety, bez szukania kogoś, kto zna kogoś, kto jest kuzynem ciotki męża wujka pani z rejestracji się nie obyło 😳😬😂😂😂😂
    O jaaa... My mieszkamy na piątkowie, więc trochę tych przychodni tu jest w obrębie niedużego spacerku. Może nie będzie tragedii. Znajomości żadnych nie mamy bo my oboje nie pochodzimy w Poznania. Ale zacznę panie z rejestracji molestowac na zimę i oby się udało 😉 nie miałam pojęcia, że wszystko tak wczesnie trzeba ogarnąć. W ogóle mam małe pojęcie o zajmowaniu się niemowlęciem. Ja w swojej rodzinie jestem najmłodsza, a jak kuzynki czy siostra zaczęły rodzić dzieci to byłam nastolatka i jakoś nie byłam zainteresowana bobasami. Zaczęłam już czytac książki dla kobiet w ciąży i coraz bardziej jestem przerażona opieka nad niemowlęciem😱

f2wlx1hpsub9oe3g.png
    Starania od 2016
    04.2021 IMSI Mamy ❄️❄️
    05.2021 transfer 3bb ❄️ z 5 doby (z akupunkturą, Clexane, wlewem z accofilu, intralipidem i encortolonem) 6dpt beta 45, 8dpt beta 149, 11dpt beta 507, 13dpt beta 1280, 25 dpt❤️
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Geraltowa ja mam wokół siebie pełno dzieci, a jakoś wizja posiadania swojego zaczęła mnie paraliżować.
    Dzisiaj przyszedł do mnie segregator ciążowy mamyginekolog, bo noszenie wszystkiego w jednej teczce zaczęło mnie przytłaczać i mój mąż go oglądał i nagle wyciągnął kartę ze spisem rzeczy, które powinnam zabrać do szpitala na poród.
    I tak spojrzałam na niego i zrobiłam taką minę -_-
    Więc proszę mnie tu jeszcze nie przytłaczać przedszkolem czy pediatrą 😂😂😂😂😂😂

• Geraltowa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Geraltowa ja mam wokół siebie pełno dzieci, a jakoś wizja posiadania swojego zaczęła mnie paraliżować.
    Dzisiaj przyszedł do mnie segregator ciążowy mamyginekolog, bo noszenie wszystkiego w jednej teczce zaczęło mnie przytłaczać i mój mąż go oglądał i nagle wyciągnął kartę ze spisem rzeczy, które powinnam zabrać do szpitala na poród.
    I tak spojrzałam na niego i zrobiłam taką minę -_-
    Więc proszę mnie tu jeszcze nie przytłaczać przedszkolem czy pediatrą 😂😂😂😂😂😂
    Mamy kilka miesięcy na ogarnięcie się 😁

f2wlx1hpsub9oe3g.png
    Starania od 2016
    04.2021 IMSI Mamy ❄️❄️
‹‹ 1105 1106 1107 1108 1109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ