X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo musisz mieć to słowo "potwierdzone" albo mieć dwa niepotwierdzone wyniki :) ja tak miałam, bo do in vitro robiłam plus teraz w ciąży.

Danadana
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Tak, ja dokładnie tak zrobiłam. Wzięłam poprzedni wynik badania, niepotwierdzony i skierowanie na badanie grupy krwi. Wtedy w labo pobrały tylko raz krew i dostałam od nich wynik potwierdzony grupy krwi. No mam nadzieję, że laborantka nie będzie się czepiała u Ciebie. Poprzednie badanie miałam z kliniki w Szczecinie, a nowe robiłam u siebie na zadupiu ;).
    To ja w sumie zapytam, jak będę teraz na badaniach, jak to wygląda, bo w sumie jeszcze na skierowaniu nie mam tej grupy krwi do zrobienia. W sumie powinni uznać, bo przecież grupa krwi sie nie zmienia, ale nic mnie już w życiu nie zdziwi...

• dobuska Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Albo musisz mieć to słowo "potwierdzone" albo mieć dwa niepotwierdzone wyniki :) ja tak miałam, bo do in vitro robiłam plus teraz w ciąży.
    Dziękuję Wam! Człowiek tyle się do ciąży przygotowywał, a nadal taki głupi. :D

• Danadana Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Dziękuję Wam! Człowiek tyle się do ciąży przygotowywał, a nadal taki głupi. :D
    Obawiam się, że każda z nas się jeszcze mocno zdziwi 😂 ja na przykład muszę już dziecko do żłobka zapisać 😂😂😂😂😂

Danadana
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2021, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Obawiam się, że każda z nas się jeszcze mocno zdziwi 😂 ja na przykład muszę już dziecko do żłobka zapisać 😂😂😂😂😂
    Ale JUŻ? Teraz? Ja musze zaraz po urodzeniu, ale myślałam, że bez aktu urodzenia i PESELu nie da rady?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2021, 15:14

• dobuska Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    O matko! Aż tak?! :D

• Danadana Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Ale JUŻ? Teraz? Ja musze zaraz po urodzeniu, ale myślałam, że bez aktu urodzenia i PESELu nie da rady?
    No teraz muszę iść do pani dyrektor się uśmiechnąć i powiedzieć "dzień dobry, mój Tadeusz,ten tu w środku,chciałby być pani podopiecznym." i ona wtedy zapisuje w zeszycie, że Tadeusz musi dosłać dokumenty po porodzie.
    Niestety, w Poznaniu miejsce w żłobku to jest walka jak w "Przyjaciołach" o suknię ślubną 😂 to samo z pediatrą ... 🤦

Danadana
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    No teraz muszę iść do pani dyrektor się uśmiechnąć i powiedzieć "dzień dobry, mój Tadeusz,ten tu w środku,chciałby być pani podopiecznym." i ona wtedy zapisuje w zeszycie, że Tadeusz musi dosłać dokumenty po porodzie.
    Niestety, w Poznaniu miejsce w żłobku to jest walka jak w "Przyjaciołach" o suknię ślubną 😂 to samo z pediatrą ... 🤦
    O matko, ale jazda :O
    Tadeusz od urodzenia będzie miał dużo obowiązków. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2021, 15:22

• Danadana Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    O matko, ale jazda :O
    Tadeusz od urodzenia będzie miał dużo obowiązków. :D

😁 Nie ma lekko

dobuska lubi tę wiadomość

Danadana
  • Kassssia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    To ja się zatrzymałam na etapie, że zaraz po porodzie muszę Małą zapisać do żłobkka w Poznaniu - o liście zapisów na oficjalne zapisy jeszcze nie słyszałam 😂

l22n9vvj7eq2lufw.png
  • Geraltowa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Jeny jeszcze wybór pediatry! Ja nie mogę się zdecydować na lekarza prowadzącego ciąże a co dopiero pediatry! Z moim niezdecydowaniem już teraz zacznę się rozglądać 😉 a w ogóle to strasznie mnie rozbawiło, że Tadeusz jeszcze w brzuszku musi takie ważne sprawy załatwiać 😉 Ale rzeczywiście z miejscami jest problem, lepiej wcześniej niż później

f2wlx1hpsub9oe3g.png
    Starania od 2016
    06-11.2020 3 x IUI ☹️ ICSI(2 transfery) ☹️
    Zmiana kliniki + badanie immunologii
    04.2021 IMSI Mamy ❄️❄️
    05.2021 transfer 3bb ❄️ z 5 doby (z akupunkturą, Clexane, wlewem z accofilu, intralipidem i encortolonem) 6dpt beta 45, 8dpt beta 149, 11dpt beta 507, 13dpt beta 1280, 25 dpt❤️
    21.11.2021 urodził się Kacper 1045 gram
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Geraltowa wrote:
    Jeny jeszcze wybór pediatry! Ja nie mogę się zdecydować na lekarza prowadzącego ciąże a co dopiero pediatry! Z moim niezdecydowaniem już teraz zacznę się rozglądać 😉 a w ogóle to strasznie mnie rozbawiło, że Tadeusz jeszcze w brzuszku musi takie ważne sprawy załatwiać 😉 Ale rzeczywiście z miejscami jest problem, lepiej wcześniej niż później
    To mnie rozbawiłaś z tym pediatrą.
    😂😂😂😂😂😂😂😂
    Nie będziesz miała lekko. 😂

Geraltowa lubi tę wiadomość

• lindalia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Jeny, mega mi się podoba imię Tadeusz. Jest poważne i niepoważne jednocześnie 😄😍 zazdroszczę wyboru, ja sama bym na to nie wpadła.
    Lubię jak na takie małe gzuby mówi się takim dorosłym imieniem. Dzieciak popyla w pampersie, a wołają Mieczysław. 😄 Mega urocze.

Danadana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2021, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Jeny, mega mi się podoba imię Tadeusz. Jest poważne i niepoważne jednocześnie 😄😍 zazdroszczę wyboru, ja sama bym na to nie wpadła.
    Lubię jak na takie małe gzuby mówi się takim dorosłym imieniem. Dzieciak popyla w pampersie, a wołają Mieczysław. 😄 Mega urocze.
    Też bardzo lubię to imię 😀

• Danadana Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Geraltowa wrote:
    To lepiej się zacznij zastanawiać 😂😂, bo ja mieszkam na Jeżycach i w każdej przychodni mi odmówili, twierdząc, że nie ma miejsc ;) niestety. Ja jestem niesamochodowa,tzn mamy samochód,ale ja go prawie nie używam,wszędzie pieszo i tramwajem i zależało mi, żeby lekarz był w zakresie spaceru. Niestety, bez szukania kogoś, kto zna kogoś, kto jest kuzynem ciotki męża wujka pani z rejestracji się nie obyło 😳😬😂😂😂😂

Danadana
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Tadzik! Do domu!!!!
    😂😂😂

lindalia lubi tę wiadomość

Danadana
  • Sosenka Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2021, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzudi wrote:
    Dziewczyny chyba wrócimy po te 2 mrozaczki po miesiączce. Albo się uda albo nie. Nie mam nic do stracenia. Postanowiliśmy, że jeśli teraz się nie powiedzie to chcemy żyć. Chcemy żyć normalnie bo od 2014 r wszystko skupia się wokół starań, życie nam ucieka..

Bardz dobra wiadomość. <3 <3

• Geraltowa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    To lepiej się zacznij zastanawiać 😂😂, bo ja mieszkam na Jeżycach i w każdej przychodni mi odmówili, twierdząc, że nie ma miejsc ;) niestety. Ja jestem niesamochodowa,tzn mamy samochód,ale ja go prawie nie używam,wszędzie pieszo i tramwajem i zależało mi, żeby lekarz był w zakresie spaceru. Niestety, bez szukania kogoś, kto zna kogoś, kto jest kuzynem ciotki męża wujka pani z rejestracji się nie obyło 😳😬😂😂😂😂
    O jaaa... My mieszkamy na piątkowie, więc trochę tych przychodni tu jest w obrębie niedużego spacerku. Może nie będzie tragedii. Znajomości żadnych nie mamy bo my oboje nie pochodzimy w Poznania. Ale zacznę panie z rejestracji molestowac na zimę i oby się udało 😉 nie miałam pojęcia, że wszystko tak wczesnie trzeba ogarnąć. W ogóle mam małe pojęcie o zajmowaniu się niemowlęciem. Ja w swojej rodzinie jestem najmłodsza, a jak kuzynki czy siostra zaczęły rodzić dzieci to byłam nastolatka i jakoś nie byłam zainteresowana bobasami. Zaczęłam już czytac książki dla kobiet w ciąży i coraz bardziej jestem przerażona opieka nad niemowlęciem😱

f2wlx1hpsub9oe3g.png
    Starania od 2016
    04.2021 IMSI Mamy ❄️❄️
    05.2021 transfer 3bb ❄️ z 5 doby (z akupunkturą, Clexane, wlewem z accofilu, intralipidem i encortolonem) 6dpt beta 45, 8dpt beta 149, 11dpt beta 507, 13dpt beta 1280, 25 dpt❤️
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Geraltowa ja mam wokół siebie pełno dzieci, a jakoś wizja posiadania swojego zaczęła mnie paraliżować.
    Dzisiaj przyszedł do mnie segregator ciążowy mamyginekolog, bo noszenie wszystkiego w jednej teczce zaczęło mnie przytłaczać i mój mąż go oglądał i nagle wyciągnął kartę ze spisem rzeczy, które powinnam zabrać do szpitala na poród.
    I tak spojrzałam na niego i zrobiłam taką minę -_-
    Więc proszę mnie tu jeszcze nie przytłaczać przedszkolem czy pediatrą 😂😂😂😂😂😂

• Geraltowa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Geraltowa ja mam wokół siebie pełno dzieci, a jakoś wizja posiadania swojego zaczęła mnie paraliżować.
    Dzisiaj przyszedł do mnie segregator ciążowy mamyginekolog, bo noszenie wszystkiego w jednej teczce zaczęło mnie przytłaczać i mój mąż go oglądał i nagle wyciągnął kartę ze spisem rzeczy, które powinnam zabrać do szpitala na poród.
    I tak spojrzałam na niego i zrobiłam taką minę -_-
    Więc proszę mnie tu jeszcze nie przytłaczać przedszkolem czy pediatrą 😂😂😂😂😂😂
    Mamy kilka miesięcy na ogarnięcie się 😁

f2wlx1hpsub9oe3g.png
    Starania od 2016
    04.2021 IMSI Mamy ❄️❄️
‹‹ 1105 1106 1107 1108 1109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ