X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • Nerwusek92 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2023, 23:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2021, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteście i tak wyrozumiałe. Sorry, ale dla mnie tacy ludzie to idioci bez wyobraźni, po prostu. Mój mąż też słyszał, że ślepakami strzela, że może instrukcji potrzebuje itp. Mega to przeżywał (później, w domu) i zawsze go namawiałam do ograniczenia kontaktu z takimi "kolegami". Tylko niestety w pracy nie tak łatwo o to. Jeny, jak sobie przypomnę to mnie *urwica strzela 😠.

• dobuska Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Jesteście i tak wyrozumiałe. Sorry, ale dla mnie tacy ludzie to idioci bez wyobraźni, po prostu. Mój mąż też słyszał, że ślepakami strzela, że może instrukcji potrzebuje itp. Mega to przeżywał (później, w domu) i zawsze go namawiałam do ograniczenia kontaktu z takimi "kolegami". Tylko niestety w pracy nie tak łatwo o to. Jeny, jak sobie przypomnę to mnie *urwica strzela 😠.
    Ja nie jestem wyrozumiała za grosz. Zawsze tak odpowiadam, że druga strona żałuje, że się w ogóle odezwała.

Nerwusek92 lubi tę wiadomość

• Danadana Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Ja też rozmawiałam z mężem o tym Sanco i zdecydowaliśmy, że zrobimy jak coś nas zaniepokoi po prenatalnych.
    A nie pamiętasz, kiedy się umawiałaś na te prenatalne? Kurde, mi nic nie powiedziała. Nawet karty ciąży nie założyła na pierwszej wizycie. Już sobie wkręcam, że może coś nie tak...
    Przeczytaj o prenatalnych na Mamaginekolog. Wszystko jasno przedstawione :)
    Ja Tobie powiem ze swojego doświadczenia, że ja zdecydowałam się na zmianę lekarki jakoś koło 11tc, bo ta moja pierwsza, z której byłam pierwotnie baardzooo zadowolona nie dawała mi na na przykład żadnych informacji o badaniach, nawet głupiego moczu czy morfologii. Zaniepokoiło mnie to, bo zaczęłam właśnie czytać rekomendacje dot. badań i wykazy, co w jakim tygodniu powinno się robić.
    Nie namawiam na zmianę lekarki, absolutnie, tylko po prostu bądź czujna :) bo nikt się tak Tobą nie zainteresuje jak Ty sama. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2021, 14:10

Danadana
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Ja Tobie powiem ze swojego doświadczenia, że ja zdecydowałam się na zmianę lekarki jakoś koło 11tc, bo ta moja pierwsza, z której byłam pierwotnie baardzooo zadowolona nie dawała mi na na przykład żadnych informacji o badaniach, nawet głupiego moczu czy morfologii. Zaniepokoiło mnie to, bo zaczęłam właśnie czytać rekomendacje dot. badań i wykazy, co w jakim tygodniu powinno się robić.
    Nie namawiam na zmianę lekarki, absolutnie, tylko po prostu bądź czujna :) bo nikt się tak Tobą nie zainteresuje jak Ty sama. :)
    Akurat ta moja lekarka wykonuje i prenatalne i Sanco więc spodziewam się, że będzie mnie do wszystkiego namawiać. Ona już mnie skierowała do diabetologa i badań mam do zrobienia już na przód bardzo dużo.
    A co do Sanco, to czytałam wczoraj bardzo dużo i po prostu stwierdziliśmy, że chyba wolimy sobie odpuścić. Tylko że my jesteśmy przeciwnikami aborcji i u nas ewentualne wystąpienie większości z tych wad nie wpłynie na decyzję o porodzie dziecka. :) Na pewno jednak to nie jest decyzja ostateczna i jeszcze będziemy o tym rozmawiać wiele razy plus właśnie z lekarzem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2021, 14:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2021, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Ja nie jestem wyrozumiała za grosz. Zawsze tak odpowiadam, że druga strona żałuje, że się w ogóle odezwała.
    A no to słusznie 🙂.

dobuska lubi tę wiadomość

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Święta prawda.
    Dobuska, zdaje mi się, że na pierwszej wizycie powinnas miec cukier, mocz, morfo i cytologie pobraną. Moze jak bedziesz miała wyniki to wtedy zalozy karte i wpisze - ale w sumie karta ciazy jest mega wazna, jakby odpukac cos sie stalo to na IP pierwsze o co by zapytali to gdzie karta.

Ja wiem na 100%, ze Meva byla u tej Pani i nie pamietam jak bylo ale chyba troszke się z nią miotała i też często lądowała na IP i generalnie nie wiemy w ogole jak z Meva sie skonczylo - ostatnie info bylo, ze ponownie wyladowala na IP :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2021, 14:21

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • Nerwusek92 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2023, 23:43

• kate2friend Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Ja też rozmawiałam z mężem o tym Sanco i zdecydowaliśmy, że zrobimy jak coś nas zaniepokoi po prenatalnych.
    A nie pamiętasz, kiedy się umawiałaś na te prenatalne? Kurde, mi nic nie powiedziała. Nawet karty ciąży nie założyła na pierwszej wizycie. Już sobie wkręcam, że może coś nie tak...
    Mi w 9tc zalozyla karte i dala skierowanie na prenatalne o na drugi dzien kazala dzwonic sie rejestrować. Spokojnie dostaniesz na nast wizycie :) to juz za 2 tygodnie

lukaszkowa, dobuska lubią tę wiadomość

thgfs65gpu8ocaxc.png
    2021.05.05 crio blastki 4BB
    5dpt bhcg 20,52; 7dpt bhcg 48,18; 9dpt bhcg 189,84; 13dpt bhcg 1726; 14dpt usg mamy pecherzyk ciazowy
    21dpt bhcg 20544,47 mIU/ml prog 12,87
    2021.05.29 (23dpt) usg mamy serduszko❤
    2021.06.15 usg dzidzia ma 2cm❤
    2021.07.08 usg dzidzia ma 6cm❤
    2021.08.05 usg dziewczynka 150g❤
    2021.09.03 usg ważę juz 330g❤
    2021.10.03 usg ważę 700g❤
    2021.12.22 usg ważę 2,8kg❤
    2022.01.10 3780g 53cm Ewelinka porod cc

Mamy jeszcze 4❄❄❄❄
    2021.04.06 transfer blastki 4AB, 9dpt bhcg 0
    2020.03.19 Ania 52cm, 3680g
    2019.07.29 dzidzia 0,3cm ❤
    11dpt bhcg 959, 9dpt bhcg 354, 7dpt bhcg 81,76
    2019.07.08 FET 4AA godz 14:00 (EG)
    klz9f71xqupqgh4t.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Święta prawda.
    Dobuska, zdaje mi się, że na pierwszej wizycie powinnas miec cukier, mocz, morfo i cytologie pobraną. Moze jak bedziesz miała wyniki to wtedy zalozy karte i wpisze - ale w sumie karta ciazy jest mega wazna, jakby odpukac cos sie stalo to na IP pierwsze o co by zapytali to gdzie karta.

Ja wiem na 100%, ze Meva byla u tej Pani i nie pamietam jak bylo ale chyba troszke się z nią miotała i też często lądowała na IP i generalnie nie wiemy w ogole jak z Meva sie skonczylo - ostatnie info bylo, ze ponownie wyladowala na IP :(
    Nie wiem, ta kobieta generalnie jest jednym z bardziej pożądanych lekarzy w moim mieście. Znam mnóstwo zadowolonych osób, mało tego nawet położne ze szpitala ją polecają, także ja jestem zadowolona.
    Wszystkie te badania, o których mówisz mam już zlecone. Mam jeszcze zrobić czynnik coobsa(?) - nie wiem czy dobrze pamiętam.
    Odpisała mi teraz kobieta z recepcji, że mam się nie martwić, na prenatalne umówi mnie na następnej wizycie, także spoczko. :)

No właśnie i ciekawe co z Mevą :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2021, 14:32

• dobuska Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate2friend wrote:
    Mi w 9tc zalozyla karte i dala skierowanie na prenatalne o na drugi dzien kazala dzwonic sie rejestrować. Spokojnie dostaniesz na nast wizycie :) to juz za 2 tygodnie
    A no to luzik, czyli wszystko w normie. Ja kolejną wizytę mam po skończonym 10 tygodniu własnie. :)

kate2friend lubi tę wiadomość

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Nie wiem, ta kobieta generalnie jest jednym z bardziej pożądanych lekarzy w moim mieście. Znam mnóstwo zadowolonych osób, mało tego nawet położne ze szpitala ją polecają, także ja jestem zadowolona.
    Wszystkie te badania, o których mówisz mam już zlecone. Mam jeszcze zrobić czynnik coobsa(?) - nie wiem czy dobrze pamiętam.
    Odpisała mi teraz kobieta z recepcji, że mam się nie martwić, na prenatalne umówi mnie na następnej wizycie, także spoczko. :)
    Tak tak faktycznie jest tez to badanie na samym poczatku :)

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Tak tak faktycznie jest tez to badanie na samym poczatku :)
    To chyba jest związane z konfliktem serologicznym, tak? Czy mieszam coś? Bo ja mam Rh- a mąż +

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    To chyba jest związane z konfliktem serologicznym, tak? Czy mieszam coś? Bo ja mam Rh- a mąż +
    Tak to jest badanie na przeciwciała. Mozesz za jednym razem wykonac rowniez potwierdzenie grupy krwi.

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Tak to jest badanie na przeciwciała. Mozesz za jednym razem wykonac rowniez potwierdzenie grupy krwi.
    A to już mam zrobione. Do in vitro nam kazali. :)

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    A to już mam zrobione. Do in vitro nam kazali. :)
    Ale upewnij się, że masz napisane, ze to POTWIERDZONA grupa krwi to jest najistotniejsze :)

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Ale upewnij się, że masz napisane, ze to POTWIERDZONA grupa krwi to jest najistotniejsze :)
    Ojej, muszę zobaczyć. Ja robiłam w szpitalu, jak kiedyś leżałam, a mąż robił w laboratorium i musiał odbierać osobiście. Nawet nie wiedziałam, że mogą być jakieś niepotwierdzone. :D

O matko, teraz czytam o tym badaniu i za cholerę nie miałam dwóch pobrań. Booooże, to po cholerę robi się takie jednopobraniowe, skoro jest nieważne? :D Oszaleję!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2021, 14:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2021, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Ojej, muszę zobaczyć. Ja robiłam w szpitalu, jak kiedyś leżałam, a mąż robił w laboratorium i musiał odbierać osobiście. Nawet nie wiedziałam, że mogą być jakieś niepotwierdzone. :D
    Mogą, mogą. Jak miałaś oznaczone tylko raz, to będzie niepotwierdzone. Jak więcej i w tym samym labie, lub w innym ale dostarczyłaś im poprzedni wynik- to będzie potwierdzony.

• dobuska Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Mogą, mogą. Jak miałaś oznaczone tylko raz, to będzie niepotwierdzone. Jak więcej i w tym samym labie, lub w innym ale dostarczyłaś im poprzedni wynik- to będzie potwierdzony.
    Czyli jak dostarczę w laboratorium swoje stare badanie i oni pobiorą mi jeszcze raz, to wtedy będzie potwierdzone?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2021, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Czyli jak dostarczę w laboratorium swoje stare badanie i oni pobiorą mi jeszcze raz, to wtedy będzie potwierdzone?
    Tak, ja dokładnie tak zrobiłam. Wzięłam poprzedni wynik badania, niepotwierdzony i skierowanie na badanie grupy krwi. Wtedy w labo pobrały tylko raz krew i dostałam od nich wynik potwierdzony grupy krwi. No mam nadzieję, że laborantka nie będzie się czepiała u Ciebie. Poprzednie badanie miałam z kliniki w Szczecinie, a nowe robiłam u siebie na zadupiu ;).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2021, 15:06

‹‹ 1104 1105 1106 1107 1108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ