INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJesteście i tak wyrozumiałe. Sorry, ale dla mnie tacy ludzie to idioci bez wyobraźni, po prostu. Mój mąż też słyszał, że ślepakami strzela, że może instrukcji potrzebuje itp. Mega to przeżywał (później, w domu) i zawsze go namawiałam do ograniczenia kontaktu z takimi "kolegami". Tylko niestety w pracy nie tak łatwo o to. Jeny, jak sobie przypomnę to mnie *urwica strzela 😠.
-
Ula30 wrote:Jesteście i tak wyrozumiałe. Sorry, ale dla mnie tacy ludzie to idioci bez wyobraźni, po prostu. Mój mąż też słyszał, że ślepakami strzela, że może instrukcji potrzebuje itp. Mega to przeżywał (później, w domu) i zawsze go namawiałam do ograniczenia kontaktu z takimi "kolegami". Tylko niestety w pracy nie tak łatwo o to. Jeny, jak sobie przypomnę to mnie *urwica strzela 😠.
Nerwusek92 lubi tę wiadomość
-
dobuska wrote:Ja też rozmawiałam z mężem o tym Sanco i zdecydowaliśmy, że zrobimy jak coś nas zaniepokoi po prenatalnych.
A nie pamiętasz, kiedy się umawiałaś na te prenatalne? Kurde, mi nic nie powiedziała. Nawet karty ciąży nie założyła na pierwszej wizycie. Już sobie wkręcam, że może coś nie tak...
Ja Tobie powiem ze swojego doświadczenia, że ja zdecydowałam się na zmianę lekarki jakoś koło 11tc, bo ta moja pierwsza, z której byłam pierwotnie baardzooo zadowolona nie dawała mi na na przykład żadnych informacji o badaniach, nawet głupiego moczu czy morfologii. Zaniepokoiło mnie to, bo zaczęłam właśnie czytać rekomendacje dot. badań i wykazy, co w jakim tygodniu powinno się robić.
Nie namawiam na zmianę lekarki, absolutnie, tylko po prostu bądź czujna bo nikt się tak Tobą nie zainteresuje jak Ty sama.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2021, 14:10
Danadana -
Danadana wrote:Przeczytaj o prenatalnych na Mamaginekolog. Wszystko jasno przedstawione
Ja Tobie powiem ze swojego doświadczenia, że ja zdecydowałam się na zmianę lekarki jakoś koło 11tc, bo ta moja pierwsza, z której byłam pierwotnie baardzooo zadowolona nie dawała mi na na przykład żadnych informacji o badaniach, nawet głupiego moczu czy morfologii. Zaniepokoiło mnie to, bo zaczęłam właśnie czytać rekomendacje dot. badań i wykazy, co w jakim tygodniu powinno się robić.
Nie namawiam na zmianę lekarki, absolutnie, tylko po prostu bądź czujna bo nikt się tak Tobą nie zainteresuje jak Ty sama.
A co do Sanco, to czytałam wczoraj bardzo dużo i po prostu stwierdziliśmy, że chyba wolimy sobie odpuścić. Tylko że my jesteśmy przeciwnikami aborcji i u nas ewentualne wystąpienie większości z tych wad nie wpłynie na decyzję o porodzie dziecka. Na pewno jednak to nie jest decyzja ostateczna i jeszcze będziemy o tym rozmawiać wiele razy plus właśnie z lekarzem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2021, 14:17
-
nick nieaktualny
-
Danadana wrote:Przeczytaj o prenatalnych na Mamaginekolog. Wszystko jasno przedstawione
Nie namawiam na zmianę lekarki, absolutnie, tylko po prostu bądź czujna bo nikt się tak Tobą nie zainteresuje jak Ty sama.
Dobuska, zdaje mi się, że na pierwszej wizycie powinnas miec cukier, mocz, morfo i cytologie pobraną. Moze jak bedziesz miała wyniki to wtedy zalozy karte i wpisze - ale w sumie karta ciazy jest mega wazna, jakby odpukac cos sie stalo to na IP pierwsze o co by zapytali to gdzie karta.
Ja wiem na 100%, ze Meva byla u tej Pani i nie pamietam jak bylo ale chyba troszke się z nią miotała i też często lądowała na IP i generalnie nie wiemy w ogole jak z Meva sie skonczylo - ostatnie info bylo, ze ponownie wyladowala na IPWiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2021, 14:21
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
dobuska wrote:Ja też rozmawiałam z mężem o tym Sanco i zdecydowaliśmy, że zrobimy jak coś nas zaniepokoi po prenatalnych.
A nie pamiętasz, kiedy się umawiałaś na te prenatalne? Kurde, mi nic nie powiedziała. Nawet karty ciąży nie założyła na pierwszej wizycie. Już sobie wkręcam, że może coś nie tak...lukaszkowa, dobuska lubią tę wiadomość
2021.05.05 crio blastki 4BB
5dpt bhcg 20,52; 7dpt bhcg 48,18; 9dpt bhcg 189,84; 13dpt bhcg 1726; 14dpt usg mamy pecherzyk ciazowy
21dpt bhcg 20544,47 mIU/ml prog 12,87
2021.05.29 (23dpt) usg mamy serduszko❤
2021.06.15 usg dzidzia ma 2cm❤
2021.07.08 usg dzidzia ma 6cm❤
2021.08.05 usg dziewczynka 150g❤
2021.09.03 usg ważę juz 330g❤
2021.10.03 usg ważę 700g❤
2021.12.22 usg ważę 2,8kg❤
2022.01.10 3780g 53cm Ewelinka porod cc
Mamy jeszcze 4❄❄❄❄
2021.04.06 transfer blastki 4AB, 9dpt bhcg 0
2020.03.19 Ania 52cm, 3680g
2019.07.29 dzidzia 0,3cm ❤
11dpt bhcg 959, 9dpt bhcg 354, 7dpt bhcg 81,76
2019.07.08 FET 4AA godz 14:00 (EG)
-
lukaszkowa wrote:Święta prawda.
Dobuska, zdaje mi się, że na pierwszej wizycie powinnas miec cukier, mocz, morfo i cytologie pobraną. Moze jak bedziesz miała wyniki to wtedy zalozy karte i wpisze - ale w sumie karta ciazy jest mega wazna, jakby odpukac cos sie stalo to na IP pierwsze o co by zapytali to gdzie karta.
Ja wiem na 100%, ze Meva byla u tej Pani i nie pamietam jak bylo ale chyba troszke się z nią miotała i też często lądowała na IP i generalnie nie wiemy w ogole jak z Meva sie skonczylo - ostatnie info bylo, ze ponownie wyladowala na IP
Wszystkie te badania, o których mówisz mam już zlecone. Mam jeszcze zrobić czynnik coobsa(?) - nie wiem czy dobrze pamiętam.
Odpisała mi teraz kobieta z recepcji, że mam się nie martwić, na prenatalne umówi mnie na następnej wizycie, także spoczko.
No właśnie i ciekawe co z MevąWiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2021, 14:32
-
kate2friend wrote:Mi w 9tc zalozyla karte i dala skierowanie na prenatalne o na drugi dzien kazala dzwonic sie rejestrować. Spokojnie dostaniesz na nast wizycie to juz za 2 tygodnie
kate2friend lubi tę wiadomość
-
dobuska wrote:Nie wiem, ta kobieta generalnie jest jednym z bardziej pożądanych lekarzy w moim mieście. Znam mnóstwo zadowolonych osób, mało tego nawet położne ze szpitala ją polecają, także ja jestem zadowolona.
Wszystkie te badania, o których mówisz mam już zlecone. Mam jeszcze zrobić czynnik coobsa(?) - nie wiem czy dobrze pamiętam.
Odpisała mi teraz kobieta z recepcji, że mam się nie martwić, na prenatalne umówi mnie na następnej wizycie, także spoczko.👪🐶🌲
Invimed Poznań
dobuska wrote:To chyba jest związane z konfliktem serologicznym, tak? Czy mieszam coś? Bo ja mam Rh- a mąż +👪🐶🌲
Invimed Poznań
dobuska wrote:A to już mam zrobione. Do in vitro nam kazali.
dobuska lubi tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
lukaszkowa wrote:Ale upewnij się, że masz napisane, ze to POTWIERDZONA grupa krwi to jest najistotniejsze
O matko, teraz czytam o tym badaniu i za cholerę nie miałam dwóch pobrań. Booooże, to po cholerę robi się takie jednopobraniowe, skoro jest nieważne? Oszaleję!Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2021, 14:58
-
nick nieaktualnydobuska wrote:Ojej, muszę zobaczyć. Ja robiłam w szpitalu, jak kiedyś leżałam, a mąż robił w laboratorium i musiał odbierać osobiście. Nawet nie wiedziałam, że mogą być jakieś niepotwierdzone.
dobuska lubi tę wiadomość
-
Ula30 wrote:Mogą, mogą. Jak miałaś oznaczone tylko raz, to będzie niepotwierdzone. Jak więcej i w tym samym labie, lub w innym ale dostarczyłaś im poprzedni wynik- to będzie potwierdzony.
-
nick nieaktualnydobuska wrote:Czyli jak dostarczę w laboratorium swoje stare badanie i oni pobiorą mi jeszcze raz, to wtedy będzie potwierdzone?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2021, 15:06