INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
MmOoNnIiKkAa wrote:A jak tam Anka,Mika,Monia wasze samopoczucie ?
-
U mnie też narazie bez zmian. Do południa lepiej z domu nie wychodzić. Potem w miarę. Ale ogólnie jestem bez życia. Wciąż bym leżała i jadła. Brzuch dalej mam wydenty jak by to już była połowa.
przeciwciała przeciw osłonce przezroczystej
cykle bezowoluacyjne / nie pękające pęcherzyki
słabe nasienie morf. 2%
Scd 45%
1 procedura IVF / sierpierń 2017 /3 transfery, 8tc (*)
2 procedura IVF / lipiec 2018 / ciąża bliźniacza
Dziewczynki urodzone w 35tc -
Trzymam kciuki za środę za same dobre wiadomosci może się spotkamy w klinice :p
U mnie ból przeszedł dziś jest lepiej ale brzuch mam duży ( ale zawsze przy lekach i transferach miałam powiększony brzuch) bo innych objawow nie nam zeby to byla hiperka.4 IVF i córka 2019 r. -
Anna Ka wrote:U mnie też narazie bez zmian. Do południa lepiej z domu nie wychodzić. Potem w miarę. Ale ogólnie jestem bez życia. Wciąż bym leżała i jadła. Brzuch dalej mam wydenty jak by to już była połowa.
-
Monika ja też miałam mega wydęty brzuch po punkcji więc to chyba normalne Ja w środę mam wizytę na Polnej więc się nie spotkamy. Z tego co pamiętam to Anna też już idzie do innego lekarza.
-
Tak ja już idę w moim mieście. Nie jadę do Poznania.
słabe nasienie morf. 2%
Scd 45%
Anna Ka wrote:U mnie też narazie bez zmian. Do południa lepiej z domu nie wychodzić. Potem w miarę. Ale ogólnie jestem bez życia. Wciąż bym leżała i jadła. Brzuch dalej mam wydenty jak by to już była połowa.
Wiem co czujesz i życzę wytrwałości:) mi trochę coca cola pomagała. Brzuch się też wydyma od luteiny.Czynnik męski- ciężki OAT, DFI poniżej 15%
Starania od 1.1.2016
11.2016 - diagnoza OAT
5.2017- embolizacja żpn, bez efektu
1.2018 - ICSI w Invimed Poznań, OHSS, bez transferu
4.2018 - I kriotransfer, bez efektu
5.2018- II kriotransfer, ciąża bliźniacza:)
1.2019- rodzą się nasze córki -
Ale już ustąpiły te dolegliwości czy masz cały czas Saja?
słabe nasienie morf. 2%
Scd 45%
Mika91 wrote:Na naszym przykładzie widać, że każda przechodzi to inaczej. O której masz w środę wizytę? Który tydzień i dzień ciąży to będzie?
Chyba 8 tydzień powinien byc
słabe nasienie morf. 2%
Scd 45%
Anna Ka wrote:Ale już ustąpiły te dolegliwości czy masz cały czas Saja?
Uczciwie przyznam, że szału nie ma, ale najgorsze chyba za mną. Mdłości męczyły mnie jeszcze w zeszłym tygodniu, od wczoraj jest lepiej, zaczęłam jeść kilka rzeczy, które do tej pory budziły moje obrzydzenie, ale jeszcze nie wszystkie awersje mi przeszły (np. nie mogę patrzeć na drób, a od zapachu ogórków kiszonych żołądek mi się wykręca na drugą stronę). Natomiast jestem jeszcze bardziej głodna niż do tej pory, co mnie przeraża, bo mam już 8kg na plusie, a naprawdę nie obzeram się, nie tykam słodyczy, smażeniny. Ograniczyć jedzenia mi się nie udaje, bo głód wywołuje u mnie mdłości i torsje, muszę natychmiast go zajesc. Plus jest taki, że od wczoraj jak zjem to mdłości mijają. Także ogólnie samopoczucie mam lepsze. Natomiast jestem też mocno opuchnięta, od ponad miesiąca nie noszę obrączki, ostatnio ucisnęła mnie nawet bransoletka. I niestety, ale uczucie umęczenia towarzyszy mi stale. Spacer 20min to wyzwanie. Jeszcze nie odczułam sławetnego przypływu energii w drugim trymestrze. Za to brzuch mam raczej niewielki, ledwo widać.Czynnik męski- ciężki OAT, DFI poniżej 15%
Starania od 1.1.2016
11.2016 - diagnoza OAT
No właśnie u mnie też ten całkowity brak energii na cokolwiek. Zdaza mi się usunąć w dzień co nigdy wcześniej się nie zdarzało. Mam nadzieję że to minie chociaż troche
słabe nasienie morf. 2%
Scd 45%
Anna Ka wrote:No właśnie u mnie też ten całkowity brak energii na cokolwiek. Zdaza mi się usunąć w dzień co nigdy wcześniej się nie zdarzało. Mam nadzieję że to minie chociaż troche
To zasypianie akurat minęło;) czasem wraca, po większym wysilku. Ale rozmawiałam ostatnio z inną mamą bliźniaczą, która urodziła kilka lat temu i mówiła, że ten ciągły głód i zmęczenie były u niej całą ciążę i na spacery chodziła co najwyżej po Carrefour. Chyba taki los ciężarówek z podwójną obsadą powiedziała mi też, żeby się nie porównywać do pojedynczych ciąż, bo nie ma sensu i coraz bardziej do mnie dociera, że rzeczywiście tak jest. Dwójka dzieci to jest jednak ogromne obciążenie dla organizmu i podwójna ilość hormonów. Ja brzucha za bardzo nie mam, a po schodach chodzę, jakbym miała 80 lat. My w tym roku nawet nie pojechaliśmy na wakacje, bo ja po prostu nie mam siły, myśl o pakowaniu i podróży mnie osłabiła. A moje koleżanki w ciążach pojedynczych w tym czasie pracowały, latały za wyprawką i normalnie funkcjonowaly.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 20:38
Czynnik męski- ciężki OAT, DFI poniżej 15%
Starania od 1.1.2016
11.2016 - diagnoza OAT
Ciąż w ogóle nie ma co porównywać bo każdą inaczej się przechodzi. I kobiety same mówią że jak są więcej razy w ciąży to każdą inna przechodza. To tak jak ze wszystkim niby jeden organizm te same zabiegi A za kazdym razem inne objawy albo brak4 IVF i córka 2019 r.
-
No to dziewczyny samych dobrych wiadomości po dzisiejszych wizytach.
słabe nasienie morf. 2%
Scd 45%
MmOoNnIiKkAa wrote:Ja melduję się po transferze
słabe nasienie morf. 2%
Scd 45%
Ja też po wizycie. Są dalej dwa zarodki. Serduszka biją oba. Wszystko dobrze jedynie co to jak mdłości i wymioty mi nie ustąpią to mam iść na kilka dni do szpitala to coś mi na to dadzą. Bo nie dobrze dla maluchów jak wymiotuje tym bardziej że jeden jest w górnej części i może mu to zaszkodzic.
słabe nasienie morf. 2%
Scd 45%
Dziewczynki urodzone w 35tc