X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    No pewnie, właśnie się zastanawiałam czy nie wykrzaczysz się ze mną 😀. Ale dobrze, że kwasy ok 😊.
    Ktoś podłapał słowo "wykrzaczysz" :D

Jaś przybiera na wadze. Kamień spadł mi z serca.

Danadana, dobuska, Ula30, plinka2017 lubią tę wiadomość

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2021, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Jak sytuacja?
    Przenieśli mnie z porodówki na patologię ciąży. Zaraz dostanę antybiotyk (po 12h od rozpoczęcia odpływania wód) i pobiorą kontrolne parametry stanu zapalnego. Co 2h sprawdzaja tętno dziecka. Jak wyniki będą ok to czekają z indukcją do jutra wieczora, a jak coś się będzie działo niedobrego to wcześniej. Ale właśnie zaczynają mnie łapać skurcze, więc może coś ruszy samo 🙏.

lukaszkowa, dobuska, plinka2017, Nerwusek92, penceence, kate2friend lubią tę wiadomość

• Danadana Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Przenieśli mnie z porodówki na patologię ciąży. Zaraz dostanę antybiotyk (po 12h od rozpoczęcia odpływania wód) i pobiorą kontrolne parametry stanu zapalnego. Co 2h sprawdzaja tętno dziecka. Jak wyniki będą ok to czekają z indukcją do jutra wieczora, a jak coś się będzie działo niedobrego to wcześniej. Ale właśnie zaczynają mnie łapać skurcze, więc może coś ruszy samo 🙏.
    🤞🤞 Kciuki trzymane mocno

Danadana
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    A możesz swobodnie się poruszać?
    Może jakieś chodzenie po schodach przyspieszy sprawę 😁

Danadana
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Jeju, ale emocje! Oby samo ruszyło i żebyś nie musiała czekać!

Danadana, a jak u Ciebie? Uspokoiło się?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2021, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby mogę się poruszać, ale najpierw chciałam się przespać chwilę, bo cała noc nieprzespana. Udało mi się godzinkę. A potem co chwilę ktoś coś chce, albo podpinają mnie pod KTG i ciężko pochodzić. Nie chcę was już zanudzać moją osobą, jak będzie jakiś spektakularny postęp to dam znać. Dziękuję za kciuki i każde miłe słowo ♥️

Danadana, Night, kate2friend lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2021, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Ktoś podłapał słowo "wykrzaczysz" :D

Jaś przybiera na wadze. Kamień spadł mi z serca.
    Ile już waży?

• dobuska Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Niby mogę się poruszać, ale najpierw chciałam się przespać chwilę, bo cała noc nieprzespana. Udało mi się godzinkę. A potem co chwilę ktoś coś chce, albo podpinają mnie pod KTG i ciężko pochodzić. Nie chcę was już zanudzać moją osobą, jak będzie jakiś spektakularny postęp to dam znać. Dziękuję za kciuki i każde miłe słowo ♥️
    Weź mnie nie denerwuj, bo kobiety w ciąży się nie denerwuje. :D
    Dzisiaj jesteś gwiazdą forum, czy Ci się to podoba czy nie. :D Proszę nam pisać! :D

Ula30 lubi tę wiadomość

• Danadana Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Jeju, ale emocje! Oby samo ruszyło i żebyś nie musiała czekać!

Danadana, a jak u Ciebie? Uspokoiło się?
    Taaaak, cisza :)

dobuska lubi tę wiadomość

Danadana
  • Geraltowa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Oszalalas? Nie zanudzasz! Matko co chwila od rana odświeżam forum żeby zobaczyć na jakim jesteś etapie. A rodzisz w szpitalu w Poznaniu? Informuj nas tu na bieżąco, ciotki czekają na malucha 💛

f2wlx1hpsub9oe3g.png
    Starania od 2016
    06-11.2020 3 x IUI ☹️ ICSI(2 transfery) ☹️
    Zmiana kliniki + badanie immunologii
    04.2021 IMSI Mamy ❄️❄️
    05.2021 transfer 3bb ❄️ z 5 doby (z akupunkturą, Clexane, wlewem z accofilu, intralipidem i encortolonem) 6dpt beta 45, 8dpt beta 149, 11dpt beta 507, 13dpt beta 1280, 25 dpt❤️
    21.11.2021 urodził się Kacper 1045 gram
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Geraltowa, a jak Ty się masz? <3
    Ja Ci powiem, że u mnie mdłości powoli ustępują. Nie ma jeszcze rewelacji, ale już o niebo lepiej.
    I już muszę chodzić w spodniach ciążowych... :O

• Geraltowa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Geraltowa, a jak Ty się masz? <3
    Ja Ci powiem, że u mnie mdłości powoli ustępują. Nie ma jeszcze rewelacji, ale już o niebo lepiej.
    I już muszę chodzić w spodniach ciążowych... :O
    Yyyy powiem Ci tak- chciałabym żeby ten dzień już się skończył. Niech już będzie po wizycie 🙏 na te prenatalne powinni mnie uśpić i obudzić jak będzie po 🙈 oprócz tego, że wariuje dzisiaj z nerwów to ciągle czuje się dobrze. W spodnie nadal się mieszczę, waga stoi w miejscu ale brzuch ciągle ładnie się zaokrągla. Tak delikatnie ale po prostu jestem zafascynowana tymi zmianami w moim ciele. 5 lat czekania na ten brzuszek, czasem stoję przed lustrem i po prostu się na niego gapie i nie wierzę. Jak będzie większy to chyba będę tak spędzać pół dnia. Dzisiaj to mam wrażenie że gram w jakims filmie i nie dowierzam, że naprawdę jestem na etapie gdzie jadę na prenatalne

Ula30 lubi tę wiadomość

f2wlx1hpsub9oe3g.png
    Starania od 2016
    04.2021 IMSI Mamy ❄️❄️
    05.2021 transfer 3bb ❄️ z 5 doby (z akupunkturą, Clexane, wlewem z accofilu, intralipidem i encortolonem) 6dpt beta 45, 8dpt beta 149, 11dpt beta 507, 13dpt beta 1280, 25 dpt❤️
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Geraltowa wrote:
    Yyyy powiem Ci tak- chciałabym żeby ten dzień już się skończył. Niech już będzie po wizycie 🙏 na te prenatalne powinni mnie uśpić i obudzić jak będzie po 🙈 oprócz tego, że wariuje dzisiaj z nerwów to ciągle czuje się dobrze. W spodnie nadal się mieszczę, waga stoi w miejscu ale brzuch ciągle ładnie się zaokrągla. Tak delikatnie ale po prostu jestem zafascynowana tymi zmianami w moim ciele. 5 lat czekania na ten brzuszek, czasem stoję przed lustrem i po prostu się na niego gapie i nie wierzę. Jak będzie większy to chyba będę tak spędzać pół dnia. Dzisiaj to mam wrażenie że gram w jakims filmie i nie dowierzam, że naprawdę jestem na etapie gdzie jadę na prenatalne
    To już wiem, jak się będę zachowywać w środę. Na razie nie mogę się doczekać i bardzo chciałabym, żeby w końcu mój mąż zobaczył, ale też się stresuję.
    A ten brzuszek to też na mnie magicznie działa.
    W ogóle wczoraj dwukrotnie miałam dziwną sytuację. Jechaliśmy autem i jak auto podskakiwało to miałam wrażenie, że mam w podbrzuszu jakiś balonik napełniony wodą i jakimiś kamyczkami i przy silniejszych wstrząsach mi tam skakało. To żadne ruchy, ja wiem, ale po prostu poczułam, że cos się zmieniło.
    Zaczęłam nosić opięte bluzki, bo mi tak ładnie brzuszek wypchnęło i jestem z niego taka dumna i szczęśliwa. Mam podobne odczucia jak Ty.

kate2friend lubi tę wiadomość

• Motyl12 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Geraltowa wrote:
    Musisz pięknie wyglądać🤗 a spedzaj nawet cały dzień przed tym lustrem- bo to w końcu Twój cud❤🍀👏

Geraltowa lubi tę wiadomość

Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
    Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙
  • Geraltowa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    To już wiem, jak się będę zachowywać w środę. Na razie nie mogę się doczekać i bardzo chciałabym, żeby w końcu mój mąż zobaczył, ale też się stresuję.
    A ten brzuszek to też na mnie magicznie działa.
    W ogóle wczoraj dwukrotnie miałam dziwną sytuację. Jechaliśmy autem i jak auto podskakiwało to miałam wrażenie, że mam w podbrzuszu jakiś balonik napełniony wodą i jakimiś kamyczkami i przy silniejszych wstrząsach mi tam skakało. To żadne ruchy, ja wiem, ale po prostu poczułam, że cos się zmieniło.
    Zaczęłam nosić opięte bluzki, bo mi tak ładnie brzuszek wypchnęło i jestem z niego taka dumna i szczęśliwa. Mam podobne odczucia jak Ty.
    Po prenatalnych oddychniemy i zaczniemy mniej sie martwić co? Umowa? 🙂 Ja też czasami mam wrażenie że czuję jakoś tak inaczej ta macicę. Niesamowite są te zmiany.
    A robisz sanco przed prenatalnymi czy jednak czekasz na wynik usg zanim podejmiecie decyzję? Ja dzisiaj tylko usg+pappa i beta.

f2wlx1hpsub9oe3g.png
    Starania od 2016
    04.2021 IMSI Mamy ❄️❄️
  • Geraltowa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motyl12 wrote:
    Musisz pięknie wyglądać🤗 a spedzaj nawet cały dzień przed tym lustrem- bo to w końcu Twój cud❤🍀👏
    Ooo dziękuję ❤️ my staraczki umiemy docenić te małe rzeczy związane z ciąża, przecież każda z nas tu tyle o tym marzy. Mam nadzieję że i u Ciebie pierwszy transfer z zaleceniami immuno przyniesie szczęście ✊ sierpień będzie Twój!

f2wlx1hpsub9oe3g.png
    Starania od 2016
    04.2021 IMSI Mamy ❄️❄️
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Geraltowa wrote:
    Po prenatalnych oddychniemy i zaczniemy mniej sie martwić co? Umowa? 🙂 Ja też czasami mam wrażenie że czuję jakoś tak inaczej ta macicę. Niesamowite są te zmiany.
    A robisz sanco przed prenatalnymi czy jednak czekasz na wynik usg zanim podejmiecie decyzję? Ja dzisiaj tylko usg+pappa i beta.
    Lekarka mi doradziła najpierw USG i Papp-ę, a potem będziemy dalej myśleć.
    Umowa stoi. Ja po oddaniu krwi wyjeżdżam do Gdańska, a że mój Ignaś (no ciekawe, jak jednak nie będzie pisiorka :D) lubi morze to sobie odpoczniemy.
    I po prenatalnych już połowa stresu mniej! Tak sie umawiamy!

Geraltowa lubi tę wiadomość

• Geraltowa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Lekarka mi doradziła najpierw USG i Papp-ę, a potem będziemy dalej myśleć.
    Umowa stoi. Ja po oddaniu krwi wyjeżdżam do Gdańska, a że mój Ignaś (no ciekawe, jak jednak nie będzie pisiorka :D) lubi morze to sobie odpoczniemy.
    I po prenatalnych już połowa stresu mniej! Tak sie umawiamy!
    Pasuje mi, umowa stoi 🙂❤️ my mamy imię dla dziewczynki - Nina a dla chłopca od lat nie możemy dojść do porozumienia 😛 także oprócz tego że dzisiaj mega stres czy maluch zdrowy to gdzieś tam taka zwykła ciekawość czy będzie chłopiec czy dziewczynka.
    O to tak jak u nas z tymi dodatkowymi badaniami. Obyśmy nie musialy ich robic 🙏
    Twoje dziecię to normalnie będzie nadmorski chłopak (albo dziewczyna 😉)

f2wlx1hpsub9oe3g.png
    Starania od 2016
    04.2021 IMSI Mamy ❄️❄️
  • mo_Nika Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łooo matko kochana, co tu się dzieje dzisiaj 🙈

Ula, chyba zaskoczyłaś dzisiaj każdą z nas 😁 Kciuki za szczęśliwe rozwiązanie, dawaj nam koniecznie znać :) powodzenia 🍀

Dobuska, Geraltowa jak ja Wam zazdroszczę tych pojawiających się brzuszków. Cieszcie się tym widokiem ile wlezie ❤️

Geraltowa, Ula30, dobuska lubią tę wiadomość

3jgxcsqva773duy4.png
  • mo_Nika Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lindalia nie wiem, który u Ciebie dpt ale życzę aby to było plamienie implantacyjne ✊✊✊

3jgxcsqva773duy4.png
‹‹ 1171 1172 1173 1174 1175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ