X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    No pewnie, właśnie się zastanawiałam czy nie wykrzaczysz się ze mną 😀. Ale dobrze, że kwasy ok 😊.
    Ktoś podłapał słowo "wykrzaczysz" :D

Jaś przybiera na wadze. Kamień spadł mi z serca.

Danadana, dobuska, Ula30, plinka2017 lubią tę wiadomość

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2021, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Jak sytuacja?
    Przenieśli mnie z porodówki na patologię ciąży. Zaraz dostanę antybiotyk (po 12h od rozpoczęcia odpływania wód) i pobiorą kontrolne parametry stanu zapalnego. Co 2h sprawdzaja tętno dziecka. Jak wyniki będą ok to czekają z indukcją do jutra wieczora, a jak coś się będzie działo niedobrego to wcześniej. Ale właśnie zaczynają mnie łapać skurcze, więc może coś ruszy samo 🙏.

lukaszkowa, dobuska, plinka2017, Nerwusek92, penceence, kate2friend lubią tę wiadomość

• Danadana Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Przenieśli mnie z porodówki na patologię ciąży. Zaraz dostanę antybiotyk (po 12h od rozpoczęcia odpływania wód) i pobiorą kontrolne parametry stanu zapalnego. Co 2h sprawdzaja tętno dziecka. Jak wyniki będą ok to czekają z indukcją do jutra wieczora, a jak coś się będzie działo niedobrego to wcześniej. Ale właśnie zaczynają mnie łapać skurcze, więc może coś ruszy samo 🙏.
    🤞🤞 Kciuki trzymane mocno

Danadana
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    A możesz swobodnie się poruszać?
    Może jakieś chodzenie po schodach przyspieszy sprawę 😁

Danadana
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Jeju, ale emocje! Oby samo ruszyło i żebyś nie musiała czekać!

Danadana, a jak u Ciebie? Uspokoiło się?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2021, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby mogę się poruszać, ale najpierw chciałam się przespać chwilę, bo cała noc nieprzespana. Udało mi się godzinkę. A potem co chwilę ktoś coś chce, albo podpinają mnie pod KTG i ciężko pochodzić. Nie chcę was już zanudzać moją osobą, jak będzie jakiś spektakularny postęp to dam znać. Dziękuję za kciuki i każde miłe słowo ♥️

Danadana, Night, kate2friend lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2021, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Ktoś podłapał słowo "wykrzaczysz" :D

Jaś przybiera na wadze. Kamień spadł mi z serca.
    Ile już waży?

• dobuska Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Niby mogę się poruszać, ale najpierw chciałam się przespać chwilę, bo cała noc nieprzespana. Udało mi się godzinkę. A potem co chwilę ktoś coś chce, albo podpinają mnie pod KTG i ciężko pochodzić. Nie chcę was już zanudzać moją osobą, jak będzie jakiś spektakularny postęp to dam znać. Dziękuję za kciuki i każde miłe słowo ♥️
    Weź mnie nie denerwuj, bo kobiety w ciąży się nie denerwuje. :D
    Dzisiaj jesteś gwiazdą forum, czy Ci się to podoba czy nie. :D Proszę nam pisać! :D

Ula30 lubi tę wiadomość

• Danadana Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Jeju, ale emocje! Oby samo ruszyło i żebyś nie musiała czekać!

Danadana, a jak u Ciebie? Uspokoiło się?
    Taaaak, cisza :)

dobuska lubi tę wiadomość

Danadana
  • Geraltowa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Oszalalas? Nie zanudzasz! Matko co chwila od rana odświeżam forum żeby zobaczyć na jakim jesteś etapie. A rodzisz w szpitalu w Poznaniu? Informuj nas tu na bieżąco, ciotki czekają na malucha 💛

f2wlx1hpsub9oe3g.png
    Starania od 2016
    06-11.2020 3 x IUI ☹️ ICSI(2 transfery) ☹️
    Zmiana kliniki + badanie immunologii
    04.2021 IMSI Mamy ❄️❄️
    05.2021 transfer 3bb ❄️ z 5 doby (z akupunkturą, Clexane, wlewem z accofilu, intralipidem i encortolonem) 6dpt beta 45, 8dpt beta 149, 11dpt beta 507, 13dpt beta 1280, 25 dpt❤️
    21.11.2021 urodził się Kacper 1045 gram
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Geraltowa, a jak Ty się masz? <3
    Ja Ci powiem, że u mnie mdłości powoli ustępują. Nie ma jeszcze rewelacji, ale już o niebo lepiej.
    I już muszę chodzić w spodniach ciążowych... :O

• Geraltowa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Geraltowa, a jak Ty się masz? <3
    Ja Ci powiem, że u mnie mdłości powoli ustępują. Nie ma jeszcze rewelacji, ale już o niebo lepiej.
    I już muszę chodzić w spodniach ciążowych... :O
    Yyyy powiem Ci tak- chciałabym żeby ten dzień już się skończył. Niech już będzie po wizycie 🙏 na te prenatalne powinni mnie uśpić i obudzić jak będzie po 🙈 oprócz tego, że wariuje dzisiaj z nerwów to ciągle czuje się dobrze. W spodnie nadal się mieszczę, waga stoi w miejscu ale brzuch ciągle ładnie się zaokrągla. Tak delikatnie ale po prostu jestem zafascynowana tymi zmianami w moim ciele. 5 lat czekania na ten brzuszek, czasem stoję przed lustrem i po prostu się na niego gapie i nie wierzę. Jak będzie większy to chyba będę tak spędzać pół dnia. Dzisiaj to mam wrażenie że gram w jakims filmie i nie dowierzam, że naprawdę jestem na etapie gdzie jadę na prenatalne

Ula30 lubi tę wiadomość

f2wlx1hpsub9oe3g.png
    Starania od 2016
    04.2021 IMSI Mamy ❄️❄️
    05.2021 transfer 3bb ❄️ z 5 doby (z akupunkturą, Clexane, wlewem z accofilu, intralipidem i encortolonem) 6dpt beta 45, 8dpt beta 149, 11dpt beta 507, 13dpt beta 1280, 25 dpt❤️
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Geraltowa wrote:
    Yyyy powiem Ci tak- chciałabym żeby ten dzień już się skończył. Niech już będzie po wizycie 🙏 na te prenatalne powinni mnie uśpić i obudzić jak będzie po 🙈 oprócz tego, że wariuje dzisiaj z nerwów to ciągle czuje się dobrze. W spodnie nadal się mieszczę, waga stoi w miejscu ale brzuch ciągle ładnie się zaokrągla. Tak delikatnie ale po prostu jestem zafascynowana tymi zmianami w moim ciele. 5 lat czekania na ten brzuszek, czasem stoję przed lustrem i po prostu się na niego gapie i nie wierzę. Jak będzie większy to chyba będę tak spędzać pół dnia. Dzisiaj to mam wrażenie że gram w jakims filmie i nie dowierzam, że naprawdę jestem na etapie gdzie jadę na prenatalne
    To już wiem, jak się będę zachowywać w środę. Na razie nie mogę się doczekać i bardzo chciałabym, żeby w końcu mój mąż zobaczył, ale też się stresuję.
    A ten brzuszek to też na mnie magicznie działa.
    W ogóle wczoraj dwukrotnie miałam dziwną sytuację. Jechaliśmy autem i jak auto podskakiwało to miałam wrażenie, że mam w podbrzuszu jakiś balonik napełniony wodą i jakimiś kamyczkami i przy silniejszych wstrząsach mi tam skakało. To żadne ruchy, ja wiem, ale po prostu poczułam, że cos się zmieniło.
    Zaczęłam nosić opięte bluzki, bo mi tak ładnie brzuszek wypchnęło i jestem z niego taka dumna i szczęśliwa. Mam podobne odczucia jak Ty.

kate2friend lubi tę wiadomość

• Motyl12 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Geraltowa wrote:
    Musisz pięknie wyglądać🤗 a spedzaj nawet cały dzień przed tym lustrem- bo to w końcu Twój cud❤🍀👏

Geraltowa lubi tę wiadomość

Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
    Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙
  • Geraltowa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    To już wiem, jak się będę zachowywać w środę. Na razie nie mogę się doczekać i bardzo chciałabym, żeby w końcu mój mąż zobaczył, ale też się stresuję.
    A ten brzuszek to też na mnie magicznie działa.
    W ogóle wczoraj dwukrotnie miałam dziwną sytuację. Jechaliśmy autem i jak auto podskakiwało to miałam wrażenie, że mam w podbrzuszu jakiś balonik napełniony wodą i jakimiś kamyczkami i przy silniejszych wstrząsach mi tam skakało. To żadne ruchy, ja wiem, ale po prostu poczułam, że cos się zmieniło.
    Zaczęłam nosić opięte bluzki, bo mi tak ładnie brzuszek wypchnęło i jestem z niego taka dumna i szczęśliwa. Mam podobne odczucia jak Ty.
    Po prenatalnych oddychniemy i zaczniemy mniej sie martwić co? Umowa? 🙂 Ja też czasami mam wrażenie że czuję jakoś tak inaczej ta macicę. Niesamowite są te zmiany.
    A robisz sanco przed prenatalnymi czy jednak czekasz na wynik usg zanim podejmiecie decyzję? Ja dzisiaj tylko usg+pappa i beta.

f2wlx1hpsub9oe3g.png
    Starania od 2016
    04.2021 IMSI Mamy ❄️❄️
  • Geraltowa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motyl12 wrote:
    Musisz pięknie wyglądać🤗 a spedzaj nawet cały dzień przed tym lustrem- bo to w końcu Twój cud❤🍀👏
    Ooo dziękuję ❤️ my staraczki umiemy docenić te małe rzeczy związane z ciąża, przecież każda z nas tu tyle o tym marzy. Mam nadzieję że i u Ciebie pierwszy transfer z zaleceniami immuno przyniesie szczęście ✊ sierpień będzie Twój!

f2wlx1hpsub9oe3g.png
    Starania od 2016
    04.2021 IMSI Mamy ❄️❄️
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Geraltowa wrote:
    Po prenatalnych oddychniemy i zaczniemy mniej sie martwić co? Umowa? 🙂 Ja też czasami mam wrażenie że czuję jakoś tak inaczej ta macicę. Niesamowite są te zmiany.
    A robisz sanco przed prenatalnymi czy jednak czekasz na wynik usg zanim podejmiecie decyzję? Ja dzisiaj tylko usg+pappa i beta.
    Lekarka mi doradziła najpierw USG i Papp-ę, a potem będziemy dalej myśleć.
    Umowa stoi. Ja po oddaniu krwi wyjeżdżam do Gdańska, a że mój Ignaś (no ciekawe, jak jednak nie będzie pisiorka :D) lubi morze to sobie odpoczniemy.
    I po prenatalnych już połowa stresu mniej! Tak sie umawiamy!

Geraltowa lubi tę wiadomość

• Geraltowa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Lekarka mi doradziła najpierw USG i Papp-ę, a potem będziemy dalej myśleć.
    Umowa stoi. Ja po oddaniu krwi wyjeżdżam do Gdańska, a że mój Ignaś (no ciekawe, jak jednak nie będzie pisiorka :D) lubi morze to sobie odpoczniemy.
    I po prenatalnych już połowa stresu mniej! Tak sie umawiamy!
    Pasuje mi, umowa stoi 🙂❤️ my mamy imię dla dziewczynki - Nina a dla chłopca od lat nie możemy dojść do porozumienia 😛 także oprócz tego że dzisiaj mega stres czy maluch zdrowy to gdzieś tam taka zwykła ciekawość czy będzie chłopiec czy dziewczynka.
    O to tak jak u nas z tymi dodatkowymi badaniami. Obyśmy nie musialy ich robic 🙏
    Twoje dziecię to normalnie będzie nadmorski chłopak (albo dziewczyna 😉)

f2wlx1hpsub9oe3g.png
    Starania od 2016
    04.2021 IMSI Mamy ❄️❄️
  • mo_Nika Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łooo matko kochana, co tu się dzieje dzisiaj 🙈

Ula, chyba zaskoczyłaś dzisiaj każdą z nas 😁 Kciuki za szczęśliwe rozwiązanie, dawaj nam koniecznie znać :) powodzenia 🍀

Dobuska, Geraltowa jak ja Wam zazdroszczę tych pojawiających się brzuszków. Cieszcie się tym widokiem ile wlezie ❤️

Geraltowa, Ula30, dobuska lubią tę wiadomość

3jgxcsqva773duy4.png
  • mo_Nika Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2021, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lindalia nie wiem, który u Ciebie dpt ale życzę aby to było plamienie implantacyjne ✊✊✊

3jgxcsqva773duy4.png
‹‹ 1171 1172 1173 1174 1175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ