INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
Ula30 wrote:No pewnie, właśnie się zastanawiałam czy nie wykrzaczysz się ze mną 😀. Ale dobrze, że kwasy ok 😊.
Jaś przybiera na wadze. Kamień spadł mi z serca.Danadana, dobuska, Ula30, plinka2017 lubią tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
nick nieaktualnyDanadana wrote:Jak sytuacja?
lukaszkowa, dobuska, plinka2017, Nerwusek92, penceence, kate2friend lubią tę wiadomość
-
Ula30 wrote:Przenieśli mnie z porodówki na patologię ciąży. Zaraz dostanę antybiotyk (po 12h od rozpoczęcia odpływania wód) i pobiorą kontrolne parametry stanu zapalnego. Co 2h sprawdzaja tętno dziecka. Jak wyniki będą ok to czekają z indukcją do jutra wieczora, a jak coś się będzie działo niedobrego to wcześniej. Ale właśnie zaczynają mnie łapać skurcze, więc może coś ruszy samo 🙏.Danadana
-
Ula30 wrote:Przenieśli mnie z porodówki na patologię ciąży. Zaraz dostanę antybiotyk (po 12h od rozpoczęcia odpływania wód) i pobiorą kontrolne parametry stanu zapalnego. Co 2h sprawdzaja tętno dziecka. Jak wyniki będą ok to czekają z indukcją do jutra wieczora, a jak coś się będzie działo niedobrego to wcześniej. Ale właśnie zaczynają mnie łapać skurcze, więc może coś ruszy samo 🙏.
Może jakieś chodzenie po schodach przyspieszy sprawę 😁Danadana -
Ula30 wrote:Przenieśli mnie z porodówki na patologię ciąży. Zaraz dostanę antybiotyk (po 12h od rozpoczęcia odpływania wód) i pobiorą kontrolne parametry stanu zapalnego. Co 2h sprawdzaja tętno dziecka. Jak wyniki będą ok to czekają z indukcją do jutra wieczora, a jak coś się będzie działo niedobrego to wcześniej. Ale właśnie zaczynają mnie łapać skurcze, więc może coś ruszy samo 🙏.
Danadana, a jak u Ciebie? Uspokoiło się? -
nick nieaktualnyNiby mogę się poruszać, ale najpierw chciałam się przespać chwilę, bo cała noc nieprzespana. Udało mi się godzinkę. A potem co chwilę ktoś coś chce, albo podpinają mnie pod KTG i ciężko pochodzić. Nie chcę was już zanudzać moją osobą, jak będzie jakiś spektakularny postęp to dam znać. Dziękuję za kciuki i każde miłe słowo ♥️
Danadana, Night, kate2friend lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ula30 wrote:Niby mogę się poruszać, ale najpierw chciałam się przespać chwilę, bo cała noc nieprzespana. Udało mi się godzinkę. A potem co chwilę ktoś coś chce, albo podpinają mnie pod KTG i ciężko pochodzić. Nie chcę was już zanudzać moją osobą, jak będzie jakiś spektakularny postęp to dam znać. Dziękuję za kciuki i każde miłe słowo ♥️
Dzisiaj jesteś gwiazdą forum, czy Ci się to podoba czy nie. Proszę nam pisać!Ula30 lubi tę wiadomość
-
Ula30 wrote:Niby mogę się poruszać, ale najpierw chciałam się przespać chwilę, bo cała noc nieprzespana. Udało mi się godzinkę. A potem co chwilę ktoś coś chce, albo podpinają mnie pod KTG i ciężko pochodzić. Nie chcę was już zanudzać moją osobą, jak będzie jakiś spektakularny postęp to dam znać. Dziękuję za kciuki i każde miłe słowo ♥️
Starania od 2016
06-11.2020 3 x IUI ☹️ ICSI(2 transfery) ☹️
Zmiana kliniki + badanie immunologii
04.2021 IMSI Mamy ❄️❄️
05.2021 transfer 3bb ❄️ z 5 doby (z akupunkturą, Clexane, wlewem z accofilu, intralipidem i encortolonem) 6dpt beta 45, 8dpt beta 149, 11dpt beta 507, 13dpt beta 1280, 25 dpt❤️
21.11.2021 urodził się Kacper 1045 gram -
dobuska wrote:Geraltowa, a jak Ty się masz?
Ja Ci powiem, że u mnie mdłości powoli ustępują. Nie ma jeszcze rewelacji, ale już o niebo lepiej.
I już muszę chodzić w spodniach ciążowych...Ula30 lubi tę wiadomość
Starania od 2016
04.2021 IMSI Mamy ❄️❄️
05.2021 transfer 3bb ❄️ z 5 doby (z akupunkturą, Clexane, wlewem z accofilu, intralipidem i encortolonem) 6dpt beta 45, 8dpt beta 149, 11dpt beta 507, 13dpt beta 1280, 25 dpt❤️
Geraltowa wrote:Yyyy powiem Ci tak- chciałabym żeby ten dzień już się skończył. Niech już będzie po wizycie 🙏 na te prenatalne powinni mnie uśpić i obudzić jak będzie po 🙈 oprócz tego, że wariuje dzisiaj z nerwów to ciągle czuje się dobrze. W spodnie nadal się mieszczę, waga stoi w miejscu ale brzuch ciągle ładnie się zaokrągla. Tak delikatnie ale po prostu jestem zafascynowana tymi zmianami w moim ciele. 5 lat czekania na ten brzuszek, czasem stoję przed lustrem i po prostu się na niego gapie i nie wierzę. Jak będzie większy to chyba będę tak spędzać pół dnia. Dzisiaj to mam wrażenie że gram w jakims filmie i nie dowierzam, że naprawdę jestem na etapie gdzie jadę na prenatalne
A ten brzuszek to też na mnie magicznie działa.
W ogóle wczoraj dwukrotnie miałam dziwną sytuację. Jechaliśmy autem i jak auto podskakiwało to miałam wrażenie, że mam w podbrzuszu jakiś balonik napełniony wodą i jakimiś kamyczkami i przy silniejszych wstrząsach mi tam skakało. To żadne ruchy, ja wiem, ale po prostu poczułam, że cos się zmieniło.
Zaczęłam nosić opięte bluzki, bo mi tak ładnie brzuszek wypchnęło i jestem z niego taka dumna i szczęśliwa. Mam podobne odczucia jak Ty.kate2friend lubi tę wiadomość
-
Geraltowa wrote:Yyyy powiem Ci tak- chciałabym żeby ten dzień już się skończył. Niech już będzie po wizycie 🙏 na te prenatalne powinni mnie uśpić i obudzić jak będzie po 🙈 oprócz tego, że wariuje dzisiaj z nerwów to ciągle czuje się dobrze. W spodnie nadal się mieszczę, waga stoi w miejscu ale brzuch ciągle ładnie się zaokrągla. Tak delikatnie ale po prostu jestem zafascynowana tymi zmianami w moim ciele. 5 lat czekania na ten brzuszek, czasem stoję przed lustrem i po prostu się na niego gapie i nie wierzę. Jak będzie większy to chyba będę tak spędzać pół dnia. Dzisiaj to mam wrażenie że gram w jakims filmie i nie dowierzam, że naprawdę jestem na etapie gdzie jadę na prenatalne
Geraltowa lubi tę wiadomość
Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙 -
dobuska wrote:To już wiem, jak się będę zachowywać w środę. Na razie nie mogę się doczekać i bardzo chciałabym, żeby w końcu mój mąż zobaczył, ale też się stresuję.
A ten brzuszek to też na mnie magicznie działa.
W ogóle wczoraj dwukrotnie miałam dziwną sytuację. Jechaliśmy autem i jak auto podskakiwało to miałam wrażenie, że mam w podbrzuszu jakiś balonik napełniony wodą i jakimiś kamyczkami i przy silniejszych wstrząsach mi tam skakało. To żadne ruchy, ja wiem, ale po prostu poczułam, że cos się zmieniło.
Zaczęłam nosić opięte bluzki, bo mi tak ładnie brzuszek wypchnęło i jestem z niego taka dumna i szczęśliwa. Mam podobne odczucia jak Ty.
A robisz sanco przed prenatalnymi czy jednak czekasz na wynik usg zanim podejmiecie decyzję? Ja dzisiaj tylko usg+pappa i beta.
Starania od 2016
04.2021 IMSI Mamy ❄️❄️
Motyl12 wrote:Musisz pięknie wyglądać🤗 a spedzaj nawet cały dzień przed tym lustrem- bo to w końcu Twój cud❤🍀👏
Starania od 2016
04.2021 IMSI Mamy ❄️❄️
Geraltowa wrote:Po prenatalnych oddychniemy i zaczniemy mniej sie martwić co? Umowa? 🙂 Ja też czasami mam wrażenie że czuję jakoś tak inaczej ta macicę. Niesamowite są te zmiany.
A robisz sanco przed prenatalnymi czy jednak czekasz na wynik usg zanim podejmiecie decyzję? Ja dzisiaj tylko usg+pappa i beta.
Umowa stoi. Ja po oddaniu krwi wyjeżdżam do Gdańska, a że mój Ignaś (no ciekawe, jak jednak nie będzie pisiorka ) lubi morze to sobie odpoczniemy.
I po prenatalnych już połowa stresu mniej! Tak sie umawiamy!Geraltowa lubi tę wiadomość
-
dobuska wrote:Lekarka mi doradziła najpierw USG i Papp-ę, a potem będziemy dalej myśleć.
Umowa stoi. Ja po oddaniu krwi wyjeżdżam do Gdańska, a że mój Ignaś (no ciekawe, jak jednak nie będzie pisiorka ) lubi morze to sobie odpoczniemy.
I po prenatalnych już połowa stresu mniej! Tak sie umawiamy!
O to tak jak u nas z tymi dodatkowymi badaniami. Obyśmy nie musialy ich robic 🙏
Twoje dziecię to normalnie będzie nadmorski chłopak (albo dziewczyna 😉)
Starania od 2016
04.2021 IMSI Mamy ❄️❄️
Łooo matko kochana, co tu się dzieje dzisiaj 🙈
Ula, chyba zaskoczyłaś dzisiaj każdą z nas 😁 Kciuki za szczęśliwe rozwiązanie, dawaj nam koniecznie znać powodzenia 🍀
Dobuska, Geraltowa jak ja Wam zazdroszczę tych pojawiających się brzuszków. Cieszcie się tym widokiem ile wlezie ❤️
Geraltowa, Ula30, dobuska lubią tę wiadomość