INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
katrinka2609 wrote:Tak ja 🙂 transfer wczoraj więc betę dla kliniki wyślę z 7-go sierpnia tylko nie wiem czy tyle wytrzymam 🙈
Oooo tobędzie nam raźniej🍀, transfer miałam 23.07 i testować będę 3.08 będzie to mój 12 dpt.
Zaczynam powoli wariować … bo czuje się całkowicie normalnie, poprzednio miałam wiele sygnałów niestety wtedy się nie udało. Tym razem był criotransfer.
Trzymam kciuki 🤞Danadana, katrinka2609 lubią tę wiadomość
-
Danadana wrote:ja mam ktg co wizytę, ale czy iść między nimi teraz... Sama nie wiem 😱
Mam zalecenie chodzić na ktg raz w tygodniu od skończonego 32tc, bo twierdzi, że lepiej dmuchać na zimne, bo ciąża po in-vitro z założenia jest traktowana jako większego ryzyka. -
Kassssia wrote:To widzę, że moja lekarka jest chyba (za)bardzo zachowawcza.
Mam zalecenie chodzić na ktg raz w tygodniu od skończonego 32tc, bo twierdzi, że lepiej dmuchać na zimne, bo ciąża po in-vitro z założenia jest traktowana jako większego ryzyka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2021, 20:38
Danadana -
nick nieaktualnyKassssia wrote:Ula - jaki słodziak Jak Mała mnie kopie to też już chciałabym ją przytulić po drugiej stronie brzuszka
Widziałam, że mówiłaś, że zamówiłaś już kolektor pokarmu.
Ja byłam ostatnio na takich zajęciach z CDL i ona tłumaczyła, że w nawale czasem bardziej się przydaje kolektor, bo on odciąża pierś, ale w przeciwieństwie do laktatora nie pobudza laktacji.
U mnie ostatnio ciężko w te upały, bo strasznie zaczynam puchnąć. Pewnie ma też na to wpływ, że całą ciąże jestem na encortonie...
A psychicznie to dzisiaj miałam mały atak paniki, bo uświadomiłam sobie, że za równie miesiąc mam termin wg OM, a jeszcze tyle rzeczy do ogarnięcia... Muszę mieszkanie ogarnąć - mamy dosyć małe i chcę przejrzeć wszystkie rzeczy i część mniej używanych popakować w kartony i schować w piwnicy - za jakieś dwa lata przeprowadzamy się do domu. Trzeba przemeblować sypialnię żeby łóżeczko zmieścić.
I chyba czas najwyższy torbę do porodu na gotowo spakować xD
Ja jeszcze cały czas pracuje i jestem tak zmęczona, że części rzeczy nie mam już kiedy ogarniać.
W poniedziałek mam wizytę u gin i chyba dojrzałam do decyzji żeby na ostatnie tygodnie wziąć już urlop.
Ja też spuchłam mocno pod koniec ciazy- stopy masakra, zadne buty nie pasowały, chodziłam w męża japonkach. Ale... Po porodzie było jeszcze gorzej 🙈. Dziś pierwszy dzień że widzę, że trochę schodzą (ale głównie dziś leżę z kopytkami do góry, na rozkaz męża).
Matko, podziwiam z tą pracą. Ale z domu? Czy chidzisz normalnie do pracy? -
nick nieaktualnySosenka wrote:Dzudi, Paprotoko, piękne przyrosty.
Ula, maluch na trzymiesięcznego wygląda i mega słodziak 😍
Mi nasz pan doktor wczoraj rozpisał protokół do IVF także ten, RUSZAMY!!!kate2friend, Marzycielka7 lubią tę wiadomość
-
lukaszkowa wrote:A co bys chciala wiedziec?
Ogolnie bylam mega zadowolona. Wszystko dopilnowane, badania na czas, staly kontakt, wizyty z mezem, na kazdej wizycie dokladne pomiary i waga
W przypadku, gdy coś niepokoiło, to mogłaś pisać do doktora?
Ktg robiłaś na miejscu, tam w Panacea mają ?
O i jeszcze, jak często doktor chciał Was widzieć ? -
nick nieaktualnylukaszkowa wrote:Kasiu juz najwyzszy czas na zwolnienie. Serio
Ja przychodze z nutka humoru od doktora
Potrzebowałam recepte. Pisze wiec do doktora. Elegancko dostaje kod. Wykupuje.
A tam, ze z karmieniem piersia to nie bardzo. Pisze wiec do doktora co on na to. A on na to: "zostaje Pani pajeczyna z chlebem". Kurtyna.
Oczywiscie potem na powaznie napisal co mam zrobic -
dobuska wrote:Bo beta to rośnie dla żartów?
Ale nie, serio Cie rozumiem. I niestety nie mam dobrych wieści, najpierw się będziesz bała czy ciąża w macicy, potem czy serduszko, potem czy nadal bije, potem prenatalne…
Ale dziewczyny mówią, że podobno tak tylko do osiemnastych urodzin, ale trochę im nie wierze 🤣 -
lindalia wrote:Zastanawiam się czy jak coś się działo i chciałabyś wizytę wcześniej, to jak to rozwiązywałaś. Doktorek przyjmuje tylko raz w tygodniu.
W przypadku, gdy coś niepokoiło, to mogłaś pisać do doktora?
Ktg robiłaś na miejscu, tam w Panacea mają ?
O i jeszcze, jak często doktor chciał Was widzieć ?👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
lukaszkowa wrote:Zawsze pisałam do doktora na whatsappie. Wizyty co miesiac a na koniec co 2-3 tygodnie. Ktg robilam akurat u siebie w miescie ale z tego co wiem w panacea maja. Jesli chodzi o wczesniejsza wizyte to nie mialam potrzeby. Raz bylo tak ze mialam wizyte tydzien wczesniej niz planowo i doktor wtedy dopisuje jako ostatnia pacjentke jak nie ma miejsca
-
AniaAnna wrote:Oooo tobędzie nam raźniej🍀, transfer miałam 23.07 i testować będę 3.08 będzie to mój 12 dpt.
Zaczynam powoli wariować … bo czuje się całkowicie normalnie, poprzednio miałam wiele sygnałów niestety wtedy się nie udało. Tym razem był criotransfer.
Trzymam kciuki 🤞Starania od 2016
2018 - 2 x UIU ☹️
2019 - laparoskopia - endo 1 stopnia
2021 InviMed
Kariotypy - ok, AMH - 0,77
Pai 1 i MTHFR - hetero, kir bX - brak ważnych Kirow implantacyjnych
1 IVF - 5.2021 mamy 2 ❄️❄️- transfery 😢
2 IVF - 10. 2021 mamy 2 ❄️❄️
FET 11.2021- 4AA (acofil,neoparin)😢
........Długa przerwa ........
FET 24.02.2023 4BA - (acofil,neoparin)
6dpt cień cienia
7dpt - beta 89,87
10dpt -beta 331,61
12dpt - beta 750,05
14dpt - beta 1500,19
17dpt - beta 3662,63
19dpt - pęcherzyk ciążowy i ciałko żółtkowe 🥰🥰🥰
27.10.2023 rodzi się nasz syn ♥️
-
katrinka2609 wrote:Ja ostatnio objawów żadnych nie miałam i transfer nie udany. Teraz nie wiem też za wiele nie czuję ale to dziś pierwszy dzień wiec raczej nie mam co czuć. Również trzymam kciuki i obyśmy mogły świętować nasze bety 🍾🍾🤞🤞
I tego się trzymajmy
Do jakiego dr chodzisz? -
Ula30 wrote:O, dzięki za info, że kolektor nie pobudza, w sumie nie wiedziałam tego. Póki co odciągam laktatorem, ale to tylko troszeczkę właśnie, żeby jeszcze nie pobudzać tego nawału. Kolektor powinien być jutro.
Ja też spuchłam mocno pod koniec ciazy- stopy masakra, zadne buty nie pasowały, chodziłam w męża japonkach. Ale... Po porodzie było jeszcze gorzej 🙈. Dziś pierwszy dzień że widzę, że trochę schodzą (ale głównie dziś leżę z kopytkami do góry, na rozkaz męża).
Matko, podziwiam z tą pracą. Ale z domu? Czy chidzisz normalnie do pracy?
Ja na szczęście pracuję z domu, ale ja nie pracuję w systemie godzinowym a zadaniowo. Mam dni, że posiedzę np. 4h i zrobię wszystko co muszę, ale ostatnio miałam deadline na oddanie projektu i w poniedziałek 12h przed komputerem... Niby nogi do góry na zmianę z miską z zimną wodą, ale i tak pod koniec dnia nie widziałam swoich kostek
Co do spuchnięcie to podobno w tydzień do dwóch po porodzie schodzi więc już niedługo u Ciebie będzie mam nadzieję lepiej -
Kassssia wrote:Tak właśnie mówiła, że nie pobudza a jedynie daje ulgę piersiom. Ja już kupiłam na zapas. Mam nadzieję, że Ci pomoże
Ja na szczęście pracuję z domu, ale ja nie pracuję w systemie godzinowym a zadaniowo. Mam dni, że posiedzę np. 4h i zrobię wszystko co muszę, ale ostatnio miałam deadline na oddanie projektu i w poniedziałek 12h przed komputerem... Niby nogi do góry na zmianę z miską z zimną wodą, ale i tak pod koniec dnia nie widziałam swoich kostek
Co do spuchnięcie to podobno w tydzień do dwóch po porodzie schodzi więc już niedługo u Ciebie będzie mam nadzieję lepiej
Ja rowniez polecam kolektor, mega sprawa
Lindalia - tak, doktor przyjął mnie bez problemuWiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2021, 06:39
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
AniaAnna wrote:I tego się trzymajmy
Do jakiego dr chodzisz?AniaAnna lubi tę wiadomość
Starania od 2016
2018 - 2 x UIU ☹️
2019 - laparoskopia - endo 1 stopnia
2021 InviMed
Kariotypy - ok, AMH - 0,77
Pai 1 i MTHFR - hetero, kir bX - brak ważnych Kirow implantacyjnych
1 IVF - 5.2021 mamy 2 ❄️❄️- transfery 😢
2 IVF - 10. 2021 mamy 2 ❄️❄️
FET 11.2021- 4AA (acofil,neoparin)😢
........Długa przerwa ........
FET 24.02.2023 4BA - (acofil,neoparin)
6dpt cień cienia
7dpt - beta 89,87
10dpt -beta 331,61
12dpt - beta 750,05
14dpt - beta 1500,19
17dpt - beta 3662,63
19dpt - pęcherzyk ciążowy i ciałko żółtkowe 🥰🥰🥰
27.10.2023 rodzi się nasz syn ♥️
-
Nerwusek92 wrote:Kochane mam wynik KIRow ;( nie wiem co o tym myśleć? Zapisywać się do genetyka czy immunologa? Jakieś rady? Jestem załamana ;(
Wykryto haplotyp KIR: AA
Wykryto geny KIR: 2DL1,2DL3,2DL4norm,2DL4del,2DS4norm,2DS4(del-22bp),3DL1,3DL2,3DL3,2DP1,3DP1norm
Nie wykryto genów KIR: 2DL2, 2DL5 (grupa 1), 2DL5 (grupa 2), 2DS1, 2DS2, 2DS3, 2DS5, 3DS1, 3DP1var
A wczoraj pojechalam do siebie w miescie do labu, bo bylam umowiona na 12 i w poniedzialek jeszcze potwoerdzalam, ze zrobia mi te cytokiny i po 2 godzinach czekania na miejscu dowiedzialam sie, ze mi jednak nie zrobia 🤬 bylam tak wkurwiona, ze az sie poryczalam z tego glodu (bylam na czczo) i nerwow. Gdybym wiedziala to bym pojechala do alabu w innym miescie, a tak to wlasnie siedze w pociagu do zielonej gory zeby pojsc dzisiaj do synevo i zrobic w koncu to jedno badanie. Jeszcze pani na rejestracji wbila mi zle badanie i nie wiedziala jak zwrot zrobic, a to bylo 253 zl... Mam nadzieje, ze juz dzisiaj to zalatwie w tej zielonej tylko po wyniki znowu bede musiala jechac osobiscie echhhPCOS, niedoczynność tarczycy, AMH 9
07.2018 drożność jajowodów ok
09.2018 rozpoczęcie leczenia w Invimedzie
28.02.19 Aniołek 12tc 💔 ciąża naturalna
08.2020 pierwsze podejście do in vitro
07.09.2020 transfer cb 💔
12.10.2020 kolejny transfer + embryoglue
beta: 7 dpt - 14, 9 dpt - 60, 11 dpt - 171, 14 dpt - 1175 Aniolek 8 tc 💔
05.2021 drugie podejście
10.06.2021 transfer cb 💔
Immunologia - brak najważniejszych KIRów i komórki NK 20%
09.2021 transfer ❄️❄️ accofil, intralipid, embryoglue, beta: 6dpt 41, 8dpt 93 11dpt 445 13dpt 1087 21dpt jest zarodek + krwiak 27dpt mamy ❤️
4.06.2022 rodzi sie nasz syn 🥰 -
katrinka2609 wrote:Cała stymulacje i pierwszy transfer chodziłam do dr L ale przy drugim transferze z racji urlopu doktora byłam u dr K. Jak dla mnie oboje ok ale jednak Pani dr wydaje się być bardziej empatyczna 😊 a Ty do kogo chodzisz?
Ja jestem pacjentka dr. S, ale tez miał urlop i byłam pod opieka dr. K. Bardzo pozytywna kobieta z dobrą energią.katrinka2609, kate2friend lubią tę wiadomość
-
Nerwusek92 wrote:O kurczę, tak myślałam że te badania to już tylko pewnie w Poznaniu lub inne większe miasta. Widziałam, że polecałaś immunolog z invimedu.. powiedziała Ci jak pomóc w tej sytuacji? Jakieś leki? Czy najpierw musisz wszystkie badania zrobić? HLA-C będziemy robić, a jeszcze mi przyszedł pakiet na trombofilie i zobaczymy czy z tego coś wyjdzie.. z jednej strony producenta tylu latach coś w końcu wyszło z wyników a z drugiej to daleka droga jeszcze...
Ja się wkurzałam jak jeździłam na podglądanie bo kazała mi być na czczo bo przed transferem mam takie badania porobić albo inne i w końcu 2 razy nie miałam nic robione a godzina po wizycie się już robiła 11 ja na czczo, co zawsze jem śniadania przed wyjściem z domu. Ale 14 to już kiepsko bez śniadania.Nerwusek92 lubi tę wiadomość
PCOS, niedoczynność tarczycy, AMH 9
07.2018 drożność jajowodów ok
09.2018 rozpoczęcie leczenia w Invimedzie
28.02.19 Aniołek 12tc 💔 ciąża naturalna
08.2020 pierwsze podejście do in vitro
07.09.2020 transfer cb 💔
12.10.2020 kolejny transfer + embryoglue
beta: 7 dpt - 14, 9 dpt - 60, 11 dpt - 171, 14 dpt - 1175 Aniolek 8 tc 💔
05.2021 drugie podejście
10.06.2021 transfer cb 💔
Immunologia - brak najważniejszych KIRów i komórki NK 20%
09.2021 transfer ❄️❄️ accofil, intralipid, embryoglue, beta: 6dpt 41, 8dpt 93 11dpt 445 13dpt 1087 21dpt jest zarodek + krwiak 27dpt mamy ❤️
4.06.2022 rodzi sie nasz syn 🥰