X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • AniaAnna Przyjaciółka

Wysłany: 28 lipca 2021, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katrinka2609 wrote:
    Tak ja 🙂 transfer wczoraj więc betę dla kliniki wyślę z 7-go sierpnia tylko nie wiem czy tyle wytrzymam 🙈

Oooo tobędzie nam raźniej🍀, transfer miałam 23.07 i testować będę 3.08 będzie to mój 12 dpt.

Zaczynam powoli wariować … bo czuje się całkowicie normalnie, poprzednio miałam wiele sygnałów niestety wtedy się nie udało. Tym razem był criotransfer.

Trzymam kciuki 🤞

Danadana, katrinka2609 lubią tę wiadomość

• Kassssia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    ja mam ktg co wizytę, ale czy iść między nimi teraz... Sama nie wiem 😱
    To widzę, że moja lekarka jest chyba (za)bardzo zachowawcza.
    Mam zalecenie chodzić na ktg raz w tygodniu od skończonego 32tc, bo twierdzi, że lepiej dmuchać na zimne, bo ciąża po in-vitro z założenia jest traktowana jako większego ryzyka.

l22n9vvj7eq2lufw.png
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassssia wrote:
    To widzę, że moja lekarka jest chyba (za)bardzo zachowawcza.
    Mam zalecenie chodzić na ktg raz w tygodniu od skończonego 32tc, bo twierdzi, że lepiej dmuchać na zimne, bo ciąża po in-vitro z założenia jest traktowana jako większego ryzyka.
    Ja mam co dwa tygodnie wizytę z ktg :) od 34 tc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2021, 20:38

Danadana
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2021, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassssia wrote:
    Ula - jaki słodziak <3 Jak Mała mnie kopie to też już chciałabym ją przytulić po drugiej stronie brzuszka :)
    Widziałam, że mówiłaś, że zamówiłaś już kolektor pokarmu.
    Ja byłam ostatnio na takich zajęciach z CDL i ona tłumaczyła, że w nawale czasem bardziej się przydaje kolektor, bo on odciąża pierś, ale w przeciwieństwie do laktatora nie pobudza laktacji.

U mnie ostatnio ciężko w te upały, bo strasznie zaczynam puchnąć. Pewnie ma też na to wpływ, że całą ciąże jestem na encortonie...
    A psychicznie to dzisiaj miałam mały atak paniki, bo uświadomiłam sobie, że za równie miesiąc mam termin wg OM, a jeszcze tyle rzeczy do ogarnięcia... Muszę mieszkanie ogarnąć - mamy dosyć małe i chcę przejrzeć wszystkie rzeczy i część mniej używanych popakować w kartony i schować w piwnicy - za jakieś dwa lata przeprowadzamy się do domu. Trzeba przemeblować sypialnię żeby łóżeczko zmieścić.
    I chyba czas najwyższy torbę do porodu na gotowo spakować xD
    Ja jeszcze cały czas pracuje i jestem tak zmęczona, że części rzeczy nie mam już kiedy ogarniać.
    W poniedziałek mam wizytę u gin i chyba dojrzałam do decyzji żeby na ostatnie tygodnie wziąć już urlop.
    O, dzięki za info, że kolektor nie pobudza, w sumie nie wiedziałam tego. Póki co odciągam laktatorem, ale to tylko troszeczkę właśnie, żeby jeszcze nie pobudzać tego nawału. Kolektor powinien być jutro.
    Ja też spuchłam mocno pod koniec ciazy- stopy masakra, zadne buty nie pasowały, chodziłam w męża japonkach. Ale... Po porodzie było jeszcze gorzej 🙈. Dziś pierwszy dzień że widzę, że trochę schodzą (ale głównie dziś leżę z kopytkami do góry, na rozkaz męża).
    Matko, podziwiam z tą pracą. Ale z domu? Czy chidzisz normalnie do pracy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2021, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sosenka wrote:
    Dzudi, Paprotoko, piękne przyrosty.
    Ula, maluch na trzymiesięcznego wygląda i mega słodziak 😍

Mi nasz pan doktor wczoraj rozpisał protokół do IVF także ten, RUSZAMY!!!
    Może na tym zdjęciu, ale on jest mini ☺️. 3250g ze szpitala wyszliśmy, walczymy o przyrosty masy 💪.

kate2friend, Marzycielka7 lubią tę wiadomość

• lindalia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    A co bys chciala wiedziec? :)
    Ogolnie bylam mega zadowolona. Wszystko dopilnowane, badania na czas, staly kontakt, wizyty z mezem, na kazdej wizycie dokladne pomiary i waga :)
    Zastanawiam się czy jak coś się działo i chciałabyś wizytę wcześniej, to jak to rozwiązywałaś. Doktorek przyjmuje tylko raz w tygodniu.
    W przypadku, gdy coś niepokoiło, to mogłaś pisać do doktora?
    Ktg robiłaś na miejscu, tam w Panacea mają ?
    O i jeszcze, jak często doktor chciał Was widzieć ? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2021, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Kasiu juz najwyzszy czas na zwolnienie. Serio :)

Ja przychodze z nutka humoru od doktora

Potrzebowałam recepte. Pisze wiec do doktora. Elegancko dostaje kod. Wykupuje.

A tam, ze z karmieniem piersia to nie bardzo. Pisze wiec do doktora co on na to. A on na to: "zostaje Pani pajeczyna z chlebem". Kurtyna.

Oczywiscie potem na powaznie napisal co mam zrobic :D
    🤣🤣🤣

• lindalia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Bo beta to rośnie dla żartów? :D
    Ale nie, serio Cie rozumiem. I niestety nie mam dobrych wieści, najpierw się będziesz bała czy ciąża w macicy, potem czy serduszko, potem czy nadal bije, potem prenatalne…
    Ale dziewczyny mówią, że podobno tak tylko do osiemnastych urodzin, ale trochę im nie wierze 🤣
    Ehhh, staram się grzecznie czekać do wizyty i nie nakręcać się w żadna stronę. 🙄

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lindalia wrote:
    Zastanawiam się czy jak coś się działo i chciałabyś wizytę wcześniej, to jak to rozwiązywałaś. Doktorek przyjmuje tylko raz w tygodniu.
    W przypadku, gdy coś niepokoiło, to mogłaś pisać do doktora?
    Ktg robiłaś na miejscu, tam w Panacea mają ?
    O i jeszcze, jak często doktor chciał Was widzieć ? :)
    Zawsze pisałam do doktora na whatsappie. Wizyty co miesiac a na koniec co 2-3 tygodnie. Ktg robilam akurat u siebie w miescie ale z tego co wiem w panacea maja. Jesli chodzi o wczesniejsza wizyte to nie mialam potrzeby. Raz bylo tak ze mialam wizyte tydzien wczesniej niz planowo i doktor wtedy dopisuje jako ostatnia pacjentke jak nie ma miejsca :)

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • lindalia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Zawsze pisałam do doktora na whatsappie. Wizyty co miesiac a na koniec co 2-3 tygodnie. Ktg robilam akurat u siebie w miescie ale z tego co wiem w panacea maja. Jesli chodzi o wczesniejsza wizyte to nie mialam potrzeby. Raz bylo tak ze mialam wizyte tydzien wczesniej niz planowo i doktor wtedy dopisuje jako ostatnia pacjentke jak nie ma miejsca :)
    Dzieki za cenne info :) A bez problemu Cie doktor przygarnął jako "nową " pacjentkę? :)

• katrinka2609 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaAnna wrote:
    Oooo tobędzie nam raźniej🍀, transfer miałam 23.07 i testować będę 3.08 będzie to mój 12 dpt.

Zaczynam powoli wariować … bo czuje się całkowicie normalnie, poprzednio miałam wiele sygnałów niestety wtedy się nie udało. Tym razem był criotransfer.

Trzymam kciuki 🤞
    Ja ostatnio objawów żadnych nie miałam i transfer nie udany. Teraz nie wiem też za wiele nie czuję ale to dziś pierwszy dzień wiec raczej nie mam co czuć. Również trzymam kciuki i obyśmy mogły świętować nasze bety 🍾🍾🤞🤞

Starania od 2016
    2018 - 2 x UIU ☹️
    2019 - laparoskopia - endo 1 stopnia
    2021 InviMed
    Kariotypy - ok, AMH - 0,77
    Pai 1 i MTHFR - hetero, kir bX - brak ważnych Kirow implantacyjnych
    1 IVF - 5.2021 mamy 2 ❄️❄️- transfery 😢
    2 IVF - 10. 2021 mamy 2 ❄️❄️
    FET 11.2021- 4AA (acofil,neoparin)😢
    ........Długa przerwa ........
    FET 24.02.2023 4BA - (acofil,neoparin)
    6dpt cień cienia
    7dpt - beta 89,87
    10dpt -beta 331,61
    12dpt - beta 750,05
    14dpt - beta 1500,19
    17dpt - beta 3662,63
    19dpt - pęcherzyk ciążowy i ciałko żółtkowe 🥰🥰🥰

27.10.2023 rodzi się nasz syn ♥️

preg.png
  • AniaAnna Przyjaciółka

Wysłany: 28 lipca 2021, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katrinka2609 wrote:
    Ja ostatnio objawów żadnych nie miałam i transfer nie udany. Teraz nie wiem też za wiele nie czuję ale to dziś pierwszy dzień wiec raczej nie mam co czuć. Również trzymam kciuki i obyśmy mogły świętować nasze bety 🍾🍾🤞🤞

I tego się trzymajmy :)
    Do jakiego dr chodzisz?

• Nerwusek92 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2023, 23:46

• Kassssia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    O, dzięki za info, że kolektor nie pobudza, w sumie nie wiedziałam tego. Póki co odciągam laktatorem, ale to tylko troszeczkę właśnie, żeby jeszcze nie pobudzać tego nawału. Kolektor powinien być jutro.
    Ja też spuchłam mocno pod koniec ciazy- stopy masakra, zadne buty nie pasowały, chodziłam w męża japonkach. Ale... Po porodzie było jeszcze gorzej 🙈. Dziś pierwszy dzień że widzę, że trochę schodzą (ale głównie dziś leżę z kopytkami do góry, na rozkaz męża).
    Matko, podziwiam z tą pracą. Ale z domu? Czy chidzisz normalnie do pracy?
    Tak właśnie mówiła, że nie pobudza a jedynie daje ulgę piersiom. Ja już kupiłam na zapas. Mam nadzieję, że Ci pomoże :)

Ja na szczęście pracuję z domu, ale ja nie pracuję w systemie godzinowym a zadaniowo. Mam dni, że posiedzę np. 4h i zrobię wszystko co muszę, ale ostatnio miałam deadline na oddanie projektu i w poniedziałek 12h przed komputerem... Niby nogi do góry na zmianę z miską z zimną wodą, ale i tak pod koniec dnia nie widziałam swoich kostek :(
    Co do spuchnięcie to podobno w tydzień do dwóch po porodzie schodzi więc już niedługo u Ciebie będzie mam nadzieję lepiej :)

l22n9vvj7eq2lufw.png
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2021, 01:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassssia wrote:
    Tak właśnie mówiła, że nie pobudza a jedynie daje ulgę piersiom. Ja już kupiłam na zapas. Mam nadzieję, że Ci pomoże :)

Ja na szczęście pracuję z domu, ale ja nie pracuję w systemie godzinowym a zadaniowo. Mam dni, że posiedzę np. 4h i zrobię wszystko co muszę, ale ostatnio miałam deadline na oddanie projektu i w poniedziałek 12h przed komputerem... Niby nogi do góry na zmianę z miską z zimną wodą, ale i tak pod koniec dnia nie widziałam swoich kostek :(
    Co do spuchnięcie to podobno w tydzień do dwóch po porodzie schodzi więc już niedługo u Ciebie będzie mam nadzieję lepiej :)
    U mnie opuchlizna ze stop zeszla w ciagu tygodnia. Dłonie jeszcze trzymaja bo obraczki nie mogę założyć.
    Ja rowniez polecam kolektor, mega sprawa :)
    Lindalia - tak, doktor przyjął mnie bez problemu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2021, 06:39

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • katrinka2609 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2021, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaAnna wrote:
    I tego się trzymajmy :)
    Do jakiego dr chodzisz?
    Cała stymulacje i pierwszy transfer chodziłam do dr L ale przy drugim transferze z racji urlopu doktora byłam u dr K. Jak dla mnie oboje ok ale jednak Pani dr wydaje się być bardziej empatyczna 😊 a Ty do kogo chodzisz?

AniaAnna lubi tę wiadomość

Starania od 2016
    2018 - 2 x UIU ☹️
    2019 - laparoskopia - endo 1 stopnia
    2021 InviMed
    Kariotypy - ok, AMH - 0,77
    Pai 1 i MTHFR - hetero, kir bX - brak ważnych Kirow implantacyjnych
    1 IVF - 5.2021 mamy 2 ❄️❄️- transfery 😢
    2 IVF - 10. 2021 mamy 2 ❄️❄️
    FET 11.2021- 4AA (acofil,neoparin)😢
    ........Długa przerwa ........
    FET 24.02.2023 4BA - (acofil,neoparin)
    6dpt cień cienia
    7dpt - beta 89,87
    10dpt -beta 331,61
    12dpt - beta 750,05
    14dpt - beta 1500,19
    17dpt - beta 3662,63
    19dpt - pęcherzyk ciążowy i ciałko żółtkowe 🥰🥰🥰

27.10.2023 rodzi się nasz syn ♥️

preg.png
  • penceence Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2021, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nerwusek92 wrote:
    Kochane mam wynik KIRow ;( nie wiem co o tym myśleć? Zapisywać się do genetyka czy immunologa? Jakieś rady? Jestem załamana ;(

Wykryto haplotyp KIR: AA

Wykryto geny KIR: 2DL1,2DL3,2DL4norm,2DL4del,2DS4norm,2DS4(del-22bp),3DL1,3DL2,3DL3,2DP1,3DP1norm

Nie wykryto genów KIR: 2DL2, 2DL5 (grupa 1), 2DL5 (grupa 2), 2DS1, 2DS2, 2DS3, 2DS5, 3DS1, 3DP1var
    Nerwusek jezeli masz KIR AA to chyba maz musi ten test HLA-C wykonac. Ja bylam u immunologa i polecam. Caly czas robie jeszcze badania, ktore zalecila mi pani doktor.
    A wczoraj pojechalam do siebie w miescie do labu, bo bylam umowiona na 12 i w poniedzialek jeszcze potwoerdzalam, ze zrobia mi te cytokiny i po 2 godzinach czekania na miejscu dowiedzialam sie, ze mi jednak nie zrobia 🤬 bylam tak wkurwiona, ze az sie poryczalam z tego glodu (bylam na czczo) i nerwow. Gdybym wiedziala to bym pojechala do alabu w innym miescie, a tak to wlasnie siedze w pociagu do zielonej gory zeby pojsc dzisiaj do synevo i zrobic w koncu to jedno badanie. Jeszcze pani na rejestracji wbila mi zle badanie i nie wiedziala jak zwrot zrobic, a to bylo 253 zl... Mam nadzieje, ze juz dzisiaj to zalatwie w tej zielonej tylko po wyniki znowu bede musiala jechac osobiscie echhh

PCOS, niedoczynność tarczycy, AMH 9
    07.2018 drożność jajowodów ok
    09.2018 rozpoczęcie leczenia w Invimedzie
    28.02.19 Aniołek 12tc 💔 ciąża naturalna
    08.2020 pierwsze podejście do in vitro
    07.09.2020 transfer cb 💔
    12.10.2020 kolejny transfer + embryoglue
    beta: 7 dpt - 14, 9 dpt - 60, 11 dpt - 171, 14 dpt - 1175 Aniolek 8 tc 💔
    05.2021 drugie podejście
    10.06.2021 transfer cb 💔
    Immunologia - brak najważniejszych KIRów i komórki NK 20%
    09.2021 transfer ❄️❄️ accofil, intralipid, embryoglue, beta: 6dpt 41, 8dpt 93 11dpt 445 13dpt 1087 21dpt jest zarodek + krwiak 27dpt mamy ❤️
    4.06.2022 rodzi sie nasz syn 🥰
  • AniaAnna Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca 2021, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katrinka2609 wrote:
    Cała stymulacje i pierwszy transfer chodziłam do dr L ale przy drugim transferze z racji urlopu doktora byłam u dr K. Jak dla mnie oboje ok ale jednak Pani dr wydaje się być bardziej empatyczna 😊 a Ty do kogo chodzisz?

Ja jestem pacjentka dr. S, ale tez miał urlop i byłam pod opieka dr. K. Bardzo pozytywna kobieta z dobrą energią.

katrinka2609, kate2friend lubią tę wiadomość

• Nerwusek92 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2021, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2023, 23:46

• penceence Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2021, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nerwusek92 wrote:
    O kurczę, tak myślałam że te badania to już tylko pewnie w Poznaniu lub inne większe miasta. Widziałam, że polecałaś immunolog z invimedu.. powiedziała Ci jak pomóc w tej sytuacji? Jakieś leki? Czy najpierw musisz wszystkie badania zrobić? HLA-C będziemy robić, a jeszcze mi przyszedł pakiet na trombofilie i zobaczymy czy z tego coś wyjdzie.. z jednej strony producenta tylu latach coś w końcu wyszło z wyników a z drugiej to daleka droga jeszcze...
    Ja się wkurzałam jak jeździłam na podglądanie bo kazała mi być na czczo bo przed transferem mam takie badania porobić albo inne i w końcu 2 razy nie miałam nic robione a godzina po wizycie się już robiła 11 ja na czczo, co zawsze jem śniadania przed wyjściem z domu. Ale 14 to już kiepsko bez śniadania.
    Tak na pewno bede miala dodatkowe leki, ale tez zlecila duzo badan jeszcze do zrobienia. Wole porobic teraz badania, bo mozna je robic po miesiacu od odstawienia encortonu. A kolejne transfery bez przebadania wszystkiego i dodatkowych lekow tez nie maja sensu. Sprobuj umowic sie do doktor w Pazdromedzie w Poznaniu, bo tam sa najkrotsze terminy.

Nerwusek92 lubi tę wiadomość

PCOS, niedoczynność tarczycy, AMH 9
    07.2018 drożność jajowodów ok
    09.2018 rozpoczęcie leczenia w Invimedzie
    28.02.19 Aniołek 12tc 💔 ciąża naturalna
    08.2020 pierwsze podejście do in vitro
    07.09.2020 transfer cb 💔
    12.10.2020 kolejny transfer + embryoglue
    beta: 7 dpt - 14, 9 dpt - 60, 11 dpt - 171, 14 dpt - 1175 Aniolek 8 tc 💔
    05.2021 drugie podejście
    10.06.2021 transfer cb 💔
    Immunologia - brak najważniejszych KIRów i komórki NK 20%
    09.2021 transfer ❄️❄️ accofil, intralipid, embryoglue, beta: 6dpt 41, 8dpt 93 11dpt 445 13dpt 1087 21dpt jest zarodek + krwiak 27dpt mamy ❤️
    4.06.2022 rodzi sie nasz syn 🥰
‹‹ 1198 1199 1200 1201 1202 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ