X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • Katrin83 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2021, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoanniks wrote:
    Encorton zaleca się zażywać z jedzeniem- tak jest w ulotce. Myślę, że on bardzo drażni żołądek stąd z jedzeniem trzeba.
    Ok dzięki nie czytałam ulotki😨bo mnie przerażają.

• Katrin83 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2021, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze mam Was🥰😘😘😘

• katrinka2609 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2021, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoanniks wrote:
    Encorton zaleca się zażywać z jedzeniem- tak jest w ulotce. Myślę, że on bardzo drażni żołądek stąd z jedzeniem trzeba.
    Katrin mi Pani w aptece zwróciła uwagę żeby nie brać na pusty żołądek i najlepiej po śniadaniu. Myślę że jak będziesz brać po jedzeniu to bóle i mdłości przejdą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2021, 08:50

Katrin83 lubi tę wiadomość

Starania od 2016
    2018 - 2 x UIU ☹️
    2019 - laparoskopia - endo 1 stopnia
    2021 InviMed
    Kariotypy - ok, AMH - 0,77
    Pai 1 i MTHFR - hetero, kir bX - brak ważnych Kirow implantacyjnych
    1 IVF - 5.2021 mamy 2 ❄️❄️- transfery 😢
    2 IVF - 10. 2021 mamy 2 ❄️❄️
    FET 11.2021- 4AA (acofil,neoparin)😢
    ........Długa przerwa ........
    FET 24.02.2023 4BA - (acofil,neoparin)
    6dpt cień cienia
    7dpt - beta 89,87
    10dpt -beta 331,61
    12dpt - beta 750,05
    14dpt - beta 1500,19
    17dpt - beta 3662,63
    19dpt - pęcherzyk ciążowy i ciałko żółtkowe 🥰🥰🥰

27.10.2023 rodzi się nasz syn ♥️

preg.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2021, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katrin83 wrote:
    Ok dzięki nie czytałam ulotki😨bo mnie przerażają.
    Mimo wszystko przy tych lekach, które bierzemy przy in vitro lepiej czytać ulotki, bo można sobie biedy narobić. :) Najwyżej omijaj dział ze skutkami ubocznym :D

Katrin83 lubi tę wiadomość

• Katrin83 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2021, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny 😚

katrinka2609 lubi tę wiadomość

• Marysia089 Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2021, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fresaaa wrote:
    Marysiu, ale to rozumiem, że na te Kiry miałaś coś wdrożone?

Zapisany accofil, ale jeszcze nie stosowałam. To była moja ostatnia i teraz już jedyna opcja. 😢🙄

• Dżoanniks Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2021, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia089 wrote:
    Zapisany accofil, ale jeszcze nie stosowałam. To była moja ostatnia i teraz już jedyna opcja. 😢🙄

Miałaś zapisany ale Ci go nie podali? Dlaczego?

Leon ur. 28.02.2023 ❤️
  • katrinka2609 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2021, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odnośnie accofilu. Mam zalecenia o p. immunolog wlew domaciczny właśnie z accofilu 3-5 dni przed transferem. Czy bez problemu zrobią mi to u nas w klinice? Kto wam wypisywał receptę? Bo mi p. Immunolog powiedziała że lekarz prowadzący jeśli ustali date transferu... Ale chyba któraś z was miała z tym problem u dr. L... Dobrze kojarzę?

Starania od 2016
    2018 - 2 x UIU ☹️
    2019 - laparoskopia - endo 1 stopnia
    2021 InviMed
    Kariotypy - ok, AMH - 0,77
    Pai 1 i MTHFR - hetero, kir bX - brak ważnych Kirow implantacyjnych
    1 IVF - 5.2021 mamy 2 ❄️❄️- transfery 😢
    2 IVF - 10. 2021 mamy 2 ❄️❄️
    FET 11.2021- 4AA (acofil,neoparin)😢
    ........Długa przerwa ........
    FET 24.02.2023 4BA - (acofil,neoparin)
    6dpt cień cienia
    7dpt - beta 89,87
    10dpt -beta 331,61
    12dpt - beta 750,05
    14dpt - beta 1500,19
    17dpt - beta 3662,63
    19dpt - pęcherzyk ciążowy i ciałko żółtkowe 🥰🥰🥰

27.10.2023 rodzi się nasz syn ♥️

preg.png
  • Mysza28 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2021, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Pisała właśnie do koordynatorek w sprawie tych moich pobolewań. Bo serio zaczynam się nie pokoic. Cały czas mnie ciągnie a nospa nie pomaga 😞. Pewnie już dzisiaj nie odpiszą. Macie jakieś pomysły?

• Dżoanniks Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2021, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza28 wrote:
    Cześć dziewczyny. Pisała właśnie do koordynatorek w sprawie tych moich pobolewań. Bo serio zaczynam się nie pokoic. Cały czas mnie ciągnie a nospa nie pomaga 😞. Pewnie już dzisiaj nie odpiszą. Macie jakieś pomysły?

A zrobiłaś ten posiew z moczu, o którym mówiłyśmy? Może tam zadzwoń, nie wiem jaką obsadę mają dzisiaj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2021, 12:40

Leon ur. 28.02.2023 ❤️
  • lindalia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2021, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza28 wrote:
    Powinny się odezwać, bo siedzą tam w soboty chyba do 13:00 albo 14:00. Albo spróbuj zadzwonić, to może zadziałają coś z lekarzem, który ma dyżur.

• Mysza28 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2021, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie pęcherz bo siusiam normalnie i nie boli jak na zapalenie. Trochę pochodzę, na zakupy czy obiad zrobię i już mnie ciągnie i się kładę i dosłownie w sekundę śpię. Kilka razy dziennie. Tel nie odbierają na stronie niby do 13:00 mają czynne wiec może mają już w pompie. Boję się czy to czasem nie jest ta że mi macica zarodek odzuca dlatego boli.. 😥

• Dżoanniks Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2021, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza28 wrote:
    To nie pęcherz bo siusiam normalnie i nie boli jak na zapalenie. Trochę pochodzę, na zakupy czy obiad zrobię i już mnie ciągnie i się kładę i dosłownie w sekundę śpię. Kilka razy dziennie. Tel nie odbierają na stronie niby do 13:00 mają czynne wiec może mają już w pompie. Boję się czy to czasem nie jest ta że mi macica zarodek odzuca dlatego boli.. 😥

A może się właśnie ładnie zadomawia ;). Mam nadzieję, że Ci odpowiedzą, bo nie wiem co Ci poradzić :(.

Leon ur. 28.02.2023 ❤️
  • Mysza28 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2021, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoanniks wrote:
    A może się właśnie ładnie zadomawia ;). Mam nadzieję, że Ci odpowiedzą, bo nie wiem co Ci poradzić :(.
    Poczekam do 14. Może odpiszą. No nic nospa i spróbuję pomyśleć pozytywnie. Może masz rację. I tak dzięki dziewczyny za odpowiedź😉

• Marta123 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2021, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katrinka2609 wrote:
    Dziewczyny odnośnie accofilu. Mam zalecenia o p. immunolog wlew domaciczny właśnie z accofilu 3-5 dni przed transferem. Czy bez problemu zrobią mi to u nas w klinice? Kto wam wypisywał receptę? Bo mi p. Immunolog powiedziała że lekarz prowadzący jeśli ustali date transferu... Ale chyba któraś z was miała z tym problem u dr. L... Dobrze kojarzę?
    Ja miałam problem, ale z intralipidem właśnie u dr L. „Na szczęście” miałam odroczony transfer, umówiłam drugą wizytę z immunologiem i umówiłam się z nią tak, że jak będzie w klinice to wystawi mi zlecenie jak się przypomnę bo przez teleporadę nie może. Jadę w poniedziałek na pierwszy wlew wiec chyba tym razem wszystko poszło dobrze . Ale nie zostawiałbym tego na ostatnią chwilę bo u mnie gdyby nie odroczenie nie miałabym jak podejść z zaleceniami bo dr L nie chciał mi tego wypisać. Może u Ciebie zapisała dokładniej i nie będzie miał problemu, ale upewnij się lepiej wcześniej 😉

6 lat starań
    🙍🏼‍♀️: Endometrioza II stopnia (9.03.2020 - usunięcie ognisk i 2 polipów )
    kariotyp prawidłowy
    PAI-1 układ homozygotyczny
    MTHFR C677T hetero
    MTFHR A1298C hetero
    Białko S - lekko poniżej normy
    Reszta badań ok
    AMH - 1,83

🙎🏻‍♂️: kariotyp prawidłowy
    Nasienie - ok

2IUI- nieudane

12.2020
    -Pierwsza procedura, protokół krótki
    6 pobranych, 6 zapłodnionych: do 3 dnia 6, do 5 dnia dotrwały 2 blaski 🍀🍀
    -12.2020 Transfer świeżynki 😔
    (Prolutex 1x1, progesteron 200mg 3x1)
    -2.03.2021 transfer 5 dniowego ❄️ 😔
    (Prolutex 1x1, progesteron 200mg 3x1, matypred 2x1, estrofem 3x1, neoparin 40 1x1, Acard 150mg)

10.2021 II Procedura
    Mamy ❄️❄️❄️❄️🥰
  • Natalia321 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2021, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza28 wrote:
    Mysza28 ja mam tak od 2dpt pobolewa podbrzusze i do tego skurcze brałam nospe teraz biorę nospe max 3x dziennie, dużo leżę, wygrzewam się z termoforem, pije ciepłe napoje jeden za drugim i jest lepiej. Dzisiaj machnęłam test i jest cień, cienia.

• dobuska Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2021, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W dniu transferu rozmawiałam z lekarzem i pytałam co mam robić, jak będą jakieś bole czy plamienia. Mi doktor powiedział tak, mogę brać nospę i odpoczywać, ale oni nie są w stanie nic więcej zrobić. Teraz działa natura i on już nie ma nic wpływu.
    To, że Ciebie boli nie przesadza o niczym. Mnie też przez prawie cały czas bolał brzuch, a ja oprócz tego byłam po świeżym transferze wiec byłam obolała po punkcji,
    Nie mogłam za bardzo chodzić, bo mnie od razu ciągnęło. Po prostu nie chodziłam i nie prowokowałam tych bóli.
    Jak widać - udało się.
    Koordynatorki mi pozwoliły brał nospe trzy razy dziennie (ale zwykłą, a nie MAX).
    Jesli jesteś pewna, ze to nie jest związane z pęcherzem to po prostu przeleż ten czas do bety, ja w trzecim czy czwartym dniu po transferze tak się zle czułam, że poprosiłam w klinice o zwolnienie.
    Słuchaj organizmu, jeśli on każe zwolnić - zwolnij.

Mysza28 lubi tę wiadomość

• Mysza28 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2021, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia321 wrote:
    Mysza28 ja mam tak od 2dpt pobolewa podbrzusze i do tego skurcze brałam nospe teraz biorę nospe max 3x dziennie, dużo leżę, wygrzewam się z termoforem, pije ciepłe napoje jeden za drugim i jest lepiej. Dzisiaj machnęłam test i jest cień, cienia.
    Który dzień po transerze jestes?

• Natalia321 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2021, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza28 wrote:
    Który dzień po transerze jestes?
    5

• Mysza28 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2021, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    W dniu transferu rozmawiałam z lekarzem i pytałam co mam robić, jak będą jakieś bole czy plamienia. Mi doktor powiedział tak, mogę brać nospę i odpoczywać, ale oni nie są w stanie nic więcej zrobić. Teraz działa natura i on już nie ma nic wpływu.
    To, że Ciebie boli nie przesadza o niczym. Mnie też przez prawie cały czas bolał brzuch, a ja oprócz tego byłam po świeżym transferze wiec byłam obolała po punkcji,
    Nie mogłam za bardzo chodzić, bo mnie od razu ciągnęło. Po prostu nie chodziłam i nie prowokowałam tych bóli.
    Jak widać - udało się.
    Koordynatorki mi pozwoliły brał nospe trzy razy dziennie (ale zwykłą, a nie MAX).
    Jesli jesteś pewna, ze to nie jest związane z pęcherzem to po prostu przeleż ten czas do bety, ja w trzecim czy czwartym dniu po transferze tak się zle czułam, że poprosiłam w klinice o zwolnienie.
    Słuchaj organizmu, jeśli on każe zwolnić - zwolnij.
    Dziękuję kochana tyle że jak zwolnię to z łóżka nie wstanę. Od transferu jedtem na l4 bo mam pracę fizyczna z dzwiganiem. Oprócz codziennego lajtowego ogarniania mieszkania drobnych zakupów czy gotowania to nic więcej nie robię. Po optymistycznym pierwszym razie gdzie nie wyszło to teraz serio z nerwami odpuscilam. Bardziej nawet zakładam że nie wyjdzie niż wyjdzie bo zawsze to mniejsze rozczarowanie. Fak faktem nawet myslalam że przesadzam bo jestem wrażliwa, czasem nawet po cytologi 2 śni potrafiło mnie boleć. Tylko no właśnie przy pierwszym nic takiego nie było mimo że to na świeżo po punkcji. A teraz pełen relax i odpoczynek i takie akcje....

‹‹ 1479 1480 1481 1482 1483 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ