X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • Katrin83 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2021, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoanniks wrote:
    Encorton zaleca się zażywać z jedzeniem- tak jest w ulotce. Myślę, że on bardzo drażni żołądek stąd z jedzeniem trzeba.
    Ok dzięki nie czytałam ulotki😨bo mnie przerażają.

• Katrin83 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2021, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze mam Was🥰😘😘😘

• katrinka2609 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2021, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoanniks wrote:
    Encorton zaleca się zażywać z jedzeniem- tak jest w ulotce. Myślę, że on bardzo drażni żołądek stąd z jedzeniem trzeba.
    Katrin mi Pani w aptece zwróciła uwagę żeby nie brać na pusty żołądek i najlepiej po śniadaniu. Myślę że jak będziesz brać po jedzeniu to bóle i mdłości przejdą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2021, 08:50

Katrin83 lubi tę wiadomość

Starania od 2016
    2018 - 2 x UIU ☹️
    2019 - laparoskopia - endo 1 stopnia
    2021 InviMed
    Kariotypy - ok, AMH - 0,77
    Pai 1 i MTHFR - hetero, kir bX - brak ważnych Kirow implantacyjnych
    1 IVF - 5.2021 mamy 2 ❄️❄️- transfery 😢
    2 IVF - 10. 2021 mamy 2 ❄️❄️
    FET 11.2021- 4AA (acofil,neoparin)😢
    ........Długa przerwa ........
    FET 24.02.2023 4BA - (acofil,neoparin)
    6dpt cień cienia
    7dpt - beta 89,87
    10dpt -beta 331,61
    12dpt - beta 750,05
    14dpt - beta 1500,19
    17dpt - beta 3662,63
    19dpt - pęcherzyk ciążowy i ciałko żółtkowe 🥰🥰🥰

27.10.2023 rodzi się nasz syn ♥️

preg.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2021, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katrin83 wrote:
    Ok dzięki nie czytałam ulotki😨bo mnie przerażają.
    Mimo wszystko przy tych lekach, które bierzemy przy in vitro lepiej czytać ulotki, bo można sobie biedy narobić. :) Najwyżej omijaj dział ze skutkami ubocznym :D

Katrin83 lubi tę wiadomość

• Katrin83 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2021, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny 😚

katrinka2609 lubi tę wiadomość

• Marysia089 Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2021, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fresaaa wrote:
    Marysiu, ale to rozumiem, że na te Kiry miałaś coś wdrożone?

Zapisany accofil, ale jeszcze nie stosowałam. To była moja ostatnia i teraz już jedyna opcja. 😢🙄

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2021, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia089 wrote:
    Zapisany accofil, ale jeszcze nie stosowałam. To była moja ostatnia i teraz już jedyna opcja. 😢🙄

Miałaś zapisany ale Ci go nie podali? Dlaczego?

• katrinka2609 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2021, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odnośnie accofilu. Mam zalecenia o p. immunolog wlew domaciczny właśnie z accofilu 3-5 dni przed transferem. Czy bez problemu zrobią mi to u nas w klinice? Kto wam wypisywał receptę? Bo mi p. Immunolog powiedziała że lekarz prowadzący jeśli ustali date transferu... Ale chyba któraś z was miała z tym problem u dr. L... Dobrze kojarzę?

Starania od 2016
    2018 - 2 x UIU ☹️
    2019 - laparoskopia - endo 1 stopnia
    2021 InviMed
    Kariotypy - ok, AMH - 0,77
    Pai 1 i MTHFR - hetero, kir bX - brak ważnych Kirow implantacyjnych
    1 IVF - 5.2021 mamy 2 ❄️❄️- transfery 😢
    2 IVF - 10. 2021 mamy 2 ❄️❄️
    FET 11.2021- 4AA (acofil,neoparin)😢
    ........Długa przerwa ........
    FET 24.02.2023 4BA - (acofil,neoparin)
    6dpt cień cienia
    7dpt - beta 89,87
    10dpt -beta 331,61
    12dpt - beta 750,05
    14dpt - beta 1500,19
    17dpt - beta 3662,63
    19dpt - pęcherzyk ciążowy i ciałko żółtkowe 🥰🥰🥰

27.10.2023 rodzi się nasz syn ♥️

preg.png
  • Mysza28 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2021, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Pisała właśnie do koordynatorek w sprawie tych moich pobolewań. Bo serio zaczynam się nie pokoic. Cały czas mnie ciągnie a nospa nie pomaga 😞. Pewnie już dzisiaj nie odpiszą. Macie jakieś pomysły?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2021, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza28 wrote:
    Cześć dziewczyny. Pisała właśnie do koordynatorek w sprawie tych moich pobolewań. Bo serio zaczynam się nie pokoic. Cały czas mnie ciągnie a nospa nie pomaga 😞. Pewnie już dzisiaj nie odpiszą. Macie jakieś pomysły?

A zrobiłaś ten posiew z moczu, o którym mówiłyśmy? Może tam zadzwoń, nie wiem jaką obsadę mają dzisiaj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2021, 12:40

• lindalia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2021, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza28 wrote:
    Powinny się odezwać, bo siedzą tam w soboty chyba do 13:00 albo 14:00. Albo spróbuj zadzwonić, to może zadziałają coś z lekarzem, który ma dyżur.

• Mysza28 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2021, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie pęcherz bo siusiam normalnie i nie boli jak na zapalenie. Trochę pochodzę, na zakupy czy obiad zrobię i już mnie ciągnie i się kładę i dosłownie w sekundę śpię. Kilka razy dziennie. Tel nie odbierają na stronie niby do 13:00 mają czynne wiec może mają już w pompie. Boję się czy to czasem nie jest ta że mi macica zarodek odzuca dlatego boli.. 😥

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2021, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza28 wrote:
    To nie pęcherz bo siusiam normalnie i nie boli jak na zapalenie. Trochę pochodzę, na zakupy czy obiad zrobię i już mnie ciągnie i się kładę i dosłownie w sekundę śpię. Kilka razy dziennie. Tel nie odbierają na stronie niby do 13:00 mają czynne wiec może mają już w pompie. Boję się czy to czasem nie jest ta że mi macica zarodek odzuca dlatego boli.. 😥

A może się właśnie ładnie zadomawia ;). Mam nadzieję, że Ci odpowiedzą, bo nie wiem co Ci poradzić :(.

• Mysza28 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2021, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoanniks wrote:
    A może się właśnie ładnie zadomawia ;). Mam nadzieję, że Ci odpowiedzą, bo nie wiem co Ci poradzić :(.
    Poczekam do 14. Może odpiszą. No nic nospa i spróbuję pomyśleć pozytywnie. Może masz rację. I tak dzięki dziewczyny za odpowiedź😉

• Marta123 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2021, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katrinka2609 wrote:
    Dziewczyny odnośnie accofilu. Mam zalecenia o p. immunolog wlew domaciczny właśnie z accofilu 3-5 dni przed transferem. Czy bez problemu zrobią mi to u nas w klinice? Kto wam wypisywał receptę? Bo mi p. Immunolog powiedziała że lekarz prowadzący jeśli ustali date transferu... Ale chyba któraś z was miała z tym problem u dr. L... Dobrze kojarzę?
    Ja miałam problem, ale z intralipidem właśnie u dr L. „Na szczęście” miałam odroczony transfer, umówiłam drugą wizytę z immunologiem i umówiłam się z nią tak, że jak będzie w klinice to wystawi mi zlecenie jak się przypomnę bo przez teleporadę nie może. Jadę w poniedziałek na pierwszy wlew wiec chyba tym razem wszystko poszło dobrze . Ale nie zostawiałbym tego na ostatnią chwilę bo u mnie gdyby nie odroczenie nie miałabym jak podejść z zaleceniami bo dr L nie chciał mi tego wypisać. Może u Ciebie zapisała dokładniej i nie będzie miał problemu, ale upewnij się lepiej wcześniej 😉

6 lat starań
    🙍🏼‍♀️: Endometrioza II stopnia (9.03.2020 - usunięcie ognisk i 2 polipów )
    kariotyp prawidłowy
    PAI-1 układ homozygotyczny
    MTHFR C677T hetero
    MTFHR A1298C hetero
    Białko S - lekko poniżej normy
    Reszta badań ok
    AMH - 1,83

🙎🏻‍♂️: kariotyp prawidłowy
    Nasienie - ok

2IUI- nieudane

12.2020
    -Pierwsza procedura, protokół krótki
    6 pobranych, 6 zapłodnionych: do 3 dnia 6, do 5 dnia dotrwały 2 blaski 🍀🍀
    -12.2020 Transfer świeżynki 😔
    (Prolutex 1x1, progesteron 200mg 3x1)
    -2.03.2021 transfer 5 dniowego ❄️ 😔
    (Prolutex 1x1, progesteron 200mg 3x1, matypred 2x1, estrofem 3x1, neoparin 40 1x1, Acard 150mg)

10.2021 II Procedura
    Mamy ❄️❄️❄️❄️🥰
  • Natalia321 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2021, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza28 wrote:
    Mysza28 ja mam tak od 2dpt pobolewa podbrzusze i do tego skurcze brałam nospe teraz biorę nospe max 3x dziennie, dużo leżę, wygrzewam się z termoforem, pije ciepłe napoje jeden za drugim i jest lepiej. Dzisiaj machnęłam test i jest cień, cienia.

• dobuska Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2021, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W dniu transferu rozmawiałam z lekarzem i pytałam co mam robić, jak będą jakieś bole czy plamienia. Mi doktor powiedział tak, mogę brać nospę i odpoczywać, ale oni nie są w stanie nic więcej zrobić. Teraz działa natura i on już nie ma nic wpływu.
    To, że Ciebie boli nie przesadza o niczym. Mnie też przez prawie cały czas bolał brzuch, a ja oprócz tego byłam po świeżym transferze wiec byłam obolała po punkcji,
    Nie mogłam za bardzo chodzić, bo mnie od razu ciągnęło. Po prostu nie chodziłam i nie prowokowałam tych bóli.
    Jak widać - udało się.
    Koordynatorki mi pozwoliły brał nospe trzy razy dziennie (ale zwykłą, a nie MAX).
    Jesli jesteś pewna, ze to nie jest związane z pęcherzem to po prostu przeleż ten czas do bety, ja w trzecim czy czwartym dniu po transferze tak się zle czułam, że poprosiłam w klinice o zwolnienie.
    Słuchaj organizmu, jeśli on każe zwolnić - zwolnij.

Mysza28 lubi tę wiadomość

• Mysza28 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2021, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia321 wrote:
    Mysza28 ja mam tak od 2dpt pobolewa podbrzusze i do tego skurcze brałam nospe teraz biorę nospe max 3x dziennie, dużo leżę, wygrzewam się z termoforem, pije ciepłe napoje jeden za drugim i jest lepiej. Dzisiaj machnęłam test i jest cień, cienia.
    Który dzień po transerze jestes?

• Natalia321 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2021, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza28 wrote:
    Który dzień po transerze jestes?
    5

• Mysza28 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2021, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    W dniu transferu rozmawiałam z lekarzem i pytałam co mam robić, jak będą jakieś bole czy plamienia. Mi doktor powiedział tak, mogę brać nospę i odpoczywać, ale oni nie są w stanie nic więcej zrobić. Teraz działa natura i on już nie ma nic wpływu.
    To, że Ciebie boli nie przesadza o niczym. Mnie też przez prawie cały czas bolał brzuch, a ja oprócz tego byłam po świeżym transferze wiec byłam obolała po punkcji,
    Nie mogłam za bardzo chodzić, bo mnie od razu ciągnęło. Po prostu nie chodziłam i nie prowokowałam tych bóli.
    Jak widać - udało się.
    Koordynatorki mi pozwoliły brał nospe trzy razy dziennie (ale zwykłą, a nie MAX).
    Jesli jesteś pewna, ze to nie jest związane z pęcherzem to po prostu przeleż ten czas do bety, ja w trzecim czy czwartym dniu po transferze tak się zle czułam, że poprosiłam w klinice o zwolnienie.
    Słuchaj organizmu, jeśli on każe zwolnić - zwolnij.
    Dziękuję kochana tyle że jak zwolnię to z łóżka nie wstanę. Od transferu jedtem na l4 bo mam pracę fizyczna z dzwiganiem. Oprócz codziennego lajtowego ogarniania mieszkania drobnych zakupów czy gotowania to nic więcej nie robię. Po optymistycznym pierwszym razie gdzie nie wyszło to teraz serio z nerwami odpuscilam. Bardziej nawet zakładam że nie wyjdzie niż wyjdzie bo zawsze to mniejsze rozczarowanie. Fak faktem nawet myslalam że przesadzam bo jestem wrażliwa, czasem nawet po cytologi 2 śni potrafiło mnie boleć. Tylko no właśnie przy pierwszym nic takiego nie było mimo że to na świeżo po punkcji. A teraz pełen relax i odpoczynek i takie akcje....

‹‹ 1479 1480 1481 1482 1483 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ