Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • Marta123 Autorytet
    Postów: 256 198

    Wysłany: 3 grudnia 2021, 18:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    katrinka2609 wrote:
    Dziewczyny a u mnie koniec złudzeń. Beta z dziś to 1,10 😢

    Mata a jak u Ciebie? Czy nie robiłaś dzisiaj?

    Mysza super ze dr zawołał męża to musi być super uczucie tak razem patrzeć na dzidziucha 😍😍😍

    Aguś trzymam kciuki za Twoje dalsze przyrosty, może rzeczywiście jeden kropek zdezertował i stąd te niższe przyrosty.
    Przykro mi Katrinka 😞 U mnie beta też nawet nie drgnęła 😞 odstawiasz leki ? Czy bierzesz do 12 dnia tak jak mamy betę zrobić ?

    Aguś kciuki za kolejny przyrost. Wierze, że będzie ładny ✊widziałam, że za Tobą też długa droga. Przepraszam, ale nie pamiętam, zmieniałaś coś przed tym transferem ?

    Mysza na następnej wizycie na pewno będzie już piękne serducho ❤️ Gratulacje !

    Mysza28, Aguś93 lubią tę wiadomość

    6 lat starań
    🙍🏼‍♀️: Endometrioza II stopnia (9.03.2020 - usunięcie ognisk i 2 polipów )
    kariotyp prawidłowy
    PAI-1 układ homozygotyczny
    MTHFR C677T hetero
    MTFHR A1298C hetero
    Białko S - lekko poniżej normy
    Reszta badań ok
    AMH - 1,83

    🙎🏻‍♂️: kariotyp prawidłowy
    Nasienie - ok

    2IUI- nieudane

    12.2020
    -Pierwsza procedura, protokół krótki
    6 pobranych, 6 zapłodnionych: do 3 dnia 6, do 5 dnia dotrwały 2 blaski 🍀🍀
    -12.2020 Transfer świeżynki 😔
    (Prolutex 1x1, progesteron 200mg 3x1)
    -2.03.2021 transfer 5 dniowego ❄️ 😔
    (Prolutex 1x1, progesteron 200mg 3x1, matypred 2x1, estrofem 3x1, neoparin 40 1x1, Acard 150mg)

    10.2021 II Procedura
    Mamy ❄️❄️❄️❄️🥰
  • Dżoanniks Autorytet
    Postów: 769 531

    Wysłany: 3 grudnia 2021, 18:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    katrinka2609 wrote:
    Tak został nam jeszcze jeden.

    Wiem co czujesz, mi też został jeszcze jeden tylko, ale musimy wierzyć, że to będą właśnie szczęśliwe ❤️. Teraz miałaś heparynę, bo widziałam że masz pai mutację.

    1 IVF
    26.08.2021- punkcja- 5 komórek- 4 dojrzałe- mamy ❄️ 4AA 5doba i ❄️ 4AB 6 doba 🥰
    💔- 25.10.21 - pierwszy nieudany transfer 4AA
    Ona
    *Kariotyp - ok
    *AMH : 1,03 ng /ml 05/2021


    On
    * Kariotyp -ok
    * badanie nasienia: Asthenozoospermia; obniżona żywotność; teratozoospermia- morfo 0% 🥴 tyle że ma ich sporo

    On i Ona starzy ;)
  • Dżoanniks Autorytet
    Postów: 769 531

    Wysłany: 3 grudnia 2021, 18:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta123 wrote:
    Przykro mi Katrinka 😞 U mnie beta też nawet nie drgnęła 😞 odstawiasz leki ? Czy bierzesz do 12 dnia tak jak mamy betę zrobić ?

    Kurczę, bardzo mi przykro, że się nie udało. Tulę mocno :(.

    Marta123 lubi tę wiadomość

    1 IVF
    26.08.2021- punkcja- 5 komórek- 4 dojrzałe- mamy ❄️ 4AA 5doba i ❄️ 4AB 6 doba 🥰
    💔- 25.10.21 - pierwszy nieudany transfer 4AA
    Ona
    *Kariotyp - ok
    *AMH : 1,03 ng /ml 05/2021


    On
    * Kariotyp -ok
    * badanie nasienia: Asthenozoospermia; obniżona żywotność; teratozoospermia- morfo 0% 🥴 tyle że ma ich sporo

    On i Ona starzy ;)
  • fresaaa Autorytet
    Postów: 377 359

    Wysłany: 3 grudnia 2021, 19:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś93 wrote:
    U mnie 11dpt beta 601 przyrost o 62% tylko 😔

    Aguś, tak jak zauważyłaś, przy dwóch zarodkach jest ryzyko, że jeden nie da rady i wtedy ta beta często słabiej przyrasta. A ten przyrost nie jest jakis dużo poniżej normy. Mam nadzieję, że przynajmniej jeden kropek nadal walczy! ♥️

    Aguś93 lubi tę wiadomość

    Starania od 12.2019
    Pierwsza wizyta w klinice 12.2020

    Ona 👩
    AMH 1,45 - 05.2021
    Endometrioza
    Niedrożny prawy jajowód
    Insulinooporność - wdrożony Glucophage
    Lekka hiperprolaktynemia - wdrożony Dostinex
    Mutacja MTHFR hetero

    On 👦
    Wyniki ok

    1 IVF 11.21
    stymulacja przerwana

    2 IVF 12.21
    start stymulacji 11.12.21
    punkcja 22.12.21 pobrano 9 dojrzałych oocytów
    transfer 27.12.21 😔 ciąża biochemiczna
    i mamy jeszcze ❄️
  • fresaaa Autorytet
    Postów: 377 359

    Wysłany: 3 grudnia 2021, 19:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaAnia1 wrote:
    Hej dziewczyny,
    Po zmianie Puregonu na Rekovelle mam w 6 dniu cyklu 9 pęcherzyków (przy Puregonie były 2-3).Jaki powinien być estradiol?

    Aniu, super, że po zmianie leku pęcherzyki tak wystrzeliły! Bardzo mocno trzymam kciuki ✊✊ koniecznie dawaj znać jak idzie. Z tym estradiolem to różnie bywa, zwłaszcza w okolicach tego pierwszego podglądu, więc naprawdę tym się nie sugeruj.

    Starania od 12.2019
    Pierwsza wizyta w klinice 12.2020

    Ona 👩
    AMH 1,45 - 05.2021
    Endometrioza
    Niedrożny prawy jajowód
    Insulinooporność - wdrożony Glucophage
    Lekka hiperprolaktynemia - wdrożony Dostinex
    Mutacja MTHFR hetero

    On 👦
    Wyniki ok

    1 IVF 11.21
    stymulacja przerwana

    2 IVF 12.21
    start stymulacji 11.12.21
    punkcja 22.12.21 pobrano 9 dojrzałych oocytów
    transfer 27.12.21 😔 ciąża biochemiczna
    i mamy jeszcze ❄️
  • fresaaa Autorytet
    Postów: 377 359

    Wysłany: 3 grudnia 2021, 19:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta i Katrinka, bardzo szkoda... Naprawdę miałam nadzieję, że te bety jednak Was i nas zaskoczą pozytywnie. Wierzę w Wasze kolejne kropki i już trzymam kciuki ♥️ trzymajcie się!

    katrinka2609, Marta123 lubią tę wiadomość

    Starania od 12.2019
    Pierwsza wizyta w klinice 12.2020

    Ona 👩
    AMH 1,45 - 05.2021
    Endometrioza
    Niedrożny prawy jajowód
    Insulinooporność - wdrożony Glucophage
    Lekka hiperprolaktynemia - wdrożony Dostinex
    Mutacja MTHFR hetero

    On 👦
    Wyniki ok

    1 IVF 11.21
    stymulacja przerwana

    2 IVF 12.21
    start stymulacji 11.12.21
    punkcja 22.12.21 pobrano 9 dojrzałych oocytów
    transfer 27.12.21 😔 ciąża biochemiczna
    i mamy jeszcze ❄️
  • Mysza28 Autorytet
    Postów: 424 304

    Wysłany: 3 grudnia 2021, 20:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta123 wrote:
    Przykro mi Katrinka 😞 U mnie beta też nawet nie drgnęła 😞 odstawiasz leki ? Czy bierzesz do 12 dnia tak jak mamy betę zrobić ?

    Aguś kciuki za kolejny przyrost. Wierze, że będzie ładny ✊widziałam, że za Tobą też długa droga. Przepraszam, ale nie pamiętam, zmieniałaś coś przed tym transferem ?

    Mysza na następnej wizycie na pewno będzie już piękne serducho ❤️ Gratulacje !
    Przykro mi😞. Dziewczyny ja w 8dpt robilam betę i wtedy się nie udało i odrazu im ten wynik wysłałam i kazały mi odstawić leki. Nie czekałam do 12dpt

    Marta123 lubi tę wiadomość

  • dobuska Autorytet
    Postów: 7334 8808

    Wysłany: 3 grudnia 2021, 20:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi dziewczyny :((((

    katrinka2609 lubi tę wiadomość

    8p3odqk39ln33bit.png

    5 lat walki, 2IVF - czekamy na córeczkę <3
  • Katrin83 Autorytet
    Postów: 368 194

    Wysłany: 3 grudnia 2021, 20:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    katrinka2609 wrote:
    Dziewczyny a u mnie koniec złudzeń. Beta z dziś to 1,10 😢

    Mata a jak u Ciebie? Czy nie robiłaś dzisiaj?

    Mysza super ze dr zawołał męża to musi być super uczucie tak razem patrzeć na dzidziucha 😍😍😍

    Aguś trzymam kciuki za Twoje dalsze przyrosty, może rzeczywiście jeden kropek zdezertował i stąd te niższe przyrosty.
    Przykro mi Katrinka😞

    katrinka2609 lubi tę wiadomość

  • Aguś93 Autorytet
    Postów: 551 147

    Wysłany: 3 grudnia 2021, 20:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta123 wrote:
    Przykro mi Katrinka 😞 U mnie beta też nawet nie drgnęła 😞 odstawiasz leki ? Czy bierzesz do 12 dnia tak jak mamy betę zrobić ?

    Aguś kciuki za kolejny przyrost. Wierze, że będzie ładny ✊widziałam, że za Tobą też długa droga. Przepraszam, ale nie pamiętam, zmieniałaś coś przed tym transferem ?

    Mysza na następnej wizycie na pewno będzie już piękne serducho ❤️ Gratulacje !
    Marta bardzo mi przykro 😥😥😥

    Z dodatków biorę: accofil, prograf, encortolon
    Do innych transferów brałam jeszcze intralipid, wlew z acofilu i szczepienia limfocytami ale nie było efektu dlatego zmniejszyłam ilość

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2021, 20:55

    11.18 Histeroskopia ,2xIUI :(
    06.19 In Vitro- 5 zarodków, po badaniu 3 zdrowe
    07.19 Transfer :(, 12.19 Transfer :(
    05.20 Transfer :(
    Zmiana kliniki -2 i 3 procedura in vitro- beta 0 lub biochemiczne
    Zmiana kliniki - 4 procedura
    22.11 transfer 4bb i 3ba
    7dpt 165🍀
    9dpt 372🍀
    11dpt 601🍀
    14 dpt 1081🍀
    21 dpt wizyta są 2 zarodki 👊🍀
    34 dpt Mamy jedno ❤
    w4sqflw1wm1d4kvz.png
  • katrinka2609 Autorytet
    Postów: 320 370

    Wysłany: 3 grudnia 2021, 21:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta123 wrote:
    Przykro mi Katrinka 😞 U mnie beta też nawet nie drgnęła 😞 odstawiasz leki ? Czy bierzesz do 12 dnia tak jak mamy betę zrobić ?

    Aguś kciuki za kolejny przyrost. Wierze, że będzie ładny ✊widziałam, że za Tobą też długa droga. Przepraszam, ale nie pamiętam, zmieniałaś coś przed tym transferem ?

    Mysza na następnej wizycie na pewno będzie już piękne serducho ❤️ Gratulacje !
    Wysłałam dziś wynik do koordynatorki i odpisała że mam odstawić leki zgodnie z protokołem więc od jutra już się nie kłuję.

    Starania od 2016
    2018 - 2 x UIU ☹️
    2019 - laparoskopia - endo 1 stopnia
    2021 InviMed
    Kariotypy - ok, AMH - 0,77
    Pai 1 i MTHFR - hetero
    1 IVF Maj 2021 mamy 2 ❄️❄️- transfery 😢
    2 IVF październik 2021 🙏
  • katrinka2609 Autorytet
    Postów: 320 370

    Wysłany: 3 grudnia 2021, 21:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoanniks wrote:
    Wiem co czujesz, mi też został jeszcze jeden tylko, ale musimy wierzyć, że to będą właśnie szczęśliwe ❤️. Teraz miałaś heparynę, bo widziałam że masz pai mutację.
    Tak miałam heparynę i wlew domaciczny z Accofilu, ale jak widać to nie był szczęśliwy mrozaczek 😟

    Starania od 2016
    2018 - 2 x UIU ☹️
    2019 - laparoskopia - endo 1 stopnia
    2021 InviMed
    Kariotypy - ok, AMH - 0,77
    Pai 1 i MTHFR - hetero
    1 IVF Maj 2021 mamy 2 ❄️❄️- transfery 😢
    2 IVF październik 2021 🙏
  • Night Autorytet
    Postów: 350 305

    Wysłany: 3 grudnia 2021, 22:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przez przypadek wzięłam drugi Encorton wieczorem (mam brać tylko rano). Co teraz? 😑

    f2w39n73f69wtjga.png
    1 IVF
    25dpt <3
    10dpt 559,92 mIU/ml; 12dpt 1114,44 mIU/ml
    6dpt II kreski
    FET ❄️17.12.2021


    Została nam ❄️ 4BB

    starania od 02.2016
    34 lat, AMH 1.4, macica jednorożna, LUF, hashimoto, insulinooporność
  • Dżoanniks Autorytet
    Postów: 769 531

    Wysłany: 3 grudnia 2021, 23:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Night wrote:
    Dziewczyny, przez przypadek wzięłam drugi Encorton wieczorem (mam brać tylko rano). Co teraz? 😑

    Jak wzięłaś go o tej 22 ej to ja rano bym pominęła dawkę i wzięła dopiero w niedzielę ;). Myślę też, że generalnie nic się nie stało, nie zaszkodzi Ci to raczej.

    Night lubi tę wiadomość

    1 IVF
    26.08.2021- punkcja- 5 komórek- 4 dojrzałe- mamy ❄️ 4AA 5doba i ❄️ 4AB 6 doba 🥰
    💔- 25.10.21 - pierwszy nieudany transfer 4AA
    Ona
    *Kariotyp - ok
    *AMH : 1,03 ng /ml 05/2021


    On
    * Kariotyp -ok
    * badanie nasienia: Asthenozoospermia; obniżona żywotność; teratozoospermia- morfo 0% 🥴 tyle że ma ich sporo

    On i Ona starzy ;)
  • Dżoanniks Autorytet
    Postów: 769 531

    Wysłany: 3 grudnia 2021, 23:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    katrinka2609 wrote:
    Tak miałam heparynę i wlew domaciczny z Accofilu, ale jak widać to nie był szczęśliwy mrozaczek 😟

    Może akurat taki się zarodek trafił. Następny na pewno będzie tym szczęśliwym 😘.

    1 IVF
    26.08.2021- punkcja- 5 komórek- 4 dojrzałe- mamy ❄️ 4AA 5doba i ❄️ 4AB 6 doba 🥰
    💔- 25.10.21 - pierwszy nieudany transfer 4AA
    Ona
    *Kariotyp - ok
    *AMH : 1,03 ng /ml 05/2021


    On
    * Kariotyp -ok
    * badanie nasienia: Asthenozoospermia; obniżona żywotność; teratozoospermia- morfo 0% 🥴 tyle że ma ich sporo

    On i Ona starzy ;)
  • Marta123 Autorytet
    Postów: 256 198

    Wysłany: 4 grudnia 2021, 06:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    katrinka2609 wrote:
    Wysłałam dziś wynik do koordynatorki i odpisała że mam odstawić leki zgodnie z protokołem więc od jutra już się nie kłuję.
    W takim razie też wysyłam. Jaki masz plan ? Ja chyba umówię się do doktora i zapytam co on na to. To był mój 3 transfer 😞 myślę czy nie zrobić biopsji endometrium przed kolejnym transferem. Może tam coś jest nie tak skoro nigdy beta nie drgnęła nawet.

    6 lat starań
    🙍🏼‍♀️: Endometrioza II stopnia (9.03.2020 - usunięcie ognisk i 2 polipów )
    kariotyp prawidłowy
    PAI-1 układ homozygotyczny
    MTHFR C677T hetero
    MTFHR A1298C hetero
    Białko S - lekko poniżej normy
    Reszta badań ok
    AMH - 1,83

    🙎🏻‍♂️: kariotyp prawidłowy
    Nasienie - ok

    2IUI- nieudane

    12.2020
    -Pierwsza procedura, protokół krótki
    6 pobranych, 6 zapłodnionych: do 3 dnia 6, do 5 dnia dotrwały 2 blaski 🍀🍀
    -12.2020 Transfer świeżynki 😔
    (Prolutex 1x1, progesteron 200mg 3x1)
    -2.03.2021 transfer 5 dniowego ❄️ 😔
    (Prolutex 1x1, progesteron 200mg 3x1, matypred 2x1, estrofem 3x1, neoparin 40 1x1, Acard 150mg)

    10.2021 II Procedura
    Mamy ❄️❄️❄️❄️🥰
  • Marta123 Autorytet
    Postów: 256 198

    Wysłany: 4 grudnia 2021, 06:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś93 wrote:
    Marta bardzo mi przykro 😥😥😥

    Z dodatków biorę: accofil, prograf, encortolon
    Do innych transferów brałam jeszcze intralipid, wlew z acofilu i szczepienia limfocytami ale nie było efektu dlatego zmniejszyłam ilość
    To jesteś ładnie obstawiona 😉 super, że się w końcu udało. Trzymam mocno kciuki za Ciebie i obydwa kropki ✊❤️❤️

    Aguś93 lubi tę wiadomość

    6 lat starań
    🙍🏼‍♀️: Endometrioza II stopnia (9.03.2020 - usunięcie ognisk i 2 polipów )
    kariotyp prawidłowy
    PAI-1 układ homozygotyczny
    MTHFR C677T hetero
    MTFHR A1298C hetero
    Białko S - lekko poniżej normy
    Reszta badań ok
    AMH - 1,83

    🙎🏻‍♂️: kariotyp prawidłowy
    Nasienie - ok

    2IUI- nieudane

    12.2020
    -Pierwsza procedura, protokół krótki
    6 pobranych, 6 zapłodnionych: do 3 dnia 6, do 5 dnia dotrwały 2 blaski 🍀🍀
    -12.2020 Transfer świeżynki 😔
    (Prolutex 1x1, progesteron 200mg 3x1)
    -2.03.2021 transfer 5 dniowego ❄️ 😔
    (Prolutex 1x1, progesteron 200mg 3x1, matypred 2x1, estrofem 3x1, neoparin 40 1x1, Acard 150mg)

    10.2021 II Procedura
    Mamy ❄️❄️❄️❄️🥰
  • mo_Nika Autorytet
    Postów: 587 625

    Wysłany: 4 grudnia 2021, 08:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przykro mi bardzo :( nie traćcie nadziei, czekają na Was mrozaczki ❄️❄️

    Aguś nie puszczczam kciuków ✊✊✊ kiedy powtarzasz betę?

    Aguś93 lubi tę wiadomość

    3jgxcsqva773duy4.png
  • Aguś93 Autorytet
    Postów: 551 147

    Wysłany: 4 grudnia 2021, 08:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mo_Nika wrote:
    Dziewczyny przykro mi bardzo :( nie traćcie nadziei, czekają na Was mrozaczki ❄️❄️

    Aguś nie puszczczam kciuków ✊✊✊ kiedy powtarzasz betę?

    W poniedziałek dopiero bo jutro niestety laboratorium jest nieczynne u mnie w mieście 🤨

    11.18 Histeroskopia ,2xIUI :(
    06.19 In Vitro- 5 zarodków, po badaniu 3 zdrowe
    07.19 Transfer :(, 12.19 Transfer :(
    05.20 Transfer :(
    Zmiana kliniki -2 i 3 procedura in vitro- beta 0 lub biochemiczne
    Zmiana kliniki - 4 procedura
    22.11 transfer 4bb i 3ba
    7dpt 165🍀
    9dpt 372🍀
    11dpt 601🍀
    14 dpt 1081🍀
    21 dpt wizyta są 2 zarodki 👊🍀
    34 dpt Mamy jedno ❤
    w4sqflw1wm1d4kvz.png
  • ZielonaPaprotka Autorytet
    Postów: 1477 1694

    Wysłany: 4 grudnia 2021, 09:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które chodzą do Dr R, mam pytanie. Czy robił wam usg 3D? Ja nigdy nie miałam. Zastanawiam się czy trzeba go o to poprosić dodatkowo czy on sam decyduje kiedy warto zrobić 3D a kiedy zwykle?

    beta 6dpt 70 7dpt 130 9dpt 461 11dpt 1414 16dpt 18 360 19dpt 33 750 25 dpt jest ❤️ 30 dpt są ❤️❤️
    Dwa ❄️❄️ czekają 8599xzkrxp12ener.png
‹‹ 1537 1538 1539 1540 1541 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ