INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
W czwartek jadę na kontrolę grubości endometrium zapytam prowadzącej o ilość zarodków... może coś poradzi Ale przyznam że myślę znów o 2 zarodkach08 - 2016 rozpoczęcie starań;
06 - 2018 rozpoczęcie leczenia w InVimed
19-10-2018 kriotransfer - nieudany
21-11-2018 II kriotransfer - udany
17-12-2018 bijące serduszko
21-08-2019 przychodzi na świat Helenka
16-07-2020 kriotransfer - nieudany
17-08-2020 kriotransfer - udany
28-04-2021 przychodzi na świat Antonina -
Dzieki dziewczyny :)ciesze sie bardzo ze wkoncu sie ruszylo;)
Monika89 no tak po cichu mam nadzieje na taki prezent ;)od dzis zaczelam brac leki i czekam na @ a no i powtarzam badania.
Martita trzymam kciuki za podjecie slusznej dla ciebie decyzji
Martita92, MonikA_89! lubią tę wiadomość
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
Asiulka84 wrote:Wracam z wizyty w najblizszym cyklu startujemy :)musze tylko zrobic znowu badania bo waznosc mi sie konczy znowu kieszen zaboli
Super!Czynnik męski- ciężki OAT, DFI poniżej 15%
Starania od 1.1.2016
11.2016 - diagnoza OAT
5.2017- embolizacja żpn, bez efektu
1.2018 - ICSI w Invimed Poznań, OHSS, bez transferu
4.2018 - I kriotransfer, bez efektu
5.2018- II kriotransfer, ciąża bliźniacza:)
1.2019- rodzą się nasze córki -
Monika89 a ty witaminy b bierzesz tez metylowane czy zwykle? Bylam u Sroki i zupełnie zapomnialam zapytac jak z tymi witaminami
~~~~~~~~
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ANA - ujemne
▪endometrioza 1 stopień
Asiulka84 wrote:Monika89 a ty witaminy b bierzesz tez metylowane czy zwykle? Bylam u Sroki i zupełnie zapomnialam zapytac jak z tymi witaminami
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Anna Ka wrote:a ja wreszcie w domu, nie ma to jak na swoim łóżku
😭
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
MonikA_89! wrote:Wiadomo, w domku najlepiej!! Ajak się czujesz? Kiedy masz kolejną wizytę kontrolną?
U swojej gin dopiero na koniec mies ale międzyczasie prenatalne za tydzień w poniedziałek. Ja czuję się ok nic mi naradzie nie dolega.MonikA_89! lubi tę wiadomość
przeciwciała przeciw osłonce przezroczystej
cykle bezowoluacyjne / nie pękające pęcherzyki
słabe nasienie morf. 2%
Scd 45%
1 procedura IVF / sierpierń 2017 /3 transfery, 8tc (*)
2 procedura IVF / lipiec 2018 / ciąża bliźniacza
Dziewczynki urodzone w 35tc -
MonikA_89! wrote:B12 biorę metylowaną. B6 i B7 zwykłe, bo podobno nie trzeba metyli
Anna najwazniejsze ze sie dobrze czujesz a juz wiesz jaka płeć? Moze pisalas a mi umknelo
~~~~~~~~
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ANA - ujemne
▪endometrioza 1 stopień
No już drugi lekarz obstawia dwie dziewczyny
MonikA_89! lubi tę wiadomość
słabe nasienie morf. 2%
Scd 45%
Anna Ka wrote:No już drugi lekarz obstawia dwie dziewczyny
A w domu już też masz dziewczynkę?Czynnik męski- ciężki OAT, DFI poniżej 15%
Starania od 1.1.2016
11.2016 - diagnoza OAT
Anna Ka wrote:No już drugi lekarz obstawia dwie dziewczyny
~~~~~~~~
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ANA - ujemne
▪endometrioza 1 stopień
No tak jedna jest. No wiadomo jak każdy chyba facet chciałby nastepce
słabe nasienie morf. 2%
Scd 45%
Dziewczyny mnie coś wczoraj pokusiło i pojechałam na wizytę do poradni na polną. Byłam święcie przekonana, że idę do lekarza, a tu się okazało, że zonk i przyjmuje tylko kobieta i to ta, do której nie chciałam iść. Ale jak już przyjechałam taki kawał to stwierdziłam raz kozie śmierć, jakoś przeżyję. No i ledwo przeżyłam. Już na początku jej powiedziałam, że mam plamienia. Jak doszło do badania, to to na fotelu przeprowadziła tak boleśnie, że myślałam, że zjadę z tego fotela. A ona do mnie, że strasznie spięta pani jest:/ nie przyuważyłam w ogóle momentu, kiedy zakładała osłonkę na głowicę do USG, więc po prostu mam ogromną nadzieję, że zrobiła to jak byłam w kabinie. Teraz jestem cała zestresowana o zdrowie maluchów po tym badaniu. Jeszcze mnie nastraszyła, że jest różnica w ich wielkosci, a tak nie powinno być.Na koniec jeszcze mi rzuciła tekstem, czy na pewno wszystko zrozumiałam, co ona mi mówi. Poczułam się jak totalny głąb:/a dzisiaj rano jak się obudziłam to oczywiście w łazience zauważyłam plamę krwi na bieliźnie...mam nauczkę i więcej nie planuje się tam wybrać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 14:17
Asiulka84 lubi tę wiadomość
01.17-początek starań
26.02.18-start leczenia w Invimedzie
30.04.18-sonohsg-nieudane
12.06.18-histerolaparoskopia-oba jajowody niedrożne
22.08.18-punkcja, transfer odwołany
21.09.18-criotransfer
On: morfologia 3%, scd 28%
Ona:Amh 3,63 -
A i żeby już wylać z siebie wszystkie żale do końca to już prawie opuszczałam ten przybytek i mnie olsniło, że przecież chyba powinnam mieć założoną kartę ciąży. No to się cofnelam do recepcji i pytam się o to kobiety, która jeszcze tam była. A ta na mnie wrzasnęła, że dopiero pierwszy raz tam byłam, nie ważne który tydzień, może jak przyjdę następnym razem to ją założą, ale ona mi tego nie zagwarantuje. Także tyle w temacie prowadzenia ciąży w ramach NFZ:/
A żeby było jeszcze śmieszniej, to jak dotarłam do samochodu, to za szybą miałam mandat za przekroczenie czasu parkowania o 12 minut...
01.17-początek starań
26.02.18-start leczenia w Invimedzie
30.04.18-sonohsg-nieudane
12.06.18-histerolaparoskopia-oba jajowody niedrożne
22.08.18-punkcja, transfer odwołany
21.09.18-criotransfer
On: morfologia 3%, scd 28%
Ona:Amh 3,63 -
Myshon23 wrote:Dziewczyny mnie coś wczoraj pokusiło i pojechałam na wizytę do poradni na polną. Byłam święcie przekonana, że idę do lekarza, a tu się okazało, że zonk i przyjmuje tylko kobieta i to ta, do której nie chciałam iść. Ale jak już przyjechałam taki kawał to stwierdziłam raz kozie śmierć, jakoś przeżyję. No i ledwo przeżyłam. Już na początku jej powiedziałam, że mam plamienia. Jak doszło do badania, to to na fotelu przeprowadziła tak boleśnie, że myślałam, że zjadę z tego fotela. A ona do mnie, że strasznie spięta pani jest:/ nie przyuważyłam w ogóle momentu, kiedy zakładała osłonkę na głowicę do USG, więc po prostu mam ogromną nadzieję, że zrobiła to jak byłam w kabinie. Teraz jestem cała zestresowana o zdrowie maluchów po tym badaniu. Jeszcze mnie nastraszyła, że jest różnica w ich wielkosci, a tak nie powinno być.Na koniec jeszcze mi rzuciła tekstem, czy na pewno wszystko zrozumiałam, co ona mi mówi. Poczułam się jak totalny głąb:/a dzisiaj rano jak się obudziłam to oczywiście w łazience zauważyłam plamę krwi na bieliźnie...mam nauczkę i więcej nie planuje się tam wybrać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 15:20
4 IVF i córka 2019 r. -
Myshon23 wrote:Dziewczyny mnie coś wczoraj pokusiło i pojechałam na wizytę do poradni na polną. Byłam święcie przekonana, że idę do lekarza, a tu się okazało, że zonk i przyjmuje tylko kobieta i to ta, do której nie chciałam iść. Ale jak już przyjechałam taki kawał to stwierdziłam raz kozie śmierć, jakoś przeżyję. No i ledwo przeżyłam. Już na początku jej powiedziałam, że mam plamienia. Jak doszło do badania, to to na fotelu przeprowadziła tak boleśnie, że myślałam, że zjadę z tego fotela. A ona do mnie, że strasznie spięta pani jest:/ nie przyuważyłam w ogóle momentu, kiedy zakładała osłonkę na głowicę do USG, więc po prostu mam ogromną nadzieję, że zrobiła to jak byłam w kabinie. Teraz jestem cała zestresowana o zdrowie maluchów po tym badaniu. Jeszcze mnie nastraszyła, że jest różnica w ich wielkosci, a tak nie powinno być.Na koniec jeszcze mi rzuciła tekstem, czy na pewno wszystko zrozumiałam, co ona mi mówi. Poczułam się jak totalny głąb:/a dzisiaj rano jak się obudziłam to oczywiście w łazience zauważyłam plamę krwi na bieliźnie...mam nauczkę i więcej nie planuje się tam wybrać
~~~~~~~~
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ANA - ujemne
▪endometrioza 1 stopień
Asiulka84 wrote:Tez zamowilam b12 metylowana a b7 na co matko jak ja dzisiaj uszykowalam sobie do sniadania wszystkie tablety to sie poczulam jak babcia
Anna najwazniejsze ze sie dobrze czujesz a juz wiesz jaka płeć? Moze pisalas a mi umknelo
😭
Myshon, byłaś u Kwineckiej? Kojarzę tekst o spięciu, bo też mi go mówiła Dziwna kobieta, jakoś nie wzbudziła mojej sympatii. Rajewskiego lepiej wspominam. Mogę Ci jeszcze polecić dr Frankiewicza w szpitalu HCP. Starszy Pan, ale bardzo sympatyczny, rzeczowy i delikatny. Ma też dobre opinie
😭
Myshon, może przejdź się chociaż na jedną wizytę do Sroki, on ma doświadczenie w bliźniętach i nie straszy pacjentek bez potrzeby. Wiem, co czujesz, bo mnie też straszyli. Jeśli Cię to pocieszy, to badanie ginekologiczne w ciąży niestety boli i będzie bolalo, mnie u Sroki też boli. Mi na początku ciąży lekarz z medicoveru solidnie pouciskal brzuch i też się wystraszyłam, że zrobił krzywdę maluchom. Co do głowicy, to na 100% założyła osłonkę, o tym w ogóle nie myśl. I pamiętaj, że każda kobieta, która walczyła o ciążę ma potem w tej ciąży paranoję i o wszystko się boi i wyobraża sobie same złe rzeczy. Ja też tak mam. Taki nasz los. Plamienia w I trymestrze się zdarzają, większość z nas je ma.
Anna- moj mąż jest przeszczęśliwy, że będą bliźnięta, ale brak chociaż jednej pary jajek trochę też go boli i zawsze pyta na wizycie, czy nic się nie zmieniło;)MonikA_89!, Asiulka84 lubią tę wiadomość
Czynnik męski- ciężki OAT, DFI poniżej 15%
Starania od 1.1.2016
11.2016 - diagnoza OAT
Byłam dziś na monitoringu i mam 2 pęcherzyki 14 i 16 mm, dzisiaj 8dc W poprzednim cyklu miałam jeden 15mm w 16dc, więc Clo pięknie działa
Za to lekarz był strasznie dziwny. Czułam się trochę jak intruz, że mu głowę zawracam jak leczę się gdzie indziej...
Ciężki ten nasz los
😭
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62