X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Saja :*
    U nas liczebność i ruchliwość jest bardzo dobra, tylko mamy problem z wadami główki, stąd morfologia 1%. Lekarze głównie skupiają się na mnie, bo niby z taką ilością nasienia jaką na mąż morfologia ma mniejsze znaczenie. Zawsze znajdzie się sporo prawidłowych plemników. Jak w tym cyklu się nie uda, to włącze mu profilaktycznie Wit E, selen i koenzym :) Na pewno nie zaszkodzi :)

Jakimś cudem udało mi się dzisiaj dostać do mojej lekarki na podgląd pęcherzyków. Patrzę o godzinie 10 a na portal pacjenta, a tu mogą mi wolna wizyta o 11. Normalnie jakiś znak :P Tak więc pęcherzyki urosły do niecałych 19mm i owulacja wyliczona została na środę. Oby tylko ładnie pękły i dały się zapłodnić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2018, 14:26

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • anka1987 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika_89 u nas podobnie , wszystkie parametry u M w normie poza morfologią - 1%. Lekarze również skupiają się na mnie. Sroka nawet się zdziwił, że przez dwa lata starań jeszcze nie zaszłam w ciążę, mimo że morfologia wynosi 1%. Ostatnio zaczęłam się trochę martwić, że nadal nic nie wycgodzi i chciałam na własną rękę wynkonać jakieś badania mężowi.

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka1987 wrote:
    Monika_89 u nas podobnie , wszystkie parametry u M w normie poza morfologią - 1%. Lekarze również skupiają się na mnie. Sroka nawet się zdziwił, że przez dwa lata starań jeszcze nie zaszłam w ciążę, mimo że morfologia wynosi 1%. Ostatnio zaczęłam się trochę martwić, że nadal nic nie wycgodzi i chciałam na własną rękę wynkonać jakieś badania mężowi.
    A u Ciebie wszystko jest w porządku? Ja im więcej robię badań, tym więcej rzeczy mi wychodzi. Z drugiej strony, chociaż wiem co leczyć. Sroka niestety poza CLO nie zaproponował mi innych leków i po 8 cyklach zdecydowaliśmy się na ivf. Teraz natomiast wiem, że muszę być na sterydzie żeby zajść w ciążę i ją utrzymać.

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • anka1987 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje AMH wynosi 6, oznacza to, że ma pcos. Reszta wyników w normie. Biorę drugi cykl lamette. Jak się nie uda to kolejny cykl na lamettcie. A jak jyz trzeci raz się nie uda to chyba zrobimy drożność jajowodów. Jeżeli chodzi o męża to nic nie zaleca, skupiamy się na mnie.

• MmOoNnIiKkAa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka1987 wrote:
    Moje AMH wynosi 6, oznacza to, że ma pcos. Reszta wyników w normie. Biorę drugi cykl lamette. Jak się nie uda to kolejny cykl na lamettcie. A jak jyz trzeci raz się nie uda to chyba zrobimy drożność jajowodów. Jeżeli chodzi o męża to nic nie zaleca, skupiamy się na mnie.
    A lekarz zdiagnozowano Ci PCOS na podstawie tylko AMH? Bo w PCOS to charakterystyczny brak miesiaczki i owulacji, dużo pęcherzyków ale małych i nie pękających, nadmierne owłosienie. Głównie PCOS diagnozuje za pomocą operacji laparoskopowej i potem robią kauteryzacje jajników jak jest PCOS któregoś jajnika albo obu i przy okazji drożność itp. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2018, 19:20

4 IVF i córka 2019 r. :)
  • Myshon23 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale się rozpisałyście. Ja już w pt nie dałam rady. Jak mój mąż wrócił z pracy i mieliśmy zabrać się za obiadokolację, to przed poszłam jeszcze standardowo do toalety, a tam czerwono na wkładce,w kibelku i papierze. Wyszłam stamtąd i jak mąż zobaczył moją minę, rzucił tylko hasło polna i pojechaliśmy. Oczywiście zanim tam dotarliśmy i mnie przyjęli, to leciało już że mnie tylko na brązowo. Może wychodzę na panikarę, ale po tych przeżyciach z dnia poprzedniego przynajmniej się uspokoiłam. Lekarz, który mnie badał, jak ku powiedziałam o plamieniach, to stwierdził, że tak zrobi badanie, żeby było jak najkrótsze i jak najmniej nieprzyjemne. Z dzieciakami na szczęście ok, różnicą w wielkościach mam się nie przejmować. Więc jak widać wystarczy trochę dobrej woli...

atdcvcqgj7jp21h6.png

01.17-początek starań
    26.02.18-start leczenia w Invimedzie
    30.04.18-sonohsg-nieudane
    12.06.18-histerolaparoskopia-oba jajowody niedrożne
    22.08.18-punkcja, transfer odwołany
    21.09.18-criotransfer
    On: morfologia 3%, scd 28%
    Ona:Amh 3,63
  • anka1987 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem jeszcze w tym wszystkim zielona i też zdziwiłam się że mam pcos. Nie jestem otyła, brak u mnie dużego owłosienia, miesiączki mam skąpe i trwają np. 3-4 dni, gdzie dwa ostatie dni to już wkładkę mam. Jeżeli chodzi o owulacje, to jak chodzilam do swjego ginekolga na monitoring to przeważnie owulacja wystąpiła. Na dodatek mierzę już trochę temperature i zawsze widoczny jest skok temperatury. Estradiol, tetosteron w normie. Sroka po obejrzeniu amh powiedział że mam.pcos i przepisał lamette. Na pierwszym monitoringu u Sroki owulacja wystąpiła, teraz jak bylam drugi raz pęcherzyki były 18 i 21mm i przepisał oviterle. Teraz czekam. Mąż mówi że chyba lekarz wie co mówi i przestałam poszukiwać przyczyny niepowodzeń. Ale teraz już jestem nieciepliwa bo ciągle nic nie wychodzi i chcę coś z tym.zrobić.

• Myshon23 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi o lekarza prowadzącego ciążę to zdecydowałam się na Srokę. Może u niego badania też nie zawsze są szczytem przyjemności;) ale przynajmniej nie rzuca głupimi tekstami w stylu, że jestem za bardzo spięta czy coś podobnego. Na polną wybrałam się tylko dlatego, bo byłam święcie przekonana, że jestem umówiona do dr Rajewskiego. Z tego co pisaliście, to podobno jest spoko no i chciałam to sprawdzić. A tak wiem, że już się tam więcej nie pojawię. Niestety ale pani dr K. jakoś jak dla mnie nie nadaje się do prowadzenia ciąży, a tym bardziej do udzielania się w poradni patologii ciąży. Biedne te dziewczyny, które tam trafiają:(

atdcvcqgj7jp21h6.png

01.17-początek starań
    21.09.18-criotransfer
  • Myshon23 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania i Monika 89 oby starania w tym miesiącu zaowocowały wysokimi betami:)

Anna a Ty dzisiaj nie miałaś badań połówkowych?

MonikA_89! lubi tę wiadomość

atdcvcqgj7jp21h6.png

01.17-początek starań
    21.09.18-criotransfer
  • Saja Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, a Ty przed transferem nie dostałaś od Sroki sterydu?

Myshon, lekarze na izbie przyjęć na Polnej są całkiem ok. Pamiętasz na kogo trafiłaś?

Czynnik męski- ciężki OAT, DFI poniżej 15%

Starania od 1.1.2016
    11.2016 - diagnoza OAT
    5.2017- embolizacja żpn, bez efektu
    1.2018 - ICSI w Invimed Poznań, OHSS, bez transferu
    4.2018 - I kriotransfer, bez efektu
    5.2018- II kriotransfer, ciąża bliźniacza:)
    1.2019- rodzą się nasze córki
  • MmOoNnIiKkAa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myshon23 wrote:
    Dziewczyny, ale się rozpisałyście. Ja już w pt nie dałam rady. Jak mój mąż wrócił z pracy i mieliśmy zabrać się za obiadokolację, to przed poszłam jeszcze standardowo do toalety, a tam czerwono na wkładce,w kibelku i papierze. Wyszłam stamtąd i jak mąż zobaczył moją minę, rzucił tylko hasło polna i pojechaliśmy. Oczywiście zanim tam dotarliśmy i mnie przyjęli, to leciało już że mnie tylko na brązowo. Może wychodzę na panikarę, ale po tych przeżyciach z dnia poprzedniego przynajmniej się uspokoiłam. Lekarz, który mnie badał, jak ku powiedziałam o plamieniach, to stwierdził, że tak zrobi badanie, żeby było jak najkrótsze i jak najmniej nieprzyjemne. Z dzieciakami na szczęście ok, różnicą w wielkościach mam się nie przejmować. Więc jak widać wystarczy trochę dobrej woli...
    Dobrze Cię rozumiem, niestety te plamienie możesz mieć długo ja 15 t i nadal mam:(

• MmOoNnIiKkAa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka1987 wrote:
    Jestem jeszcze w tym wszystkim zielona i też zdziwiłam się że mam pcos. Nie jestem otyła, brak u mnie dużego owłosienia, miesiączki mam skąpe i trwają np. 3-4 dni, gdzie dwa ostatie dni to już wkładkę mam. Jeżeli chodzi o owulacje, to jak chodzilam do swjego ginekolga na monitoring to przeważnie owulacja wystąpiła. Na dodatek mierzę już trochę temperature i zawsze widoczny jest skok temperatury. Estradiol, tetosteron w normie. Sroka po obejrzeniu amh powiedział że mam.pcos i przepisał lamette. Na pierwszym monitoringu u Sroki owulacja wystąpiła, teraz jak bylam drugi raz pęcherzyki były 18 i 21mm i przepisał oviterle. Teraz czekam. Mąż mówi że chyba lekarz wie co mówi i przestałam poszukiwać przyczyny niepowodzeń. Ale teraz już jestem nieciepliwa bo ciągle nic nie wychodzi i chcę coś z tym.zrobić.
    Jesteś na początku drogi to lekarz najpierw stymuluje cykl czy monitoruje wykorzystuje te podstawowe metody A jak nievwyjdzue to będzie drazyl temat. Ja akurat PCOS miałam diagnozowanie na podstawie kilku objawów i obrazu usg A potem operacji które potwierdziła. Potem miałam stymulacje i monitoringi A co ciekawe jak trafiłam do kliniki leczenia niepodlosni o lekarz do ktirego chodzilam powiedzial ze zostaje nam tylko invitro albo mozemy probowac z kolejna operacja,dowiedziałam się że to że na monitorze jest pecherzyk A potem niby nie ma to nie znaczy że się uwolnił i faktycznie był (że tak niby jest w pcos). Więc ciało człowieka i medycyna to tajemnica każdy co innego. Trzymam kciuki żeby u ciebie się udało po tych monitoringach:)

• Myshon23 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

Myshon, lekarze na izbie przyjęć na Polnej są całkiem ok. Pamiętasz na kogo trafiłaś?[/QUOTE]

Badał mnie taki młody lekarz Piekarski się nazywał, a pod koniec przyszła chyba jego przełożona, dr Skorupska- Jagieła.

atdcvcqgj7jp21h6.png

01.17-początek starań
    21.09.18-criotransfer
  • Myshon23 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MmOoNnIiKkAa wrote:
    Dobrze Cię rozumiem, niestety te plamienie możesz mieć długo ja 15 t i nadal mam:(

Monika może marne to pocieszenie, ale w Twoim wypadku przynajmniej wiadomo skąd one się biorą. A u mnie ani Sroka ani Ci lekarze z IP nie znaleźli żadnego krwiaka, ani żadnych zmian na szyjce:(nie wiadomo skąd się one biorą. Przed tym czwartkowym badaniem już się cieszylam, że może to w końcu koniec. A teraz ciągle coś się pojawia:(

atdcvcqgj7jp21h6.png

01.17-początek starań
    21.09.18-criotransfer
  • MmOoNnIiKkAa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myshon23 wrote:
    Monika może marne to pocieszenie, ale w Twoim wypadku przynajmniej wiadomo skąd one się biorą. A u mnie ani Sroka ani Ci lekarze z IP nie znaleźli żadnego krwiaka, ani żadnych zmian na szyjce:(nie wiadomo skąd się one biorą. Przed tym czwartkowym badaniem już się cieszylam, że może to w końcu koniec. A teraz ciągle coś się pojawia:(
    U mnie po pierwszym krwawieniu lekarz nic nie widział ale po tygodniu już było widać krwiaka. Nie wiadomo co lepsze A co gorsze :( I oby było dobrze w każdym z tych przypadków. Teraz mamy czas wyłącznie dla siebie w łóżku:)

Myshon23 lubi tę wiadomość

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saja wrote:
    Monia, a Ty przed transferem nie dostałaś od Sroki sterydu?

Myshon, lekarze na izbie przyjęć na Polnej są całkiem ok. Pamiętasz na kogo trafiłaś?
    Kochana miałam medrol, ale kazał mi odstawić na początku 8 tygodnia. Jak widać to był błąd, bo moje przeciwciała cały czas mają się dobrze i są bardzo bojowe :/

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myshon23 wrote:
    A nie masz przypadkiem nadżerki? Podobno czasem powoduje plamienia. Nie wiem jaka inna mogłaby być przyczyna jeśli progesteron beta prawidłowy a krwiaka nie widać. No chyba, że jest tak schowany, że wyjdzie na USG dopiero jak się powiększy...

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka1987 wrote:
    Dopiero zaczęłaś leczenie u Sroki, więc daj mu szansę :) Pewnie potrzebuje ze 2-3 cykle poobserwować, żeby postawić trafną diagnozę. Ważne, że włączył leki czyli ma na was już jakiś plan :)

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
  • Myshon23 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MmOoNnIiKkAa wrote:
    U mnie po pierwszym krwawieniu lekarz nic nie widział ale po tygodniu już było widać krwiaka. Nie wiadomo co lepsze A co gorsze :( I oby było dobrze w każdym z tych przypadków. Teraz mamy czas wyłącznie dla siebie w łóżku:)

Lepiej bym się czuła psychicznie, gdybym wiedziała skąd to się bierze:)i oby było tak jak piszesz u nas obu:)

Monika 89 mam nadżerkę i to nawet podobno dość rozległą, ale Sroka ostatnio stwierdził, że to nie ona jest przyczyną:(

atdcvcqgj7jp21h6.png

01.17-początek starań
    21.09.18-criotransfer
  • Anna Ka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj współczuję Wam dziewczyny tego stresu. Wiem co znaczy plamienie zawsze myślimy od razu o najgorszym. Naszczescie przy tej ciąży nie mam tych problemów odpukac. Ja moje badanie połówkowe przełożyłam o tydzień.

l22ncwa1pup21wo8.png

przeciwciała przeciw osłonce przezroczystej
    cykle bezowoluacyjne / nie pękające pęcherzyki
    słabe nasienie morf. 2%
    Scd 45%

1 procedura IVF / sierpierń 2017 /3 transfery, 8tc (*)
    2 procedura IVF / lipiec 2018 / ciąża bliźniacza <3 <3

Dziewczynki urodzone w 35tc
‹‹ 166 167 168 169 170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ