INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny szukam dobrego diabetologa z Poznania który wiadomo ogarnia temat in vitro. Macie może kogoś do polecenia?👩🏼 35l 🧔🏻♂️42l
Starania od 2020r🥰
- styczeń 2021r cb 😔
1 procedura in vitro IMSI (zapłodniono 6 komórek) :
🔹3BB z 5 doby - bhcg <1,10❌
🔹4BB z 6 doby 11tc zabieg łyżeczkowania (serduszko przestało bić) 👼😭
🔹4BB z 5 doby bhcg ?❌
🔹4BB z 5 doby bhcg <2,30❌
2 procedura in vitro ICSI ( zapłodniono 9 komórek):
-z 5 doby mamy 2x4AB i 4BB
-z 6 doby mamy 4BB
❄️❄️❄️❄️
plan na kolejny transfer:
-intralipid
-encorton
-accofil
-hydroxychloroquine
-neoparin
🔹4AB 5dpt bhcg 6,68 mIU/ml , 8dpt 2,73 mIU/ml
czekamy na Ciebie... -
Katrin83 wrote:Dziewczyny może mi pomożecie😔 dostałam wynik na Cmv Igg awidnosc wynik wyszedl 58,1 co to oznacza że przechorowalam chorobę w dawnym czasie. Pisałam do koordynatorki i odpisała po chwili ze wynik jest dobry. Mam mieć transfer w środę, może któraś coś pomoże 😔
Igg oznacza, że masz przeciwciała, a jakie miałaś igm? Bo jak nie masz igm to bardzo dobrze. Bo to znaczy, że już przeszłaś (dawno/niedawno).Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2022, 09:23
Leon ur. 28.02.2023 ❤️ -
Katrin83 wrote:Igm w mojej przychodni wyszło reaktywne a na 2 dzień zrobilam w klinice I wyszło niereaktywne 0.24.
W klinice wyszło ci w takim razie ok, dlatego ci tak napisała. Może w przychodni jakiś błąd był? Można zawsze zrobić awidność igg :
CMV (Cytomegalovirus) IgG, awidność - Krótko o badaniu
Badanie mające na celu odróżnienie przeciwciał IgG anty-CMV, powstałych w wyniku odległego zakażenia CMV, od IgG powstających w przebiegającym, ostrym zakażeniu CMV lub powstałych podczas zakażenia nieodległego.
Tylko nie wiem ile to trwa.
Albo może spytaj się jakiegoś lekarza co on o tym myśli.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2022, 09:45
Leon ur. 28.02.2023 ❤️ -
Dżoanniks wrote:W klinice wyszło ci w takim razie ok, dlatego ci tak napisała. Może w przychodni jakiś błąd był? Można zawsze zrobić awidność igg :
CMV (Cytomegalovirus) IgG, awidność - Krótko o badaniu
Badanie mające na celu odróżnienie przeciwciał IgG anty-CMV, powstałych w wyniku odległego zakażenia CMV, od IgG powstających w przebiegającym, ostrym zakażeniu CMV lub powstałych podczas zakażenia nieodległego.
Tylko nie wiem ile to trwa.
Albo może spytaj się jakiegoś lekarza co on o tym myśli. -
Katrin83 wrote:Dżoanniks ja właśnie zrobilam to badanie na igG awidnosc I wyszedl właśnie taki wynik 58.1
Aaa przepraszam, umknęło mi to, że ty awidność sprawdzałaś, myślałam że tylko te podstawowe badanie na obecność. No to w takim razie jak napisała ci z kliniki, że jest ok to bym się nie martwiła. W końcu powinni wiedzieć. A są tam jakieś zakresy na tym wyniku czy nie ma ? Nigdy go nie robiłam, to nie wiem jak to wygląda.Kasiaa93 lubi tę wiadomość
Leon ur. 28.02.2023 ❤️ -
Dżoanniks wrote:Aaa przepraszam, umknęło mi to, że ty awidność sprawdzałaś, myślałam że tylko te podstawowe badanie na obecność. No to w takim razie jak napisała ci z kliniki, że jest ok to bym się nie martwiła. W końcu powinni wiedzieć. A są tam jakieś zakresy na tym wyniku czy nie ma ? Nigdy go nie robiłam, to nie wiem jak to wygląda.
-
Katrin83 wrote:Jest zakres i na moje jest wysoki. Myślę że znają się bo ostatnio to takie cyrki od nich wyszły ze juz zaczynam się bać. Nie umie wstawić wyniku ale może Ci napisze na priv
Ok, tylko nie wiem czy ja zdołam z tym pomóc. Ale dawaj zobaczymy.Leon ur. 28.02.2023 ❤️ -
To chyba jakiś dłuższy urlop ma.
Zastanawiam się bo dzisiaj 8 dpt (blastka 5 dniowa) i beta <1,20 więc nasz pierwszy transfer nieudany.
I teraz nie wiem czy pisać od razu do kliniki i łapać dr L póki jest czy lepiej poczekać do 12 dpt (boję się że mnie zganią za zbyt szybkie badanie bety).
A jak to było u was? Po nieudanym transferze trzeba się umawiać na wizytę przed kolejnym transferem czy lekarz zdalnie zalecił branie leków tak jak ostatnio? -
angie wrote:To chyba jakiś dłuższy urlop ma.
Zastanawiam się bo dzisiaj 8 dpt (blastka 5 dniowa) i beta <1,20 więc nasz pierwszy transfer nieudany.
I teraz nie wiem czy pisać od razu do kliniki i łapać dr L póki jest czy lepiej poczekać do 12 dpt (boję się że mnie zganią za zbyt szybkie badanie bety).
A jak to było u was? Po nieudanym transferze trzeba się umawiać na wizytę przed kolejnym transferem czy lekarz zdalnie zalecił branie leków tak jak ostatnio?angie lubi tę wiadomość
👩🏼 35l 🧔🏻♂️42l
Starania od 2020r🥰
- styczeń 2021r cb 😔
1 procedura in vitro IMSI (zapłodniono 6 komórek) :
🔹3BB z 5 doby - bhcg <1,10❌
🔹4BB z 6 doby 11tc zabieg łyżeczkowania (serduszko przestało bić) 👼😭
🔹4BB z 5 doby bhcg ?❌
🔹4BB z 5 doby bhcg <2,30❌
2 procedura in vitro ICSI ( zapłodniono 9 komórek):
-z 5 doby mamy 2x4AB i 4BB
-z 6 doby mamy 4BB
❄️❄️❄️❄️
plan na kolejny transfer:
-intralipid
-encorton
-accofil
-hydroxychloroquine
-neoparin
🔹4AB 5dpt bhcg 6,68 mIU/ml , 8dpt 2,73 mIU/ml
czekamy na Ciebie... -
angie wrote:To chyba jakiś dłuższy urlop ma.
A jak to było u was? Po nieudanym transferze trzeba się umawiać na wizytę przed kolejnym transferem czy lekarz zdalnie zalecił branie leków tak jak ostatnio?
Ja przy ostatnim transferze tez miałam taki wynik w 7 lub 8 dpt, wynik przesłałam koordynatorkom spodziewając się odpowiedzi, żeby brac dalej leki i powtórzyć bete ale dostalam odpowiedź zeby odstawić leki.
Ja podchodziłam od razu do kolejnego transferu, trzeba się tylko umówić okolo 13 dc na podgląd endo 😊angie lubi tę wiadomość
-
Kasiaa93 wrote:Hej 😊
Ja przy ostatnim transferze tez miałam taki wynik w 7 lub 8 dpt, wynik przesłałam koordynatorkom spodziewając się odpowiedzi, żeby brac dalej leki i powtórzyć bete ale dostalam odpowiedź zeby odstawić leki.
Ja podchodziłam od razu do kolejnego transferu, trzeba się tylko umówić okolo 13 dc na podgląd endo 😊
Tylko dr L przestrzegał żeby tylko nie robić testu wcześniej a już wogole broń boże nie odstawiać leków w 9 dpt... Co dokładnie chciałabym zrobić 😅 dlatego mam wątpliwości co to tego jakie będzie jego podejścieWiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2022, 17:29
-
AniaAnia1 wrote:Dziewczyny,
Jestem po wizycie jest pęcherzyk żółtkowy 😁
Wszystko dobrze, nastepna wizyta serduszkowa za 2 tygodnie.
😍
Cudownie ❤️. Czyli jest jeden maluszek mimo takich bet. Trzymam kciuki za kolejne usg.AniaAnia1 lubi tę wiadomość
Leon ur. 28.02.2023 ❤️