INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
Linia 2286 wrote:Hejka jak się czujesz jakie masz objawy?
Nie mam żadnych objawów. Czuję się bardzo dobrze. Odliczam dni do USGLinia 2286 lubi tę wiadomość
♀️♂️ ur.'89
Brak ciąży
Starania naturalne od 2017r.
Klinika in vitro od 2021r.
Punkcja maj'21
Transfer świeży maj'21 ❌
Transfer ❄️ czerwiec'21❌
Transfer ❄️ marzec'22❌
Transfer ❄️ kwiecień'22 💔6tc💔
Punkcja lipiec '22 ➡️❄️❄️❄️❄️❄️
Badanie EMBRANCE ➡️❄️❄️❄️❄️(2x 4BA, 2x 4BB)
Transfer❄️ wrzesień'22 ❌
Szczepienia limfocytami mąż+pullowane
Transfer ❄️ lipiec '23 ❌
Transfer ❄️ sierpień '23
9dpt 213; 13dpt 1601; 17dpt 6414; 22 dpt 21930; 23dpt💓
Homozygota PAI-1 4G/4G
KIR hamujący AA, brak KIRów implantacyjnych
HLA-C mąż i ja grupa C2C2
♂️ Obniżone parametry nasienia
-
Linia 2286 wrote:Cześć dziewczyny czy możecie mi napisać jak się liczy tygodnie ciąży po invitro
Miesiączkę miałam 14.08 a Progesteron zaczęłam przyjmować 17.08 transfer był 31.08 to który to tydzień 4 czy 5 😀 bo już nie wiem
Znalazłam taki kalkulator
https://marianmalinowski.pl/kalkulator-porodu/
Oblicza w którym tygodniu i dniu jesteś.
Można wybrać opcję obliczenia wg daty transferu, wieku podanego zarodka. U mnie wychodzi klika dni różnicy.
Najbardziej wiarygodniejszy chyba od daty ostatniej miesiączki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2023, 10:30
Linia 2286 lubi tę wiadomość
♀️♂️ ur.'89
Brak ciąży
Punkcja maj'21
Transfer świeży maj'21 ❌
Transfer ❄️ czerwiec'21❌
Transfer ❄️ marzec'22❌
Transfer❄️ wrzesień'22 ❌
Transfer ❄️ lipiec '23 ❌
Transfer ❄️ sierpień '23
Homozygota PAI-1 4G/4G
-
Kiki25 wrote:Normalnie
1 dzień ciąży to 1 dzień miesiączki w którym mialas pozytywny test
Polecam aplikację Ciąża+, preglife też jest fajny ale zawyża tygodnie o tydzień i też zle wylicza termin
Dziękuję bardzo właśnie wyliczyłam 5 tydz i zaczęłam się zastanawiać czy powinnam mieć już mocne objawy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2023, 14:37
-
pineapple89 wrote:Znalazłam taki kalkulator
https://marianmalinowski.pl/kalkulator-porodu/
Oblicza w którym tygodniu i dniu jesteś.
Można wybrać opcję obliczenia wg daty transferu, wieku podanego zarodka. U mnie wychodzi klika dni różnicy.
Najbardziej wiarygodniejszy chyba od daty ostatniej miesiączki.
Dziękuję 😘😘 -
Linia 2286 wrote:Dziękuję bardzo właśnie wyliczyłam 4 tyd i 6 dni i zaczęłam się zastanawiać czy powinnam mieć już mocne objawy?
Ja nie miałam żadnych objawów, nawet mi się ani razu niedobrze nie zrobiło .Linia 2286 lubi tę wiadomość
Leon ur. 28.02.2023 ❤️ -
Dżoanniks wrote:Ja nie miałam żadnych objawów, nawet mi się ani razu niedobrze nie zrobiło .
Czyli każda z nas ma inaczej 😀 ja mam chyba mdłości ale też encortolon biorę i czytałam że mogą być a senna jestem bo biorę progesteron benis ( czy jak tam on się nazywa )😄 -
Kiki25 wrote:ISKA ja tak miałam, cały czas wręcz się lało ze mnie...
Kiedy transfer?
Dzięki za odpowiedzi dziewczyny
Transfer już niedługo 🍀Linia 2286, Kiki25, Zgania91 lubią tę wiadomość
👱🏻♀️26 🧔🏻♂️33
Starania od 09.2021
KIR AA, endometrioza, niedoczynność tarczycy.
AMH 0,7-0,9 (03.22) ➡️ 1,45 ng/ml (06.22) ➡️ 1,7 ng/ml (09.22) ➡️ 1,63 ng/ml 🆗 ➡️ 0,9 ng/ml (10.23)
03.23 I IVF
❄️4BA❄️4BA❄️3BB
28.03 FET ❄️4BA 💚
5dpt ⏸️ | 8dpt 25,24 |10dpt 49,94 | 14 dpt 436,9 | 16 dpt 1304 | 20dpt 5219 | 24dpt 9860 | 27dpt 💚 6+3 💔👼 łyżeczkowanie x2 😫
18.09 FET ❄️4BA ❌(accofil, EG)
13.11 FET ❄️3BB ❌(accofil, EG, heparyna)
01.24 II IVF ❌
➡️ Zmiana kliniki.
07.24 III IVF ❄️ 5AA po PGT-A -
Linia 2286 wrote:Czyli każda z nas ma inaczej 😀 ja mam chyba mdłości ale też encortolon biorę i czytałam że mogą być a senna jestem bo biorę progesteron benis ( czy jak tam on się nazywa )😄
Tak próg czasem powoduje mdłości. Generalnie dużo osób źle się czuje po besins doustnym. Najważniejsza jest beta- która pięknie rosła. Spokojnie czekaj na usg i się nie stresuj .Leon ur. 28.02.2023 ❤️ -
Dżoanniks wrote:Tak próg czasem powoduje mdłości. Generalnie dużo osób źle się czuje po besins doustnym. Najważniejsza jest beta- która pięknie rosła. Spokojnie czekaj na usg i się nie stresuj .
Dziękuję 😘jeszcze cały tydzień 😄ale myślę pozytywnie 😀 -
Linia 2286 wrote:Dziękuję 😘jeszcze cały tydzień 😄ale myślę pozytywnie 😀
Kiedy masz USG?♀️♂️ ur.'89
Brak ciąży
Punkcja maj'21
Transfer świeży maj'21 ❌
Transfer ❄️ czerwiec'21❌
Transfer ❄️ marzec'22❌
Transfer❄️ wrzesień'22 ❌
Transfer ❄️ lipiec '23 ❌
Transfer ❄️ sierpień '23
Homozygota PAI-1 4G/4G
-
Ja nie miałam żadnych objawów na początku, wzdęty brzuch od zastrzyków był, a od 8 tygodnia przyszły wymioty i trzymały az do 12 tc.Czynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny
Na zimowisku ❄️❄️ 3bb ❄️4BA
02 VI 2023 3bb - 01.24 🧸jest już z nami -
Kiki25 wrote:Ja nie miałam żadnych objawów na początku, wzdęty brzuch od zastrzyków był, a od 8 tygodnia przyszły wymioty i trzymały az do 12 tc.
Ja wzdęty miałam ostatnio teraz już mniej, teraz bardziej że mdłości jak tylko wezmę encortolon i czasem dopada zgaga i dlatego pytalam jak u Was było, bo wszędzie o piersiach pisali -
Na objawy to mocno za wcześnie, średnio 7-8 tc coś się zaczyna dziać
Linia 2286, pineapple89 lubią tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
Cześć dziewczyny.
Podczytuje Was tutaj cały czas ale ostatnio się prawie nie udzielałam bo u nas nie najlepiej było.
U nas po badaniach prenatalnych wyszło że maluch ma dużą przepuklinę pępowinową co nas totalnie rozwaliło.
Pamiętam tylko z wizyty że nie jest dobrze że muszę mieć aminopunkcje bo często są przy tym inne wady w tym genetyczne.
Z czasem znalazłam super forum na FB gdzie okazało się że dzieciaczki dają radę że czasem tak poprostu się dzieje i nie jest to moja wina.
Wciskam się na siłę w swoje rzeczy które już nie pasują bo napalm się kupować i zapeszac.
Dzisiaj w końcu dostaliśmy wyniki z amino i synuś zdrowy.
Czekają mnie co miesiąc wizyty w szpitalu na badaniach i kontroli ale wszystko idzie w dobrym kierunku.
Już wiemy że będę miała CC na Polnej a synuś zaraz po narodzinach operacje i prawdopodobnie nie jedną.
Tyle starań i w końcu się udało ( nie do końca idealnie ) ale warto. Także trzymajcie kciuki.
Ja tu cały czas mimo że nie pisałam to kibicowałam wszystkim staraczkom
Gratuluję pozytywnych wyników i super przyrostów, o y dzieciaczki super rosły i były zdrowe ✊😍Dżoanniks, pineapple89, Zgania91, Krystalova, katrinka2609, iska0108 lubią tę wiadomość
-
Mysza28 wrote:Cześć dziewczyny.
Podczytuje Was tutaj cały czas ale ostatnio się prawie nie udzielałam bo u nas nie najlepiej było.
U nas po badaniach prenatalnych wyszło że maluch ma dużą przepuklinę pępowinową co nas totalnie rozwaliło.
Pamiętam tylko z wizyty że nie jest dobrze że muszę mieć aminopunkcje bo często są przy tym inne wady w tym genetyczne.
Z czasem znalazłam super forum na FB gdzie okazało się że dzieciaczki dają radę że czasem tak poprostu się dzieje i nie jest to moja wina.
Wciskam się na siłę w swoje rzeczy które już nie pasują bo napalm się kupować i zapeszac.
Czekają mnie co miesiąc wizyty w szpitalu na badaniach i kontroli ale wszystko idzie w dobrym kierunku.
Już wiemy że będę miała CC na Polnej a synuś zaraz po narodzinach operacje i prawdopodobnie nie jedną.
Tyle starań i w końcu się udało ( nie do końca idealnie ) ale warto. Także trzymajcie kciuki.
Gratuluję pozytywnych wyników i super przyrostów, o y dzieciaczki super rosły i były zdrowe ✊😍
Trzymamy mocno kciuki ❤️❤️❤️ wszystko będzie dobrzeMysza28 lubi tę wiadomość
-
Mysza28 wrote:Cześć dziewczyny.
Gratuluję pozytywnych wyników i super przyrostów, o y dzieciaczki super rosły i były zdrowe ✊😍Mysza28 lubi tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g