X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • Zgania91 Autorytet

Wysłany: 26 października 2023, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linia 2286 wrote:
    Ja miałam skurcze, krew i jakby to powiedzieć luźna kupkę i pyk zarodek się wgryzal 😉

Dobra, to nie skreślam jeszcze kropka !!

Dziękuje !!

Linia 2286, AgulaM lubią tę wiadomość

Starania od 2017 r.

AMH 3,69 / 3,2 / 2,8
    P-ciała p/osłonce przejrzystej jajnika +
    - V R2 - układ heterozygotyczny
    - PAI-1 - układ homozygotyczny
    - brak Kirów implantacyjnych

I IVF Invimed Poznań
    Punkcja 27.06
    Transfer ❄️ 02.09.22 10dpt 378 12dpt 788 14dpt 1347 19dpt 7994 6tc ❌
    Transfer ❄️ 09.12.22 8dpt 76,46 10dpt 178 14dpt 890 18dpt 4278 22dpt 16146
    23dpt ❤️
    7+2 serce przestało bić ❌
    Ostatni ❄️ zdegradował ❌

II IVF Vitrolive Szczecin
    Punkcja 03.07
    Transfer 08.07 ❌
    Transfer 21.10 CB ❌
    Transfer 22.11 10dpt 202 12dpt 593 16dpt 3152 22dpt♥️
    6+5 łyżeczkowanie ❌
    Mamy jeszcze ❄️❄️
  • Kiki25 Autorytet

Wysłany: 27 października 2023, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy możecie mi coś powiedzieć na temat nosicielstwa bakterii gbs?
    Niestety kilka lat temu u znajomych dziecko zmarło tydzień po porodzie ponieważ okazało się że było zarażone tą bakterią przez mamę.

Ja tak szczerze totalnie zapomniałam o tej bakterii, ale wyszlo mi przed badaniami do iui że jestem jej nosicielką. Coś kojarzę że doktor mówił że podczas porodu mam zgłosić to nosicielstwo (ale to było ponad rok temu przed iui, kiedy nawet nie wierzyłam że kiedykolwiek się uda...) I tak szczerze to mało pamiętam. Oczywiście na kolejnym usg się o to dopytam, ale nie ukrywam że szperam w internecie odnośnie informacji o niej i tak szczerze to jest tam wszystko i nic ;p
    W każdym bądź razie, czy jest tutaj któraś z Was która również jest nosicielką tej bakterii i jest mi w stanie wyjaśnić o co z nią chodzi? ;)
    Bo z tego co ja kojarzę jeśli jestem nosicielką a nie zaraziłam się tą bakterią w czasie ciąży to nie powinnam dostać antybiotyku..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2023, 22:54

Czynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny
    Na zimowisku ❄️❄️ 3bb ❄️4BA

02 VI 2023 3bb - 01.24 🧸jest już z nami
  • Linia 2286 Autorytet

Wysłany: 28 października 2023, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgania91 wrote:
    Dobra, to nie skreślam jeszcze kropka !!

Dziękuje !!

I jak się czujesz

• Zgania91 Autorytet

Wysłany: 28 października 2023, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linia 2286 wrote:
    I jak się czujesz

Sama nie wiem. Jedyne co to miewam migreny i czasem mnie coś zakłuje - ale tak bardzo leciutko. Biust miękki. Czuje się bardzo dobrze , choć trochę niewyraźnie jakby coś mnie rozkładało. To może być wszystko i nic ;) grzecznie czekam do bety, zrobię ją chyba we wtorek żeby w razie czego mieć środę na ewentualne popłakanie. Pocieszam się, że w pierwszej ciąży tez totalnie nie wiedziałam, że w niej jestem, wiec proszę nie przestawać zaciskać kciuków ;)

Mysza28 lubi tę wiadomość

Starania od 2017 r.

AMH 3,69 / 3,2 / 2,8

I IVF Invimed Poznań
    Punkcja 27.06
    23dpt ❤️
    Ostatni ❄️ zdegradował ❌

Punkcja 03.07
    Transfer 08.07 ❌
    Transfer 21.10 CB ❌
    6+5 łyżeczkowanie ❌
    Mamy jeszcze ❄️❄️
  • Dżoanniks Autorytet

Wysłany: 28 października 2023, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki25 wrote:
    Dziewczyny czy możecie mi coś powiedzieć na temat nosicielstwa bakterii gbs?
    Niestety kilka lat temu u znajomych dziecko zmarło tydzień po porodzie ponieważ okazało się że było zarażone tą bakterią przez mamę.

Ja tak szczerze totalnie zapomniałam o tej bakterii, ale wyszlo mi przed badaniami do iui że jestem jej nosicielką. Coś kojarzę że doktor mówił że podczas porodu mam zgłosić to nosicielstwo (ale to było ponad rok temu przed iui, kiedy nawet nie wierzyłam że kiedykolwiek się uda...) I tak szczerze to mało pamiętam. Oczywiście na kolejnym usg się o to dopytam, ale nie ukrywam że szperam w internecie odnośnie informacji o niej i tak szczerze to jest tam wszystko i nic ;p
    W każdym bądź razie, czy jest tutaj któraś z Was która również jest nosicielką tej bakterii i jest mi w stanie wyjaśnić o co z nią chodzi? ;)
    Bo z tego co ja kojarzę jeśli jestem nosicielką a nie zaraziłam się tą bakterią w czasie ciąży to nie powinnam dostać antybiotyku..

Nie jestem nosicielką, ale z tego co wiem to antybiotyk powinno się podać ok 4 h przed porodem(chodzi o sn) bo chodzi o to, żeby był czas zadziałać. Jest chyba możliwość przeleczenia na końcówce ciąży ale to jest ciężkie do zrobienia, bo trzeba trafić tam chyba 7 dni do porodu. Nie wiem czy ktoś w ogóle się podejmuje. Nie słyszałam. Ogólnie najlepiej porozmawiaj ze swoim lekarzem prowadzącym, wszystko na pewno ci wyjaśni jakie są zagrożenia i procedury. Jeżeli by nie zdążyli podać antybiotyku to dziecko na pewno też jest pod zwiększoną kontrolą po porodzie i z tego co czytałam dostaje antybiotyki. W każdym bądź razie to co przytrafiło się twoim znajomym to raczej nie reguła ale przypadek, bardzo smutny niestety.

Kiki25 lubi tę wiadomość

Leon ur. 28.02.2023 ❤️
  • Linia 2286 Autorytet

Wysłany: 28 października 2023, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgania91 wrote:
    Sama nie wiem. Jedyne co to miewam migreny i czasem mnie coś zakłuje - ale tak bardzo leciutko. Biust miękki. Czuje się bardzo dobrze , choć trochę niewyraźnie jakby coś mnie rozkładało. To może być wszystko i nic ;) grzecznie czekam do bety, zrobię ją chyba we wtorek żeby w razie czego mieć środę na ewentualne popłakanie. Pocieszam się, że w pierwszej ciąży tez totalnie nie wiedziałam, że w niej jestem, wiec proszę nie przestawać zaciskać kciuków ;)

Ja w 9 dzień zrobiłam test sikany a w 10 dzień byłam już przeziębiona i tydzień w domu siedziałam więc może to coś znaczy jak czujesz się niewyraźna 🤣🤣

• Zgania91 Autorytet

Wysłany: 28 października 2023, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linia 2286 wrote:
    Ja w 9 dzień zrobiłam test sikany a w 10 dzień byłam już przeziębiona i tydzień w domu siedziałam więc może to coś znaczy jak czujesz się niewyraźna 🤣🤣

Może tez znaczyć, że mamy jesień 😅😅

Starania od 2017 r.

AMH 3,69 / 3,2 / 2,8

I IVF Invimed Poznań
    Punkcja 27.06
    23dpt ❤️
    Ostatni ❄️ zdegradował ❌

Punkcja 03.07
    Transfer 08.07 ❌
    Transfer 21.10 CB ❌
    6+5 łyżeczkowanie ❌
    Mamy jeszcze ❄️❄️
  • Kiki25 Autorytet

Wysłany: 28 października 2023, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoanniks wrote:
    Nie jestem nosicielką, ale z tego co wiem to antybiotyk powinno się podać ok 4 h przed porodem(chodzi o sn) bo chodzi o to, żeby był czas zadziałać. Jest chyba możliwość przeleczenia na końcówce ciąży ale to jest ciężkie do zrobienia, bo trzeba trafić tam chyba 7 dni do porodu. Nie wiem czy ktoś w ogóle się podejmuje. Nie słyszałam. Ogólnie najlepiej porozmawiaj ze swoim lekarzem prowadzącym, wszystko na pewno ci wyjaśni jakie są zagrożenia i procedury. Jeżeli by nie zdążyli podać antybiotyku to dziecko na pewno też jest pod zwiększoną kontrolą po porodzie i z tego co czytałam dostaje antybiotyki. W każdym bądź razie to co przytrafiło się twoim znajomym to raczej nie reguła ale przypadek, bardzo smutny niestety.
    O widzisz, ja też już doczytałam że ok 40 procent z nas jest nosicielkami, więc mój przypadek wiadomo nie będzie pierwszy. Tak samo jak trafiają dziewczyny które nigdy się na to nie badały (bo nie ukrywajmy gdybym do iui nie podchodziła to nie badałabym tego nigdy w zyciu) a jednak pewnie duża część otrzyma antybiotyk.
    Na pewno to skonsultuje z moim lekarzem, myślę też żeby skonsultować to z dr z Polnej zobaczyć jakie on ma zdanie na ten temat, bo mój niestety ale nie ma dyżurów na Polnej a to tam planuje rodzic

Czynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny

• Linia 2286 Autorytet

Wysłany: 28 października 2023, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgania91 wrote:
    Może tez znaczyć, że mamy jesień 😅😅

Też, ale .... Zobaczymy jak zrobisz test ;)

• Mysza28 Autorytet

Wysłany: 28 października 2023, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgania91 wrote:
    Ja praktycznie od początku do końca pierwszego trymestru potrafiłam latem w mieszkaniu w długim siedzieć bo mi zimno było. Kciuki cały czas zaciśniete ✊

• Mysza28 Autorytet

Wysłany: 28 października 2023, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki dobrze kojarzę Ty pisałas o tych opuchliznach ?
    Ja od wczoraj mam kostki jak balony 😓

• Kiki25 Autorytet

Wysłany: 28 października 2023, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza28 wrote:
    Kiki dobrze kojarzę Ty pisałas o tych opuchliznach ?
    Ja od wczoraj mam kostki jak balony 😓
    Tak, mi jakoś nagle przeszło, aż dzisiaj stwierdziłam że w końcu promienieje 🙈 więc znając życie jutro znowu opuchnę.
    Dużo koktajli z pietruszką piłam, myślę że coś pomogły 😀
    Jak się czujesz? U mnie młody ostatnio już coraz mocniej fika

• Linia 2286 Autorytet

Wysłany: 29 października 2023, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Wy biedne macie opuchliznny ja już 11 tydzień wymiotów 😔😔 i mdłości ehhh

• Kiki25 Autorytet

Wysłany: 29 października 2023, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linia 2286 wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Wy biedne macie opuchliznny ja już 11 tydzień wymiotów 😔😔 i mdłości ehhh
    Niedługo Ci odpuszczą. Trzymam kciuki za to 🥰
    Który to już tydzień ciąży?
    U mnie 1 trymestr to była jedna wielka burza hormonów, potrafiłam beczeć cały dzień albo oglądać śmieszne (tylko dla mnie 🤪😶) filmiki na yt. Wymioty, krwawienia, wstręt do niektórych produktów żywnościowych itd.
    2 trymestr jak ręką odjął, jest super - wiadomo są dni że brzuch pobolewa, robi się ciężej, puchną nogi czy twarz, ale można chociaż wyjść z domu na dłuższy spacer lub na pół dnia do galerii handlowej. Także czekaj spokojnie będziesz się też zdecydowanie bezpieczniej czuła. ❤️

• Mysza28 Autorytet

Wysłany: 29 października 2023, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki25 wrote:
    Tak, mi jakoś nagle przeszło, aż dzisiaj stwierdziłam że w końcu promienieje 🙈 więc znając życie jutro znowu opuchnę.
    Dużo koktajli z pietruszką piłam, myślę że coś pomogły 😀
    Jak się czujesz? U mnie młody ostatnio już coraz mocniej fika
    Jutro będę u dr L to spytam. Dziękuję faktycznie drugi trynestr miodowy 😊 ale młody ma takie strzały jeszcze, chociaż najwięcej rzeczywiście zauważyłam że pod wieczór wariuje

Kiki25 lubi tę wiadomość

• Linia 2286 Autorytet

Wysłany: 29 października 2023, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki25 wrote:
    Niedługo Ci odpuszczą. Trzymam kciuki za to 🥰
    Który to już tydzień ciąży?
    U mnie 1 trymestr to była jedna wielka burza hormonów, potrafiłam beczeć cały dzień albo oglądać śmieszne (tylko dla mnie 🤪😶) filmiki na yt. Wymioty, krwawienia, wstręt do niektórych produktów żywnościowych itd.
    2 trymestr jak ręką odjął, jest super - wiadomo są dni że brzuch pobolewa, robi się ciężej, puchną nogi czy twarz, ale można chociaż wyjść z domu na dłuższy spacer lub na pół dnia do galerii handlowej. Także czekaj spokojnie będziesz się też zdecydowanie bezpieczniej czuła. ❤️

Zaraz zaczynam 11, od samego początku mdłości, później doszły wymioty, ból żołądka itd
    Lekarze mówią że to dobrze że są te objawy. Codziennie muszę brać te tabletki bo bez nich jeszcze gorzej

• Krystalova Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2023, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :) Witam dziewczyny, które dopiero zaczynają - ślę dużo pozytywnych myśli i siły :)

Widziałam, że któraś z Was tu pytała co u mnie. Nie odzywam się, bo nadal czuję się okropnie, każdego dnia rozważam pójście do szpitala (mam skierowanie od dr L), ale dopóki mam siłę to się nie decyduję, bo boję się być w szpitalu. Szpitale to dla mnie zawsze trauma, a za same wymioty trzymają ok 2-3 dni (nie wypuszczają po kroplówce).
    Dzisiaj zaczęłam 13 tc, codziennie biorę wieczorem 3 Xonvea i rano jedną i to jest jedyna kombinacja, która pozwala mi na względne funkcjonowanie, np. Pójście do sklepu czy apteki. Niestety wieczorami i tak wymiotuję przynajmniej raz no i cały dzień mdłości mam takie, że ani nie chce mi się jeść ani pić. Od jakichś dwóch tygodni piję sobie Nutridrinki, bo się naczytałam o niskiej masie urodzeniowej i wpadłam w panikę 😂 Do tego migreny. Nie kwitnę w tej ciąży 😂
    Czekam na wyniki Nifty Pro a we wtorek mam pierwsze prenatalne.

Poza tym trochę mi się już zaokrąglił brzuch, to mnie wprawia w dość pozytywny nastrój. Nie chcę na wszystko narzekać, ale ogólnie jestem rozczarowana tymi początkami, na oglądałam się instagramowych mamuś pronieniejacych w ciąży od pierwszych tygodni 😂 Oby drugi trymestr mi dał odetchnąć, chciałabym wrócić do aktywności fizycznej bo okropnie mi tego brakuje, aż stawy mnie bolą.

Zgania, koniecznie dawaj znać co tam beta powie :))

Zgania91 lubi tę wiadomość

Początek starań: 05.2021
    Invimed: 06.2022
    Diagnoza PCOS z regularnymi cyklami i własną owulacją
    Stymulacja: start 08.2022 (Lametta, potem Bemfola, potem Lametta+Bemfola+Ovitrelle). W sumie 9 cykli stymulowanych, w każdym cyklu 2-7 pęcherzyków.
    AMH: 5.87 (05.2023)
    Teratozoospermia: morfologia 2%
    Stres oksydacyjny w normie.
    IVF planowane na wrzesień 2023 🥰

18.09.2023 - potwierdzenie naturalnej ciąży, 6 tydzień. 😅
    31.10.2023 Nifty i pierwsze prenatalne prawidłowe, znamy płeć 🥰
    2.01.2024 Drugie prenatalne bez zastrzeżeń. 430g małego człowieka. 🥰
  • Linia 2286 Autorytet

Wysłany: 30 października 2023, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krystalova wrote:
    Hejka :) Witam dziewczyny, które dopiero zaczynają - ślę dużo pozytywnych myśli i siły :)

Widziałam, że któraś z Was tu pytała co u mnie. Nie odzywam się, bo nadal czuję się okropnie, każdego dnia rozważam pójście do szpitala (mam skierowanie od dr L), ale dopóki mam siłę to się nie decyduję, bo boję się być w szpitalu. Szpitale to dla mnie zawsze trauma, a za same wymioty trzymają ok 2-3 dni (nie wypuszczają po kroplówce).
    Dzisiaj zaczęłam 13 tc, codziennie biorę wieczorem 3 Xonvea i rano jedną i to jest jedyna kombinacja, która pozwala mi na względne funkcjonowanie, np. Pójście do sklepu czy apteki. Niestety wieczorami i tak wymiotuję przynajmniej raz no i cały dzień mdłości mam takie, że ani nie chce mi się jeść ani pić. Od jakichś dwóch tygodni piję sobie Nutridrinki, bo się naczytałam o niskiej masie urodzeniowej i wpadłam w panikę 😂 Do tego migreny. Nie kwitnę w tej ciąży 😂

Poza tym trochę mi się już zaokrąglił brzuch, to mnie wprawia w dość pozytywny nastrój. Nie chcę na wszystko narzekać, ale ogólnie jestem rozczarowana tymi początkami, na oglądałam się instagramowych mamuś pronieniejacych w ciąży od pierwszych tygodni 😂 Oby drugi trymestr mi dał odetchnąć, chciałabym wrócić do aktywności fizycznej bo okropnie mi tego brakuje, aż stawy mnie bolą.

Hejka ja pytalam bo też mam to samo wciąż mdłości a wieczorami wymioty, bez tabletek się nie obejdzie też mam nadzieję że za kilka tygodni będzie lepiej.
    Ja przeszłam na bułki maślane zauważyłam że po nich jest lepiej a wieczorem mąż robi mi kaszkę i wtedy wymioty są mniej uciążliwy
    Też brakuje mi sportu ale jak tu wyjść jak po tych wymiotach i mdłościach człowiek osłabiony i mi się wciąż kręci w głowie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2023, 10:27

Krystalova lubi tę wiadomość

• Zgania91 Autorytet

Wysłany: 30 października 2023, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krystalova wrote:

Trzymam kciuki, żeby 2 trymestr dał Ci trochę odetchnąć 🤞🏻🤞🏻

Ja dzis obudziłam się z czarnymi myślami, jutro idę na betę …

Starania od 2017 r.

AMH 3,69 / 3,2 / 2,8

I IVF Invimed Poznań
    Punkcja 27.06
    23dpt ❤️
    Ostatni ❄️ zdegradował ❌

Punkcja 03.07
    Transfer 08.07 ❌
    Transfer 21.10 CB ❌
    6+5 łyżeczkowanie ❌
    Mamy jeszcze ❄️❄️
  • Linia 2286 Autorytet

Wysłany: 30 października 2023, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Mam pytanie robiłam teraz badania podobne jak Nifty za 2 tyg mam prenatalne czy wy robiliście jeszcze te papp -a czy tamte wystarczają?

‹‹ 2141 2142 2143 2144 2145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ