INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
Joanna29 wrote:Hej dziewczyny 🥰widzę że się tu dzieje i wspaniale, już od 2dc zaczynam stymulacje 😍😍😍😍😍
Tak byłam na wizycie!w piątek I okazało się ku mojemu zdziwieniu ze lekarz nie widzi żadnych przeciwskazań do procedury ,a guzek jest tak mały 2cm (ponownie zbadany)że spokojnie przechodzimy do działania!!!boze jaka ja jechałam zrezygnowana a wracałam szczęśliwa 😁
Więc tak już odrazu wykupiłam zastrzyki i mam zacząć brać od 2dc czyli już za 6dni jesli @przyjdzie o czasie !!!Puregon od 2dc 150j,Ganirelix 1.🤩
Jedne mam zacząć dopiero 7dc i tego dnia koniecznie być w klinice na wizycie koniecznie,a na niej lekarz wszystko dalej pokieruje czy zwiększy dawkę czy zmniejszy w każdym razie jestem pełna nadzieji strachu wszystko na raz 🙉🥰 dobierał zsztrzyki pytając jak przebiegała u mnie stymulacja czy miałam dużo pęcherzyków a że zawsze lekarze mówili że ładne to podał mała dawkę ale w między czasie mowil że będzie dodawać jeśli zajdzie konieczność chce być ostrożny.
Jak ja ten zastrzyk zrobię to ja nie wiem 🤣🤣🤣będę musiała trudno będziecie mnie podczytywać na duchu że dam radę 🤣🤭😁😁😁
Ps.Lekarz wybrał dla.nas metode IMSI mówiąc że choć nasienie męża słabe on wodzi dużo pięknych okazów i ta metoda pozwoli na pewniejszy wybór.mialyscie któraś ta metode co o niej myślicie?
Czy ona jest dodatkowo płatna poza dofinansowaniem??próbowałam znaleźć na stronie ale nigduze nie ma więc zapytam.was doświadczonych kobiet😊😁
Czytając o tej metodzie ponoć ma lepszą skuteczność właśnie pod względem lepszej oceny plemnika podawanego ale wiadomo były i też źle opinie tylko ze tez trzeba brać pod uwagę że każdy organizm jest inny to fakt...
Ale boję się ogromnie...🤯cieszę i boję...
My korzystaliśmy raz z dofinansowania z woj wielkopolskiego i IMSI i trzeba było dopłacić różniceJoanna29 lubi tę wiadomość
♀️♂️ ur.'89
Brak ciąży
Starania naturalne od 2017r.
Klinika in vitro od 2021r.
Punkcja maj'21
Transfer świeży maj'21 ❌
Transfer ❄️ czerwiec'21❌
Transfer ❄️ marzec'22❌
Transfer ❄️ kwiecień'22 💔6tc💔
Punkcja lipiec '22 ➡️❄️❄️❄️❄️❄️
Badanie EMBRANCE ➡️❄️❄️❄️❄️(2x 4BA, 2x 4BB)
Transfer❄️ wrzesień'22 ❌
Szczepienia limfocytami mąż+pullowane
Transfer ❄️ lipiec '23 ❌
Transfer ❄️ sierpień '23
9dpt 213; 13dpt 1601; 17dpt 6414; 22 dpt 21930; 23dpt💓
Homozygota PAI-1 4G/4G
KIR hamujący AA, brak KIRów implantacyjnych
HLA-C mąż i ja grupa C2C2
♂️ Obniżone parametry nasienia
-
Mysza28 wrote:Kiki jak tam u Was? Przesypiasz noce? Brzusio męczy czasami? I jak tam ruchy maluszka?
U nas odpukać spokojnie, zabrałam się za wyprawkę - mam już wozek, fotelik i łóżeczko, malarz zamówiony na pomalowanie pokoiku. Ciuszków trochę też już mam kupionych, chociaż ciągle nie wiem co kupować (najbardziej upodobałam sobie pajace z zakrytymi stopami jakoś tak na ten luty wydają mi się odpowiednie 😀).
Ruchy czuje, zawsze 20 minut po jedzeniu i młody wojuje wieczorem głównie 😀. A jak u Ciebie z ruchami ? Mąż czuje je?
Wyszły mi rozstępy na lewym biodrze i pępek powoli zaczyna się zmieniać na wypukły. Przytyłam póki co 5 kg ale czuje się ociężale. Często zadyszki dostaje po wejściu po schodach lub po spacerze.
A jak u Ciebie? Jak samopoczucie?
Imię wybrane? my cały czas myślimy ostroCzynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny
Na zimowisku ❄️❄️ 3bb ❄️4BA
02 VI 2023 3bb - 01.24 🧸jest już z nami -
U mnie mija 28 tydzień Czuję sie raczej w porządku. Trochę jestem zmęczona, kiepsko sypiam i krzyż coraz bardziej dokucza. Chodzę na masaze, ktorr trochę pomagaja i bede miec zakladane tejpy na plecy i brzuch, bo mialam rozejscie kresy po 1 ciazy. Biore urosept, bo bakterie mam ciagle w moczu i wcinam zurawine. Ja jeszcze nie mam wozka, bo poluje na uzywany Mutsy Do mnie do bloku jakis maly i lekki musi byc. Lozeczko mam i stos ciuszkow od kolezanek Ja juz musze sprawdzac ruchy co 3 godz, ale ona sie tak kreci ze nie musze specjalnie o tym pamietac. Jak Mysza u ciebie? Kiedy termin i jak dzidzia?38 lat, córeczka sn, starania o drugie dziecko od 3 lat, 5 IUI - nieudane, 1 ICSI - 5 blastek, 2x 4AA, 4BB, 4BA, 3BB
-
Jestem tu nowa
Staramy się z mężem o dziecko już 25msc, od maja jesteśmy pod okiem lekarza Lewandowskiego w klinice.
Czy ktoś może podzielić się opiniami?
Jesteśmy po 4 stymulacji lametta, wszystkie wyniki w normie u męża jak i u mnie a nadal brak ciąży.
W piątek zrobiony zastrzyk ovitrelle, bardzo kiepskie samopoczucie, ból podbrzusza, brak mocy, wahania nastroju.
Czy ktoś miał podobne objawy?
-
stokrotka2 wrote:U mnie mija 28 tydzień Czuję sie raczej w porządku. Trochę jestem zmęczona, kiepsko sypiam i krzyż coraz bardziej dokucza. Chodzę na masaze, ktorr trochę pomagaja i bede miec zakladane tejpy na plecy i brzuch, bo mialam rozejscie kresy po 1 ciazy. Biore urosept, bo bakterie mam ciagle w moczu i wcinam zurawine. Ja jeszcze nie mam wozka, bo poluje na uzywany Mutsy Do mnie do bloku jakis maly i lekki musi byc. Lozeczko mam i stos ciuszkow od kolezanek Ja juz musze sprawdzac ruchy co 3 godz, ale ona sie tak kreci ze nie musze specjalnie o tym pamietac. Jak Mysza u ciebie? Kiedy termin i jak dzidzia?
Stokrotka ja od 2017 mam problem z pęcherzem i brałam wszystko do póki lekarz Urolog nie dał mi Femanosse N już pisałam o tym nawet teraz w ciąży to biorę bo jest super i mogą brać kobiety w ciąży. W porównaniu z Uroseptem po jednym dniu już jest mega ulga.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2023, 11:28
-
lindalia wrote:Dziewczyny, macie do polecenia jakiegoś endokrynologa i diabetologa w jednym?👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
KIR AA, Czynnik V-homozygotyczny
PAI-heterozygotyczny, C1,C1
1️⃣ Start IVF Invimed🍀 Poznań
Ovaleap 300 IU.10 zapłodnionych
ICSI- 0 zarodków ❌️ Kiepska jakość komórek😵💫
2️⃣06.01 Menopur 300IU
ICSI 5 trzydniowych zarodków✊️❤️❤️
I 2023 - ET 2 zarodki 9 bl ❌️ cb?
III '23 FET 2 zarodki 7 bl 😭 ❌️cb
3️⃣ Zmiana kliniki-Poznań Polna
5.10 Scratching endo
8.10 Puregon 275J, lametta, mensinorm 75 J 10dojrzałych/6zapłodnionych 🙏
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Transfer 3AA, 18.12.23--> accofil, prograf, neoparin,encorton 🙏✊️
Cb ❌️
Cała immunologia przebadana...
Kwiecień 2024-histeroskopia z biopsją endometrium 🙏
transfer? -
Zgania trzymam kciuki!!! 🤞🤞🤞
Dziewczyny czy wiecie może czy można podejść do kolejnej próby IVF mając na stanie jeszcze zarodki? Jeśli są wskazania medyczne oczywiście.Zgania91 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️26 🧔🏻♂️33
Starania od 09.2021
KIR AA, endometrioza, niedoczynność tarczycy.
AMH 0,7-0,9 (03.22) ➡️ 1,45 ng/ml (06.22) ➡️ 1,7 ng/ml (09.22) ➡️ 1,63 ng/ml 🆗 ➡️ 0,9 ng/ml (10.23)
03.23 I IVF
❄️4BA❄️4BA❄️3BB
28.03 FET ❄️4BA 💚
5dpt ⏸️ | 8dpt 25,24 |10dpt 49,94 | 14 dpt 436,9 | 16 dpt 1304 | 20dpt 5219 | 24dpt 9860 | 27dpt 💚 6+3 💔👼 łyżeczkowanie x2 😫
18.09 FET ❄️4BA ❌(accofil, EG)
13.11 FET ❄️3BB ❌(accofil, EG, heparyna)
01.24 II IVF ❌
➡️ Zmiana kliniki.
07.24 III IVF ❄️ 5AA po PGT-A -
Kiki25 wrote:U nas odpukać spokojnie, zabrałam się za wyprawkę - mam już wozek, fotelik i łóżeczko, malarz zamówiony na pomalowanie pokoiku. Ciuszków trochę też już mam kupionych, chociaż ciągle nie wiem co kupować (najbardziej upodobałam sobie pajace z zakrytymi stopami jakoś tak na ten luty wydają mi się odpowiednie 😀).
Ruchy czuje, zawsze 20 minut po jedzeniu i młody wojuje wieczorem głównie 😀. A jak u Ciebie z ruchami ? Mąż czuje je?
Wyszły mi rozstępy na lewym biodrze i pępek powoli zaczyna się zmieniać na wypukły. Przytyłam póki co 5 kg ale czuje się ociężale. Często zadyszki dostaje po wejściu po schodach lub po spacerze.
A jak u Ciebie? Jak samopoczucie?
Imię wybrane? my cały czas myślimy ostro
Też juz mamy wózek i łóżeczko i w weekend jedziemy kupić fotelik, a reszta tak na spokojnie.
Wybraliśmy Nikodem ( w sumie ja wybrałam i zostało 🤭 ale miałam jeszcze opcje Marcel) a Wy jakie macie opcje?
-
stokrotka2 wrote:U mnie mija 28 tydzień Czuję sie raczej w porządku. Trochę jestem zmęczona, kiepsko sypiam i krzyż coraz bardziej dokucza. Chodzę na masaze, ktorr trochę pomagaja i bede miec zakladane tejpy na plecy i brzuch, bo mialam rozejscie kresy po 1 ciazy. Biore urosept, bo bakterie mam ciagle w moczu i wcinam zurawine. Ja jeszcze nie mam wozka, bo poluje na uzywany Mutsy Do mnie do bloku jakis maly i lekki musi byc. Lozeczko mam i stos ciuszkow od kolezanek Ja juz musze sprawdzac ruchy co 3 godz, ale ona sie tak kreci ze nie musze specjalnie o tym pamietac. Jak Mysza u ciebie? Kiedy termin i jak dzidzia?
Imię wybrane ?
My termin mamy na połowę lutego ale wiem że z tą wadą często są wcześniaki, więc staramy się wytrzymać jak najdłużej żeby sobie młody poradził. Plus taki że jestem w zasadzie co dwa tygodnie na takich badaniach specjalnych że czuje się naprawdę zaopiekowana.
2 listopada jedziemy na echo serca malucha i mam nadzieję że będzie wszystko dobrze 🩵🙏.
Na możne bole pleców mi pomagał termoforek ( też się może przydać przy tych problemach z moczem ) -
iska0108 wrote:Zgania trzymam kciuki!!! 🤞🤞🤞
Dziewczyny czy wiecie może czy można podejść do kolejnej próby IVF mając na stanie jeszcze zarodki? Jeśli są wskazania medyczne oczywiście.iska0108, Dżoanniks lubią tę wiadomość
👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
2️⃣06.01 Menopur 300IU
5.10 Scratching endo
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Cb ❌️
transfer? -
lindalia wrote:Dziękuję, gdzie doktor przyjmuje, ogarnia też endo, czy tylko cukry?
Czytam, że jesteś po punkcji, jaki efekt przy Doktorze Macieju?
Co do stymulacji i jej efektów to pobrali 10 oocytow, punkcje miałam w sobotę więc dziś 2 dzień hodowli i 8 walczy nadal, te dwa zdegenerowaly od razu. Braliśmy dodatkowo aktywację oocytow i preparatyke ZyMot.
Transfer odroczony, bo progesteron 1.5 więc będziemy transferować mrozaczka na cyklu naturalnym w listopadzie 🥹👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
2️⃣06.01 Menopur 300IU
5.10 Scratching endo
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Cb ❌️
transfer? -
AgulaM wrote:Tak, możecie. My mamy w Invimed jeden zarodek z trzeciej doby, a wlasnie jesteśmy po punkcji w innym miejscu
Wow, Agula !! Kiedy będziesz wiedzieć ile zarodków ? 🤞🏻AgulaM lubi tę wiadomość
Starania od 2017 r.
AMH 3,69 / 3,2 / 2,8
P-ciała p/osłonce przejrzystej jajnika +
- V R2 - układ heterozygotyczny
- PAI-1 - układ homozygotyczny
- brak Kirów implantacyjnych
I IVF Invimed Poznań
Punkcja 27.06
Transfer ❄️ 02.09.22 10dpt 378 12dpt 788 14dpt 1347 19dpt 7994 6tc ❌
Transfer ❄️ 09.12.22 8dpt 76,46 10dpt 178 14dpt 890 18dpt 4278 22dpt 16146
23dpt ❤️
7+2 serce przestało bić ❌
Ostatni ❄️ zdegradował ❌
II IVF Vitrolive Szczecin
Punkcja 03.07
Transfer 08.07 ❌
Transfer 21.10 CB ❌
Transfer 22.11 10dpt 202 12dpt 593 16dpt 3152 22dpt♥️
6+5 łyżeczkowanie ❌
Mamy jeszcze ❄️❄️ -
AgulaM wrote:Mi ogarnął wszystko miałam z nim teleporady , ale powiem ci ze tak wyczerpujących wizyt online nie miałam nigdzie.
Co do stymulacji i jej efektów to pobrali 10 oocytow, punkcje miałam w sobotę więc dziś 2 dzień hodowli i 8 walczy nadal, te dwa zdegenerowaly od razu. Braliśmy dodatkowo aktywację oocytow i preparatyke ZyMot.
Transfer odroczony, bo progesteron 1.5 więc będziemy transferować mrozaczka na cyklu naturalnym w listopadzie 🥹
Mi jak odpadły po zapłodnieniu 7 to potem reszta dotarła do mety. Trzymam kciuki mocnooo !AgulaM lubi tę wiadomość
Starania od 2017 r.
AMH 3,69 / 3,2 / 2,8
I IVF Invimed Poznań
Punkcja 27.06
23dpt ❤️
Ostatni ❄️ zdegradował ❌
Punkcja 03.07
Transfer 08.07 ❌
Transfer 21.10 CB ❌
6+5 łyżeczkowanie ❌
Mamy jeszcze ❄️❄️ -
Zgania91 wrote:Wow, Agula !! Kiedy będziesz wiedzieć ile zarodków ? 🤞🏻
Widzę, że 21.10 to dla nas ubydwóch magiczny dzień 🥰 Kiedy zamierzasz testować? A przede wszystkim kciuki ode mnie zacisniete mega mocno ! ✊️✊️✊️ jakie masz teraz leki ?👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
2️⃣06.01 Menopur 300IU
5.10 Scratching endo
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Cb ❌️
transfer? -
AgulaM wrote:W czwartek będzie 5 doba więc liczę, że do tego czasu nic złego się nie stanie 🥰💪
Widzę, że 21.10 to dla nas ubydwóch magiczny dzień 🥰 Kiedy zamierzasz testować? A przede wszystkim kciuki ode mnie zacisniete mega mocno ! ✊️✊️✊️ jakie masz teraz leki ?
Nie mam zamiaru się spieszyć. Ostatnio testowałam bardzo szybko, kresek nie było i tylko źle to na mnie wpłynęło.
Z leków mam: Cyclogest, Neoparin, duphaston, Estrofen, encorton, Lanzetto.
Ten transfer jest zupełnie inny, bo w ogóle nie odczuwam skutków brania leków. Ani nie utylam ani piersi nie są nabrzmiałe i bolesne. Nie chce wyciągnąć z tego wniosków. Spokojnie poczekam. Klinika nakazuje betowac 12-14 dzień wiec późno.Starania od 2017 r.
AMH 3,69 / 3,2 / 2,8
I IVF Invimed Poznań
Punkcja 27.06
23dpt ❤️
Ostatni ❄️ zdegradował ❌
Punkcja 03.07
Transfer 08.07 ❌
Transfer 21.10 CB ❌
6+5 łyżeczkowanie ❌
Mamy jeszcze ❄️❄️ -
Mysza28 wrote:To ja zapomniałam że już jesteście na takim etapie. Wiem coś o Tych bakteriach, sama leczyłam a teraz czekam za wynikami posiewu. Kupiliśmy też używany wózek bebetto i nie jest ciężki ( też mieszkamy w bloku więc zwracałam uwagę na to). Szkoda że te plecy tak Ci dokuczają, ale dla maleństwa wszystko idzie znieść 🥰
Imię wybrane ?
My termin mamy na połowę lutego ale wiem że z tą wadą często są wcześniaki, więc staramy się wytrzymać jak najdłużej żeby sobie młody poradził. Plus taki że jestem w zasadzie co dwa tygodnie na takich badaniach specjalnych że czuje się naprawdę zaopiekowana.
2 listopada jedziemy na echo serca malucha i mam nadzieję że będzie wszystko dobrze 🩵🙏.
Na możne bole pleców mi pomagał termoforek ( też się może przydać przy tych problemach z moczem )38 lat, córeczka sn, starania o drugie dziecko od 3 lat, 5 IUI - nieudane, 1 ICSI - 5 blastek, 2x 4AA, 4BB, 4BA, 3BB -
Linia 2286 wrote:Cześć dziewczyny
Mam pytanie jak to jest z położnymi wcześniej je wybieracie?38 lat, córeczka sn, starania o drugie dziecko od 3 lat, 5 IUI - nieudane, 1 ICSI - 5 blastek, 2x 4AA, 4BB, 4BA, 3BB