Nie przegap okazji!

Aktywuj abonament Premium w OvuFriend od dziś do 30 listopada a otrzymasz od nas prezent:

Skorzystaj z okazji i wypróbuj nasze nowości - jesteśmy przekonani, że Ci się spodoba! W każdym momencie możesz zrezygnować.

Jesteśmy dla Ciebie i szybko odpowiadamy na każde Twoje pytanie: [email protected]!

Promocja trwa do 30 listopada 2020 roku.

Aktywuj abonament Zamknij
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • Perelka Autorytet
    Postów: 673 1049

    Wysłany: 21 października, 11:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia jeżeli jesteś w 10 tyg to jeszcze z góra 5 tyg i mdłości powinny minąć, a już za 2-3 powinny delikatnie się zmniejszać:) ja umierałam do 15 tyg, cały dzień mdliło masakrycznie. Przy blizniakach to jest kilkakrotnie gorzej niż przy jednym dzidziusiu w brzuszku ;) teraz jestem w połowie 6 mc i niestety już mam brzuch wielkości 8-9 mc z pierwszej pojedynczej ciąży, także jak jesteś senna teraz to śpij dużo bo później już ciężko wyleżeć, na który bok się nie położę to coś kuje więc tak co pół godziny powolne zmienianie pozycji w nocy ;p
    Jak sobie pomyślę że jeszcze 3,5 mc to nie wiem co to będzie dalej hehe ;) I staraj się coś przegryź min co godzinkę to powinno być lepiej, choć wiem jak to jest jak kompletnie nic nie podchodzi.

    MonikA_89!, Danadana lubią tę wiadomość

  • Nika1 Przyjaciółka
    Postów: 95 38

    Wysłany: 21 października, 11:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka2304 wrote:
    Ile trzeba zrobić sesji żeby były efekty ??
    W sumie nie wiem. Zależy od organizmu na pewno. Ja widziałam efekty bardzo szybko i bardzo dobrze się czuje po akupunkturze więc chodzę teraz też poprostu dla siebie.

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7522 10638

    Wysłany: 21 października, 11:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perelka wrote:
    Monia jeżeli jesteś w 10 tyg to jeszcze z góra 5 tyg i mdłości powinny minąć, a już za 2-3 powinny delikatnie się zmniejszać:) ja umierałam do 15 tyg, cały dzień mdliło masakrycznie. Przy blizniakach to jest kilkakrotnie gorzej niż przy jednym dzidziusiu w brzuszku ;) teraz jestem w połowie 6 mc i niestety już mam brzuch wielkości 8-9 mc z pierwszej pojedynczej ciąży, także jak jesteś senna teraz to śpij dużo bo później już ciężko wyleżeć, na który bok się nie położę to coś kuje więc tak co pół godziny powolne zmienianie pozycji w nocy ;p
    Jak sobie pomyślę że jeszcze 3,5 mc to nie wiem co to będzie dalej hehe ;) I staraj się coś przegryź min co godzinkę to powinno być lepiej, choć wiem jak to jest jak kompletnie nic nie podchodzi.
    Trochę mnie ratują te małe okrągłe wafle pszenne z Biedry :P Jak popiję wodą, to na chwilę mi zakleja żołądek. Chociaż dzisiaj mam kryzys już od rana, tak na powitanie 10tc. Juz jedną nogą w WC jestem. Niby czytałam, że najgorsze mdłości przypadają na 9-10tc to może już jestem w połowie i niedługo będzie ciut lepiej :P

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Asiemka Koleżanka
    Postów: 54 59

    Wysłany: 21 października, 18:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salamandra wrote:
    Też bym pewnie tyle spała, ale muszę się mobilizować do pracy rano, ale po południu to już absolutnie nic mi się nie chce🙈
    Salamandra, ja tez pracuje. Wstaje o 7:30 codziennie, ale jak mogę to o 20:00 już wykąpana leżę w łóżku 😂🙈 w poniedziałek byłam na paście cukrowej i tak się zmęczyłam zabiegiem, ze nie doczekałam Brzyduli 🙈 19:40 spałam już jak zabita... i tak do rana 🙈

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października, 18:36

    Salamandra lubi tę wiadomość

    Starania: 4 lata.
    Endometrioza.
    Laparoskopia:
    1.2016 r.
    2. 2018 r.
    AMH: 1,6
    I wizyta w InviMed Poznań: 25.06.2020 r.
    IMSI
    Kriotransfer blastocysty: 04.09.2020 r.
    Beta-HCG
    14.09.2020: 359,92
    16.09.2020: 1045,08
    Jest serduszko! ❤️ 29.09.2020 r.
    Dziewczynka ❤️
  • Saja Autorytet
    Postów: 979 242

    Wysłany: 22 października, 00:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, sprobuj coca coli. U mnie pomagało tylko to i leżenie na kanapie. Ok 17 zalegalam i już raczej nie wstawałam, tylko, żeby się umyć i pójść spać. Spałam jak najwięcej można było, żeby przespać ten okropny okres.

    Czynnik męski- ciężki OAT, DFI poniżej 15%

    Starania od 1.1.2016
    11.2016 - diagnoza OAT
    5.2017- embolizacja żpn, bez efektu
    1.2018 - ICSI w Invimed Poznań, OHSS, bez transferu
    4.2018 - I kriotransfer, bez efektu
    5.2018- II kriotransfer, ciąża bliźniacza:)
    1.2019- rodzą się nasze córki
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7522 10638

    Wysłany: 22 października, 07:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saja wrote:
    Monia, sprobuj coca coli. U mnie pomagało tylko to i leżenie na kanapie. Ok 17 zalegalam i już raczej nie wstawałam, tylko, żeby się umyć i pójść spać. Spałam jak najwięcej można było, żeby przespać ten okropny okres.
    Z tą 17 mam podobnie - godzina, kiedy moja energia życiowa spada do zera, a żołądek coraz bardziej się buntuje. Praktycznie cały dzień pracuję na pół leżąco, bo inaczej nie daję rady. Wczoraj poszłam spać po 21 (oczywiście wcześniej też drzemałam, bo mnie skręcało z bólu), a dzisiaj o 5 rano oczy jak 2zł i koniec spania 😅

    Zapomniałam o coli. W sumie piję ją tylko przy jakimś zatruciu, bo szczerze jej nie znoszę. No ale jak pomaga na wymioty, to może na mdłości też pomoże 🤔

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Anna Ka Autorytet
    Postów: 673 348

    Wysłany: 22 października, 08:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika u mnie mdłości trwały do ok. 20 tyg. Wymiotowałam ponad 10 raxy dziennie. Nawet w nocy szłam siku a kończyło się na wymiotach. To było okropne jak sobie przypomnę. Oby jak najszybciej minelo

    l22ncwa1pup21wo8.png

    przeciwciała przeciw osłonce przezroczystej
    cykle bezowoluacyjne / nie pękające pęcherzyki
    słabe nasienie morf. 2%
    Scd 45%

    1 procedura IVF / sierpierń 2017 /3 transfery, 8tc (*)
    2 procedura IVF / lipiec 2018 / ciąża bliźniacza <3 <3

    Dziewczynki urodzone w 35tc
  • Saja Autorytet
    Postów: 979 242

    Wysłany: 22 października, 11:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Ka wrote:
    Monika u mnie mdłości trwały do ok. 20 tyg. Wymiotowałam ponad 10 raxy dziennie. Nawet w nocy szłam siku a kończyło się na wymiotach. To było okropne jak sobie przypomnę. Oby jak najszybciej minelo

    U mnie mdłości też do 20tyg, wymioty mniej więcej 13-17tyg. I w sumie dalej nie było wiele lepiej z żołądkiem, ale jakoś się to przeżyło. Generalnie, nie rób Monika ambitnych planów na najbliższe miesiące;)

    Czynnik męski- ciężki OAT, DFI poniżej 15%

    Starania od 1.1.2016
    11.2016 - diagnoza OAT
    5.2017- embolizacja żpn, bez efektu
    1.2018 - ICSI w Invimed Poznań, OHSS, bez transferu
    4.2018 - I kriotransfer, bez efektu
    5.2018- II kriotransfer, ciąża bliźniacza:)
    1.2019- rodzą się nasze córki
  • Danadana Ekspertka
    Postów: 264 83

    Wysłany: 22 października, 13:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie u dr S i jeśli wynik progesteronu będzie OK to transfer mam w czwartek. Czy byłyście może jakoś bardzo niedawno na Polnej na badaniach krwi? Dzisiaj próbowałam tam się dodzwonić i dostałam informację, że oni dzisiaj działają,a co będzie jutro to nie powiedzą, bo sytuacja jest zbyt dynamiczna....

    Danadana
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7522 10638

    Wysłany: 22 października, 13:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie powiem dziewczyny, wystraszyłyście mnie 😅 Czyli na razie powinnam się cieszyć, że jeszcze nie byłam w Rydze 🤣

    Przedstawiam wam Kropcie:

    9ec8d85a1c13.jpg

    Mają już 2.67 i 2.65cm 😍 Serducha biją 178u/min a matkę dalej mdli 😅

    Carla1980, Nika1, Olka2304, Mania30, Asiemka, Asiulka84, Danadana, penceence, mo_Nika, Salamandra, i_ka, Róża29 lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7522 10638

    Wysłany: 22 października, 13:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Jestem po wizycie u dr S i jeśli wynik progesteronu będzie OK to transfer mam w czwartek. Czy byłyście może jakoś bardzo niedawno na Polnej na badaniach krwi? Dzisiaj próbowałam tam się dodzwonić i dostałam informację, że oni dzisiaj działają,a co będzie jutro to nie powiedzą, bo sytuacja jest zbyt dynamiczna....
    Dawno nie byłam. A może zrób w RCKiK? Oni też szybko wyniki wysyłają

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Danadana Ekspertka
    Postów: 264 83

    Wysłany: 23 października, 15:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wynik proga - 11,8ng/ml. Myślicie,że dopuszcza mnie do transferu za tydzień?

    Danadana
  • Nika1 Przyjaciółka
    Postów: 95 38

    Wysłany: 23 października, 15:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Odebrałam wynik proga - 11,8ng/ml. Myślicie,że dopuszcza mnie do transferu za tydzień?
    A jesteś już na prolutexie? Wynik progesteronu do transferu przed prolutexem powinien być poniżej 1. Masz bardzo wysoki więc jeśli nie bierzesz jeszcze nic to raczej ten cykl nie wyjdzie.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października, 15:30

  • Danadana Ekspertka
    Postów: 264 83

    Wysłany: 23 października, 15:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety, odwołany :( ale Dr nie chce zmieniać protokołu :( tak to się możemy bawić rok...

    Danadana
  • Nika1 Przyjaciółka
    Postów: 95 38

    Wysłany: 23 października, 16:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    No niestety, odwołany :( ale Dr nie chce zmieniać protokołu :( tak to się możemy bawić rok...
    Ja walczyłam chyba z 5 cykli pod rząd i za każdym razem prog był za duży. Wynik 1.09 nawet już dyskwalifikowal Mnie. Wiem ile nerwów trzeba na to. W końcu miałam dostać zastrzyk zoladex żeby "wyzerowac" Hormony i po nim podejść ale jeszcze dr stwierdziła żeby spróbować jeden cykl poprostu zrobic wynik proga wcześniej niż mają w standardzie, był ok i zaczęłam z prolutexem. Transfer się powiodl. Obyś Ty w następnym cyklu miala wynik w normie.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października, 16:47

    Danadana lubi tę wiadomość

  • Danadana Ekspertka
    Postów: 264 83

    Wysłany: 23 października, 18:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję! Zapytam Dr czy nie lepiej właśnie wcześniej tej progesteron teraz oznaczyć....

    Danadana
  • Koniczynka28 Autorytet
    Postów: 1122 308

    Wysłany: 23 października, 21:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Nie widzę wątku Invimed waw, wiec tu zapytam.
    Jakie jest podejście Invimedu do tematu immunologi i leków typu acofil?

    Ona 28 lat
    Niedoczynnosc tarczycy/ Tsh: 0.7: euthyrox 75/50 mg
    Immunologia:
    Komórki nk17%, kir bx (brak 3 kirów implantacyjnych) 😣>acofil


    On 36 lat
    Teratospermia, Astenospermia😣
    Ilość nasienia w normie
    Morfologia 1%
    Ruch postępowy 4%


    5*inseminacja z nasieniem dawcy (w tym 3 w cyklu stymulowanym)🍷


    Nowa klinika: Novum waw.
    1. 2021 in vitro z nasieniem partnera +leki od immunologa🍀
  • lukaszkowa Autorytet
    Postów: 720 356

    Wysłany: 23 października, 22:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka28 wrote:
    Czesc dziewczyny. Nie widzę wątku Invimed waw, wiec tu zapytam.
    Jakie jest podejście Invimedu do tematu immunologi i leków typu acofil?
    Ja chodzę do doktora Sroki. Sam jakoś super się do niej nie skłania ale po 2 czy 3 nieudanych transferach radzi sprawdzić ten trop.

    Ja udałam się do docenta Paśnika i doktor bez żadnych "ale" ustosunkował się do zaleceń.
    Miałam wlewy z intralipidu i prograf. Wlew w klinice.

    Koniczynka28 lubi tę wiadomość

    16udvfxm2qpxf28l.png
  • Nika1 Przyjaciółka
    Postów: 95 38

    Wysłany: 23 października, 22:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napewno kilka dziewczyny miało podawany ale najlepiej niech wypowie się Monika bo jest na bieżąco i doświadczona.

  • Koniczynka28 Autorytet
    Postów: 1122 308

    Wysłany: 23 października, 22:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Ja chodzę do doktora Sroki. Sam jakoś super się do niej nie skłania ale po 2 czy 3 nieudanych transferach radzi sprawdzić ten trop.

    Ja udałam się do docenta Paśnika i doktor bez żadnych "ale" ustosunkował się do zaleceń.
    Miałam wlewy z intralipidu i prograf. Wlew w klinice.
    Ja tez mam zalecenia od Pasnika ale w Novum lekarz na to negatywnie zareagował, odradza i ze na własna rękę. Dopiero jesteśmy przed wizyta startowa i nie wiem czy jeszcze nie zmienić kliniki jak tak dłużej mysle. Ogólnie i tak planuje brać leki zalecone przez Pasnika na własna rękę.

    Ona 28 lat
    Niedoczynnosc tarczycy/ Tsh: 0.7: euthyrox 75/50 mg
    Immunologia:
    Komórki nk17%, kir bx (brak 3 kirów implantacyjnych) 😣>acofil


    On 36 lat
    Teratospermia, Astenospermia😣
    Ilość nasienia w normie
    Morfologia 1%
    Ruch postępowy 4%


    5*inseminacja z nasieniem dawcy (w tym 3 w cyklu stymulowanym)🍷


    Nowa klinika: Novum waw.
    1. 2021 in vitro z nasieniem partnera +leki od immunologa🍀
‹‹ 553 554 555 556 557 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego