X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2020, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassssia wrote:
    Super! :) Czyli możesz już się umawiać na wizytę?
    Mi koordynatorka odpisała, że na wizytę umawiają jak beta >1000.
    Ja badałam betę 11dpt jutro powinnam powtórzyć (13dpt) lub we wtorek (15dpt), ale chyba nie wytrzymam i pójdę w poniedziałek, bo w niedzielę wszystkie lab Diagnostyki są zamknięte w Poznaniu (chyba, że może wiecie czy któreś jest otwarte?), a chyba nie chcę się stresować i robić w innym lab. Co myślicie?
    Nie rób w innym labie. Ja tak raz zrobiłam i potem stres bo przyrost wyszedł niższy. Niestety nie wiem gdzie w Poznaniu można robić w niedzielę. Chyba zostaje wtorek żeby było zgodnie z zaleceniami.

• Kassssia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Nie rób w innym labie. Ja tak raz zrobiłam i potem stres bo przyrost wyszedł niższy. Niestety nie wiem gdzie w Poznaniu można robić w niedzielę. Chyba zostaje wtorek żeby było zgodnie z zaleceniami.
    Dzięki za odpowiedź :)
    Właśnie chyba Twoją historię pamiętałam, że robiłaś w różnych laboratoriach stąd kojarzyłam, że szkoda stresu i lepiej robić w jednym.
    Tak jak wczoraj się cały dzień cieszyłam, tak dzisiaj zaczęłam się stresować czy na pewno wszystko przyrasta dobrze więc pewnie sprawdzę w poniedziałek dla swojego spokoju a we wtorek żeby mieć wyniki dla Invimedu.
    Tyle już te kłucia się było, że jedno nadmiarowe pobranie chyba mi niestraszne.

l22n9vvj7eq2lufw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2020, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassssia wrote:
    Dzięki za odpowiedź :)
    Właśnie chyba Twoją historię pamiętałam, że robiłaś w różnych laboratoriach stąd kojarzyłam, że szkoda stresu i lepiej robić w jednym.
    Tak jak wczoraj się cały dzień cieszyłam, tak dzisiaj zaczęłam się stresować czy na pewno wszystko przyrasta dobrze więc pewnie sprawdzę w poniedziałek dla swojego spokoju a we wtorek żeby mieć wyniki dla Invimedu.
    Tyle już te kłucia się było, że jedno nadmiarowe pobranie chyba mi niestraszne.
    Zgadzam się w 100 procentach. Jedno kłucie w tą czy w tamtą nie gra roli dla nas 😀. Pewnie też bym poszła w poniedziałek i wtorek :).

• She_Wolf Przyjaciółka

Wysłany: 20 grudnia 2020, 01:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassssia wrote:
    Super! :) Czyli możesz już się umawiać na wizytę?
    Mi koordynatorka odpisała, że na wizytę umawiają jak beta >1000.
    Ja badałam betę 11dpt jutro powinnam powtórzyć (13dpt) lub we wtorek (15dpt), ale chyba nie wytrzymam i pójdę w poniedziałek, bo w niedzielę wszystkie lab Diagnostyki są zamknięte w Poznaniu (chyba, że może wiecie czy któreś jest otwarte?), a chyba nie chcę się stresować i robić w innym lab. Co myślicie?

Dziękuję i potwierdzam nie rób w innym labie. Szkoda nerwów.

Koordynatorka wyznaczyła mi wizytę usg już po drugim badaniu bety, a była niższa niż 1000 także nie wiem jaka jest zasada 😬 Wizytę mamy 31.12 🤗

_meva_ lubi tę wiadomość

Starania od 2018 r
    🚺 36 lat
    🚹 36 lat
    ✅ 08. 2020 - pierwsza wizyta w Invimed Poznań
    ✅ 06.11.2020 - punkcja
    ✅ 09.11.2020 - transfer jednego zarodka 🧪🧫🚀 zostały ❄️❄️❄️
    ⛔️ 11dpt 20.11.2020 - beta HCG: 0,1
    ✅ 04.12.2020 - transfer ❄️❄️ został ❄️
    ✅15.12.2020/11dpt - betaHCG 244,70 mlU/ml
    ✅ 17.12.2020/13 dpt - betaHCG 678,93 mIU/ml
    ✅ 19.12.2020/15 dpt - betaHCG 1800, 70 mlU/ml
    ✅ 23.12.2020/19 dpt - betaHCG 8828,68 mlU/ml

👨🏼‍⚕️Dr Sroka, Invimed Poznań

f2w343r88xcgxp05.png
  • Ma_gda Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2020, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    ja jestem po pierwszym nieudanym transferze mrożonego zarodka na początku grudnia. Jeszcze przed transferem dr powiedział, że jeśli się nie uda i będę gotowa, mogę podchodzić do kolejnego transferu w kolejnym cyklu i mam wówczas rozpocząć ten sam protokół. Czy któraś z Was podchodziła dwa cykle pod rząd? Jakie są wasze doświadczenia?

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_gda wrote:
    Dziewczyny,
    ja jestem po pierwszym nieudanym transferze mrożonego zarodka na początku grudnia. Jeszcze przed transferem dr powiedział, że jeśli się nie uda i będę gotowa, mogę podchodzić do kolejnego transferu w kolejnym cyklu i mam wówczas rozpocząć ten sam protokół. Czy któraś z Was podchodziła dwa cykle pod rząd? Jakie są wasze doświadczenia?
    Ja podchodzilam i jesli pytasz o samopoczucie to totalnie normalnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2020, 09:34

Ma_gda lubi tę wiadomość

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2020, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_gda wrote:
    Dziewczyny,
    I zdaje się She _Wolf właśnie tak podchodziła i się udało 😀

• Ma_gda Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2020, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:

Ooo, to jest argument :-)

• Kassssia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Ja też podchodziłam jeden po drugim. Bardzo podobnie terminowo jak She_Wolf.
    Pierwsza beta wyszła wysoka więc jest szansa, że u mnie też się udało :)

She_Wolf, Ma_gda, Ula30, _meva_ lubią tę wiadomość

l22n9vvj7eq2lufw.png
  • She_Wolf Przyjaciółka

Wysłany: 20 grudnia 2020, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_gda wrote:
    Ooo, to jest argument :-)

Tak, ja podchodziłam od razu w kolejnym cyklu. Pierwszy miałam w listopadzie - to był świeży transfer - nieudany. Nie robiliśmy przerwy, od razu w kolejnym cyklu podaliśmy dwa mrozaczki i udało się :)
    Jak nie masz żadnych problemów zdrowotnych to idźcie za ciosem, szkoda tego miesiąca 😉

Ma_gda, _meva_ lubią tę wiadomość

Starania od 2018 r
    🚺 36 lat
    🚹 36 lat
    ✅ 08. 2020 - pierwsza wizyta w Invimed Poznań
    ✅ 06.11.2020 - punkcja
    ✅ 09.11.2020 - transfer jednego zarodka 🧪🧫🚀 zostały ❄️❄️❄️
    ⛔️ 11dpt 20.11.2020 - beta HCG: 0,1
    ✅ 04.12.2020 - transfer ❄️❄️ został ❄️
    ✅15.12.2020/11dpt - betaHCG 244,70 mlU/ml
    ✅ 17.12.2020/13 dpt - betaHCG 678,93 mIU/ml
    ✅ 19.12.2020/15 dpt - betaHCG 1800, 70 mlU/ml
    ✅ 23.12.2020/19 dpt - betaHCG 8828,68 mlU/ml

👨🏼‍⚕️Dr Sroka, Invimed Poznań

f2w343r88xcgxp05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2020, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, brązowe plamienie/brudzenie jak kawa z mlekiem. Panikować? Niby miałam je już parę razy, we wtorek na USG dr mówił, że tak może być jak kropek się powiększa. W piątek na USG też było ok. Może to po tych badaniach? Brzuch mnie specjalnie nie boli. Wczoraj bardziej. Wzięłam dodatkowego proga doustnie i leżę. jutro idę planowo na badania z krwi, to zrobię też progesteron (od wczoraj jestem bez prolutexu). Coś jeszcze mogę zrobić? Chyba jak się nie nasili to czekać do kolejnej wizyty? (29.12).

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Laski, brązowe plamienie/brudzenie jak kawa z mlekiem. Panikować? Niby miałam je już parę razy, we wtorek na USG dr mówił, że tak może być jak kropek się powiększa. W piątek na USG też było ok. Może to po tych badaniach? Brzuch mnie specjalnie nie boli. Wczoraj bardziej. Wzięłam dodatkowego proga doustnie i leżę. jutro idę planowo na badania z krwi, to zrobię też progesteron (od wczoraj jestem bez prolutexu). Coś jeszcze mogę zrobić? Chyba jak się nie nasili to czekać do kolejnej wizyty? (29.12).
    Nie ma zywej krwi, bylabym spokojna :)

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Ja miałam plamienia bo kosmówka była blisko ujścia szyjki i jak macica rosła to pękały naczynka i kosmówka w niektórych miejscach nie przylegała. Może u ciebie jest podobnie.

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2020, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki. Na razie jest tego niewiele, więc czekam.

• _meva_ Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:

Ula tak jak dziewczyny mówią, jak nie ma żywej krwi to spokojnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2020, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _meva_ wrote:
    Ula tak jak dziewczyny mówią, jak nie ma żywej krwi to spokojnie.
    Na szczęście na razie nie ma. Ja pierdziele, ja ledwo nerwowo wytrzymuje z plamieniem, a Wy musialyscie przetrwać krwawienia. Straszne to jest 🙁

• Martita92 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_gda wrote:
    Dziewczyny,
    Ja również podchodziłam miesiąc po miesiącu i tak dwa razy... Pierwszy transfer się nie udał, od razu podchodziłam do drugiego i mamy Helenkę. Tak samo teraz było, pierwszy nic, A za drugim się udało i jestem w 20 tygodniu ciąży ❤

Ma_gda, She_Wolf lubią tę wiadomość

08 - 2016 rozpoczęcie starań;
    06 - 2018 rozpoczęcie leczenia w InVimed
    19-10-2018 kriotransfer - nieudany
    21-11-2018 II kriotransfer - udany
    17-12-2018 bijące serduszko
    21-08-2019 przychodzi na świat Helenka
    16-07-2020 kriotransfer - nieudany
    17-08-2020 kriotransfer - udany
    28-04-2021 przychodzi na świat Antonina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2020, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dandana, dzisiaj USG?

• Danadana Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, o 12.00.
    Piersi nadal mnie nie bolą, ból nie wrócił, ale mdłości rano miałam takie, że oooohhhhhhh.... Więc nie wiem, czy to ciąża czy to stres. Dowiem się za 3h. Cieszę się, że to już dziś - przynajmniej coś będę już wiedziała. :)

Danadana
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2020, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Tak, o 12.00.
    Piersi nadal mnie nie bolą, ból nie wrócił, ale mdłości rano miałam takie, że oooohhhhhhh.... Więc nie wiem, czy to ciąża czy to stres. Dowiem się za 3h. Cieszę się, że to już dziś - przynajmniej coś będę już wiedziała. :)
    Czekamy razem z Tobą na wieści. Mdłości ciążowe 😁. Mnie też trochę piersi przestały boleć, no i te plamienia nadal. Dr kazał wrócić do Prolutexu i Estrofemu 3*1 (miałam już 2*1). Zobaczymy, może ustąpi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2020, 09:09

‹‹ 621 622 623 624 625 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ