INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
lukaszkowa wrote:Tak, mialam wlewy z intralipidu i mam ostatni 28 grudnia. To na wysokie komórki NK. Mialam zalecenie od immunologa, ale dr S sugerowal, ze bez zalecen chyba tez by poszedl w te strone. Intralipid jest akurat dosc bezpieczny i malo inwazyjny
-
Mania30 wrote:Bo tak sobie pomyślałam może warto spróbować ale zobaczę co powie dr. Nie wiem kurcze czy od razu atakować w tym cyklu co będzie czy miesiąc sobie odpocząć.👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
BlackSun wrote:Czy któraś z Was, kochane staraczki, miała przeciwciała blokujące niskie? Właśnie przyszedł mi wynik -22%. Chyba jedyny sposób leczenia to szczepienia?👪🐶🌲
Invimed Poznań
Leżę jak betka 😬 mąż sprząta i gotuje. Ja tylko idę siku i znów po koc. Każda aplikacja proga to normalnie jak jakaś trauma....
Z tych nerwów zapomniałam przez dwa dni brać Acardu 😭😭😭 dopiero dzisiaj sobie o tym przypomniałam..........Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2020, 11:50
Danadana -
Danadana wrote:Leżę jak betka 😬 mąż sprząta i gotuje. Ja tylko idę siku i znów po koc. Każda aplikacja proga to normalnie jak jakaś trauma....
Z tych nerwów zapomniałam przez dwa dni brać Acardu 😭😭😭 dopiero dzisiaj sobie o tym przypomniałam..........
Dana zapisz sobie na kartce porę dnia i leki jakie bierzesz, to pomaga, ja zawsze zerkam czy czegoś nie pominęłam.
Był taki moment, że ja też łapałam się, że prawie o jakimś leku zapomniałam i budziki mam poustawiane na każdą godzinę brania leków, to bardzo ułatwia życie.
Mówiłam Wam jak mnie w środę zalało. Mnóstwo krwi i wielki skrzep.
A dziś jestem po wizycie i wszystko ok. Bliźniaki rosną, mają się dobrze. Widać kilka skrzepów niedużych , ale nie ma świeżego krwawienia. Mam nie leżeć cały czas, bo jak ma coś wypłynąć to lepiej niech wypłynie. Nie dźwigać, nie denerwować się.
Odetchnęłam, byle do następnej wizyty.Danadana, Kassssia, She_Wolf lubią tę wiadomość
-
O co chodzi z tymi skrzepami, nie? Zobacz, któraś z nas już to przechodzi...
Ja mam na kartce i mam przypomnienia, ale teraz ta nowa lekarka kazała mi wszystko poza Acardem odstawić i ja sobie dopiero to przypomniałam dziś
No trudno, nie będę siebie dziś tym katować.
Najważniejsze, że u Ciebie na wizytach okej 💗💗Danadana -
Ja mam apke My Therapy, ktora przypomina o wszystkich tabletkach. Chociaz w sumie biore tylko encorton, acard i letrox juz
Meva supcio!!!! 🙂
Jesli chodzi o skrzepy to ja nie mam doswiadczenia. Mialam przy tych wszystkich wylewach raz tylko taki mini. U mnie krew po prostu byla jak woda.
Ula, Meva mowicie rodzinie na swieta?👪🐶🌲
Invimed Poznań
lukaszkowa wrote:Ja mam apke My Therapy, ktora przypomina o wszystkich tabletkach. Chociaz w sumie biore tylko encorton, acard i letrox juz
Meva supcio!!!! 🙂
Jesli chodzi o skrzepy to ja nie mam doswiadczenia. Mialam przy tych wszystkich wylewach raz tylko taki mini. U mnie krew po prostu byla jak woda.
Ula, Meva mowicie rodzinie na swieta?
My absolutnie nie mówimy. Teściowa by mnie zagłaskała i zamęczyła pytaniami. Powiemy może po prenatalnych jak będzie wszystko ok lub dopiero jak mocno będzie widać 🙂
-
_meva_ wrote:Lukaszkowa do kiedy będziesz brała encorton?👪🐶🌲
Invimed Poznań
nick nieaktualnylukaszkowa wrote:Ja mam apke My Therapy, ktora przypomina o wszystkich tabletkach. Chociaz w sumie biore tylko encorton, acard i letrox juz
Meva supcio!!!! 🙂
Ula, Meva mowicie rodzinie na swieta? -
Ula30 wrote:A czemu tak długo Encorton? Przez komórki NK? Ja właśnie nie wiem co robić z tym mówieniem. W wigilię będę kończyć 9 tydzień (teraz jestem 8+1, a wg doktora z daty transferu 8+3). Problem jest taki, że po świętach muszę powiedzieć w pracy, żeby zaczęli szukać kogoś na zastępstwo, a moja mama pracuje w tym samym zakładzie, w innym wydziale. Trochę głupio by było, jakby się dowiedziała od kogoś ode mnie z pracy, bo wieść się pewnie rozniesie 😑. Z drugiej strony nie chcę mówić rodzinie, bo jeszcze wszystko się może zdarzyć. Dziś mnie cały dzień boli brzuch, miałam plamienie jasnobrązowe. Boję się. Może po prostu powiem tylko moim rodzicom, a reszcie później. Sama nie wiem.
My myslimy intensywnie czy powiedziec ewentualnie tesciom ale zeby nie mowili dalej. Chcemy powiedziec, ale po to zeby nie musiec jechac do nich na wigilie. Krwiaka niby juz nie ma, ale nie usmiecha mi sie wspinac na 4 pietro i na wigilii bedzie minimum 8 osob - boje sie covida. U mnie znajomi roznie przechodza a jak doloze sobie do mojego gownianego samopoczucia jeszcze objawy grypowe to nie wiem jak to przetrzymam...👪🐶🌲
Invimed Poznań
Dadana, robiłaś już tą trombofilię? Najtaniej jest chyba przez testdna. Ja robiłam pakiet badań po poronieniu za 330zł
Danadana lubi tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
nick nieaktualnylukaszkowa wrote:Tak, takie mam zalecenie od immunologa.
My myslimy intensywnie czy powiedziec ewentualnie tesciom ale zeby nie mowili dalej. Chcemy powiedziec, ale po to zeby nie musiec jechac do nich na wigilie. Krwiaka niby juz nie ma, ale nie usmiecha mi sie wspinac na 4 pietro i na wigilii bedzie minimum 8 osob - boje sie covida. U mnie znajomi roznie przechodza a jak doloze sobie do mojego gownianego samopoczucia jeszcze objawy grypowe to nie wiem jak to przetrzymam... -
Ja to tylko tu zostawię, dzisiejsza beta 15 dpt: 1800 😇
_meva_, Kassssia, Danadana, lukaszkowa, Perelka, Asiemka, MonikA_89!, mo_Nika lubią tę wiadomość
Starania od 2018 r
🚺 36 lat
🚹 36 lat
✅ 08. 2020 - pierwsza wizyta w Invimed Poznań
✅ 06.11.2020 - punkcja
✅ 09.11.2020 - transfer jednego zarodka 🧪🧫🚀 zostały ❄️❄️❄️
⛔️ 11dpt 20.11.2020 - beta HCG: 0,1
✅ 04.12.2020 - transfer ❄️❄️ został ❄️
✅15.12.2020/11dpt - betaHCG 244,70 mlU/ml
✅ 17.12.2020/13 dpt - betaHCG 678,93 mIU/ml
✅ 19.12.2020/15 dpt - betaHCG 1800, 70 mlU/ml
✅ 23.12.2020/19 dpt - betaHCG 8828,68 mlU/ml
👨🏼⚕️Dr Sroka, Invimed Poznań
-
MonikA_89! wrote:Dadana, robiłaś już tą trombofilię? Najtaniej jest chyba przez testdna. Ja robiłam pakiet badań po poronieniu za 330zł
dzięki bardzo!
Nie, jeszcze nie robiłam, bo na razie mam przykaz leżenia i w poniedziałek zobaczymy, czy serce bije. Nawet jeśli bije to lekarka przy kolejnej rozmowie mi powiedziała, że nie muszę się spieszyć z trombofolią, bo to Clexane często jest dawane standardowo przy IFV i nawet jak pobiorę miesiąc czy dwa to nic się nie stanie.
Danadana -
She_Wolf wrote:Ja to tylko tu zostawię, dzisiejsza beta 15 dpt: 1800 😇
Czyli możesz już się umawiać na wizytę?
Mi koordynatorka odpisała, że na wizytę umawiają jak beta >1000.
Ja badałam betę 11dpt jutro powinnam powtórzyć (13dpt) lub we wtorek (15dpt), ale chyba nie wytrzymam i pójdę w poniedziałek, bo w niedzielę wszystkie lab Diagnostyki są zamknięte w Poznaniu (chyba, że może wiecie czy któreś jest otwarte?), a chyba nie chcę się stresować i robić w innym lab. Co myślicie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2020, 20:21
-
nick nieaktualny