X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • Mania30 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Tak, mialam wlewy z intralipidu i mam ostatni 28 grudnia. To na wysokie komórki NK. Mialam zalecenie od immunologa, ale dr S sugerowal, ze bez zalecen chyba tez by poszedl w te strone. Intralipid jest akurat dosc bezpieczny i malo inwazyjny :)
    Bo tak sobie pomyślałam może warto spróbować ale zobaczę co powie dr. Nie wiem kurcze czy od razu atakować w tym cyklu co będzie czy miesiąc sobie odpocząć.

• _meva_ Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana a jak u Ciebie? Leżysz cały czas?

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania30 wrote:
    Bo tak sobie pomyślałam może warto spróbować ale zobaczę co powie dr. Nie wiem kurcze czy od razu atakować w tym cyklu co będzie czy miesiąc sobie odpocząć.
    Dalabym sobie miesiac. Zeby miec wlew musialabys zrobic badania immunologiczne i miec zalecenie od immuno. Jesli mialabys dobry wynik to takie wlewy to kasa w błoto. W klinice to jednak 300 zl za wlew.

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • BlackSun Znajoma

Wysłany: 19 grudnia 2020, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was, kochane staraczki, miała przeciwciała blokujące niskie? Właśnie przyszedł mi wynik -22%. Chyba jedyny sposób leczenia to szczepienia?

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackSun wrote:
    Czy któraś z Was, kochane staraczki, miała przeciwciała blokujące niskie? Właśnie przyszedł mi wynik -22%. Chyba jedyny sposób leczenia to szczepienia?
    Chyba zadna z nas tego badania nie wykonywala :)

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżę jak betka 😬 mąż sprząta i gotuje. Ja tylko idę siku i znów po koc. Każda aplikacja proga to normalnie jak jakaś trauma....

Z tych nerwów zapomniałam przez dwa dni brać Acardu 😭😭😭 dopiero dzisiaj sobie o tym przypomniałam..........

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2020, 11:50

Danadana
  • _meva_ Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Leżę jak betka 😬 mąż sprząta i gotuje. Ja tylko idę siku i znów po koc. Każda aplikacja proga to normalnie jak jakaś trauma....

Z tych nerwów zapomniałam przez dwa dni brać Acardu 😭😭😭 dopiero dzisiaj sobie o tym przypomniałam..........

Dana zapisz sobie na kartce porę dnia i leki jakie bierzesz, to pomaga, ja zawsze zerkam czy czegoś nie pominęłam.
    Był taki moment, że ja też łapałam się, że prawie o jakimś leku zapomniałam i budziki mam poustawiane na każdą godzinę brania leków, to bardzo ułatwia życie.

Mówiłam Wam jak mnie w środę zalało. Mnóstwo krwi i wielki skrzep.
    A dziś jestem po wizycie i wszystko ok. Bliźniaki rosną, mają się dobrze. Widać kilka skrzepów niedużych , ale nie ma świeżego krwawienia. Mam nie leżeć cały czas, bo jak ma coś wypłynąć to lepiej niech wypłynie. Nie dźwigać, nie denerwować się.

Odetchnęłam, byle do następnej wizyty.

Danadana, Kassssia, She_Wolf lubią tę wiadomość

• Danadana Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O co chodzi z tymi skrzepami, nie? Zobacz, któraś z nas już to przechodzi...

Ja mam na kartce i mam przypomnienia, ale teraz ta nowa lekarka kazała mi wszystko poza Acardem odstawić i ja sobie dopiero to przypomniałam dziś :(
    No trudno, nie będę siebie dziś tym katować.

Najważniejsze, że u Ciebie na wizytach okej 💗💗

Danadana
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam apke My Therapy, ktora przypomina o wszystkich tabletkach. Chociaz w sumie biore tylko encorton, acard i letrox juz :)

Meva supcio!!!! 🙂

Jesli chodzi o skrzepy to ja nie mam doswiadczenia. Mialam przy tych wszystkich wylewach raz tylko taki mini. U mnie krew po prostu byla jak woda.

Ula, Meva mowicie rodzinie na swieta?

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • _meva_ Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Ja mam apke My Therapy, ktora przypomina o wszystkich tabletkach. Chociaz w sumie biore tylko encorton, acard i letrox juz :)

Meva supcio!!!! 🙂

Jesli chodzi o skrzepy to ja nie mam doswiadczenia. Mialam przy tych wszystkich wylewach raz tylko taki mini. U mnie krew po prostu byla jak woda.

My absolutnie nie mówimy. Teściowa by mnie zagłaskała i zamęczyła pytaniami. Powiemy może po prenatalnych jak będzie wszystko ok lub dopiero jak mocno będzie widać 🙂

• _meva_ Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukaszkowa do kiedy będziesz brała encorton?

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _meva_ wrote:
    Lukaszkowa do kiedy będziesz brała encorton?
    Do konca 1 trymestru :)

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2020, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:

Meva supcio!!!! 🙂

A czemu tak długo Encorton? Przez komórki NK? Ja właśnie nie wiem co robić z tym mówieniem. W wigilię będę kończyć 9 tydzień (teraz jestem 8+1, a wg doktora z daty transferu 8+3). Problem jest taki, że po świętach muszę powiedzieć w pracy, żeby zaczęli szukać kogoś na zastępstwo, a moja mama pracuje w tym samym zakładzie, w innym wydziale. Trochę głupio by było, jakby się dowiedziała od kogoś ode mnie z pracy, bo wieść się pewnie rozniesie 😑. Z drugiej strony nie chcę mówić rodzinie, bo jeszcze wszystko się może zdarzyć. Dziś mnie cały dzień boli brzuch, miałam plamienie jasnobrązowe. Boję się. Może po prostu powiem tylko moim rodzicom, a reszcie później. Sama nie wiem.

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    A czemu tak długo Encorton? Przez komórki NK? Ja właśnie nie wiem co robić z tym mówieniem. W wigilię będę kończyć 9 tydzień (teraz jestem 8+1, a wg doktora z daty transferu 8+3). Problem jest taki, że po świętach muszę powiedzieć w pracy, żeby zaczęli szukać kogoś na zastępstwo, a moja mama pracuje w tym samym zakładzie, w innym wydziale. Trochę głupio by było, jakby się dowiedziała od kogoś ode mnie z pracy, bo wieść się pewnie rozniesie 😑. Z drugiej strony nie chcę mówić rodzinie, bo jeszcze wszystko się może zdarzyć. Dziś mnie cały dzień boli brzuch, miałam plamienie jasnobrązowe. Boję się. Może po prostu powiem tylko moim rodzicom, a reszcie później. Sama nie wiem.
    Tak, takie mam zalecenie od immunologa.
    My myslimy intensywnie czy powiedziec ewentualnie tesciom ale zeby nie mowili dalej. Chcemy powiedziec, ale po to zeby nie musiec jechac do nich na wigilie. Krwiaka niby juz nie ma, ale nie usmiecha mi sie wspinac na 4 pietro i na wigilii bedzie minimum 8 osob - boje sie covida. U mnie znajomi roznie przechodza a jak doloze sobie do mojego gownianego samopoczucia jeszcze objawy grypowe to nie wiem jak to przetrzymam...

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dadana, robiłaś już tą trombofilię? Najtaniej jest chyba przez testdna. Ja robiłam pakiet badań po poronieniu za 330zł

Danadana lubi tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2020, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Tak, takie mam zalecenie od immunologa.
    My myslimy intensywnie czy powiedziec ewentualnie tesciom ale zeby nie mowili dalej. Chcemy powiedziec, ale po to zeby nie musiec jechac do nich na wigilie. Krwiaka niby juz nie ma, ale nie usmiecha mi sie wspinac na 4 pietro i na wigilii bedzie minimum 8 osob - boje sie covida. U mnie znajomi roznie przechodza a jak doloze sobie do mojego gownianego samopoczucia jeszcze objawy grypowe to nie wiem jak to przetrzymam...
    A no tak, to masz powód żeby nie jechać i zostać bezpiecznie w domu. No i jesteś dalej w ciąży, już przecież 11 tydzień leci. Ja chyba powiem moim rodzicom i teściom, z prośbą, żeby nie przekazywali jeszcze dalej wiadomości. No i w końcu zamknęłabym usta teściom, którzy ciągle mi odcinają na różny sposób, że nie mamy dzieci.

• She_Wolf Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2020, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to tylko tu zostawię, dzisiejsza beta 15 dpt: 1800 😇

_meva_, Kassssia, Danadana, lukaszkowa, Perelka, Asiemka, MonikA_89!, mo_Nika lubią tę wiadomość

Starania od 2018 r
    🚺 36 lat
    🚹 36 lat
    ✅ 08. 2020 - pierwsza wizyta w Invimed Poznań
    ✅ 06.11.2020 - punkcja
    ✅ 09.11.2020 - transfer jednego zarodka 🧪🧫🚀 zostały ❄️❄️❄️
    ⛔️ 11dpt 20.11.2020 - beta HCG: 0,1
    ✅ 04.12.2020 - transfer ❄️❄️ został ❄️
    ✅15.12.2020/11dpt - betaHCG 244,70 mlU/ml
    ✅ 17.12.2020/13 dpt - betaHCG 678,93 mIU/ml
    ✅ 19.12.2020/15 dpt - betaHCG 1800, 70 mlU/ml
    ✅ 23.12.2020/19 dpt - betaHCG 8828,68 mlU/ml

👨🏼‍⚕️Dr Sroka, Invimed Poznań

f2w343r88xcgxp05.png
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Dadana, robiłaś już tą trombofilię? Najtaniej jest chyba przez testdna. Ja robiłam pakiet badań po poronieniu za 330zł
    Hej,
    dzięki bardzo!
    Nie, jeszcze nie robiłam, bo na razie mam przykaz leżenia i w poniedziałek zobaczymy, czy serce bije. Nawet jeśli bije to lekarka przy kolejnej rozmowie mi powiedziała, że nie muszę się spieszyć z trombofolią, bo to Clexane często jest dawane standardowo przy IFV i nawet jak pobiorę miesiąc czy dwa to nic się nie stanie.

Danadana
  • Kassssia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She_Wolf wrote:
    Super! :) Czyli możesz już się umawiać na wizytę?
    Mi koordynatorka odpisała, że na wizytę umawiają jak beta >1000.
    Ja badałam betę 11dpt jutro powinnam powtórzyć (13dpt) lub we wtorek (15dpt), ale chyba nie wytrzymam i pójdę w poniedziałek, bo w niedzielę wszystkie lab Diagnostyki są zamknięte w Poznaniu (chyba, że może wiecie czy któreś jest otwarte?), a chyba nie chcę się stresować i robić w innym lab. Co myślicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2020, 20:21

l22n9vvj7eq2lufw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2020, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She_Wolf wrote:
    Pieeeeęknieeee 😍😘

She_Wolf lubi tę wiadomość

‹‹ 620 621 622 623 624 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ