X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2020, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania30 wrote:
    Tak to wyglądało. Beta ładnie rosła gdzieś tak po tyg miałam wizytę pęcherzyk był ładnie widoczny na USG i kazał mi odstawić prolutex, Estrofem zmniejszył dawkę i odstawiłam metypred w jednym czasie. Na drugi dzień dostałam krwotok i nie było co ratować na jeszcze kolejny dzień trafiłam na IP i beta spadała obumarło.
    Nosz kurde ja się strasznie boję odstawić prolutex. Już była próba w sobotę i co? W niedzielę i dzisiaj plamienia i znowu go biorę. Na razie cztery fiolki i znowu próba odstawienia. Zobaczymy.

• Mania30 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Nosz kurde ja się strasznie boję odstawić prolutex. Już była próba w sobotę i co? W niedzielę i dzisiaj plamienia i znowu go biorę. Na razie cztery fiolki i znowu próba odstawienia. Zobaczymy.
    No właśnie teraz chodzę do innego lekarza i też się dziwił że tak szybko odstawione było, bo gdybym jeszcze ok tyg brała i serduszko by już dobrze biło i nawet zdarzyłby się krwotok to już zarodek jest też mocniejszy i aż tak szybko nie obumiera. Teraz najważniejsze żeby następny złapał i ja też wiem więcej bo już mam doświadczenie jakieś ale szkoda mi nadal bo już bym była w 20 tc a tak walczę dalej. Ale nie ma już co gdybac

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2020, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania30 wrote:
    No właśnie teraz chodzę do innego lekarza i też się dziwił że tak szybko odstawione było, bo gdybym jeszcze ok tyg brała i serduszko by już dobrze biło i nawet zdarzyłby się krwotok to już zarodek jest też mocniejszy i aż tak szybko nie obumiera. Teraz najważniejsze żeby następny złapał i ja też wiem więcej bo już mam doświadczenie jakieś ale szkoda mi nadal bo już bym była w 20 tc a tak walczę dalej. Ale nie ma już co gdybac
    Pewnie, że tak. Oby styczniowy transfer okazał się szczęśliwy :)

Mania30 lubi tę wiadomość

• Kassssia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania30 wrote:
    Przykro mi, że Cię to spotkało, ale masz rację nie ma co gdybać. Dobrze, że zbierasz siłę na nowe podejście!! Oby to podejście okazało się tym szczęśliwym!

l22n9vvj7eq2lufw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2020, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania30 wrote:

Mania, jeżeli dobrze kojarzę, to chodzisz teraz do dr L.? :) Mnie długo trzymał mnie na lekach, a luteinę w dawce 200mg zostawił mi do końca, więc myślę że jesteś w dobrych rękach. Trzymam kciuki za styczniowy transfer ❤️

• _meva_ Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiemka wrote:
    Mania, jeżeli dobrze kojarzę, to chodzisz teraz do dr L.? :) Mnie długo trzymał mnie na lekach, a luteinę w dawce 200mg zostawił mi do końca, więc myślę że jesteś w dobrych rękach. Trzymam kciuki za styczniowy transfer ❤️

Asiemka a co to znaczy, że długo trzymał na lekach? Do kiedy bralaś leki i jakie? Pamiętasz może?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2020, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _meva_ wrote:
    Asiemka a co to znaczy, że długo trzymał na lekach? Do kiedy bralaś leki i jakie? Pamiętasz może?

Meva, prolutex i progesterone besins w dawce 600mg brałam łącznie prawie do końca 10 tygodnia. Tydzień po odstawieniu prolutexu zmniejszyłam besins z 600 do 400 mg. Tydzień później już miałam w rozpisce 1 besins 200 mg i 1 luteinę 100 mg, i kolejny tydzień później zostałam na 2 x luteina 100 mg i tak będzie już do końca. Estrofem odstawiłam chyba tydzień przed prolutexem. A acard po skończonym 12. tygodniu.
    Z tego co czytam dziewczyny dużo szybciej odstawiały leki, ale dr L. obawiał się jednorazowego odstawienia i tak się co tydzień bawiliśmy 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2020, 08:09

_meva_ lubi tę wiadomość

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadnijcie co....
    .
    .
    .
    .
    Znowu mam krwiaka! 🤗

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ohhhhh noooo.... ale tamte przetrwałas to i teraz dasz radę!!! Trzymam kciuki! A poza tym wszystko ok?

lukaszkowa lubi tę wiadomość

Danadana
  • Mania30 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Zgadnijcie co....
    .
    .
    .
    .
    Znowu mam krwiaka! 🤗
    Nie no nie może być spokojnie już. Będzie dobrze musi być dobrze

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym razem nie jest tak dramatycznie.
    Cos mi znowu kapalo z dwa dni i pisalam do dr S i wrocilismy do Besinsu.
    Dzis pojechalam do starego gina na SANCO i zrobil mi usg i jest krwiaczek - nie wiadomo czy nowy, czy stary, czy resztka tamtego ale widac cos.
    Maluszek ma sie dobrze.
    Ogolnie to juz mam wiekszy dystans do tego i mysle, ze przetrwamy.
    Mam nadzieje tylko, ze kiedys moja historia doda komus otuchy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2020, 12:02

Danadana lubi tę wiadomość

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobre podejście :) 🤞a Sanco też jest z krwi? Bo jak czytałam o Nifty to pisali, że nawet do domu może przyjechać pielęgniarka pobrać krew. W końcu za dwa koła to chyba żadna fatyga 🤣

Danadana
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    To dobre podejście :) 🤞a Sanco też jest z krwi? Bo jak czytałam o Nifty to pisali, że nawet do domu może przyjechać pielęgniarka pobrać krew. W końcu za dwa koła to chyba żadna fatyga 🤣
    Tak sanco jest z krwi :)

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • Kassssia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Dzis pojechalam do starego gina na SANCO i zrobil mi usg i jest krwiaczek - nie wiadomo czy nowy, czy stary, czy resztka tamtego ale widac cos.
    Maluszek ma sie dobrze.
    Mam badzieje tylko, ze kiedys moja historia doda komus otuchy :)
    Człowiek myśli, że już jest spokojniej, a tu znowu coś...
    Ale dobre podejście - tyle już przetrwaliście więc przetrwacie jeszcze "małego krwiaczka" :) 🤞

l22n9vvj7eq2lufw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2020, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Maluszek ma sie dobrze.
    Mam nadzieje tylko, ze kiedys moja historia doda komus otuchy :)
    Najważniejsze, że z dzidzią wszystko ok. Już jesteś weteranką w tych sprawach, dobrze, że masz takie trzeźwe podejście.

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Najważniejsze, że z dzidzią wszystko ok. Już jesteś weteranką w tych sprawach, dobrze, że masz takie trzeźwe podejście.
    Tak powiedzialam mezowi, ze chce na koniec Krzyz Walecznych i wszystkie inne medale i odznaczenia :D

Danadana lubi tę wiadomość

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • _meva_ Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Tak powiedzialam mezowi, ze chce na koniec Krzyz Walecznych i wszystkie inne medale i odznaczenia :D

Należy się... 😘

Co z tymi krwiakami 😡

Swoją drogą, czy sanco lub nifty można robić przy ciąży bliźniaczej?

• BlackSun Znajoma

Wysłany: 22 grudnia 2020, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po transferze i czuje jakbym miała okres, dyskomfort w podbrzuszu. Martwić się tym? 🤷🏼‍♀️

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _meva_ wrote:
    Należy się... 😘

Co z tymi krwiakami 😡

Swoją drogą, czy sanco lub nifty można robić przy ciąży bliźniaczej?
    Wiesz co nie chce cie wprowadzic w blad ale chyba nie... najlepiej zadzwon na infolinię

_meva_ lubi tę wiadomość

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackSun wrote:
    Jestem po transferze i czuje jakbym miała okres, dyskomfort w podbrzuszu. Martwić się tym? 🤷🏼‍♀️
    Ale mialas dzis transfer? :)
    Ja mialam takie uczucie jak odpoczywalam w tej salce wypoczynkowej :)

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
‹‹ 624 625 626 627 628 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ