X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • _meva_ Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2020, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Dziękuję Wam dziewczyny, uspokoiłyscie mnie. My z mężem to normalnie urządzamy komisyjne oglądanie gaci. Wiem, okropne, ale on też chce monitorować sytuację 😱. Co do spacerow- ja bym chciała chodzic, ale przez to plamienie niestety mam głównie kanapowy tryb zycia. Wracam z pracy i się kładę. Boję się większego wysiłku, mimo że też nie kazał mi lekarz leżeć. W ogóle to chciałam być taką fit ciężarną, robić lekkie ćwiczenia, spacerować, a skończyło się na głównie leżeniu. Co do bólu brzucha- ja od transferu jakieś mam, głównie kłucia. W 1dpt miałam mega silne bóle, myślałam że się nie udało, a jednak.

Jejku, ja dokładnie tak samo chciałam sobie ćwiczenia robić, spacery itp. a jak narazie została mi kanapa 😑 wiem co czujesz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2020, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _meva_ wrote:
    Jejku, ja dokładnie tak samo chciałam sobie ćwiczenia robić, spacery itp. a jak narazie została mi kanapa 😑 wiem co czujesz.
    Ale kupiłam sobie krem przeciw rozstępom, to chociaż się smaruje. Mam nadzieję że doczekam momentu z rosnącym brzuchem 🙏

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2020, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Ale kupiłam sobie krem przeciw rozstępom, to chociaż się smaruje. Mam nadzieję że doczekam momentu z rosnącym brzuchem 🙏
    Ja tez juz czyms smaruję ale mi szybko wybil brzuszko. Musze przez swieta pozamawiac jakies leginsy i takie tam. Ogolnie odliczam do sylwka zeby wybil drugi trymestr i zeby bez strachu w ogole myslec o kupowaniu takich rzeczy.

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2020, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Ja tez juz czyms smaruję ale mi szybko wybil brzuszko. Musze przez swieta pozamawiac jakies leginsy i takie tam. Ogolnie odliczam do sylwka zeby wybil drugi trymestr i zeby bez strachu w ogole myslec o kupowaniu takich rzeczy.
    Już widać? 😍😍😍 Suuuper. Ja juz się przerzuciłam na legginsy, ale to przez wzdecia, co zjem to puchnę i dżinsy mnie ciasną na dole.

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2020, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To z weekendu. Nie znam się ale to chyba nie wzdęcia - jesli tak to ja jestem non stop wzdęta 🤔

https://naforum.zapodaj.net/2865f603553f.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2020, 16:04

Danadana, She_Wolf, Mania30 lubią tę wiadomość

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • Asiulka84 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2020, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ktorym sie udalo gratuluję z całego serca niech te swieta beda dla was cudownym czasem cieszcie sie kazda chwila, tym ktorym sie nie udało na was tez przyjdzie czas wiem co mowie czekalam na ciaze prawie 10 lat😉odpoczywajcie nabierajcie sily na nowe dzialania.
    Kochane spokojnych i wesolych swiat dla Was wszystkich. Caly czas sledze forum mimo ze juz nie jestem zwiazana z klinika to mam do was sentyment 🥰
    Moj maly szkrab za dwa dni konczy 7 miesiecy kiedy to zlecialo nie wiem😃, my powoli myslimy o drugim trzymajcie kciuki zebym nie musiala korzystac z in vitro 😉

lukaszkowa, Kassssia, Danadana, _meva_, Fisia, She_Wolf, Asiemka, MonikA_89! lubią tę wiadomość

zi13sek28nq2a06c.png

mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

"Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2020, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, coś można brać na zapalenie pęcherza w ciąży? Jakiś Urosept czy coś?

Danadana
  • Kassssia Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2020, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Dziewczyny, coś można brać na zapalenie pęcherza w ciąży? Jakiś Urosept czy coś?
    Jest taki lek na receptę "Monural" to jest saszetka to rozpuszczenia i wypicia wieczorem.
    Jak się staraliśmy i miałam zapalenie pęcherza a nie wiedziałam czy jestem w ciąży czy nie moja gin mi to zapisała i mówiła, że bezpieczne jest w ciąży.

Danadana lubi tę wiadomość

l22n9vvj7eq2lufw.png
  • _meva_ Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2020, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    To z weekendu. Nie znam się ale to chyba nie wzdęcia - jesli tak to ja jestem non stop wzdęta 🤔

Lukaszkowa ale już fajnie widać ☺️

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2020, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:

Ale cudnie. Śliczny brzuszek. Jaka Ty szczuplutka jesteś 🙂.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2020, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka84 wrote:
    Dziewczyny ktorym sie udalo gratuluję z całego serca niech te swieta beda dla was cudownym czasem cieszcie sie kazda chwila, tym ktorym sie nie udało na was tez przyjdzie czas wiem co mowie czekalam na ciaze prawie 10 lat😉odpoczywajcie nabierajcie sily na nowe dzialania.
    Kochane spokojnych i wesolych swiat dla Was wszystkich. Caly czas sledze forum mimo ze juz nie jestem zwiazana z klinika to mam do was sentyment 🥰
    Moj maly szkrab za dwa dni konczy 7 miesiecy kiedy to zlecialo nie wiem😃, my powoli myslimy o drugim trzymajcie kciuki zebym nie musiala korzystac z in vitro 😉
    Dziękujemy bardzo. Ja też dziewczyny życzę spokojnych Świąt, wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2020, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassssia wrote:
    Jest taki lek na receptę "Monural" to jest saszetka to rozpuszczenia i wypicia wieczorem.
    Jak się staraliśmy i miałam zapalenie pęcherza a nie wiedziałam czy jestem w ciąży czy nie moja gin mi to zapisała i mówiła, że bezpieczne jest w ciąży.
    Potwierdzam, można w ciąży. Jednorazowo się pije.

Danadana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2020, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:

Sok 100% żurawina też nie zaszkodzi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2020, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i witaminą C do zakwaszenia moczu ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2020, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Nie będę tu teraz chwilowo zaglądać, święta idą, a my w rozjazdach, wiec czasu brak. Chciałabym Wam życzyć przyjemnych i spokojnych świąt! Oby przyszły rok był tym, w którym część z Was będzie mogła tulić swoje ukochane bobaski, a pozostała cześć, będzie chodzić radośnie z brzuszkami i z uśmiechem od ucha do ucha mówiąc: „W końcu się udało! Te lata rozterek, kłopotów i udręki nie poszły na marne”. Ściskam Was mocno i ślę dużo ciepła i dobrej energii :) ❤️❤️❤️

Ula30, Asiulka84, Kassssia, MonikA_89! lubią tę wiadomość

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2020, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rowniez dołączam do życzeń - kazdej z osobna życzę wymarzonej i zdrowej ciąży. W ciąży czy nie wszystkie jakos razem to przetrwamy.

Mimo, ze wszystkie jestesmy tu w jednym celu to życzę też żeby aby życie nie kręciło się tylko wokół jednego, bliscy i nasze zdrowie to największe skarby i pamiętajmy o tym w przyszlym roku każdego dnia!

Danadana, Ula30, Asiulka84, Kassssia, Mania30, MonikA_89! lubią tę wiadomość

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2020, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja także chciałabym Wam złożyć życzenia - żeby te dni były pełne oddechu, spokoju, uśmiechu i ciepła. Żeby każda z nas czuła się dobrze i miała tylko pozytywne myśli. Żebyśmy mogły zjeść pyszności i potem tego nie żałować ☺️ i żeby święta niosły nadzieję i radość 🌟 🎄🎀✨

Ula30, Asiulka84, Kassssia, MonikA_89! lubią tę wiadomość

Danadana
  • She_Wolf Przyjaciółka

Wysłany: 23 grudnia 2020, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dołączam do życzeń. Spędźcie te Święta tak jak tylko chcecie w gronie najbliższych. Uważajcie na siebie i bądźcie zdrowe! Cieszmy się z sukcesów i szybko zapominajmy o porażkach. Niech 2021 przyniesie nam wszystkim upragnione dzieciaczki ❤️ Dobrze, że jesteście 🤗

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2020, 20:56

Ula30, Asiulka84, Kassssia, Danadana, MonikA_89! lubią tę wiadomość

Starania od 2018 r
    🚺 36 lat
    🚹 36 lat
    ✅ 08. 2020 - pierwsza wizyta w Invimed Poznań
    ✅ 06.11.2020 - punkcja
    ✅ 09.11.2020 - transfer jednego zarodka 🧪🧫🚀 zostały ❄️❄️❄️
    ⛔️ 11dpt 20.11.2020 - beta HCG: 0,1
    ✅ 04.12.2020 - transfer ❄️❄️ został ❄️
    ✅15.12.2020/11dpt - betaHCG 244,70 mlU/ml
    ✅ 17.12.2020/13 dpt - betaHCG 678,93 mIU/ml
    ✅ 19.12.2020/15 dpt - betaHCG 1800, 70 mlU/ml
    ✅ 23.12.2020/19 dpt - betaHCG 8828,68 mlU/ml

👨🏼‍⚕️Dr Sroka, Invimed Poznań

f2w343r88xcgxp05.png
  • _meva_ Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2020, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!
    Zdrowych, spokojnych Świąt w tym trudnym dla wszystkich czasie, uważajcie na siebie ❤️
    Życzę Wam, by w Nowym Roku starające się zaszły w upragnioną ciążę, a tym którym się udało, by donosiły szczęśliwie ❤️
    Bądźmy dobrej myśli i nie dajmy się zwariować 🥰

Kassssia, Danadana, MonikA_89! lubią tę wiadomość

• Ma_gda Ekspertka

Wysłany: 23 grudnia 2020, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    ja jeszcze pośród świątecznych życzeń mam pytanie panikary - czwarty dzień biorę estrofem 2x co 8 h i nie pytajcie jak to się stało, bo nie wiem (mam kasetkę na leki, przypomnienia w telefonie) ale pominęłam poranną dawkę - tabletka została w kasetce :-( Nie wiem co teraz, ulotka mówi, żeby nie przyjmować pominiętej dawki, no ale ulotka również nijak się ma do mojej sytuacji - może którejś z Was kiedyś się zdarzyło?

‹‹ 626 627 628 629 630 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ