X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2020, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_gda wrote:
    Dziewczyny,
    ja jeszcze pośród świątecznych życzeń mam pytanie panikary - czwarty dzień biorę estrofem 2x co 8 h i nie pytajcie jak to się stało, bo nie wiem (mam kasetkę na leki, przypomnienia w telefonie) ale pominęłam poranną dawkę - tabletka została w kasetce :-( Nie wiem co teraz, ulotka mówi, żeby nie przyjmować pominiętej dawki, no ale ulotka również nijak się ma do mojej sytuacji - może którejś z Was kiedyś się zdarzyło?
    Mi się zdarzyło i po prostu wzięłam kolejna przypadająca dawkę, nie brałam podwójnie.

Ma_gda lubi tę wiadomość

• Danadana Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze myślę, że od jednej pominiętej dawki nic się nie stanie, bo to chyba tak szybko z organizmu nie "ucieka".

Ma_gda lubi tę wiadomość

Danadana
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2020, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja również dołączam do życzeń 😊 życzę Wam spokojnych i zdrowych Świąt, ale przede wszystkim spełnienia marzeń, tych najważniejszych i najskrytszych! ❤️🎄⭐️

Ula30, Danadana, _meva_, She_Wolf, MonikA_89!, BlackSun lubią tę wiadomość

• Mania30 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również przyłączam się do życzeń. Zdrowych spokojnych świąt oraz spełnienia marzeń

Ula30, _meva_, She_Wolf, MonikA_89! lubią tę wiadomość

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2020, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pięknych świąt kochane! Ciężarówkom życzę zdrowych maluszków u boku i mało stresu w ciąży, a tym, które jeszcze czekają na upragnione dwie kreski życzę, żeby pojawiły się jak najszybciej :*

Mam nadzieję, że Wigilia była udana :)

_meva_, Perelka, Asiemka, Ula30, She_Wolf, BlackSun lubią tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Nika1 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2020, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, powiedzcie mi czy któras z Was może przeszła covida i potem podchodziła do transferu w klinice? Nie kojarzę żeby była o tym mowa, ale nie zawsze jestem na bieżąco. Jestem w trakcie korony, a w lutym planowalismy wrócić po mrozaczka. Ciekawe czy można podejść od razu jeśli wyniki standardowe do procedury są ok czy będziemy musieli zrobić dodatkowe badania? Ja nasze organizmy sie uporaja z tym swinstwem, bo oboje na razie mamy jeden objaw temperaturę. Podzielcie się opiniami.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2020, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika1 wrote:
    Hej dziewczyny, powiedzcie mi czy któras z Was może przeszła covida i potem podchodziła do transferu w klinice? Nie kojarzę żeby była o tym mowa, ale nie zawsze jestem na bieżąco. Jestem w trakcie korony, a w lutym planowalismy wrócić po mrozaczka. Ciekawe czy można podejść od razu jeśli wyniki standardowe do procedury są ok czy będziemy musieli zrobić dodatkowe badania? Ja nasze organizmy sie uporaja z tym swinstwem, bo oboje na razie mamy jeden objaw temperaturę. Podzielcie się opiniami.
    Ja mogę się podzielić doświadczeniem, bo byłam w takiej sytuacji. W październiku chorowałam na COVID, a w listopadzie miałam transfer. Przeszłam łagodnie, więc jedyne czego się bałam to ich ankiety epidemiologicznej. Tam jest pytanie czy się chorowało i czy w ciągu ostatnich 14 dni miało się kontakt z kimś zakażonym. Bałam się, że jeśli odpowiem zgodnie z prawdą, to nie będę mogła iść na wizytę przed transferem. A drugie to bałam się, że będą mi kazali zrobić test PCR, a on może wychodzić dodatni nawet kilkadziesiąt dni po przechorowaniu. Ale nie kombinując, mówiłam prawdę i napisałam do nich maila z opisem sytuacji- że przechorowalam, że zakończyłam izolacje i że nie będę robić testu bo nie ma takich zaleceń z Ministerstwa Zdrowia, bo i tak może wyjść dodatni mimo braku zakaźności. No i dostałam odpowiedź zwrotną, że nie ma problemu i mam zgodę dyrektor do spraw lecznictwa i normalnie mogę przyjechać. Wizytę przed transferem miałam 10 dni po zakończeniu izolacji, transfer kilka dni później. Nie trzeba było robić dodatkowych badań.

Nika1 lubi tę wiadomość

• Nika1 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2020, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Ja mogę się podzielić doświadczeniem, bo byłam w takiej sytuacji. W październiku chorowałam na COVID, a w listopadzie miałam transfer. Przeszłam łagodnie, więc jedyne czego się bałam to ich ankiety epidemiologicznej. Tam jest pytanie czy się chorowało i czy w ciągu ostatnich 14 dni miało się kontakt z kimś zakażonym. Bałam się, że jeśli odpowiem zgodnie z prawdą, to nie będę mogła iść na wizytę przed transferem. A drugie to bałam się, że będą mi kazali zrobić test PCR, a on może wychodzić dodatni nawet kilkadziesiąt dni po przechorowaniu. Ale nie kombinując, mówiłam prawdę i napisałam do nich maila z opisem sytuacji- że przechorowalam, że zakończyłam izolacje i że nie będę robić testu bo nie ma takich zaleceń z Ministerstwa Zdrowia, bo i tak może wyjść dodatni mimo braku zakaźności. No i dostałam odpowiedź zwrotną, że nie ma problemu i mam zgodę dyrektor do spraw lecznictwa i normalnie mogę przyjechać. Wizytę przed transferem miałam 10 dni po zakończeniu izolacji, transfer kilka dni później. Nie trzeba było robić dodatkowych badań.
    Dzięki za odpowiedź. Czyli podchodzą jak najbardziej normalnie do sprawy. Dokładnie wszystko wyjaśniłaś, bardzo dziękuję!

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2020, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika1 wrote:
    Dzięki za odpowiedź. Czyli podchodzą jak najbardziej normalnie do sprawy. Dokładnie wszystko wyjaśniłaś, bardzo dziękuję!
    Tak, podeszli bardzo normalnie :). Proszę.

Nika1 lubi tę wiadomość

• She_Wolf Przyjaciółka

Wysłany: 26 grudnia 2020, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Święta kończą się dla mnie stresem ogromnym. Zauważyłam wieczorem plamienie (zabarwioną na brązowo wydzielinę). Wiem, że wiele z Was ma podobnie. Mam najgorsze myśli od razu. 22 dpt, a wizyta u lekarza we wtorek. Jedyne co mi przychodzi to głowy to wezmę dodatkowego proga besins 🤷🏼‍♀️😔

Starania od 2018 r
    🚺 36 lat
    🚹 36 lat
    ✅ 08. 2020 - pierwsza wizyta w Invimed Poznań
    ✅ 06.11.2020 - punkcja
    ✅ 09.11.2020 - transfer jednego zarodka 🧪🧫🚀 zostały ❄️❄️❄️
    ⛔️ 11dpt 20.11.2020 - beta HCG: 0,1
    ✅ 04.12.2020 - transfer ❄️❄️ został ❄️
    ✅15.12.2020/11dpt - betaHCG 244,70 mlU/ml
    ✅ 17.12.2020/13 dpt - betaHCG 678,93 mIU/ml
    ✅ 19.12.2020/15 dpt - betaHCG 1800, 70 mlU/ml
    ✅ 23.12.2020/19 dpt - betaHCG 8828,68 mlU/ml

👨🏼‍⚕️Dr Sroka, Invimed Poznań

f2w343r88xcgxp05.png
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2020, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She_Wolf wrote:
    Dziewczyny,
    Święta kończą się dla mnie stresem ogromnym. Zauważyłam wieczorem plamienie (zabarwioną na brązowo wydzielinę). Wiem, że wiele z Was ma podobnie. Mam najgorsze myśli od razu. 22 dpt, a wizyta u lekarza we wtorek. Jedyne co mi przychodzi to głowy to wezmę dodatkowego proga besins 🤷🏼‍♀️😔
    Mam wrazenie, ze 90% jak nie 100% z nas mialo choc jeden taki epizod. Nie mozesz nic zrobic, tylko przeczekac :*

She_Wolf lubi tę wiadomość

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2020, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She_Wolf wrote:
    Dziewczyny,
    Ja mam tak co dwa dni, nie denerwuj się. Jednak ten Besins dopochwowo robi swoje - bierzemy tego dużo. Zarówno Dr S jak i moja lekarka mówili, że to jest możliwe i tak się czasami dzieje. Dodatkowo, jak dzwoniłam na teleporadę do Luxmedu po jakieś tam skierowania na badania krwi to podpytalam ginekolog o to - też powiedziała, że to może być Besins albo po prostu ciąża się implantuje i kosmówka trochę krwawi. Tak się wyraziła. Nie przejmuj się na tę chwilę, do wtorku tylko 2 dni 💪💪

Danadana
  • _meva_ Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2020, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She_Wolf wrote:
    Dziewczyny,

Trzymam kciuki! Będzie dobrze.
    Niestety u mnie też plamienia wróciły od wczoraj 😑

• She_Wolf Przyjaciółka

Wysłany: 27 grudnia 2020, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny, od rana cisza. Danadana trochę mnie uspokoiłaś dzięki! Trzymajmy się wszystkie!

Danadana lubi tę wiadomość

Starania od 2018 r
    🚺 36 lat
    🚹 36 lat
    ✅ 06.11.2020 - punkcja

f2w343r88xcgxp05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2020, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She_Wolf wiem że łatwo powiedzieć, ale póki nie ma żywej krwi i silnych bóli, to spokojnie. Ja dzwoniłam do lekarza w tej sprawie w zeszły poniedziałek i kazał mi się obserwować. Zrobiłam też proga i wyszedł 29 czyli ok, a plamienie miałam od zeszłej niedzieli do wczoraj rano, prawie cały 9 tydzień. Też mam we wtorek wizytę, zobaczymy. Ale odpukac, jestem dobrej myśli i u Ciebie też będzie ok 🙂

• She_Wolf Przyjaciółka

Wysłany: 27 grudnia 2020, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30, dzięki wielkie! Na poziomie racjonalnym wiem, że tak może być. Czytałam tez u mamyginekolog, że duży procent przyszłych mam ma plamienie/krwawienie. Jednak poziom emocjonalny i wyczucie na każde niepokojące sygnały to silniejsze. Znacie to ;)
    Dla spokoju jadę jutro na betę i zrobię od razu proga.

Starania od 2018 r
    🚺 36 lat
    🚹 36 lat
    ✅ 06.11.2020 - punkcja

f2w343r88xcgxp05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2020, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She_Wolf wrote:
    Ula30, dzięki wielkie! Na poziomie racjonalnym wiem, że tak może być. Czytałam tez u mamyginekolog, że duży procent przyszłych mam ma plamienie/krwawienie. Jednak poziom emocjonalny i wyczucie na każde niepokojące sygnały to silniejsze. Znacie to ;)
    Dla spokoju jadę jutro na betę i zrobię od razu proga.
    Znamy, znamy. Pewnie, oznaczenie proga warto zrobić. Co do bety to nie wiem :). Ja w ogóle chciałam zrobić sobie test na pamiątkę z grubymi kreachami, ale boję się że mi słaby wyjdzie i się zestresuję 😑

• Danadana Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Znamy, znamy. Pewnie, oznaczenie proga warto zrobić. Co do bety to nie wiem :). Ja w ogóle chciałam zrobić sobie test na pamiątkę z grubymi kreachami, ale boję się że mi słaby wyjdzie i się zestresuję 😑
    Ula, ja robiłam w 10dpt i były dwie grubaśne już,więc na bank w 9 tygodniu będą u Ciebie wyraźne ☺️ o to się nie martw. Nawet im wcześniej zrobisz, tym lepiej , bo potem poziom beta hcg naturalnie spada i krechy mogą nie być tak widoczne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2020, 09:17

Danadana
  • Kassssia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Ula, ja robiłam w 10dpt i były dwie grubaśne już,więc na bank w 9 tygodniu będą u Ciebie wyraźne ☺️ o to się nie martw. Nawet im wcześniej zrobisz, tym lepiej , bo potem poziom beta hcg naturalnie spada i krechy mogą nie być tak widoczne.
    Wydaje mi się, że z tymi kreskami to sprawa bardzo indywidualna.
    Ja zrobiłam 12dpt (dzień wcześniej beta 250), a druga kreska wyszła mi słaba (a robiłam z porannego moczu). Była to sobota i do poniedziałku do ponownego sprawdzenia bety strasznie się denerwowałam, że jak wyszła słaba kreska to pewnie beta spada, a beta w poniedziałek wyszła ponad 1000.
    Kojarzę, że kiedyś mamaginekolog pisała, że ona wiedziała już z krwi, że jest w ciąży, a testy jej pokazywały jedną kreskę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2020, 09:30

l22n9vvj7eq2lufw.png
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byc może na początku tak,ale w 9 tygodniu to raczej już powinny być widoczne :)

Danadana
‹‹ 627 628 629 630 631 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ