INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMa_gda wrote:Dziewczyny,
ja jeszcze pośród świątecznych życzeń mam pytanie panikary - czwarty dzień biorę estrofem 2x co 8 h i nie pytajcie jak to się stało, bo nie wiem (mam kasetkę na leki, przypomnienia w telefonie) ale pominęłam poranną dawkę - tabletka została w kasetceNie wiem co teraz, ulotka mówi, żeby nie przyjmować pominiętej dawki, no ale ulotka również nijak się ma do mojej sytuacji - może którejś z Was kiedyś się zdarzyło?
Ma_gda lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pięknych świąt kochane! Ciężarówkom życzę zdrowych maluszków u boku i mało stresu w ciąży, a tym, które jeszcze czekają na upragnione dwie kreski życzę, żeby pojawiły się jak najszybciej :*
Mam nadzieję, że Wigilia była udana
_meva_, Perelka, Asiemka, Ula30, She_Wolf, BlackSun lubią tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Hej dziewczyny, powiedzcie mi czy któras z Was może przeszła covida i potem podchodziła do transferu w klinice? Nie kojarzę żeby była o tym mowa, ale nie zawsze jestem na bieżąco. Jestem w trakcie korony, a w lutym planowalismy wrócić po mrozaczka. Ciekawe czy można podejść od razu jeśli wyniki standardowe do procedury są ok czy będziemy musieli zrobić dodatkowe badania? Ja nasze organizmy sie uporaja z tym swinstwem, bo oboje na razie mamy jeden objaw temperaturę. Podzielcie się opiniami.
-
nick nieaktualnyNika1 wrote:Hej dziewczyny, powiedzcie mi czy któras z Was może przeszła covida i potem podchodziła do transferu w klinice? Nie kojarzę żeby była o tym mowa, ale nie zawsze jestem na bieżąco. Jestem w trakcie korony, a w lutym planowalismy wrócić po mrozaczka. Ciekawe czy można podejść od razu jeśli wyniki standardowe do procedury są ok czy będziemy musieli zrobić dodatkowe badania? Ja nasze organizmy sie uporaja z tym swinstwem, bo oboje na razie mamy jeden objaw temperaturę. Podzielcie się opiniami.
Nika1 lubi tę wiadomość
-
Ula30 wrote:Ja mogę się podzielić doświadczeniem, bo byłam w takiej sytuacji. W październiku chorowałam na COVID, a w listopadzie miałam transfer. Przeszłam łagodnie, więc jedyne czego się bałam to ich ankiety epidemiologicznej. Tam jest pytanie czy się chorowało i czy w ciągu ostatnich 14 dni miało się kontakt z kimś zakażonym. Bałam się, że jeśli odpowiem zgodnie z prawdą, to nie będę mogła iść na wizytę przed transferem. A drugie to bałam się, że będą mi kazali zrobić test PCR, a on może wychodzić dodatni nawet kilkadziesiąt dni po przechorowaniu. Ale nie kombinując, mówiłam prawdę i napisałam do nich maila z opisem sytuacji- że przechorowalam, że zakończyłam izolacje i że nie będę robić testu bo nie ma takich zaleceń z Ministerstwa Zdrowia, bo i tak może wyjść dodatni mimo braku zakaźności. No i dostałam odpowiedź zwrotną, że nie ma problemu i mam zgodę dyrektor do spraw lecznictwa i normalnie mogę przyjechać. Wizytę przed transferem miałam 10 dni po zakończeniu izolacji, transfer kilka dni później. Nie trzeba było robić dodatkowych badań.
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny,
Święta kończą się dla mnie stresem ogromnym. Zauważyłam wieczorem plamienie (zabarwioną na brązowo wydzielinę). Wiem, że wiele z Was ma podobnie. Mam najgorsze myśli od razu. 22 dpt, a wizyta u lekarza we wtorek. Jedyne co mi przychodzi to głowy to wezmę dodatkowego proga besins 🤷🏼♀️😔Starania od 2018 r
🚺 36 lat
🚹 36 lat
✅ 08. 2020 - pierwsza wizyta w Invimed Poznań
✅ 06.11.2020 - punkcja
✅ 09.11.2020 - transfer jednego zarodka 🧪🧫🚀 zostały ❄️❄️❄️
⛔️ 11dpt 20.11.2020 - beta HCG: 0,1
✅ 04.12.2020 - transfer ❄️❄️ został ❄️
✅15.12.2020/11dpt - betaHCG 244,70 mlU/ml
✅ 17.12.2020/13 dpt - betaHCG 678,93 mIU/ml
✅ 19.12.2020/15 dpt - betaHCG 1800, 70 mlU/ml
✅ 23.12.2020/19 dpt - betaHCG 8828,68 mlU/ml
👨🏼⚕️Dr Sroka, Invimed Poznań
-
She_Wolf wrote:Dziewczyny,
Święta kończą się dla mnie stresem ogromnym. Zauważyłam wieczorem plamienie (zabarwioną na brązowo wydzielinę). Wiem, że wiele z Was ma podobnie. Mam najgorsze myśli od razu. 22 dpt, a wizyta u lekarza we wtorek. Jedyne co mi przychodzi to głowy to wezmę dodatkowego proga besins 🤷🏼♀️😔She_Wolf lubi tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
Święta kończą się dla mnie stresem ogromnym. Zauważyłam wieczorem plamienie (zabarwioną na brązowo wydzielinę). Wiem, że wiele z Was ma podobnie. Mam najgorsze myśli od razu. 22 dpt, a wizyta u lekarza we wtorek. Jedyne co mi przychodzi to głowy to wezmę dodatkowego proga besins 🤷🏼♀️😔She_Wolf lubi tę wiadomość
Danadana -
Święta kończą się dla mnie stresem ogromnym. Zauważyłam wieczorem plamienie (zabarwioną na brązowo wydzielinę). Wiem, że wiele z Was ma podobnie. Mam najgorsze myśli od razu. 22 dpt, a wizyta u lekarza we wtorek. Jedyne co mi przychodzi to głowy to wezmę dodatkowego proga besins 🤷🏼♀️😔
Trzymam kciuki! Będzie dobrze.
Niestety u mnie też plamienia wróciły od wczoraj 😑 -
Dzięki Dziewczyny, od rana cisza. Danadana trochę mnie uspokoiłaś dzięki! Trzymajmy się wszystkie!
Danadana lubi tę wiadomość
Starania od 2018 r
🚺 36 lat
🚹 36 lat
✅ 06.11.2020 - punkcja
-
nick nieaktualnyShe_Wolf wiem że łatwo powiedzieć, ale póki nie ma żywej krwi i silnych bóli, to spokojnie. Ja dzwoniłam do lekarza w tej sprawie w zeszły poniedziałek i kazał mi się obserwować. Zrobiłam też proga i wyszedł 29 czyli ok, a plamienie miałam od zeszłej niedzieli do wczoraj rano, prawie cały 9 tydzień. Też mam we wtorek wizytę, zobaczymy. Ale odpukac, jestem dobrej myśli i u Ciebie też będzie ok 🙂
She_Wolf lubi tę wiadomość
-
Ula30, dzięki wielkie! Na poziomie racjonalnym wiem, że tak może być. Czytałam tez u mamyginekolog, że duży procent przyszłych mam ma plamienie/krwawienie. Jednak poziom emocjonalny i wyczucie na każde niepokojące sygnały to silniejsze. Znacie to
Dla spokoju jadę jutro na betę i zrobię od razu proga.Starania od 2018 r
🚺 36 lat
🚹 36 lat
✅ 06.11.2020 - punkcja
-
nick nieaktualnyShe_Wolf wrote:Ula30, dzięki wielkie! Na poziomie racjonalnym wiem, że tak może być. Czytałam tez u mamyginekolog, że duży procent przyszłych mam ma plamienie/krwawienie. Jednak poziom emocjonalny i wyczucie na każde niepokojące sygnały to silniejsze. Znacie to
Dla spokoju jadę jutro na betę i zrobię od razu proga.. Ja w ogóle chciałam zrobić sobie test na pamiątkę z grubymi kreachami, ale boję się że mi słaby wyjdzie i się zestresuję 😑
-
Ula30 wrote:Znamy, znamy. Pewnie, oznaczenie proga warto zrobić. Co do bety to nie wiem
. Ja w ogóle chciałam zrobić sobie test na pamiątkę z grubymi kreachami, ale boję się że mi słaby wyjdzie i się zestresuję 😑
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2020, 09:17
Danadana -
Danadana wrote:Ula, ja robiłam w 10dpt i były dwie grubaśne już,więc na bank w 9 tygodniu będą u Ciebie wyraźne ☺️ o to się nie martw. Nawet im wcześniej zrobisz, tym lepiej , bo potem poziom beta hcg naturalnie spada i krechy mogą nie być tak widoczne.
Ja zrobiłam 12dpt (dzień wcześniej beta 250), a druga kreska wyszła mi słaba (a robiłam z porannego moczu). Była to sobota i do poniedziałku do ponownego sprawdzenia bety strasznie się denerwowałam, że jak wyszła słaba kreska to pewnie beta spada, a beta w poniedziałek wyszła ponad 1000.
Kojarzę, że kiedyś mamaginekolog pisała, że ona wiedziała już z krwi, że jest w ciąży, a testy jej pokazywały jedną kreskę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2020, 09:30