X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • _meva_ Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackSun wrote:
    Jestem po transferze i czuje jakbym miała okres, dyskomfort w podbrzuszu. Martwić się tym? 🤷🏼‍♀️

Leżeć i się relaksować 🙂 ile dni po transferze jesteś?

• BlackSun Znajoma

Wysłany: 22 grudnia 2020, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _meva_ wrote:
    Leżeć i się relaksować 🙂 ile dni po transferze jesteś?

1doba po 🙈🙈🙈im bardziej się staram zrelaksować tym bardziej spięta jestem. Korci mnie relanium.

• _meva_ Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackSun wrote:
    1doba po 🙈🙈🙈im bardziej się staram zrelaksować tym bardziej spięta jestem. Korci mnie relanium.

Mnie bolał brzuch od około 3dpt., ale są tutaj dziewczyny, które nie miały żadnych dolegliwości i udało im się zajść w ciążę, także nie ma reguły 🙂 trzymam kciuki!

BlackSun lubi tę wiadomość

• _meva_ Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Wiesz co nie chce cie wprowadzic w blad ale chyba nie... najlepiej zadzwon na infolinię

Dodzwoniłam się, przy bliźniakach można zrobić nifty pro, ale badają tylko zespół Downa, Ewardsa i Patau, czyli to samo co w teście Pappa prawda? Czy się mylę?

• Danadana Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Sanco od Nifty się czymś różni czy to po prostu dwie konkurencyjne firmy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2020, 15:06

Danadana
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    A Sanco od Nifty się czymś różni czy to po prostu dwie konkurencyjne firmy?
    Nie mam pojecia wiesz... wydaje mi sie, ze to dwie osobne firmy i moze sa jakies mini roznice na ktorych Ty czy ja na pewno sie nie znamy wiec chyba whatever :)

Meva nie mam pojecia jak jest z Pappa :(
    Zapytaj prowadzącą przy okazji - na pewno bedzie wiedzieć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2020, 15:09

Danadana lubi tę wiadomość

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2020, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _meva_ wrote:
    Dodzwoniłam się, przy bliźniakach można zrobić nifty pro, ale badają tylko zespół Downa, Ewardsa i Patau, czyli to samo co w teście Pappa prawda? Czy się mylę?

Tak, te trzy trisomie są badane w teście Pappa przy usg pierwszego trymestru.

• _meva_ Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiemka wrote:
    Tak, te trzy trisomie są badane w teście Pappa przy usg pierwszego trymestru.

Dzięki Asiemka ❤️

A to jest tylko usg czy też z krwi badanie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2020, 16:30

• Martita92 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _meva_ wrote:
    Dzięki Asiemka ❤️

Usg i krew. Razem wylicza się prawdopodobieństwo

_meva_ lubi tę wiadomość

08 - 2016 rozpoczęcie starań;
    06 - 2018 rozpoczęcie leczenia w InVimed
    19-10-2018 kriotransfer - nieudany
    21-11-2018 II kriotransfer - udany
    17-12-2018 bijące serduszko
    21-08-2019 przychodzi na świat Helenka
    16-07-2020 kriotransfer - nieudany
    17-08-2020 kriotransfer - udany
    28-04-2021 przychodzi na świat Antonina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2020, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _meva_ wrote:
    Dzięki Asiemka ❤️

Usg i badanie krwi (test Pappa i beta hcg)
    Same wyniki krwi o niczym nie świadczą, bo dopiero po podstawieniu danych z usg (przezierności karkowej, wielkości dziecka, wieku matki itp.) wychodzi wynik w postaci wielkości ryzyka obciążenia trisomią.

_meva_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2020, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy u Was przy tych plamieniach, krwawieniach są też takie jakby strzępki błony śluzowej? Takie nitki brunatne? Nie czerwone, tylko brązowe. Co jakiś czas tak mam 😑. Dziś już był w miarę spokoj i wieczorem te strzępki.

• Danadana Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2020, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam takie ogromne skrzepy brunatnej tkanki.
    Teraz co jakiś czas mam tylko takie plamienia ciemnobrązowe - to jest podobno od tabletek dopochwowych, coś tam może się podrażniać. Zarówno Dr S jak i ta moja lekarka wspominali, że tak może być, ale ja mam tego serdecznie dosyć 🙃 co noc się budzę parę razy, bo mam wrażenie, że mam mokro i idę sprawdzić, czy to nie krew.
    Myślę, że to też może u mnie być od nadżerki,ale no wkurzający na maxa - chciałabym normalnie funkcjonować, wolałabym już dwa razy zastrzyk z Prolutexu 😆

Danadana
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2020, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula ja tez mialam cos takiego, wlasnie teraz jak mi troszke kapalo i okazalo sie, ze mam tego krwiaczka.
    Nie martw się, bierzesz leki i bedzie ok! :)

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • _meva_ Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2020, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Dziewczyny, czy u Was przy tych plamieniach, krwawieniach są też takie jakby strzępki błony śluzowej? Takie nitki brunatne? Nie czerwone, tylko brązowe. Co jakiś czas tak mam 😑. Dziś już był w miarę spokoj i wieczorem te strzępki.

Też miałam takie coś ☹️

• Kassssia Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2020, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak było u Was z bólem brzucha na samym początku ciąży?
    Od wczoraj "kłuje" mnie brzuch w okolicy pępka głównie jak się schylę lub wstaję z łóżka czy krzesła.
    Nie mam żadnych innych niepokojących objawów tylko to kłucie.
    Dzisiaj w nocy prawie nie spałam ze stresu, bo "czułam" brzuch przy każdym przewracaniu się z boku na boku... :(

l22n9vvj7eq2lufw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2020, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassssia wrote:
    Dziewczyny, a jak było u Was z bólem brzucha na samym początku ciąży?
    Od wczoraj "kłuje" mnie brzuch w okolicy pępka głównie jak się schylę lub wstaję z łóżka czy krzesła.
    Nie mam żadnych innych niepokojących objawów tylko to kłucie.
    Dzisiaj w nocy prawie nie spałam ze stresu, bo "czułam" brzuch przy każdym przewracaniu się z boku na boku... :(

Pamiętam, że mnie bolał brzuch, nie codziennie, ale zdarzało się. Takie ciągniecie i kłucie. Macica się rozciąga i przygotowuje do zmian :) myślę, ze nie ma powodów do niepokoju.

• Danadana Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2020, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez pobolewa brzuch.

Macie jakieś rady na te plamienia? Nie przejmować się, wiem 😁😬 ale to nie takie łatwe...

W pierwsze święto chciałam iść na dłuższy spacer, co myślicie? Lekarka nie kazała mi leżeć...

Danadana
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2020, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu w brzuszku sie teraz naprawde duzo dzieje, to byloby az wrecz dziwne zeby nie dawalo zadnych objawow - zobaczysz potem sama po usg jak szybko sie zmienia :)

Dana nie masz krwiaka, wiec teoretycznie mozesz isc ale nie wiem co doradzic bo jak cos sie jednak pogorszy to w swieto nic nie zrobisz, ja sama mam takie rozterki ale chyba sobie daruję, zeby potem nie gryzc sie w tylek, ze zachcialo mi sie spaceru.

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • Kassssia Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2020, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiemka, łukaszkowa dzięki za uspokojenie :)
    Staram się sobie tłumaczyć, że to nic złego, ale same rozumiecie, że my mamy większy lęk o nasze ciąże.

l22n9vvj7eq2lufw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2020, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam dziewczyny, uspokoiłyscie mnie. My z mężem to normalnie urządzamy komisyjne oglądanie gaci. Wiem, okropne, ale on też chce monitorować sytuację 😱. Co do spacerow- ja bym chciała chodzic, ale przez to plamienie niestety mam głównie kanapowy tryb zycia. Wracam z pracy i się kładę. Boję się większego wysiłku, mimo że też nie kazał mi lekarz leżeć. W ogóle to chciałam być taką fit ciężarną, robić lekkie ćwiczenia, spacerować, a skończyło się na głównie leżeniu. Co do bólu brzucha- ja od transferu jakieś mam, głównie kłucia. W 1dpt miałam mega silne bóle, myślałam że się nie udało, a jednak.

‹‹ 625 626 627 628 629 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ