INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
BlackSun wrote:1doba po 🙈🙈🙈im bardziej się staram zrelaksować tym bardziej spięta jestem. Korci mnie relanium.
Mnie bolał brzuch od około 3dpt., ale są tutaj dziewczyny, które nie miały żadnych dolegliwości i udało im się zajść w ciążę, także nie ma reguły 🙂 trzymam kciuki!
BlackSun lubi tę wiadomość
-
lukaszkowa wrote:Wiesz co nie chce cie wprowadzic w blad ale chyba nie... najlepiej zadzwon na infolinię
Dodzwoniłam się, przy bliźniakach można zrobić nifty pro, ale badają tylko zespół Downa, Ewardsa i Patau, czyli to samo co w teście Pappa prawda? Czy się mylę? -
Danadana wrote:A Sanco od Nifty się czymś różni czy to po prostu dwie konkurencyjne firmy?
Meva nie mam pojecia jak jest z Pappa
Zapytaj prowadzącą przy okazji - na pewno bedzie wiedzieć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2020, 15:09
Danadana lubi tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
nick nieaktualny_meva_ wrote:Dodzwoniłam się, przy bliźniakach można zrobić nifty pro, ale badają tylko zespół Downa, Ewardsa i Patau, czyli to samo co w teście Pappa prawda? Czy się mylę?
Tak, te trzy trisomie są badane w teście Pappa przy usg pierwszego trymestru. -
_meva_ wrote:Dzięki Asiemka ❤️
A to jest tylko usg czy też z krwi badanie?_meva_ lubi tę wiadomość
08 - 2016 rozpoczęcie starań;
06 - 2018 rozpoczęcie leczenia w InVimed
19-10-2018 kriotransfer - nieudany
21-11-2018 II kriotransfer - udany
17-12-2018 bijące serduszko
21-08-2019 przychodzi na świat Helenka
16-07-2020 kriotransfer - nieudany
17-08-2020 kriotransfer - udany
28-04-2021 przychodzi na świat Antonina -
nick nieaktualny_meva_ wrote:Dzięki Asiemka ❤️
A to jest tylko usg czy też z krwi badanie?
Usg i badanie krwi (test Pappa i beta hcg)
Same wyniki krwi o niczym nie świadczą, bo dopiero po podstawieniu danych z usg (przezierności karkowej, wielkości dziecka, wieku matki itp.) wychodzi wynik w postaci wielkości ryzyka obciążenia trisomią._meva_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja miałam takie ogromne skrzepy brunatnej tkanki.
Teraz co jakiś czas mam tylko takie plamienia ciemnobrązowe - to jest podobno od tabletek dopochwowych, coś tam może się podrażniać. Zarówno Dr S jak i ta moja lekarka wspominali, że tak może być, ale ja mam tego serdecznie dosyć 🙃 co noc się budzę parę razy, bo mam wrażenie, że mam mokro i idę sprawdzić, czy to nie krew.
Myślę, że to też może u mnie być od nadżerki,ale no wkurzający na maxa - chciałabym normalnie funkcjonować, wolałabym już dwa razy zastrzyk z Prolutexu 😆Danadana -
Ula ja tez mialam cos takiego, wlasnie teraz jak mi troszke kapalo i okazalo sie, ze mam tego krwiaczka.
Nie martw się, bierzesz leki i bedzie ok!👪🐶🌲
Invimed Poznań
Ula30 wrote:Dziewczyny, czy u Was przy tych plamieniach, krwawieniach są też takie jakby strzępki błony śluzowej? Takie nitki brunatne? Nie czerwone, tylko brązowe. Co jakiś czas tak mam 😑. Dziś już był w miarę spokoj i wieczorem te strzępki.
Też miałam takie coś ☹️ -
Dziewczyny, a jak było u Was z bólem brzucha na samym początku ciąży?
Od wczoraj "kłuje" mnie brzuch w okolicy pępka głównie jak się schylę lub wstaję z łóżka czy krzesła.
Nie mam żadnych innych niepokojących objawów tylko to kłucie.
Dzisiaj w nocy prawie nie spałam ze stresu, bo "czułam" brzuch przy każdym przewracaniu się z boku na boku... -
nick nieaktualnyKassssia wrote:Dziewczyny, a jak było u Was z bólem brzucha na samym początku ciąży?
Od wczoraj "kłuje" mnie brzuch w okolicy pępka głównie jak się schylę lub wstaję z łóżka czy krzesła.
Nie mam żadnych innych niepokojących objawów tylko to kłucie.
Dzisiaj w nocy prawie nie spałam ze stresu, bo "czułam" brzuch przy każdym przewracaniu się z boku na boku...
Pamiętam, że mnie bolał brzuch, nie codziennie, ale zdarzało się. Takie ciągniecie i kłucie. Macica się rozciąga i przygotowuje do zmianmyślę, ze nie ma powodów do niepokoju.
-
Kasiu w brzuszku sie teraz naprawde duzo dzieje, to byloby az wrecz dziwne zeby nie dawalo zadnych objawow - zobaczysz potem sama po usg jak szybko sie zmienia
Dana nie masz krwiaka, wiec teoretycznie mozesz isc ale nie wiem co doradzic bo jak cos sie jednak pogorszy to w swieto nic nie zrobisz, ja sama mam takie rozterki ale chyba sobie daruję, zeby potem nie gryzc sie w tylek, ze zachcialo mi sie spaceru.👪🐶🌲
Invimed Poznań
nick nieaktualnyDziękuję Wam dziewczyny, uspokoiłyscie mnie. My z mężem to normalnie urządzamy komisyjne oglądanie gaci. Wiem, okropne, ale on też chce monitorować sytuację 😱. Co do spacerow- ja bym chciała chodzic, ale przez to plamienie niestety mam głównie kanapowy tryb zycia. Wracam z pracy i się kładę. Boję się większego wysiłku, mimo że też nie kazał mi lekarz leżeć. W ogóle to chciałam być taką fit ciężarną, robić lekkie ćwiczenia, spacerować, a skończyło się na głównie leżeniu. Co do bólu brzucha- ja od transferu jakieś mam, głównie kłucia. W 1dpt miałam mega silne bóle, myślałam że się nie udało, a jednak.