INVIMED POZNAŃ
-
WIADOMOŚĆ
-
Ula30 wrote:Ja się ciągle boję, czy z moją ciąża jest wszystko ok, czy dzidzia nadal zyje, bo mało mam objawow. No to dziś zasłabłam w kościele. To też objaw ciąży😬? Meva, Ty masz dziś wizytę? Coś mi się kojarzyło, że 06.01, ale dziś mi nie pasuje, bo to przecież święto.
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
nick nieaktualny
-
O dzieki monia ja tez sprawdze bo ostatnio chodze jak kołek. Chociaz na poczatku ciazy żelazo miałam dobre. Zobaczymy
kciuki za połówkowe!
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
MonikA_89! wrote:Strach chyba to zostanie do samego porodu. Ja w poniedziałek mam połówkowe i na samą myśl się trzęsę z nerwów czy wszystko wyjdzie prawidłowo 😱 Zazdroszczę tym, które zachodzą w ciążę od pstryknięcia palcem i potrafią się tylko cieszyć z błogosławionego stanu
Monia kciuki za połówkowe! 🙂🤞Będzie dobrze.
Jak się czujesz teraz z bliźniakami w brzuchu? Masz jakieś zalecenia żeby ze względu na ciążę bliźniaczą więcej leżeć itp.? -
Dziewczyny u nas wszystko ok. Kluski mają po około 4cm. 😊 Za dwa tygodnie badania prenatalne 🤞✊
Ula jeśli chodzi o Besins to mam zmienić na luteinę. I teraz brać przez tydzień 100,200,100. Później przez tydzień 100,100,100 i co dalej dowiem się 20.01 na prenatalnych.lukaszkowa, MonikA_89!, dobuska, Asiemka, Danadana, Asiulka84 lubią tę wiadomość
-
_meva_ wrote:Monia kciuki za połówkowe! 🙂🤞Będzie dobrze.
Jak się czujesz teraz z bliźniakami w brzuchu? Masz jakieś zalecenia żeby ze względu na ciążę bliźniaczą więcej leżeć itp.?
Główne zalecenia to: 3xS, czyli spokój fizyczny, spokój psychiczny i spokój seksualny. Tak więc od września zero 🐝, tym bardziej, że miałam okazjonalne plamienia. Od 14tc biorę też luteinę 2 tab na noc. 14-16tc jeszcze miałam duphaston na wszelki wypadek. Mój dr prowadzący mówi, że wszystko z umiarem. Nie dźwigam więcej niż 2-3kg, staram się wolniej chodzić, bo normalnie to zasuwam aż się kurzy. No i od początku grudnia jestem na L4, bo dr stwierdził, że 8h pracy ciągiem, nawet zdalnie i częściowo z kanapy, mogę sobie w tym okresie darować
Trochę mnie martwi szyjka, bo 2tyg temu miała 3.2cm, a wczoraj niby 2.8cm. Ja wiem, że to są małe różnice i mogło mu się inaczej zmierzyć, ale jednak przy bliźniakach to jest większy strach czy szyjka nie puści. Siostra w 34tc miała szyjkę 4cm. Zobaczymy ile będzie mieć jutro, bo już ma ciążę donoszoną i w sumie może rodzić, chociaż z taką szyjką, to chyba jeszcze się będzie kulać cały styczeń
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Aniaaaa wrote:Ja przeszłam od Doktora M bo nie widziałam efektów a czas leci .Mam nadzieję ,że z D się uda w końcu.A Ty można wiedzieć czemu już nie jesteś u D08 - 2016 rozpoczęcie starań;
06 - 2018 rozpoczęcie leczenia w InVimed
19-10-2018 kriotransfer - nieudany
21-11-2018 II kriotransfer - udany
17-12-2018 bijące serduszko
21-08-2019 przychodzi na świat Helenka
16-07-2020 kriotransfer - nieudany
17-08-2020 kriotransfer - udany
28-04-2021 przychodzi na świat Antonina -
MonikA_89! wrote:Ostatnio chłopaki ćwiczą kopanie synchroniczne, więc jest wesoło 😂♥️
Główne zalecenia to: 3xS, czyli spokój fizyczny, spokój psychiczny i spokój seksualny. Tak więc od września zero 🐝, tym bardziej, że miałam okazjonalne plamienia. Od 14tc biorę też luteinę 2 tab na noc. 14-16tc jeszcze miałam duphaston na wszelki wypadek. Mój dr prowadzący mówi, że wszystko z umiarem. Nie dźwigam więcej niż 2-3kg, staram się wolniej chodzić, bo normalnie to zasuwam aż się kurzy. No i od początku grudnia jestem na L4, bo dr stwierdził, że 8h pracy ciągiem, nawet zdalnie i częściowo z kanapy, mogę sobie w tym okresie darować
Trochę mnie martwi szyjka, bo 2tyg temu miała 3.2cm, a wczoraj niby 2.8cm. Ja wiem, że to są małe różnice i mogło mu się inaczej zmierzyć, ale jednak przy bliźniakach to jest większy strach czy szyjka nie puści. Siostra w 34tc miała szyjkę 4cm. Zobaczymy ile będzie mieć jutro, bo już ma ciążę donoszoną i w sumie może rodzić, chociaż z taką szyjką, to chyba jeszcze się będzie kulać cały styczeń
Dzięki Monia za wyczerpującą odpowiedź 🥰
W takim razie trzymam kciuki by szyjka się nie skracała 🤞
Luteinę na noc bierzesz 2x100?
-
Aniaaaa wrote:Przepraszam🙈🙈 nie doczytałam gratulacje❤️❤️
Nika1 lubi tę wiadomość
08 - 2016 rozpoczęcie starań;
06 - 2018 rozpoczęcie leczenia w InVimed
19-10-2018 kriotransfer - nieudany
21-11-2018 II kriotransfer - udany
17-12-2018 bijące serduszko
21-08-2019 przychodzi na świat Helenka
16-07-2020 kriotransfer - nieudany
17-08-2020 kriotransfer - udany
28-04-2021 przychodzi na świat Antonina -
Cześć,
chciałam prosić o pomoc w interpretacji wyników.
Wykryto haplotyp KIR: Bx
Wykryto geny KIR: 2DL1, 2DL2, 2DL3, 2DL4norm, 2DL4del, 2DS2, 2DS4norm, 2DS4(del-22bp), 3DL1, 3DL2, 3DL3,
3DS1, 2DP1, 3DP1norm, 3DP1var
Nie wykryto genów KIR: 2DL5 (grupa 1), 2DL5 (grupa 2), 2DS1, 2DS3, 2DS5
Z tego co widziałam na forum, to brakuje tych najważniejszych - 2DS1, 2DS5 ?
Czy tylko Accofil na to wystarczy???
Jesteście skarbnicą wiedzy, więc pytam
Próbowałam oczywiście przeszukiwać fora, ale strasznie tego dużo
-
Mała_Mi_ wrote:Cześć,
Wykryto geny KIR: 2DL1, 2DL2, 2DL3, 2DL4norm, 2DL4del, 2DS2, 2DS4norm, 2DS4(del-22bp), 3DL1, 3DL2, 3DL3,
Próbowałam oczywiście przeszukiwać fora, ale strasznie tego dużo
Ja niestety nie pomogę, nie badałam immunologi. Dziewczyny pewnie coś podpowiedzą.
Jest też taka grupa na fb " Starając się z pomocą doktora "P". Immunologia".
Z tego co wiem tam jest bardzo dużo informacji. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMonikA_89! wrote:Ostatnio chłopaki ćwiczą kopanie synchroniczne, więc jest wesoło 😂♥️
-
Mała_Mi_ wrote:Cześć,
Próbowałam oczywiście przeszukiwać fora, ale strasznie tego dużoDo niego co najwyzej dostaniesz steryd w niewielkiej dawce i to raczej wszystko. Powodzenia!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2021, 08:37
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
Hej dziewczyny,
wzięłam sobie za punkt honoru, żeby nadrobić całe forum. Poznaję przez to Wasze historie i znajduję odpowiedzi na wiekszość pytań, które mnie gdzieś nurtują i dotyczą kliniki.
Nie pytajcie, ile mi to zajmuje czasu...
I mam jeden wniosek na ten moment: jesteście mega silne, dziewczyny!
Ja przed rozpoczęciem procedury mam w sobie takiego powera jak przed rozpoczęciem starań, a boję się, że to nie będzie takie kolorowe...
lukaszkowa jak u Ciebie z plamieniem?
_meva_ a co to u Ciebie za plamienia?Nie pamiętam, jaki u Ciebie etap ciąży
Jeszcze mi się trochę wszystko miesza... ale ogarnę! -
_meva_ wrote:Dziewczyny u nas wszystko ok. Kluski mają po około 4cm. 😊 Za dwa tygodnie badania prenatalne 🤞✊
Ula jeśli chodzi o Besins to mam zmienić na luteinę. I teraz brać przez tydzień 100,200,100. Później przez tydzień 100,100,100 i co dalej dowiem się 20.01 na prenatalnych.
Ula jak wyżej
Dobuska u mnie dziś 10+6. Od początku ciąży borykalam się z krwiakiem i krwawieniami. Na ten moment krwiaka brak, natomiast po wczorajszym badaniu pojawiły się brązowe plamienia 😑
-
_meva_ wrote:Ula jak wyżej
Dobuska u mnie dziś 10+6. Od początku ciąży borykalam się z krwiakiem i krwawieniami. Na ten moment krwiaka brak, natomiast po wczorajszym badaniu pojawiły się brązowe plamienia 😑
Z tego co wiem, to po badaniach często występują plamienia, ale rozumiem, że się denerwujesz. A boli Cię coś? -
Ula30 wrote:Mnie martwi moja szyjka, bo czasami przy wkładaniu Utrogestanu sprawdzam jaka jest i zdarza się, że jest dosyć nisko, miękka i otwarta. A są momenty, że jest wysoko, że ledwo palcem siegne, twarda i zamknięta. Taka właśnie powinna być w ciąży. Ja widzę te różnice i martwię się, że czasami jest taka miękka i otwarta. Nie wiem co o tym myśleć.
Ula wyczytałam coś takiego o szyjce "Wraz z rozwojem ciąży szyjka macicy zaczyna sukcesywnie mięknąć".
Ale może też dziewczyny w bardziej zaawansowanej ciąży niż my coś podpowiedzą z autopsji jak to jest 🙂
U mnie szyjka raczej miękka i dość nisko, ale ponoć wszystko ok.