WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Ja się ciągle boję, czy z moją ciąża jest wszystko ok, czy dzidzia nadal zyje, bo mało mam objawow. No to dziś zasłabłam w kościele. To też objaw ciąży😬? Meva, Ty masz dziś wizytę? Coś mi się kojarzyło, że 06.01, ale dziś mi nie pasuje, bo to przecież święto.
    Sprawdź poziom żelaza. Siostrze tak spadło żelazo (co prawda w 6mc dopiero), że potrafiła zemdleć przy wychodzeniu z samochodu. Dopiero po kilku tygodniach suplementacji poczuła się lepiej

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2021, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Sprawdź poziom żelaza. Siostrze tak spadło żelazo (co prawda w 6mc dopiero), że potrafiła zemdleć przy wychodzeniu z samochodu. Dopiero po kilku tygodniach suplementacji poczuła się lepiej
    Ok, sprawdzę. Dzięki!

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dzieki monia ja tez sprawdze bo ostatnio chodze jak kołek. Chociaz na poczatku ciazy żelazo miałam dobre. Zobaczymy :) kciuki za połówkowe!

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • _meva_ Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Strach chyba to zostanie do samego porodu. Ja w poniedziałek mam połówkowe i na samą myśl się trzęsę z nerwów czy wszystko wyjdzie prawidłowo 😱 Zazdroszczę tym, które zachodzą w ciążę od pstryknięcia palcem i potrafią się tylko cieszyć z błogosławionego stanu

Monia kciuki za połówkowe! 🙂🤞Będzie dobrze.
    Jak się czujesz teraz z bliźniakami w brzuchu? Masz jakieś zalecenia żeby ze względu na ciążę bliźniaczą więcej leżeć itp.?

• _meva_ Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u nas wszystko ok. Kluski mają po około 4cm. 😊 Za dwa tygodnie badania prenatalne 🤞✊

Ula jeśli chodzi o Besins to mam zmienić na luteinę. I teraz brać przez tydzień 100,200,100. Później przez tydzień 100,100,100 i co dalej dowiem się 20.01 na prenatalnych.

lukaszkowa, MonikA_89!, dobuska, Asiemka, Danadana, Asiulka84 lubią tę wiadomość

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _meva_ wrote:
    Monia kciuki za połówkowe! 🙂🤞Będzie dobrze.
    Jak się czujesz teraz z bliźniakami w brzuchu? Masz jakieś zalecenia żeby ze względu na ciążę bliźniaczą więcej leżeć itp.?
    Ostatnio chłopaki ćwiczą kopanie synchroniczne, więc jest wesoło 😂♥️

Główne zalecenia to: 3xS, czyli spokój fizyczny, spokój psychiczny i spokój seksualny. Tak więc od września zero 🐝, tym bardziej, że miałam okazjonalne plamienia. Od 14tc biorę też luteinę 2 tab na noc. 14-16tc jeszcze miałam duphaston na wszelki wypadek. Mój dr prowadzący mówi, że wszystko z umiarem. Nie dźwigam więcej niż 2-3kg, staram się wolniej chodzić, bo normalnie to zasuwam aż się kurzy. No i od początku grudnia jestem na L4, bo dr stwierdził, że 8h pracy ciągiem, nawet zdalnie i częściowo z kanapy, mogę sobie w tym okresie darować :P

Trochę mnie martwi szyjka, bo 2tyg temu miała 3.2cm, a wczoraj niby 2.8cm. Ja wiem, że to są małe różnice i mogło mu się inaczej zmierzyć, ale jednak przy bliźniakach to jest większy strach czy szyjka nie puści. Siostra w 34tc miała szyjkę 4cm. Zobaczymy ile będzie mieć jutro, bo już ma ciążę donoszoną i w sumie może rodzić, chociaż z taką szyjką, to chyba jeszcze się będzie kulać cały styczeń :P

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Martita92 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniaaaa wrote:
    Ja przeszłam od Doktora M bo nie widziałam efektów a czas leci .Mam nadzieję ,że z D się uda w końcu.A Ty można wiedzieć czemu już nie jesteś u D
    Bo jestem w ciąży 😉

08 - 2016 rozpoczęcie starań;
    06 - 2018 rozpoczęcie leczenia w InVimed
    19-10-2018 kriotransfer - nieudany
    21-11-2018 II kriotransfer - udany
    17-12-2018 bijące serduszko
    21-08-2019 przychodzi na świat Helenka
    16-07-2020 kriotransfer - nieudany
    17-08-2020 kriotransfer - udany
    28-04-2021 przychodzi na świat Antonina
  • _meva_ Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:

Główne zalecenia to: 3xS, czyli spokój fizyczny, spokój psychiczny i spokój seksualny. Tak więc od września zero 🐝, tym bardziej, że miałam okazjonalne plamienia. Od 14tc biorę też luteinę 2 tab na noc. 14-16tc jeszcze miałam duphaston na wszelki wypadek. Mój dr prowadzący mówi, że wszystko z umiarem. Nie dźwigam więcej niż 2-3kg, staram się wolniej chodzić, bo normalnie to zasuwam aż się kurzy. No i od początku grudnia jestem na L4, bo dr stwierdził, że 8h pracy ciągiem, nawet zdalnie i częściowo z kanapy, mogę sobie w tym okresie darować :P

Trochę mnie martwi szyjka, bo 2tyg temu miała 3.2cm, a wczoraj niby 2.8cm. Ja wiem, że to są małe różnice i mogło mu się inaczej zmierzyć, ale jednak przy bliźniakach to jest większy strach czy szyjka nie puści. Siostra w 34tc miała szyjkę 4cm. Zobaczymy ile będzie mieć jutro, bo już ma ciążę donoszoną i w sumie może rodzić, chociaż z taką szyjką, to chyba jeszcze się będzie kulać cały styczeń :P

Dzięki Monia za wyczerpującą odpowiedź 🥰
    W takim razie trzymam kciuki by szyjka się nie skracała 🤞
    Luteinę na noc bierzesz 2x100?

• Aniaaaa Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2021, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita92 wrote:
    Bo jestem w ciąży 😉
    Przepraszam🙈🙈 nie doczytałam gratulacje❤️❤️

Martita92 lubi tę wiadomość

• Martita92 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniaaaa wrote:
    Przepraszam🙈🙈 nie doczytałam gratulacje❤️❤️
    Dziękuję 😉 ja bardzo zadowolona jestem z dr K. Miła, rzeczowa i mająca dużo empatii

Nika1 lubi tę wiadomość

08 - 2016 rozpoczęcie starań;
    06 - 2018 rozpoczęcie leczenia w InVimed
    19-10-2018 kriotransfer - nieudany
    21-11-2018 II kriotransfer - udany
    17-12-2018 bijące serduszko
    21-08-2019 przychodzi na świat Helenka
    16-07-2020 kriotransfer - nieudany
    17-08-2020 kriotransfer - udany
    28-04-2021 przychodzi na świat Antonina
  • _meva_ Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Powodzenia meva! Ja tez zakodowalam, ze 6.
    Mi hlusło z krwiaka wiec u mnie po staremu :D
    Ale nie zywa krew tylko taka kawa z mlekiem, pomaranczowe. Nic innego sie nie dzieje :)

Lukaszkowa uspokoiło się?
    U mnie plamienia 😑

• Mała_Mi_ Debiutantka

Wysłany: 6 stycznia 2021, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    chciałam prosić o pomoc w interpretacji wyników.

Wykryto haplotyp KIR: Bx
    Wykryto geny KIR: 2DL1, 2DL2, 2DL3, 2DL4norm, 2DL4del, 2DS2, 2DS4norm, 2DS4(del-22bp), 3DL1, 3DL2, 3DL3,
    3DS1, 2DP1, 3DP1norm, 3DP1var
    Nie wykryto genów KIR: 2DL5 (grupa 1), 2DL5 (grupa 2), 2DS1, 2DS3, 2DS5

Z tego co widziałam na forum, to brakuje tych najważniejszych - 2DS1, 2DS5 ?
    Czy tylko Accofil na to wystarczy???

Jesteście skarbnicą wiedzy, więc pytam :)
    Próbowałam oczywiście przeszukiwać fora, ale strasznie tego dużo ;)

• _meva_ Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2021, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mi_ wrote:
    Cześć,

Wykryto geny KIR: 2DL1, 2DL2, 2DL3, 2DL4norm, 2DL4del, 2DS2, 2DS4norm, 2DS4(del-22bp), 3DL1, 3DL2, 3DL3,

Ja niestety nie pomogę, nie badałam immunologi. Dziewczyny pewnie coś podpowiedzą.

Jest też taka grupa na fb " Starając się z pomocą doktora "P". Immunologia".
    Z tego co wiem tam jest bardzo dużo informacji.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2021, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meva, jak wizyta?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2021, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:

Mnie martwi moja szyjka, bo czasami przy wkładaniu Utrogestanu sprawdzam jaka jest i zdarza się, że jest dosyć nisko, miękka i otwarta. A są momenty, że jest wysoko, że ledwo palcem siegne, twarda i zamknięta. Taka właśnie powinna być w ciąży. Ja widzę te różnice i martwię się, że czasami jest taka miękka i otwarta. Nie wiem co o tym myśleć.

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mi_ wrote:
    Cześć,

Wiesz co nie znam się tez super na kirach. Mialam to badanie ale nie zapamietalam z tego duzo. Chcialam sie tylko odniesc do okreslenia "tylko accofil" - nie wiem na ile czytałaś o tym leku, ale to juz naprawde dosc ciezki kaliber jesli chodzi o leczenie immunologiczne, wiele dziewczyn zastanawia się nad jego zastosowaniem :) Do niego co najwyzej dostaniesz steryd w niewielkiej dawce i to raczej wszystko. Powodzenia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2021, 08:37

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    wzięłam sobie za punkt honoru, żeby nadrobić całe forum. Poznaję przez to Wasze historie i znajduję odpowiedzi na wiekszość pytań, które mnie gdzieś nurtują i dotyczą kliniki.
    Nie pytajcie, ile mi to zajmuje czasu...
    I mam jeden wniosek na ten moment: jesteście mega silne, dziewczyny!
    Ja przed rozpoczęciem procedury mam w sobie takiego powera jak przed rozpoczęciem starań, a boję się, że to nie będzie takie kolorowe...

lukaszkowa jak u Ciebie z plamieniem?

_meva_ a co to u Ciebie za plamienia? :( Nie pamiętam, jaki u Ciebie etap ciąży :(

Jeszcze mi się trochę wszystko miesza... ale ogarnę!

• _meva_ Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _meva_ wrote:
    Dziewczyny u nas wszystko ok. Kluski mają po około 4cm. 😊 Za dwa tygodnie badania prenatalne 🤞✊

Ula jeśli chodzi o Besins to mam zmienić na luteinę. I teraz brać przez tydzień 100,200,100. Później przez tydzień 100,100,100 i co dalej dowiem się 20.01 na prenatalnych.

Ula jak wyżej :)

Dobuska u mnie dziś 10+6. Od początku ciąży borykalam się z krwiakiem i krwawieniami. Na ten moment krwiaka brak, natomiast po wczorajszym badaniu pojawiły się brązowe plamienia 😑

• dobuska Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _meva_ wrote:
    Ula jak wyżej :)

Dobuska u mnie dziś 10+6. Od początku ciąży borykalam się z krwiakiem i krwawieniami. Na ten moment krwiaka brak, natomiast po wczorajszym badaniu pojawiły się brązowe plamienia 😑

Z tego co wiem, to po badaniach często występują plamienia, ale rozumiem, że się denerwujesz. A boli Cię coś?

• _meva_ Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Mnie martwi moja szyjka, bo czasami przy wkładaniu Utrogestanu sprawdzam jaka jest i zdarza się, że jest dosyć nisko, miękka i otwarta. A są momenty, że jest wysoko, że ledwo palcem siegne, twarda i zamknięta. Taka właśnie powinna być w ciąży. Ja widzę te różnice i martwię się, że czasami jest taka miękka i otwarta. Nie wiem co o tym myśleć.

Ula wyczytałam coś takiego o szyjce "Wraz z rozwojem ciąży szyjka macicy zaczyna sukcesywnie mięknąć".
    Ale może też dziewczyny w bardziej zaawansowanej ciąży niż my coś podpowiedzą z autopsji jak to jest 🙂

U mnie szyjka raczej miękka i dość nisko, ale ponoć wszystko ok.

‹‹ 645 646 647 648 649 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ